Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πραγματικά δε ξέρω σε ποιο θέμα έπρεπε να το γράψω αυτό, ας μετακινηθεί αν είναι λάθος εδώ.

Πήρα από ένα φίλο γνήσια windows για να κάνω format το pc, αλλά το tower μου δεν έχει καν υποδοχή για οπτικό μέσο..

Υπάρχει κάποιος με εξωτερικό dvd να μου το δανείσει για 1 ώρα και να κεράσω καφέ?

Ή υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

Πραγματικά δε ξέρω σε ποιο θέμα έπρεπε να το γράψω αυτό, ας μετακινηθεί αν είναι λάθος εδώ.

Πήρα από ένα φίλο γνήσια windows για να κάνω format το pc, αλλά το tower μου δεν έχει καν υποδοχή για οπτικό μέσο..

Υπάρχει κάποιος με εξωτερικό dvd να μου το δανείσει για 1 ώρα και να κεράσω καφέ?

Ή υπάρχει κάτι άλλο που μπορώ να κάνω?

Θα ανοίξεις ένα θέμα εδώ.

http://www.insomnia.gr/forum/26-windows/

Θα δοκιμάσεις να τα εγκαταστήσεις μέσω usb.

Δημοσ.

το tower μου δεν έχει καν υποδοχή για οπτικό μέσο

...από κάθε άποψη κουλό αυτό που υποστηρίζεις. Βέβαια εξαρτάται (ολίγον) και το τί ακριβώς εννοείς - διότι αν εννοείς υποδοχή=θύρα στην μητρική, λίγο δύσκολο να έχει πχ μόνο μία SATA και καμμία άλλoυ είδους (IDE) - το ίδιο ισχύει και για το ανάποδο : να έχει πχ μόνο μία IDE (και καθόλου SATA) και να δουλεύει μόνο το ένα της κανάλι, ΚΑΙ ταυτόχρονα να μην υπάρχουν PCI/PCI-e θύρες για να βάλεις πάνω μία controller card (και σε αυτήν ένα DVD drive).

Αν πάλι εννοείς ότι δεν έχει bays για χωρέσει πάνω του ένα oprical drive, και πάλι κουλούτσικο (αν και όχι αδύνατο βέβαια) - μήπως όμως απλά -σε αυτήν την περίπτωση- δεν έχεις συνειδητοποιήσει ότι τα καπάκια των bays ανοίγουν...; Άσε που δεν χρειάζεται να κουμπώσει πάνω στον πύργο ένα drive για να το δουλέψεις. Και στο πλάι να το βάλεις να στέκεται, κάνεις δουλειά.

Όπως και να 'χει, χλωμό να βρεις κάποιον με εξωτερικό για να σε βοηθήσει. 

Γενικά άνοιξε θέμα σε κάποια κατηγορία, όπως "Windows" που ειπώθηκε, παρουσίασε το θέμα σου, περίμενε ερωτήσεις/προτάσεις για να λυθεί το ζήτημα, ακόμη και χωρίς να χρειαστεί να φτιάξεις φλασάκι με Windows προς εγκατάσταση (αν και αυτή είναι μια καλή λύση).

Δημοσ.

Η καλύτερη και πιο γρήγορη λύση είναι η εγκατάσταση μέσω usb. Και δε χρειάζεσαι κατ' ανάγκη το dvd με τα γνήσια winodws. Τα windows είναι γνήσια για τον υπολογιστή του φίλου σου, όχι για τον δικό σου, εκτός και αν είναι κάποια άδεια για περισσότερους υπολογιστές(που δεν είναι και πολύ πιθανό). Αυτό που τα κάνει γνήσια είναι το κλειδί το οποίο συνήθως αναγράφεται στο dvd αλλά δε λειτουργεί σε οποιοδήποτε pc αλλά μόνο σε αυτό που έχει ενεργοποιηθεί(εκτός πάλι αν πρόκειται για ειδική άδεια για περισσότερους υπολογιστές). Έτσι λοιπόν μπορείς απλά να κατεβάσεις το iso των windows ή να δημιουργήσεις .iso από το dvd αν δε θέλεις να κατεβάσεις ή δε βρίσκεις τα windows το οποίο μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις ένα bootable usb. Ίσως να υπάρχει πρόγραμμα που να το κάνει(να δημιουργει bootalble usb stick) και χωρίς iso αλλά κατευθείαν από το dvd αλλά λόγω του ότι δε χρησιμοποιώ windows τα τελευταία χρόνια δε γνωρίζω σίγουρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...