haris_216 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω μια συρταριέρα (among other things ) από Ikea. Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα πράγματα που έχω από εκεί. Στην συγκεκριμένη συρταριέρα (mdf) παρουσιάσθηκε, από δικό μου λάθος, το εξής: Ακούμπησα στην πάνω επιφάνεια μια κούπα η οποία προφανώς ήταν βρεγμένη (και μάλλον αρκετά). Αυτή έμεινε εκεί και έκανε ολονυχτία και το πρωί όταν το σήκωσα είδα ένα μεγαλόπρεπο 3D σημάδι. Δηλαδή και οπτικά φαίνεται αφού ξάσπρισε το σημείο αλλά και ψηλαφώντας το αισθάνεσαι το φούσκωμα. Το ερώτημα: Επισκευάζεται; (τουλάχιστον το φούσκωμα). Η γενική εικόνα δεν είναι πολύ τρομακτική ή ενοχλητική (ειδικά το φούσκωμα το αισθάνεσαι αλλά δεν τραβάει και το μάτι). Ενδεχομένως πολλοί θα το περνούσαν στο ντούκου και θα συνέχιζαν τη ζωή τους. Εγώ όμως ξέρω ότι είναι εκεί και αν μπορώ να κάνω κάτι, θέλω να το κάνω. Αυτό που σκέφτηκα είναι να το υγράνω λίγο και μετά να το πιάσω με κάποιον σφικτήρα (παρεμβάλοντας κομμάτια ξύλου εννοείται) για να πιεστεί και στεγνώνοντας να έρθει στα ίσα του. Θα λειτουργήσει; Μπορεί να το κάνω χειρότερο; Το ξάσπρισμα φεύγει; Αν κάποιος έχει σχετική γνώση (όχι γνώμη αφού από αυτήν έχουμε όλοι ) και εμπειρία ας την καταθέσει
zio10 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ μάλλον θα το δοκίμαζα αυτό που λες. Με τρίψιμο γίνεται τίποτα; Μια φωτογραφία ίσως βοηθούσε περισσότερο!
Prof_Chaos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω μια συρταριέρα (among other things ) από Ikea. Για να είμαι ειλικρινής, μέχρι τώρα είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα πράγματα που έχω από εκεί. Στην συγκεκριμένη συρταριέρα (mdf) παρουσιάσθηκε, από δικό μου λάθος, το εξής: Ακούμπησα στην πάνω επιφάνεια μια κούπα η οποία προφανώς ήταν βρεγμένη (και μάλλον αρκετά). Αυτή έμεινε εκεί και έκανε ολονυχτία και το πρωί όταν το σήκωσα είδα ένα μεγαλόπρεπο 3D σημάδι. Δηλαδή και οπτικά φαίνεται αφού ξάσπρισε το σημείο αλλά και ψηλαφώντας το αισθάνεσαι το φούσκωμα. Το ερώτημα: Επισκευάζεται; (τουλάχιστον το φούσκωμα). Η γενική εικόνα δεν είναι πολύ τρομακτική ή ενοχλητική (ειδικά το φούσκωμα το αισθάνεσαι αλλά δεν τραβάει και το μάτι). Ενδεχομένως πολλοί θα το περνούσαν στο ντούκου και θα συνέχιζαν τη ζωή τους. Εγώ όμως ξέρω ότι είναι εκεί και αν μπορώ να κάνω κάτι, θέλω να το κάνω. Αυτό που σκέφτηκα είναι να το υγράνω λίγο και μετά να το πιάσω με κάποιον σφικτήρα (παρεμβάλοντας κομμάτια ξύλου εννοείται) για να πιεστεί και στεγνώνοντας να έρθει στα ίσα του. Θα λειτουργήσει; Μπορεί να το κάνω χειρότερο; Το ξάσπρισμα φεύγει; Αν κάποιος έχει σχετική γνώση (όχι γνώμη αφού από αυτήν έχουμε όλοι ) και εμπειρία ας την καταθέσει Οπως το σκέφτηκες. Η λογική ειναι ο καλύτερος σύμβουλος. θα βάλεις μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα στο σημείο που εκανε τη εξόγκωμα πάνω στο ξύλο για να μαλακώσει πάλι.. Θα την αφήσεις όσο χρειάζεται και μετά θα πάρεις ενα κομματάκι ξύλου ή κάτι επιπεδο αλλά σκληρό που να καλύπτει όλη την ανώμαλη επιφάνεια με επάρκεια και λιγο παραπέρα. Απο πάνω απο αυτο το ξύλο ή οτι άλλο θέλεις θα βάλεις σφιγκτήρα και θα το αφήσεις το βράδυ. Εγώ μάλλον θα το δοκίμαζα αυτό που λες. Με τρίψιμο γίνεται τίποτα; Μια φωτογραφία ίσως βοηθούσε περισσότερο! οχι τρίψιμο θα το κάνει χειρότερα και θα φαινεται κιόλας. Το MDF θα μαλακώσει με το νερό 1
haris_216 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ μάλλον θα το δοκίμαζα αυτό που λες. Με τρίψιμο γίνεται τίποτα; Μια φωτογραφία ίσως βοηθούσε περισσότερο! Zio, είπαμε όχι γνώμη. Μόνο γνώση Το τρίψιμο σε κάθε περίπτωση είναι προς αποφυγήν γιατί το mdf, όπως πάντα, είναι επενδεδυμένο και άρα το πρώτο που θα φάει είναι η επένδυση. Άρα τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα. Φωτογραφία δε νομίζω να βοηθάει αφού όπως είπα το φούσκωμα δεν φαίνεται τόσο στο μάτι σαν φούσκωμα όσο σαν σημάδι (στρογγυλό ξάσπρισμα) 1
phanispal Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Έχω κάνει την ίδια πατάτα (άφηνα ποτήρι με μπίρα), αν και στη δική μου περίπτωση, δεν έγινε σε μια νύχτα αλλά με τον καιρό. Η διαφορά λοιπόν είναι ότι έχει περάσει καιρός από τότε που έγινε. Αλλάζει κάτι; Εννοώ, είναι από τις περιπτώσεις που όσο πιο γρήγορα το φτιάξεις, τόσο το καλύτερο;
Silverage Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Το έχω πάθει στο γραφείο στην άκρη που ακούμπαγα με ιδρωμένα χερια. Τώρα έχει ξεφλουδίσει και φαίνεται το αποκάτω.
Prof_Chaos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 για πιο extreme επισκευές με θερμοπιστολο - ατμοσίδερο - κολλα κτλ διαβάστε εδώ http://www.classicspeakerpages.net/IP.Board/index.php?/topic/7331-how-do-i-flatten-out-water-swolen-mdf/
dollyyy19 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 ειναι λακαρισμενο-βαμενο-επενδυμενο ,το mdf,και μια κουπα εκανε τετοια ζημια?μαλλον εννοεις ειναι εντελως γυμνο και ανεπεξεργαστο.τοτε θελει τριψιμο.αν εχει επενδυση,τοτε θελει,πεταμα.ή τριψιμο και βαψιμο και λακαρισμα.
haris_216 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2016 Τη συρταριέρα την έχω κάνα 10άρι χρόνια και με τον καιρό (και τον ήλιο προφανώς) η επιφάνεια αγγίζοντάς την δεν είναι τόσο λεία (σχεδόν "γυαλί") όπως ήταν αλλά την αισθάνεσαι σα να έχει κάνει "ρυτίδες". Πολύ αμυδρές αλλά μπορούν να ψηλαφιστούν. Θεωρώ, χωρίς να είμαι ειδικός, ότι αυτές οι "ρυτίδες" είναι σαν σπασίματα/σκασίματα της επένδυσης και ίσως γι' αυτό πέρασε το νερό τόσο γρήγορα και είχε αυτό το αποτέλεσμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα