Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σου Ινσόμνια. Είμαι Έλληνας πολίτης και θέλω να ταξιδέψω σε μία χώρα στο εξωτερικό. Τι πρέπει να κάνω; Που πρέπει να πάω και ποιον πρέπει να ρωτήσω; Πώς λειτουργεί η όλη διαδικασία; Αν βρω δουλειά στην χώρα εκείνη μπορώ να μείνω όσο θέλω; Υπάρχει όριο διαμονής δηλαδή;

Δεν έχω καμία απολύτως ιδέα τι είναι τα διαβατήρια ούτε που τα βγάζω. Σκεφτόμουν να πάω να ρωτήσω στο ΚΕΠ αλλά αμφιβάλλω πως θα μπορούσαν να απαντήσουν κάτι τέτοιο. Πρέπει να πάω σε καμιά πρεσβεία;

Σαν χώρα σκέφτομαι τον Καναδά (κυρίως γιατί έχω πολύ κοντινούς γνωστούς εκεί πέρα) αλλά αυτοί γεννήθηκαν εκεί και δεν είναι Έλληνες πολίτες, δεν μπορούν να μου απαντήσουν δηλαδή. Και στην Ελλάδα δεν έχω κανέναν γνωστό που έχει ταξιδέψει έξω.

Αν έχει κανείς οποιαδήποτε εμπειρία πάνω στο θέμα ή γενικά στα ταξίδια στο εξωτερικό (ή και στην εργασία σε μία χώρα του εξωτερικού) θα το εκτιμούσα πολύ αν έδινε τα φώτα του.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :-)

Δημοσ.

Είναι δυνατόν να μην ξέρεις τι είναι τα διαβατήρια?

Όχι, να πας εκεί και να μείνεις για δουλειά δεν είναι εύκολο

http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-facts-el.asp

Ευχαριστώ για το link! Πολύ ενδιαφέρον, μου ξεκαθάρισε αρκετές απορίες :)

Δημοσ.

ειναι πολυ διαφορετικο το θεμα καναδας με καποια αλλη χωρα εντος ΕΕ

Σε τι διαφέρει; Και αυτό με ενδιαφέρει να το γνωρίζω.

Είναι άλλη διαδικασία για εντός της ΕΕ και άλλη διαδικασία για εκτός. Η Ελλάδα επειδή είναι στην ΕΕ, είναι ποιο εύκολο να ταξιδέψεις κάπου εντός. Ο Καναδάς δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε θα χρειαστεί άλλη διαδικασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...