Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν έχετε σπόρους 100 ετών, είστε άρχοντες!

 

Ω ναι. Έχουμε από πολλά (τομάτες, αγγούρια, κολοκύθια, κλπ). Κάθε χρόνο που φυτεύει ο πατέρας μου κρατάει σπόρο για τις επόμενες χρονιές όταν πλησιάζει προς το τέλος η παραγωγή. Αυτό γίνεται από πριν το 1900, δε θυμάμαι και πότε γεννήθηκε ο παππούς. :P 

 

Η πλάκα είναι ότι είχα ανακαλύψει πριν χρόνια και άλλους σπόρους (νομίζω μπάμιες) που δεν είχαν ανανεωθεί για δεκαετίες και φύτρωσαν κανονικά! Λέγαμε δε θα βγούνε καν. Φυσικά κρατήσαμε κι απ' αυτούς μετά.

 

Εννοείται ότι παίρνουμε και αγοραστά (άντε να έχεις δικιά σου τομάτα το χειμώνα π.χ.) αλλά όταν κάτι είναι στην εποχή του, φροντίζει ο κήπος. 

  • Like 2
Δημοσ.

Άρα πού διαφωνείς μαζί μου;

 

Πού είδες να υποχρεώνω τους άλλους να πράττουν όπως πράττω εγώ; Ίσα-ίσα που το είπα ξεκάθαρα, ότι δε θα μπω στο σπίτι σας να βγάλω τις ντομάτες απ' το ψυγείο.

 

Άλλο όμως αυτό, και άλλο να λέω ότι από ένα σημείο και μετά είναι θέμα γνώσης, και ότι η προτίμηση πάει περίπατο.

 

Κι εγώ πίνω τη Μαλαματίνα παγωμένη, γνωρίζοντας όμως ότι είναι χαμηλό ποιοτικά κρασί, και ότι το κρασί γενικά δεν πίνεται σε τέτοια θερμοκρασία.

 

Τώρα αν σε παίρνει η μπάλα επειδή μερικά πράγματα (ενδεχομένως) δεν (γνωρίζεις να) τα κάνεις σωστά, sorry, αλλά δεν είναι δικό μου θέμα.

 

Ακριβώς έτσι. Ή ξέρεις ή δεν ξέρεις.

Και τρίτη περίπτωση, ξέρεις, αλλά το κάνεις λάθος εν γνώσει σου. Έχει διαφορά.

 

Εννοώ ότι επειδή κάποια πράγματα έχουν κάποιους συγκεκριμένους τρόπους κατανάλωσης, αυτό δεν μας αναγκάζει και να τους ακολουθούμε ακόμη και αν τα γνωρίζουμε. Το ότι εγώ θεωρώ (ή μάλλον οι ειδικοί) ότι με κάποιους τρόπους καταστρέφεται π.χ το τσάι και χάνει τη γεύση του κοκ δεν σημαίνει απολυτως τίποτα. Όλα είναι πια θέματα προτίμησης. Εγώ θέλω να το πίνω σωστά, όπως θέλω να τρώω και το σούσι σωστά, άλλοι δεν θέλουν ή και δεν ξέρουν. Με γεια τους και χαρά τους, δεν βλέπω κάτι μεμπτό σε αυτό.

Δημοσ.

Το ότι εγώ θεωρώ (ή μάλλον οι ειδικοί) ότι με κάποιους τρόπους καταστρέφεται π.χ το τσάι και χάνει τη γεύση του κοκ δεν σημαίνει απολυτως τίποτα. Όλα είναι πια θέματα προτίμησης. Εγώ θέλω να το πίνω σωστά, όπως θέλω να τρώω και το σούσι σωστά, άλλοι δεν θέλουν ή και δεν ξέρουν. Με γεια τους και χαρά τους, δεν βλέπω κάτι μεμπτό σε αυτό.

 

True dat. Κι εγώ ξέρω ότι δε πρέπει να το ανεβάσεις πάνω από κάποια θερμοκρασία (ανάλογα το τσάι) αλλά ποιος πιάνει το laser-ο-θερμόμετρο να μετρήσει; Απλά το βράζεις και ξεμπερδεύεις, κι αν το διαλύσεις τι έγινε. 

 

:P

 

Τώρα αν έπινα σέντσα μπορεί και να καθόμουν να το έφτιαχνα σωστά. 

Δημοσ.

Ειμαι χαρουμενη! Μετα απο πολυ καιρο το ψυγειακι μου γεμισε: ταπερακια μανας/γιαγιας, ψωμι τοστ, γιαουρτια, αυγα, λεμονια, τυρι, λουκανικα, αναψυκτικομπυρες, σοκολατοπιτα, παγωτο, διαφορα κρεατικα στην καταψυξη. (Η προηγουμενη κατασταση ηταν: νερα, αυγα, ψωμι τοστ :Ρ )

  • Like 4
Δημοσ.

Γιαούρτι στραγγιστο 2%

Νερό

Μαρμελάδα φράουλα

Μπύρες

Μπρόκολο

Λεμόνια

Πιπεριά Φλωρίνης

Ελιές θρουμπες

Καυτερή πιπεριά τουρσί

Κέτσαπ,μουστάρδα dijon,μαγιονέζα

Γκουντα,γαλοπούλα

Φέτα

Στο καταψυκτη

Κρέας,κιμάς,σνιτσελ,μύδια,ψωμί,σπανάκι,μπαμιες

Δημοσ.

Φυσικά , γιατι όπως όλοι ξέρουμε αν σου αρέσει κρύο το κρεμμύδι  και κάνεις το λάθος και το βάλεις στο ψυγείο δεν είσαι ασφαλής κινδυνεύεις με δηλητηρίαση από σαλμονέλα η ακόμη και απο ηπατίτιδα η έιτζ !

 

Μεταφερω: "Τα κρεμμύδια στεγνώνουνε και μπορεί και να μουχλιάσουν σε θερμοκρασίες ψυγείου, ειδικά αν είναι κομμένα. Ακόμα κι αν τα καλύψουμε καλά με μεμβράνη μπορεί να αφήσουν άσχημη μυρωδιά στο ψυγείο".

 

Κρεμμυδι βαζω σχεδον παντα στη σαλατα μου. Ειναι κρυα τα υπολοιπα συστατικα, πρεπει να ειναι και το κρεμμυδι? ουτε που θα το καταλαβω.

Στο σουβλακι ζητας να σου βαζουν μεσα κρυο το κρεμμυδι?

+ 1

Εγω αν γυρίσω απο τον μανάβη με ζεστές ντομάτες και πρέπει να φάω αμέσως , της βάζω έστω και 15 λεπτά στην κατάψυξη, ζέστες δεν τρώγονται με τίποτα !

 

υγ

Το κάνω άπειρα χρονιά και ζω , δεν πέθανα απο κρύα ντοματα ακόμη ..

 

Κανεις δε θα πεθανει απο κρυα τοματα.

Αλλο να τη βαλεις 15 λεπτα πριν τη φας, αλλο να την αποθηκευεις στο ψυγειο για βδομαδες.

Εγω τις βαζω στο ψυγειο οταν ωριμασουν, ωστε να μη χαλασουν.

 

Υπάρχουν κι εκείνοι που ακόμα και το χειμώνα τη σοκολάτα τη βάζουν στο ψυγείο. .

 

Καημενες οδοντοστοιχιες... :) η χρόνια η καταπονηση μπορει να οδηγησει σε μαζικη απωλεια δοντιων.

Δημοσ.

Ας βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στη διένεξη "ντομάτα: εντός ή εκτός ψυγείου".

 

Δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω ότι μπορεί η εκτός ψυγείου ντομάτα να κρατάει τη γεύση της.

Και ίσως, αν εύρισκα τέτοιες ντομάτες (γευστικές) να τις άφηνα εκτός για να μην χάσω τη γεύση. Εκτός καλοκαιριού βέβαια αφού σαλάτα σε θερμοκρασία (καλοκαιρινού) δωματίου δεν λέει. Κατά τη γνώμη μου πάντα.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι ντομάτες που βρίσκουμε τις περισσότερες φορές (εν Αθήναις τουλάχιστον) μικρή και καθαρά αισθητική σχέση έχουν με το πως θα πρέπει ή το πως ήταν οι ντομάτες. Και σίγουρα καμία γευστική συγγένεια (πιστεύω ότι ίσως σε περίπτωση τυφλής γευσιγνωσίας πολλοί να μπερδευόμασταν και να λέγαμε ότι τρώμα αγγούρι ή κολοκύθι. Και μάλιστα κακό).

Αφού λοιπόν δεν τίθεται θέμα να θυσιάσω την (ανύπαρκτη) γεύση, την βάζω στο ψυγείο προκειμένου τουλάχιστον να είναι δροσιστική.

 

υγ ίσως θα μπορούσε ο Haldol να ξεκινήσει γευστική επανάσταση διαθέτοντας μικρή ποσότητα σπόρων (2-3 ανά άτομο) προκειμένου δώσουμε ένα μήνυμα στη βιομηχανική παραγωγή :-)

  • Like 4
Δημοσ.

Πάντως, σχετικά με το δροσιστική, επειδή το καλοκαίρι φτιάχνω σχεδόν καθημερινά σαλάτα, όταν τα υπόλοιπα υλικά (αγγούρι, πιπεριά, φέτα) είναι κρύα, δε σου φαίνεται στο τέλος ότι είναι ζεστή η σαλάτα overall.

 

Δεν υπάρχει δηλαδή διαφορά όπως μερικές φορές που παίρνεις τυλιχτό και ο γύρος είναι ζεστός και το τζατζίκι παγωμένο.

Δημοσ.

Πάντως, σχετικά με το δροσιστική, επειδή το καλοκαίρι φτιάχνω σχεδόν καθημερινά σαλάτα, όταν τα υπόλοιπα υλικά (αγγούρι, πιπεριά, φέτα) είναι κρύα, δε σου φαίνεται στο τέλος ότι είναι ζεστή η σαλάτα overall.

 

Δεν υπάρχει δηλαδή διαφορά όπως μερικές φορές που παίρνεις τυλιχτό και ο γύρος είναι ζεστός και το τζατζίκι παγωμένο.

 

ΟΧΙ :o

Και δεν το λέω απλά για να σου πάω κόντρα. Απλά δεν τρώω...τζατζίκι :-)

Δημοσ.

Εγώ τα καλοκαίρι που φτιάχνω κάθε μέρα σαλάτα, επειδή δεν βάζω φέτα μέσα αν δεν είναι κρύα η ντομάτα και το κρεμυδι δεν τρώγεται!

Συν αγγούρι, ρίγανη πιπέρι κ λίγο ωμό ελαιόλαδο, έτσι την φτιάχνω την σαλάτα μου!

Δημοσ.

Μεταφερω: "Τα κρεμμύδια στεγνώνουνε και μπορεί και να μουχλιάσουν σε θερμοκρασίες ψυγείου, ειδικά αν είναι κομμένα. Ακόμα κι αν τα καλύψουμε καλά με μεμβράνη μπορεί να αφήσουν άσχημη μυρωδιά στο ψυγείο".

 

Κρεμμυδι βαζω σχεδον παντα στη σαλατα μου. Ειναι κρυα τα υπολοιπα συστατικα, πρεπει να ειναι και το κρεμμυδι? ουτε που θα το καταλαβω.

Στο σουβλακι ζητας να σου βαζουν μεσα κρυο το κρεμμυδι?

 

 

Για το κρεμμύδι πάντως, επειδή κρατάω κομμένο και σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο, αντέχει κάποιες μέρες.

 

Εγώ τα καλοκαίρι που φτιάχνω κάθε μέρα σαλάτα, επειδή δεν βάζω φέτα μέσα αν δεν είναι κρύα η ντομάτα και το κρεμυδι δεν τρώγεται!

Συν αγγούρι, ρίγανη πιπέρι κ λίγο ωμό ελαιόλαδο, έτσι την φτιάχνω την σαλάτα μου!

Και λίγο ξύδι ρε συ! :)

  • Like 2
Δημοσ.

Ξύδι στη ντοματοσαλάτα, lol.

Δεν τρώγεται χωρίς ξύδι! :P

 

Άσε που και οι περισσότερες συνταγές για χωριάτικη έχουν ξύδι, δεν αλλάζει κάτι στην απλή ντοματοσαλάτα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...