jennyV Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 πω πω με αγχώσατε! τον δικό μας το βρήκαμε νεογέννητο με κλειστά ματια και τον ομφάλιο λώρο ακόμα πάνω του. Δεν τον πηγαμε καν κτηνιατρο στην αρχή, γιατι το είχαμε κρυφά στην πυλωτή και τον ταίζαμε αγελαδινό γάλα από μια σύριγγα (μια παρέα 5 παιδάκια). Οι γόνείς μου τον ανακάλυψαν οταν ήταν περίπου 2 εβδομάδων, και τότε πήραμε ένα μπιμπερό από pet shop αλλά τπτ παραπάνω. Απλά τον ανεβάσαμε στο σπίτι και τον ταιζαμε πιο συχνά γαλά εμπορίου. 21 χρόνια μετά ζει και βασιλεύει. Αλλα τρέμω στην ιδέα πόσο το ρισκάραμε, τώρα που βλέπω τι έπρεπε να έχουμε κάνει για να τον φροντίσουμε σωστά. Το καημένο έχει μάλλον γερή κράση και τη γλίτωσε! 1
livefreeordie Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Για την ωρα καλα τα παει... Κλαιει πολυ ομως αν δεν ειμαι συνεχεια μαζι του κι ακουμπαει καπως πανω μου,γενικα αν δε το χαιδευω κτλ.
jennyV Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 κι εμάς τα ίδια έκαναν και τα δυο (πριν 6 χρόνια βρηκαμε κι ένα ακόμα). Τα τύλιγα σε πανιά για να είναι ζεστα, και τα είχα σε ένα κουτάκι (απο παπούτσια, χωρίς το καπάκι εννοείται) δίπλα μου ακόμα κι όταν κοιμόμουν. Μάλλον ήθελαν να χουχουλιάζουν και να αισθάνονται κάποιον δίπλα. Στο δευτερο η αδερφή μου έβαζε ένα λουτρινο ζωάκι κι αυτό κουρνιαζε δίπλα του.
livefreeordie Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 κι εμάς τα ίδια έκαναν και τα δυο (πριν 6 χρόνια βρηκαμε κι ένα ακόμα). Τα τύλιγα σε πανιά για να είναι ζεστα, και τα είχα σε ένα κουτάκι (απο παπούτσια, χωρίς το καπάκι εννοείται) δίπλα μου ακόμα κι όταν κοιμόμουν. Μάλλον ήθελαν να χουχουλιάζουν και να αισθάνονται κάποιον δίπλα. Στο δευτερο η αδερφή μου έβαζε ένα λουτρινο ζωάκι κι αυτό κουρνιαζε δίπλα του. λες να του δωσω ενα αρκουδακι; το σκεφτηκα! θα το δοκιμασω!
Dagobert Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Για την ωρα καλα τα παει... Κλαιει πολυ ομως αν δεν ειμαι συνεχεια μαζι του κι ακουμπαει καπως πανω μου,γενικα αν δε το χαιδευω κτλ. Βάλε ρολόι. Θα ακούει τους χτύπους και θα νοιώθει ότι έχει παρέα. Επίσης βάλε κάτι ζεστό πχ θερμοφόρα ή κάτι σχετικό. 1
livefreeordie Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Βάλε ρολόι. Θα ακούει τους χτύπους και θα νοιώθει ότι έχει παρέα. Επίσης βάλε κάτι ζεστό πχ θερμοφόρα ή κάτι σχετικό. Του εχω στρωσει ρουχα για ζεστασια σε ενα κουτι.
TriLoBiTe Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Κλαιει πολυ ομως αν δεν ειμαι συνεχεια μαζι του κι ακουμπαει καπως πανω μου,γενικα αν δε το χαιδευω κτλ. Συγχαρητήρια, είσαι πλέον και με τη βούλα γατομανούλα.
evoracing Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Και με μια συριγγα μπορεις να το ταισεις λιγο γαλατακι. Αν ειναι πολυ μικρο σκουρα τα πραγματα.. Δεν το συνιστώ. Είχα βρει και εγώ 3 γατάκια έτσι και όταν τους έβαζα γαλατάκι σε σύριγγα έκαναν σαν λυσσασμένα με αποτέλεσμα να τραυματίζονται τα ούλα και ο ουρανίσκος τους.
haris_216 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Οκ, ο καιρός είναι καλός ακόμα και το να το έχεις ανάμεσα σε ρουχαλάκια είναι εντάξει. Αν πιάσει λίγο παραπάνω κρύο, γεμίζεις ένα μπουκάλι (πχ πλαστικό από νερό) με ζεστό νερό, το καλύπτεις με ένα ύφασμα και το το βάζεις δίπλα. Θα δώσεις πολύ σημασία στο θέμα του τακτικού τριψίματος έτσι ώστε να λειτουργεί το έντερό του και ως προς τις δύο..."διαδικασίες" (ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος στην παρούσα φάση είναι αυτός). Προφανώς θα σου είναι λίγο κουραστικό το τακτικό τάϊσμα και τρίψιμο αλλά πραγματικά αν το ξεπεράσεις αυτό δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Τα δικά μας τα είχαμε βρει 4 μικρά, τυφλά ακόμα, και όλα χαίρουν άκρας υγείας (έχουν γίνει γομάρια πια ).
zio10 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Είναι ανθεκτικές οι γάτες πάντως, θα τη βρει την άκρη και θα επιβιώσει, μην αγχώνεσαι
haris_216 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Είναι ανθεκτικές οι γάτες πάντως, θα τη βρει την άκρη και θα επιβιώσει, μην αγχώνεσαι Δεν είναι ακόμα "γάτα" zio και θέλει αρκετή βοήθεια Βοήθεια που κανονικά θα του έδινε η μάνα του. Με τα μικρά (τυφλά ή λίγο μετά) δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Θέλει δουλίτσα. Σίγουρα δεν είναι αποκαρδιωτικά αλλά δεν είναι και εύκολο. Ειδικά το τακτικό (κάθε λίγες ώρες) τάϊσμα και...τρίψιμο δεν είναι ότι πιο εύκολο. Όχι σαν δουλειά αλλά απλά από το γεγονός ότι πρέπει να οργανώσεις αντίστοιχα το πρόγραμμά σου. Βέβαια υπάρχουν και χειρότερα αφού όταν είναι περισσότερα του ενός (όπως στην δική μου περίπτωση) ώσπου να τελειώσεις ταίσματα/τριψίματα με το τελευταίο είναι η ώρα να ξεκινήσεις τα επόμενα με το πρώτο!!! 1
livefreeordie Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 το πήγα και το είδε κτηνίατρος, μου είπε είναι πολύ μικρό ακόμη ,τάισμα με το μπιμπερό και τρίψιμο για να ενεργείται και βλεπουμε πως θα τα παει (αν θα επιβιωσει με λιγα λογια) όμως παιδιά έχει μόνο κατουρησει ,από το άλλο τίποτα ακόμη απο χθες κι ο κτηνίατρος δεν έδωσε τίποτα
Baator Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 το πήγα και το είδε κτηνίατρος, μου είπε είναι πολύ μικρό ακόμη ,τάισμα με το μπιμπερό και τρίψιμο για να ενεργείται και βλεπουμε πως θα τα παει (αν θα επιβιωσει με λιγα λογια) όμως παιδιά έχει μόνο κατουρησει ,από το άλλο τίποτα ακόμη απο χθες κι ο κτηνίατρος δεν έδωσε τίποτα Μην αγχώνεσαι, πολλές σελίδες γράφουν ότι πρέπει κάθε μέρα να κάνουν κακά αλλά μάλλον είναι υπερβολή. Ουσιαστικά σκέτο νερό πίνουν προς το παρόν, τι να βγάλουν...Ακόμα και όταν τελικά τα κάνει, θα δεις ότι είναι ελάχιστα, μην περιμένεις τίποτα τρομερό. Απλά είναι νεογέννητο, είναι ακόμα πολύ μικρό. Αν περάσουν 3 μέρες ή αν δεις ότι σκληραίνει η κοιλιά του και ακόμα δεν έχει βγάλει τίποτα και μόνο κατουράει, τότε έχει και έναν τρόπο να το βοηθήσεις, εμένα σε όλα με το που το έκανα δούλεψε. Googlαρε "triangle method kitten poop". Ουσιαστικά με τρία δάχτυλα κάνεις μασάζ την περιοχή του πρωκτού, σε βίντεο θα δεις και θα καταλάβεις ακριβώς την κίνηση πιο εύκολα απ' ό,τι αν στο περιγράψω. Κάποιοι λένε να προσθέσεις στο γάλα του και 1-2 σταγόνες λάδι αλλά οι γνώμες διίστανται, άλλοι λένε βοηθάει, άλλοι λένε δεν κάνει τόσο μικρά λάδι και χαζά, συν του ότι αν το παρακάνεις παίζει να στο γυρίσει σε διάρροια. Γενικά το να μην κάνουν κακά είναι το πλέον συχνό πρόβλημα στα νεογέννητα. Ξαναλέω, έχει άπειρα βιντεάκια στο YouTube και δεκάδες guides στο Ίντερνετ, διάβασε και ενημερώσου. Για νεογέννητα πολύ καλά βιντεάκια έχει αυτή η τύπισσα. Αναφέρει τα πάντα, τάισμα, πόσο συχνά, τρίψιμο για τουαλέτα, απαραίτητα σε ζεστό μέρος (τον χειμώνα ειδικά είναι το Α και το Ω, τώρα είναι καλοκαίρι οπότε οκ): https://www.youtube.com/channel/UC5VvB6tmC4lu_WCx7hE0PZA 1
livefreeordie Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2016 Μην αγχώνεσαι, πολλές σελίδες γράφουν ότι πρέπει κάθε μέρα να κάνουν κακά αλλά μάλλον είναι υπερβολή. Ουσιαστικά σκέτο νερό πίνουν προς το παρόν, τι να βγάλουν...Ακόμα και όταν τελικά τα κάνει, θα δεις ότι είναι ελάχιστα, μην περιμένεις τίποτα τρομερό. Απλά είναι νεογέννητο, είναι ακόμα πολύ μικρό. Αν περάσουν 3 μέρες ή αν δεις ότι σκληραίνει η κοιλιά του και ακόμα δεν έχει βγάλει τίποτα και μόνο κατουράει, τότε έχει και έναν τρόπο να το βοηθήσεις, εμένα σε όλα με το που το έκανα δούλεψε. Googlαρε "triangle method kitten poop". Ουσιαστικά με τρία δάχτυλα κάνεις μασάζ την περιοχή του πρωκτού, σε βίντεο θα δεις και θα καταλάβεις ακριβώς την κίνηση πιο εύκολα απ' ό,τι αν στο περιγράψω. Κάποιοι λένε να προσθέσεις στο γάλα του και 1-2 σταγόνες λάδι αλλά οι γνώμες διίστανται, άλλοι λένε βοηθάει, άλλοι λένε δεν κάνει τόσο μικρά λάδι και χαζά, συν του ότι αν το παρακάνεις παίζει να στο γυρίσει σε διάρροια. Γενικά το να μην κάνουν κακά είναι το πλέον συχνό πρόβλημα στα νεογέννητα. Ξαναλέω, έχει άπειρα βιντεάκια στο YouTube και δεκάδες guides στο Ίντερνετ, διάβασε και ενημερώσου. Για νεογέννητα πολύ καλά βιντεάκια έχει αυτή η τύπισσα. Αναφέρει τα πάντα, τάισμα, πόσο συχνά, τρίψιμο για τουαλέτα, απαραίτητα σε ζεστό μέρος (τον χειμώνα ειδικά είναι το Α και το Ω, τώρα είναι καλοκαίρι οπότε οκ): https://www.youtube.com/channel/UC5VvB6tmC4lu_WCx7hE0PZA σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα