gdriver Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 χρησιμοποίησα και ένα δεύτερο που έχω (μεγάλο , κάπως πλακουτσωτό) αλλά πάλι τα ίδια κάνει. εχω αλουμινοταινία. λες να βοηθήσει αν καλύψω τα καλώδια μέσα;
soteras Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Χμμμ για αρχή θα έλεγα τροφοδοτικό να δοκιμάσεις με άλλο. Μετά σαν άλλη λύση που μου έρχεται άμα γίνει καμία πατέντα με κανά πυκνωτή τίποτα στην είσοδο και φτιάξει 1
gdriver Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 αυτά είναι τα 2 τροφοδοτικά που χρησιμοποίησα.
veteranos123 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπών, θα συνδέσεις τον μαύρο ακροδέκτη στην υποδοχή COM και τον κόκκινο ακροδέκτη στην υποδοχή V/Ω. Τον περιστροφικό διακόπτη θα τον βάλεις στην επιλογή 20 V_ (δηλαδή όπως είναι τώρα θα τον πας 3 φορές δεξιά), θα το ανάψεις και θα μετρήσεις την τάση των τροφοδοτικών που χρησιμοποίησες (χωρίς να τα συνδέσεις στην τηλεφωνική συσκευή). Αν η τάση ξεπερνάει κατά πολύ τα 3 volt τότε δεν είναι σταθεροποιημένα τα τροφοδοτικά. υγ, την μπαταρία στο πολύμετρο μην ξεχάσεις να βάλεις. Δες και αυτό το video Την επιλογή του περιστροφικού διακόπτη θα την βάλεις εκεί που σου είπα και όχι όπως δείχνει το video (σε εκείνον η επιλογή είναι αριστερά ενώ σε εσένα είναι δεξιά)
gdriver Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 να βάλω δηλαδή την τάση στα τροφοδοτικά στα 5 βολτ και πρέπει να μετρήσω ακριβώς 5 ;
veteranos123 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Ναι θα βάλεις στο ρεύμα το τροφοδοτικό, θα το ρυθμίσεις στα 5 volt και θα μετρήσεις το βύσμα που βάζεις στο τηλέφωνο (χωρίς να το βάλεις όμως). ΑΝ είναι σταθεροποιημένο θα πρέπει να μετρήσει 5-5,... volt. Αν βάλεις ανάποδα τους ακροδέκτες θα μετρήσεις -5 volt αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα.
gdriver Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 δε βγάζω νόημα με το πολύμετρο. μετράει ό,τι να είναι. μία 7 μία 3,65. εδώ μετράει 0,02 τάση όταν δεν το έχω πουθενά συνδεδεμένο και με το 1 καλώδιο παρακαλώ. είτε μόνο το μαύρο είτε μόνο το κοκκινο. ανβάλω και τα δύο τοτε δείχνει 0.
veteranos123 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Ή το τροφοδοτικό κάνει κουλά ή κάτι εσύ δεν κάνεις σωστά. Τα κάνεις όπως στο video. Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα σταθεροποιημένο τροφοδοτικό (όχι switched) στα 4,5 volt
gdriver Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 ευτυχώς έχω και ένα δευτερο πολύμετρο , ένα μικρούλι, και μέτρησε 5,2 βολτ. αυτό
veteranos123 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 To τροφοδοτικό σε ποιά τάση ήταν ρυθμισμένο
Sheogorath Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ θα έβαζα και έναν πυκνωτή ανάμεσα στα + - για να σταθεροποιεί λίγο παραπάνω την τάση. Δεν είναι πολύ σταθερό απο ότι φαίνεται. Πρόσεχε την πολικότητα μόνο. 1
veteranos123 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Εγώ θα έβαζα και έναν πυκνωτή ανάμεσα στα + - για να σταθεροποιεί λίγο παραπάνω την τάση. Δεν είναι πολύ σταθερό απο ότι φαίνεται. Πρόσεχε την πολικότητα μόνο. Το σκέφτηκα και εγώ αλλά με πόσα volt και μf
Sheogorath Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Βολτ παραπάνω απο την τάση που δίνει, πχ 6.7 ή 9 ή οτιδήποτε. Ένα συνηθισμένο σε χωρητικότητα, δεν γνωρίζω την συνδεσμολογία επακριβώς εξάλλου. 1
Fubar.gr Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Το πρόβλημα δεν είναι ούτε η παραπάνω τάση, ούτε η σταθεροποίηση (τα switching είναι έτσι κι αλλιώς σταθεροποιημένα.) Το προβλημα είναι ο θόρυβος που παράγουν τα swithcing τροφοδοτικά, ο οποίος μεταφέρεται απο την τροφοδοσία στην τηλεφωνική γραμμή. Η πιό απλή λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να βάλεις μέσα στο τηλέφωνο αμέσως μετά το βύσμα που έβαλες ένα 7805 Θα κόψεις το κόκκινο καλώδιο σε κάποιο σημείο, οπότε θα έχεις δύο κόκκινα καλώδια, ενα που έρχεται απο το βύσμα και ένα που πάει προς το τηλέφωνο. Το ποδαράκι 1 θα το κολλήσεις στο κομμάτι που έρχεται απο το βύσμα και το 3 στο κομμάτι που πάει στο τηλέφωνο. Το μεσαίο ποδαράκι θα το κολλήσεις πάνω στο αρνητικό του βύσματος, μαζί με το μαύρο καλώδιο. Μετά τύλιξε το μεγάλο μεταλλικό που έχει απο πάνω του το 7805 με μονωτική ταινία ωστε να μήν κάνει κάπου επαφή. Αυτό που κάνει το 7805 είναι να βγάζει στην έξοδο του 5 volt ακριβώς με πρακτικά μηδενική διακύμανση, ανεξάρτητα απο το θόρυβο που μπορεί να έχει η τάση είσοδου. Για να δουλέψει πρέπει η τάση να είναι τουλάχιστον 2 volt παραπάνω απο τα 5, οπότε πρέπει να ρυθμίσεις το τροφοδοτικό γύρω στα 8 με 9 Volt. Για ακόμα καλύτερη λειτουργία μπορείς να προσθέσεις δύο πυκνωτές, ένα στην είσοδο και ένα στην έξοδο, όπως στο παρακάτω σχήμα: 3
Sheogorath Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2016 Nαι η σωστότερη αν και πιο ακριβή/περίπλοκη λύση είναι μακράν η παραπάνω^^ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα