Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί μόνο νερόβραστα και όχι στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο; Επίσης καλή ιδέα είναι τα λαχανικά στον ατμό. Πολύ καλύτερη υφή και γεύση σε σχέση με τα νερόβραστα.

Φούρνοι , ατμοί και τέτοια είναι για πιο προχωρημένους , εδω είμαστε εντελώς περιληπτικά στο πρώτο μάθημα για τελείως αρχάριους!

Βράζει το νερο, ρίχνεις το πράμα μέσα και είσαι έτοιμος  ..

• Like 1
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φούρνοι , ατμοί και τέτοια είναι για πιο προχωρημένους , εδω είμαστε εντελώς περιληπτικά στο πρώτο μάθημα για τελείως αρχάριους!

Βράζει το νερο, ρίχνεις το πράμα μέσα και είσαι έτοιμος  ..

Κι επειδή δε σου κάνει όρεξη να το φας, μένεις νηστικός και χάνεις κιλά ε; :P :D

• Like 5
Δημοσ.

Διάβασα και καλά καλύτερα θα ήταν να μην τρως το βράδυ...χαχαχχαχ πώς γίνεται αυτό;

Δεν γίνεται! Εγώ αν ήταν να διαλέξω να τρώω μια φορά τη μέρα το βραδινό θα διάλεγα, δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δε φάω το βράδυ! Πρωί και μεσημέρι δε με πειράζει.

Δημοσ.

Δεν γίνεται! Εγώ αν ήταν να διαλέξω να τρώω μια φορά τη μέρα το βραδινό θα διάλεγα, δεν μπορώ να κοιμηθώ αν δε φάω το βράδυ! Πρωί και μεσημέρι δε με πειράζει.

Πω πω σε νιώθω...Και εγώ το ίδιο..δεν ηρεμώ βρε παιδί μου
  • Like 1
Δημοσ.

Το μόνο ποτό σου θα είναι νερό (άντε σόδα και καφές σκέτος πάντα) και θα κόψεις την ζάχαρη. Παντού. Αν έχει ζάχαρη , δεν το τρως.

Καλή συνέχεια.

λίγη καστανή (μισό με ένα κουταλάκι) ζάχαρη στον καφέ δεν πειράζει!

ενταξει αυτα  ειναι ηδη κομμενα

ποσο νερο περιπου την ημερα ? πρεπει να πινω ?

και λίγο παραπάνω απ' όσο διψάς! 

πιο πολυ θελω να χασω λιπος και οχι πολλα κιλα... αλλα μαλλον  πρεπει να κανω αυτα που λες  σε ευχαριστω 

Θες να χάσεις μόνο λίπος, όχι αναγκαία βάρος.... Το βάρος μπορεί να μείνει ίδιο, ή και να αυξηθεί, με ανάπτυξή των μυών, και με την ελαχιστοποιηση του λίπους.

Για πρωινο τι επιλογες υπαρχουν; Θελω παραδειγματα.

2 αυγά βρασμένα χωριάτικα αν γίνεται (organic,που λένε και οι Εγγλέζοι) .

1 Πράσινο μήλο και νερό.

Αν θες λίγο μετά τις 11 π.μ. πιες και έναν καφέ.

Εναλλακτικά φάε ένα σάντουιτς με μπαγκετάκι ολικής, λίγη φέτα, λιαστή ντομάτα.

Δημοσ.

Για πρωινο τι επιλογες υπαρχουν; Θελω παραδειγματα.

Τελευταία τρώω μισό πιάτο γάλα με δημητριακά quacker, τα οποία έχω λατρέψει.

Δημοσ.
Τα λιπη ειναι απαραίτητα για την σωστη ισοροοπια των ορμονων σου,ποτε δεν τα κοβουμε τελειως,πρωτα μειωνουμε υδατανθρακες και στην αναγκη κανουμε μικρη μειωση στα λιπαρα.

Οταν η ημερισια προσληψη θερμιδων σου ειναι αυτη που πρεπει,δηλαδη ουτε βαζεις ουτε χανεις κιλα γινονται και ατα δυο,καψιμο λιπους και αυξηση μυικου ογκου,σε πολυ αργο ρυθμο βεβαια.

Δεν ισχυει αυτο που λες για πολυ αεροβια και μετα bodybuilding φαση,και τα δυο ταυτοχρονα θα σου δωσουν πολυ καλυτερο αποτελεσμα.

τα ίδια λέμε. Πρακτικά όμως δεν μπορεί ο μέσος άνθρωπος να κάνει 2 ώρες πρόγραμμα τη μέρα ούτε χρονικά, ούτε το αντέχει.

Δημοσ.

εγω σημερα για πρωϊνο έφαγα 1 μπανανα και τωρα θα βάλω 2 γιαουρτια με κουάκερ σταφιδα και μέλι. Ξυπνησα κατά τις 11 όμως είμαι απόγευμα δουλεια.

Μια άλλη εναλλακτικη φυσικα είναι τα αυγα ειδικα το ασπράδι που έχει προτεινει ο Μάους είναι καλη επιλογή και για προσληψη πρωτεΐνης με λιγες θερμιδες ....

εγω θα προτεινα επισης και 2-3 φέτες ψωμι ολικής με ταχινι - μέλι και σταφιδες. Σε κάθε φετα εγω βάζω 2 γεμάτε κουταλιές της σουπας ταχινι πάντως. Μπορεις να φτιάξεις και κανα σάντουιτς με μπαγκετα ολικης και να βάλεις μεσα κοτοπουλο ψιχα στήθος ντομάτα φέτα και καλαμποκι.

• Moderators
Δημοσ.

μονο οι 2 φετες με το ταχινι ειναι κοντα στις 350-400 θερμιδες τουλαχιστον παντως! Γενικα φυστικοβουτυρο/ταχινι πολυ καλα και τα δυο αλλα θελουν προσοχη λογο θερμιδων

Δημοσ.

Ξεχνάς μακαρόνια, ξεχνάς ψωμιά, ξεχνάς ζάχαρες, ξεχνάς οτιδήποτε βλέπεις και μπαίνεις στη σκέψη "μήπως αυτό παχαίνει"; Άμα σκεφτείς ότι μπορεί να παχαίνει, chances are, παχαίνει. Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ τι πρέπει να αποφεύγουμε, μη μπαίνουμε σε αυταπάτες. Εννοείται κολύμβηση ό,τι καλύτερο κι άμα θες να πας σε next level shit κάνεις κολύμβηση σε συνδυασμό με βάρη.

M039Nq7.jpg

Ji6dZSL.jpg

13900236_530766297108941_238228476744915

hOvwNnT.jpg

• Like 2
Δημοσ.

εγω τα μακαρονια δεν τα αποφευγω! Με τονο ή με κοτοπουλο και τυράκι από πάνω τα σπάνε! Ποια μακαρονια όμως ? τα ολικης αλλα και όχι. Kαι ασπρα να βράσεις αμα δεν βάλεις ψωμι δεν τρέχει τιποτα. Για μεσημερι ειδικα που ο οργανισμος είναι up και καιει.

Σιγα σιγα χάνονται τα κιλά γιατι αν τα χάσεις απότομα θα γινεις σαν μαδημένος τσαλαπετεινος :cry:

τι λιπος να πάρεις όταν θα βράσεις μακαρονια και η σάλτσα θα είναι βρασμένη ή ψημενη σε αντικολλητικο στο φουρνο με λαχανικά βρασμένα πιο πριν και μετα στο φουρνο? και τυρακι από πάνω? και 2 πιάτα να φας για μεσημερι δεν προκειται να πάρεις τοσο λιπος οσο νομιζεις! Παιζει τεραστιο ρολο το μαγειρεμα! Αν τσιγαρίζεις και τονο να φτιάξεις γινετα βαρυς και παχυντικος.

Δεν θα μπορουσα να κάτσω ουτε ένα 24ωρο με γυναικα που την έχουν μαθει να τσιγαριζει και να καιει τα βουτυρα.

Αυτά όλα είναι θάνατος για την καρδια και τα αγγεια. Δεν ξέρει να φάει ο κοσμος - γεμισαν τα νοσοκομεια.

Δημοσ.

Εμένα ο διατροφολόγος μου (ο οποίος ήταν ενδοκρινολόγος βασικά) δε μου έβαλε ούτε μια φορά μακαρόνια, ρύζια κλπ. Το μόνο σε ψωμί που μου έβαζε ήταν μια φορά τη βδομάδα το πρωί αραβική, στα τέλη της δίαιτας και επειδή μου έκανε εντύπωση και τον ρώτησα γιατί μου έβαλε ψωμοειδές, μου είχε πει ότι αλλιώς το επεξεργάζεται ο οργανισμός την αραβική και αλλιώς τα generic ψωμιά. Γενικά θυμάμαι έπαιζε πολύ κοτόπουλο, γαλοπούλα, ρεβύθι (χωρίς ζουμιά), φακές (στεγνές), ππππππποοοοολύυυυ σπαράγγι παιδιά (τί σίχαμα θεέ μου!), ποοοοολύς σολωμός, πατζάρια, καρόττα, γαρίδες, cottage, προσούτο, αμύγδαλα (6-7), πλιγούρι, φάβα (<3). Σαλάτες πιο πολύ πράσινες, σπάνια έγραφε ντομάτα. Έχασα σε 6 μήνες περίπου 25 κιλά. Καλά έκανα και τις αμαρτίες σε καμιά γιορτή, κανά γενέθλιο, άμα είχαμε καλεσμένους κλπ, αλλά το έλεγα στον μεσιέ και μου έκανε ανάλογο adjust όταν έβγαζε το επόμενο πρόγραμμα. Γενικά ακούραστα παιδιά. Για όποιον ενδιαφέρεται είναι ο Κος Βαλσαμάκης στα Βριλλήσια νομίζω κάπου στη λεωφόρο Πεντέλης. Eίναι λίγο sieg heil γενικά, και δεν παίζει, οπότε πρέπει να είσαι αποφασισμένος και όχι στα demi. Άμα κάνεις ό,τι σου λέει θα σε κάνει κομπλέ. Γενικά τη φάση με το bro science και τις γενικούρες εδώ πέρα, αν πραγματικά θες να χάσεις κιλά, καλό είναι να μην την ακούς. Σου συνιστώ είτε να δοκιμάσεις μόνος σου τι δουλεύει και τι όχι με trial and error είτε να πας σε έναν ειδικό. Εγώ είχα κάνει και εξετάσεις αίματος και τεστ μεταβολισμού και με ρώτησε τι μου αρέσει και τι όχι και είχαμε γενικά συζητήσεις για ποσότητες και τέτοια, δεν είναι έτσι απλό να βγει μια δίαιτα, αν ήταν έτσι θα ανοίγαμε όλοι ένα cosmopolitan και θα τελείωνε η ιστορία. Αμ δε. 

edit: 

ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ενδοκρινολόγος - Βριλήσσια

Λεωφόρος Πεντέλης 37Α, Παραρεμάτιος, 152 35 Βριλήσσια Αττικής

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...