theoritikos Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Ποια υπηρεσία cloud θα προτείνατε για προσωπικά αρχεία (έγγραφα word και φωτογραφίες κυρίως)? χρησιμοποιώ dropbox, αλλά ο δωρεάν χώρος που δίνει σιγά σιγά δεν μου επαρκεί.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Ποια υπηρεσία cloud θα προτείνατε για προσωπικά αρχεία (έγγραφα word και φωτογραφίες κυρίως)? χρησιμοποιώ dropbox, αλλά ο δωρεάν χώρος που δίνει σιγά σιγά δεν μου επαρκεί. Η έμφασή σου είναι στο "δωρεάν"; Γιατί κι εγώ Dropbox χρησιμοποιώ αλλά το Dropbox Pro (100 ευρώ το χρόνο για 1ΤΒ) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Centurion Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μία απορία που την έχω εδώ και καιρό: Τα αρχεία που συγχρονίζουμε στο cloud είναι προστατευμένα σε περίπτωση ιού τύπου Cryptolocker; Υπάρχει δηλαδή περίπτωση η κρυπτογράφηση που θα γίνει να τα επηρεάσει μέσω του συγχρονισμού των φακέλων που βρίσκονται στο PC;
haris013 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 συμαντικά αρχεία στη δουλειά, τα κάνω backup σε storage server (raid 6 sas controller-hellium disks), σπίτι σε ένα ταπεινό nas με wd red δίσκους και raid 10.
Haldol Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2016 Μία απορία που την έχω εδώ και καιρό: Τα αρχεία που συγχρονίζουμε στο cloud είναι προστατευμένα σε περίπτωση ιού τύπου Cryptolocker; Υπάρχει δηλαδή περίπτωση η κρυπτογράφηση που θα γίνει να τα επηρεάσει μέσω του συγχρονισμού των φακέλων που βρίσκονται στο PC; Οι πιο πολλές cloud υπηρεσίες παρέχουν και ιστορικό αλλαγών (τουλάχιστον στις paid υπηρεσίες τους). Οπότε ναι μεν ένας τέτοιος ιός "θα σε κλειδώσει απ' έξω", αλλά μόλις καθαρίσεις το σύστημα απ' αυτόν μπορείς απλά να επαναφέρεις την προηγούμενη έκδοση του αρχείου που θα είναι καθαρή. Γιατί κι εγώ Dropbox χρησιμοποιώ αλλά το Dropbox Pro (100 ευρώ το χρόνο για 1ΤΒ) και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Κι εγώ Dropboxάκι χρησιμοποιώ, αλλά με την τιμολόγησή του δεν είμαι ικανοποιημένος. Οι επιλογές μου είναι είτε 2GB (που δε φτάνουν ούτε για να βήξεις) ή... 1TB (που δεν είναι όλα μου τα μηχανήματά μου μαζί!). Ενδιάμεση επιλογή δεν υπάρχει... Η Apple έχει πολύ πιο σωστή τιμολόγηση στο iCloud (που το δουλεύω και αυτό) με 1€ / μήνα για 50GB (και περισσότερες επιλογές, συν του ότι το free plan είναι πιο μεγάλο). Η Dropbox μας βρήκε μικρούς και μας "ξεζουμίζει".
speedman_26 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Επειδή στην εργασία μου τα πάντα σκανάρονται και αποθηκεύονται (και κρατάω και versioning αρχείων) και επεξεργάζομαι ευαίσθητες πληροφορίες εταιρειών και φυσικών προσώπων, η απώλεια δεδομένων (αν παρ'ελπίδα συνέβαινε) θα ήταν ανυπολόγιστης αξίας. Για το λόγο αυτό, κρατάω δύο διαφορετικά backup: α. Cloud-based, με αυτόματο sync από το τοπικό μηχάνημα. β. Ένα Synology NAS με κρυπτογραφημένο RAID1 2ΤΒ+2ΤΒ. για συχρονισμο φωτογραφιων αναμεσα στις συσκευες ; icloud?
Stavmitsos Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ που έχω 950gb βάση, πώς στο καλό θα την ρίξω σε cloud με 12αρι adsl?
Centurion Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Σιγά μωρέ, ξεκίνα εσύ και όταν βγεις στην σύνταξη θα απολαμβάνεις το backup στο cloud με ζεστό κουλουράκι και brandy Προφανώς για τέτοιο όγκο δεν βολεύει ούτε η vdsl (με πολύ λιγότερο χρόνο αλλά και πάλι μιλάμε για ~3 μήνες σε λογικά πλαίσια).
haris013 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 ασφαλές cloud υπηρεσία ώστε να αναιβάσω και εκεί τα backup μου από προσωπικά αρχεία-έγγραφα και φωτογραφίες τι προτείνετε; Μην εκτεθεί τίποτα εκτιμόμενος χρόνος upload με 24αρα γραμμή περίπου 60gb? να τα αναιβάσω raw τα δεδομένα ή να τα συμπιέσω πρώτα? γενικά τι είναι ποιο safe?
PC_MAGAS Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 ασφαλές cloud υπηρεσία ώστε να αναιβάσω και εκεί τα backup μου από προσωπικά αρχεία-έγγραφα και φωτογραφίες τι προτείνετε; Μην εκτεθεί τίποτα εκτιμόμενος χρόνος upload με 24αρα γραμμή περίπου 60gb? να τα αναιβάσω raw τα δεδομένα ή να τα συμπιέσω πρώτα? γενικά τι είναι ποιο safe? Compress Και προεραιτικά Κρυπτογράφηση.
Haldol Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2016 Δε θα τολμούσα συμπίεση + κρυπτογράφηση σε 60GB δεδομένων (εκτός και αν πραγματικά είχα λόγο - - όχι για να μη διαρρεύσουν τα ντίκ-πικς & τα τιτς από πρώην). Μέχρι να ολοκληρωθεί τέτοια δουλειά από "φυσιολογικό" PC μεγαλώνεις & σφάζεις γουρούνι από μωρό. 1
Unabomber Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 ασφαλές cloud υπηρεσία ώστε να αναιβάσω και εκεί τα backup μου από προσωπικά αρχεία-έγγραφα και φωτογραφίες τι προτείνετε; Μην εκτεθεί τίποτα εκτιμόμενος χρόνος upload με 24αρα γραμμή περίπου 60gb? να τα αναιβάσω raw τα δεδομένα ή να τα συμπιέσω πρώτα? γενικά τι είναι ποιο safe? Για τα αρχεια της δουλειας μου αλλα και για τα προσωπικα μου αρχεια (οχι ταινιες,music) , χρησιμοποιω κυριως το Tresorit και το Spideroak... give them a try.
haris013 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Για τα αρχεια της δουλειας μου αλλα και για τα προσωπικα μου αρχεια (οχι ταινιες,music) , χρησιμοποιω κυριως το Tresorit και το Spideroak... give them a try. Ναι δεν με ενδιαφέρουν ταινίες και μουσική . Τα εγγραφα είναι που με καίνε , ειδικά contracts, blueprints και διαφορες συμφωνίες με εξωτερικούς πελάτες όπου πέρα από εξωτερικούς δίσκους και φλασακια θέλω να τα έχω και κάπου αλλού.Επισης διάφορες φωτογραφίες από διακοπες κλπ τις θεωρώ πολυτιμες. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, τα τσεκαρω! 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 για συχρονισμο φωτογραφιων αναμεσα στις συσκευες ; icloud? Για συγχρονισμό φωτογραφιών ανάμεσα στις συσκευές Dropbox. Εάν κάποιος έχει iCloud ή iOS/macOS συσκευή, το iCloud είναι φυσικά ό,τι καλύτερο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα