speedman_26 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Για συγχρονισμό φωτογραφιών ανάμεσα στις συσκευές Dropbox. Εάν κάποιος έχει iCloud ή iOS/macOS συσκευή, το iCloud είναι φυσικά ό,τι καλύτερο. σε ρωταω γιατι το dropbox δεν εχει κανα καλο manager οπως το google photo για να βλεπεις της φωτο
george_gr1 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Off topic αλα οποτε διαβαζω κατι τετοια θεματα αυτοματως μεταφερομαι καποια χρονια στο μελλον που συζηταμε τι τραβουσαμε τοτε για να κανουμε backup 1 terabytes και γελαμε! Ποτε δεν εχω ασχοληθει με σοβαρα επαγγελματικα δεδομενα που πρεπει να τα φυλαω σαν κορη οφθαλμου αλλιως καταστραφηκα! Πρεπει να ειναι πολυ αγχωτικο οντως. Κατι τελευταιο, εχω πχ 100 γιγα φωτο που ειναι τα μονα δεδομενα που φοβαμαι. Ειναι ορθο να γραφουν σε Dvd σαν buck up? Ποσα χρονια επιβιωνει ενα Dvd που απλα θα γραφει θα μπει στη θηκη του και δεν θα ξαναβγει;
Apoll Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Πλέον τα data είναι αναπόσπαστο κομμάτι όταν κάνεις business. Ακόμα πχ. και στο libre office db ή στην Access να κάνεις μια βάση για το πελατολόγιό σου αυτό είναι σημαντικό να την φυλάς σαν τα μάτια σου. Έτσι κρατάς backup. Όμως υπάρχει μια πιθανότητα να να χαθούν τα δεδομένα έστω μικρή. Σε περίπτωση που χάσατε δεδομένα στην καριέρα σας πόσο σας κόστισε; Πως προέκυψε; Πόσο σημαντικά ήταν; Μπορέσατε να τα επαναφέρετε έστω να τα δημιουργήσετε ξανά; Αν ναι πόσες εργατοώρες σας πήρε; tsk tsk στο ψηφιακό μεσαίωνα ακόμα με backup σε σκληρά μέσα κ.α. ενώ υπάρχει το MS Azure και το Amazon Cloud;
PC_MAGAS Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 tsk tsk στο ψηφιακό μεσαίωνα ακόμα με backup σε σκληρά μέσα κ.α. ενώ υπάρχει το MS Azure και το Amazon Cloud; Και σε cloud άνετα μπορει να χαθούν τα δεδομένα σου με ένα κλεμμένο κωδικό. Ακόμη σε business κομμάτι μπορεί το cloud να μην είναι λύση λόγο θεμάτων ιδιοτκότητας που έχει, αναλόγως το business model σου.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2016 Τραγικοί οι φωτογράφοι που αναφέρθηκαν πάντως! Στην ερώτηση, δεν θα σκάσω κιόλας αν χάσω τα αρχεία μου, δεν έχω και κάτι τόσο σπουδαίο! Ουτε κι εγω....Μονο φωτογαφιες αλλα σε 3 pc και ενα εξωτερικο δισκο !!! Off topic αλα οποτε διαβαζω κατι τετοια θεματα αυτοματως μεταφερομαι καποια χρονια στο μελλον που συζηταμε τι τραβουσαμε τοτε για να κανουμε backup 1 terabytes και γελαμε! Ποτε δεν εχω ασχοληθει με σοβαρα επαγγελματικα δεδομενα που πρεπει να τα φυλαω σαν κορη οφθαλμου αλλιως καταστραφηκα! Πρεπει να ειναι πολυ αγχωτικο οντως. Κατι τελευταιο, εχω πχ 100 γιγα φωτο που ειναι τα μονα δεδομενα που φοβαμαι. Ειναι ορθο να γραφουν σε Dvd σαν buck up? Ποσα χρονια επιβιωνει ενα Dvd που απλα θα γραφει θα μπει στη θηκη του και δεν θα ξαναβγει; Καλυτερα σε δυο εξωτερικους δισκους !!! 1
Super Moderators paredwse Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2016 Και σε cloud άνετα μπορει να χαθούν τα δεδομένα σου με ένα κλεμμένο κωδικό. Ακόμη σε business κομμάτι μπορεί το cloud να μην είναι λύση λόγο θεμάτων ιδιοτκότητας που έχει, αναλόγως το business model σου. Εάν έχεις λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα (two-factor verification για παράδειγμα + έξτρα τοπικό αυτόματο backup), δεν θα χαθούν τα δεδομένα σου από το cloud. 2
Bourdoulas Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Με το cloud να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας για μένα δεν υπάρχει άλλη λύση. Είναι σωτήριο, ειδικά για φωτογραφίες. Σε συνδυασμό με το FolderSync δεν πρόκειται να χάσω καμία.
YourTrueLegend Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Και σε cloud άνετα μπορει να χαθούν τα δεδομένα σου με ένα κλεμμένο κωδικό.Κλισε που δεν ισχυει οταν προσεχει καποιος τους κωδικους του. Κατι που το θεωρω αυτονοητο για εναν που προνοει για backup σε cloud. Ακόμη σε business κομμάτι μπορεί το cloud να μην είναι λύση λόγο θεμάτων ιδιοτκότητας που έχει, αναλόγως το business model σου.Δεν ξερω τι ακριβως εννοεις με τον ορο business, εγω αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι το serious business ολου του πλανητη σε επιπεδο enterprise, σιγα σιγα γυρναει σε cloud και αυτονοητα υπαρχουν και πολλες ασφαλιστικες δικλειδες σε αυτο το επιπεδο (κρυπτογραφηση, dedicated συστηματα, προδιαγραφες, πρωτοκολλα κλπ). Αν σαν business εννοεις το μαγαζακι της γειτονιας, τοτε δεν τιθεται καν θεμα ιδιωτικοτητας διοτι χεστηκε η MS/amazon κλπ για τα δεδομενα της τρυπας του Μπαμπη του κατσαβιδακια στα Πετραλωνα. Παρολα αυτα και ο Μπαμπης απο τα Πετραλωνα εχει παρα πολλα options για να προστατεψει την ιδιωτικοτητα και την ασφαλεια των δεδομενων του. Αν δε θελει να πληρωσει ομως για να παει σε enterprise solution και το παει στο φθηνο home solution και του φανε τα δεδομενα (και παλι χλωμο) τοτε το μονο πραγμα που δε φταιει ειναι το cloud. Καλως ή κακως το cloud ειναι το μελλον και καλα θα κανετε να συνηθιζετε στην ιδεα ειδικα οσοι κολλατε σε κλισε τυπου "θα μου κλεψουν τους κωδικους/υπαρχουν θεματα ιδιωτικοτητας κλπ". 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα