DDevil Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μου θύμισες τον αδερφό μου, λολ Κάθε μέρα μηνύματα και μαλακίες σε skype, viber. Τουλάχιστον τον πρώτο μήνα. Μάντεψε *ποια* ζηλεύει όταν σε λίγα χρόνια αγόρασε GTC Turbo & το πόσταρε στο FB. Α, και που΄σαι... έφυγες λέμε. 10 ΠΡΏΗΝ θα βρει εκει να του κάνουν αέρα .... με τα φράγκα που θα βγαζει. Εκτος και αν ειναι κορϊδο και τον πιάσουν οι συναισθηματισμοι να μεινει εδω να ειναι μια ζωη κακομοιρης να ακουει τον καθε μαλακα να του λεει σαχλαμάρες περι κρισης και θυσιας και γιατι να κάνω θυσιες φιλε μου? εγω δημιουργησα την κριση? η γενια σου την δημιούργησε. Ας την πληρώσει αυτή. Ξέρεις τι ειναι να σου μενει ενα 500αρι το μήνα στην ακρη για βολτες? θα πας την τυπισσα που θα βγεις στο πιο ακριβο εστιατοριο μετα βολτιτσα για ποτάκι σε ωραιο μπαράκι. Τι λες τωρα. Μολις σε δουν και με καινουργιο αμαξι θα στην πέφτουν μονες τους ουτε πεσιμο δεν θα χρειαστει να κανεις. Ενα καλο ντυσιμο να εχεις ενα καλο γυαλι το σωμα γυμνασμενος σένιος κομψος και αμα εχεις και τα φραγκα σου αντε γεια.
deesnider Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μάλιστα, να φύγει και ο ts απ'την Ελλάδα που είναι σπουδαγμένος και μορφωμένος, και την επόμενη μέρα θα ρθουν 10 Πακιστανοί, που δεν φημίζονται τόσο πολύ και για τη μόρφωσή τους. Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι αυτό δεν είναι μέλλον χώρας; Ας μη μας πηδούσε ασάλιωτα μια ολόκληρη ζωή, ας μη μας κορόιδευε κατάμουτρα, ας ενδιαφερόταν για το δικό μας παρόν και μέλλον, ώστε να ενδιαφερόμασταν κι εμείς με τη σειρά μας για το αν έχει αυτή μέλλον και ποιο είναι αυτό. Προς τον t.s. : Εφόσον έχεις κλεισμένη δουλειά, φύγε χωρίς δεύτερη σκέψη φίλε. Τα δημιουργικά χρόνια δε γυρίζουν πίσω... 8
Mikeasdf Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μάλιστα, να φύγει και ο ts απ'την Ελλάδα που είναι σπουδαγμένος και μορφωμένος, και την επόμενη μέρα θα ρθουν 10 Πακιστανοί, που δεν φημίζονται τόσο πολύ και για τη μόρφωσή τους. Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι αυτό δεν είναι μέλλον χώρας; Ειδαμε και οταν εμεναν οι μορφωμενοι και σπουδαγμενοι και παιρνανε τις δουλειες τα βυσματα και οι ψηφοφοροι των εκαστοτε κυβερνησεων (εχω παραδειγματα και στο σοϊ μου) 2
nickname2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Αχ και να ξερες τι μ..νια ειναι οι αμερικανιδες... <3 2
ikaruga24 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μάλιστα, να φύγει και ο ts απ'την Ελλάδα που είναι σπουδαγμένος και μορφωμένος, και την επόμενη μέρα θα ρθουν 10 Πακιστανοί, που δεν φημίζονται τόσο πολύ και για τη μόρφωσή τους. Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι αυτό δεν είναι μέλλον χώρας; Αυτό που λες είναι σωστό αλλά δεν θα προσπαθήσω (ούτε εγώ, ούτε κανένας) να βάλει μυαλό στη μάζα που είναι υπεύθυνη για την κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία 40κατι χρόνια. Η Ελλάδα δεν είναι φιλική προς επένδυση και νέες ιδέες για όσο κυριαρχεί σοβιετια και δημόσιο και ένας λαός που είναι αρνητικός και αντιδραστικος στο οτιδήποτε. Ότι δίνεις παίρνεις και αυτή η χώρα (ο λαός βασικά) μας έδειξε τα τρία του οπότε και εμείς με τη σειρά μας θα δώσουμε τουλάχιστον τα "χρωστουμενα" αυτά πίσω + τους τόκους. 3
Speculoos Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Λοιπόν, - Είσαι τύπος που γουστάρει ήλιο και λιακάδα; - Σου αρέσει να αράζεις έξω και να τα πίνεις με τους φίλους σου; - Κιάμος και Παντελίδης; Αν απάντησες ναι σε 2 από τις 3 ερωτήσεις τότε το Σιάτλ θα σε απογοητεύσει, μην περιμένεις να βρεις τις παραλίες και τον ήλιο του LA με τους ηλιοκαμένους σέρφερς ή τους γουτσου γουτσου πολύ κρύους χειμώνες της ΝΥ με τα δύο μέτρα χιόνι και τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Εκεί έχει μαυρίλα και βροχή πάνω από 8-9 μήνες τον χρόνο. ΑΝ τελικά καταφέρεις να πας, βρεις δουλειά, βγάλεις βίζα κτλ, τότε ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα πράματα που πρέπει να τσεκάρεις είναι η άδεια και η ασφάλεια/ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δύο πράματα που λίγο πολύ τα θεωρούμε δεδομένα στην Ευρώπη αλλά είναι τελείως διαφορετικά στις ΗΠΑ. 2
Rabican Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 τα δυο βασικα που πρεπει να εχεις κατα νου για USA ειναι τα ακολουθα: immigration status. κοιταξε ο εργοδοτης να ειναι αξιοπιστος μην ξομεινεις απο visa sponsorship γιατι μετα θα ζορισει το πραγμα. μετα απο καποια χρονια μπορεις να παρεις Green Card και λιγα χρονια μετα να παρεις και citizenship. μπορεις να τσεκαρεις και το annual green card lottery (apply κανεις καθε οκτωβρη), οπου αν σου κατσει μετα δεν εξαρτασαι και απο κανεναν εργοδοτη. κανεις οτι θελεις... benefits (a.k.a. health insurance, 401k κλπ, P.T.O.): ειναι αυτο που λεμε γενικα παροχες (ιατροφαρμακευτικη, συνταξιοδοτικο, αδειες). όλα ανεξαιρέτως αλλάζουν απο εταιρια σε εταιρια (εξαρταται απο το corporate policy της καθεμιας) και τα health insurance plans ειναι σε ιδιωτικες εταιριες. και τα νοσοκομεια/κλινικες εξαλλου ειναι ιδιωτικα εδω. οποτε κοιτα να σου εχει ενα καλο benefits plan η εταιρια. Μπορεις να τσεκαρεις στο glassdoor τι rating εχει στα benefits η εταιρια σου. 1
DDevil Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Αχ και να ξερες τι μ..νια ειναι οι αμερικανιδες... <3 Καιρος είναι να πάει να γνωρισει και ένα άλλο μέρος φιλε. Και εγω έφυγα από το σπιτι μου αυτή τη στιγμη είμαι 500 χλμ μακρυά θα μου πεις εισαι εντος της χώρας ναι αλλα με ρωτησε και μενα κανεις αμα ηθελα να φυγω από την περιοχη μου? αμα δεν ειχα εκει τα στεκια μου τους φιλους τις φιλες κτλπ? οποτε ερχομαι αθηνα κάνω ειδικο πρόγραμμα για να προλάβω να βγω με ολους τους φιλους και να τους δω ολους. Και ταυτόχρονα να κανω και πραγματα που δεν εχει η επαρχια Αυτό που λες είναι σωστό αλλά δεν θα προσπαθήσω (ούτε εγώ, ούτε κανένας) να βάλει μυαλό στη μάζα που είναι υπεύθυνη για την κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία 40κατι χρόνια. Η Ελλάδα δεν είναι φιλική προς επένδυση και νέες ιδέες για όσο κυριαρχεί σοβιετια και δημόσιο και ένας λαός που είναι αρνητικός και αντιδραστικος στο οτιδήποτε. Ότι δίνεις παίρνεις και αυτή η χώρα (ο λαός βασικά) μας έδειξε τα τρία του οπότε και εμείς με τη σειρά μας θα δώσουμε τουλάχιστον τα "χρωστουμενα" αυτά πίσω + τους τόκους. Βασικα αυτή τη χώρα την "καταστρεψε" η νοοτροπια της. Ποια νοοτροπια όμως ... η νοοτροπια που εχει ακριβως το κακομαθημενο πιτσιρικι των βορειων προαστειων που αντι κάθε μέρα να το στρώνει ο μπαμπας του τα δινει όλα έτοιμα και στο τελος καταληγει με ψυχολογικά προβλήματα ότι δεν αξιζει και ότι όλα του τα έφτιαξε ο μπαμπας. Είναι πολύ καλυτερο να ξεκινήσεις από το 0 και να φτιαξεις πραγματα παρα να κληρονομήσεις ένα καρο και εμεις ετσι την παθαμε .... οι αρχαιοι μας προγονοι που ανακαλυψαν την δημοκρατια εκαναν πολεμους ειχαν @@ και εμεις επαναπαυτηκαμε στην καλοπεραση στα δανεια και την μεγαλη ζωή. Λοιπόν, - Είσαι τύπος που γουστάρει ήλιο και λιακάδα; - Σου αρέσει να αράζεις έξω και να τα πίνεις με τους φίλους σου; - Κιάμος και Παντελίδης; Αν απάντησες ναι σε 2 από τις 3 ερωτήσεις τότε το Σιάτλ θα σε απογοητεύσει, μην περιμένεις να βρεις τις παραλίες και τον ήλιο του LA με τους ηλιοκαμένους σέρφερς ή τους γουτσου γουτσου πολύ κρύους χειμώνες της ΝΥ με τα δύο μέτρα χιόνι και τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Εκεί έχει μαυρίλα και βροχή πάνω από 8-9 μήνες τον χρόνο. ΑΝ τελικά καταφέρεις να πας, βρεις δουλειά, βγάλεις βίζα κτλ, τότε ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα πράματα που πρέπει να τσεκάρεις είναι η άδεια και η ασφάλεια/ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δύο πράματα που λίγο πολύ τα θεωρούμε δεδομένα στην Ευρώπη αλλά είναι τελείως διαφορετικά στις ΗΠΑ. Δεν συμφερει τους Αμερικανους να υπάρχει άρρωστος ανθρωπος μετανάστης στην περιοχη τους σε αντιθεση με εδώ εκει δεν είναι στα αρχιδια τους. Θα έχει και ηλιο κάποιες φορες μην τον τρομάζεις τοσο εγω Κιαμο και Παντελιδη δεν γουστάρω καθολου αλλα λιακάδα ναι. 1
Ψιτ Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μεγάλη εταιρεία στο Seattle που πληρώνει για συνεντεύξεις από την άλλη άκρη του κόσμου ειναι η Microsoft. Η οποία πληρώνει και βίζες και πράσινες κάρτες. Άποψη μου, πήγαινε, δούλεψε συνειδητοποιημένα και στοχευμένα, ώστε στο 1.5-2 χρόνια να έχεις ανεβεί βαθμίδα (ο τίτλος στις ΗΠΑ μετράει πολύ), να δικτυωθείς με τους πελάτες "exposure" (αν έχεις επαφή) και να έχεις πράσινη κάρτα. Και μετά διαλέγεις που θες να ζήσεις και κάνεις αιτήσεις ή απλά συζητάς. Στον τομέα σου και με προϋπηρεσία στην ms, αλλάζεις εύκολα και εταιρεία και πολιτεία ακόμα και περιεχόμενο εργασίας, αν είσαι υψηλόβαθμος. Αν το θέμα το άνοιξες, για συγκεκριμένες πληροφορίες, πχ βίζα: δε θα ερχόμουν Αμερική αν δε μου έδιναν εξαρχής H1B και υπόσχεση για πράσινη κάρτα. Για το συνταξιοδοτικό, θέλεις να σου βάζουν το ίδιο ποσοστό με αυτό που εςύ βάζεις στην άκρη (οι περισσότερες εταιρείες ματσάρουν μέχρι 4-6% του μισθού). Να διαβάσεις και να αξιολογήσεις όλα τα περξ που έρχονται με τη θέση, απο χρήματα για γυμναστήριο μέχρι βοήθεια για down payment για αγορά σπιτιού κλπ κλπ, μπορεί να σου φαίνονται ψιλομαλακίες, αλλά ειναι χρήματα που δε θα τα βγάλεις απο το λογαριασμό σου. Όσο για το fb: εσύ θα έχεις δουλειά και μέλλον και κυρίως επιλογές και οι «φίλοι» (και χωρίς εισαγωγικά) σου φωτογραφίες απο τα 2 λεπτά γκλαμουριάς με τα 500€ το μήνα... 5
memtsas Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 ρε φιλος, γκομενες δεν εχει στο αμερικα?
DDevil Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Όσο για το fb: εσύ θα έχεις δουλειά και μέλλον και κυρίως επιλογές και οι «φίλοι» (και χωρίς εισαγωγικά) σου φωτογραφίες απο τα 2 λεπτά γκλαμουριάς με τα 500€ το μήνα... Φιλε εντάξει από ένα σημειο και μετα ο καθενας τραβαει το δρομο του, θα τους βλεπει τους φιλους ανα 6μηνο που θα κατεβαινει. Είναι και πανάκριβα τα εισιτηρια εχω μαθει.
defacer Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Μάλιστα, να φύγει και ο ts απ'την Ελλάδα που είναι σπουδαγμένος και μορφωμένος, και την επόμενη μέρα θα ρθουν 10 Πακιστανοί, που δεν φημίζονται τόσο πολύ και για τη μόρφωσή τους. Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι αυτό δεν είναι μέλλον χώρας; Δεν ξέρω... και στη Γερμανία πριν 50 χρόνια πήγαν πολλοί Έλληνες που δε φημίζονταν και τόσο πολύ για τη μόρφωσή τους, αλλά στο μέλλον δεν τα πήγε και τόσο άσχημα η χώρα. Ξέρεις τι ειναι να σου μενει ενα 500αρι το μήνα στην ακρη για βολτες? Think bigger. Δεν συμφερει τους Αμερικανους να υπάρχει άρρωστος ανθρωπος μετανάστης στην περιοχη τους σε αντιθεση με εδώ εκει δεν είναι στα αρχιδια τους. Επειδή φανερά δεν ξέρεις τι και πώς σχετικά με την ιατρική κάλυψη στην Αμερική, please... 3
DDevil Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξέρω... και στη Γερμανία πριν 50 χρόνια πήγαν πολλοί Έλληνες που δε φημίζονταν και τόσο πολύ για τη μόρφωσή τους, αλλά στο μέλλον δεν τα πήγε και τόσο άσχημα η χώρα. Think bigger. Επειδή φανερά δεν ξέρεις τι και πώς σχετικά με την ιατρική κάλυψη στην Αμερική, please... Think bigger .... φαντασου τι ζωαρα κανουν εκει εξω και εμεις εδώ μαλακιζομαστε και περνάνε τα χρονια. Όχι δεν ξερω , δεν εχει τυχει να πάω ποτέ. Ωστοσο λογικά να το πάρεις θα πάει καποιος εργαζόμενος εκει και θα τον αφησουν ετσι? εσυ που ξερεις τι έχεις να πεις?
defacer Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Think bigger .... φαντασου τι ζωαρα κανουν εκει εξω και εμεις εδώ μαλακιζομαστε και περνάνε τα χρονια. Όχι δεν ξερω , δεν εχει τυχει να πάω ποτέ. Ωστοσο λογικά να το πάρεις θα πάει καποιος εργαζόμενος εκει και θα τον αφησουν ετσι? εσυ που ξερεις τι έχεις να πεις? Δε χρειάζεται πολλή φαντασία. Ναι, θα τον αφήσουν έτσι με την έννοια ότι δεν είναι υποχρεωτικό να είσαι ασφαλισμένος άρα δεν είσαι by default (επίσης, γενικά δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις άδεια ή οποιαδήποτε προστασία από απόλυση κλπ κλπ). Προφανώς ένα πράγμα που ξεχωρίζει τους καλούς εργοδότες είναι ότι προσφέρουν πακέτα κάλυψης. Η Microsoft προφανώς είναι σ' αυτούς οπότε για τον OP δεν το συζητάμε, και χωρίς να ξέρει θα τον βολέψουν μόνοι τους σε πρώτη φάση. 2
ProponitisTouKanape Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2016 Γειά σε όλους Θα ήθελα να σας περιγράψω την επιλογή μου για να φύγω στο εξωτερικό και παρόλο την εξαιρετική προσφορά που έχω πόσο απογοητευμένος είμαι που θα φύγω. Είμαι 25 ετών και το background μου είναι από cs. Πρόσφατα πέρασα από συνέντευξη για μια εξαιρετική δουλειά σε μια από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο με *πάρα* πολύ καλά λεφτά για το Σιατλ. Παρόλα αυτά είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί θα φύγω σε μια πολιτεία πολύ μακρια απο την Ελλάδα με όχι αρκετούς Έλληνες όπως π.χ Ανατολική ακτή, κάπου που δεν γνωρίζω άτομα, δεν έχω φίλους κτλ νιώθω κοινωνικά θα ξεκινήσω απο το μηδέν. Για το τελευταίο στάδιο της συνέντευξης επισκέφτηκα το μέρος και εντυπωσιάστηκα μου άρεσε πάρα πολύ η πόλη, η αγορά το φαγητό κτλ αλλά οταν έμπαινa π.χ στο facebook και έβλεπα τους φίλους μου, την *πρώην* κοπέλα στο facebook να είναι έξω να ανεβάζουν φωτογραφίες κλτ (να περνάνε καλά) κάτι με έπιασε... σαν ζήλια οτι θα τα χάσω όλα αυτά. Δεν μπορώ να πάω κάπου που θα νιώθω στεναχωρημένος αλλά δεν θέλω να κάτσω και κάπου που θα παίρνω όσα θα παίρνω εκεί σε 1.5 μέρα (καλά αλλα και τα έξοδα βεβαια) είναι λογικό; θα περάσει με το καιρό; έχει κανεις καμια παρόμοια εμπειρία. Η ιδέα να κοιτάξω αλλη δουλειά π.χ Βοστόνη, ΝΥ είναι καλή; και ας μην εχω κατι σίγουρο σε τόσο καλή επιλογή; Αν πας προκατειλλημενος απο την αρχη οτι θα ειναι σκατα, οτι θα σου λειπει η Ελλαδα, οι φιλοι σου, ο φρεντο, τα μπουζουκια ή οτιδηποτε αλλο, να μην πας. Αν πας για να κανεις ενα νεο ξεκινημα στη ζωη σου και να ξεφυγεις απο τη μιζερια της Ελλαδας, τοτε ναι. Αξιζει με τα χιλια. Αυτό που λες είναι σωστό αλλά δεν θα προσπαθήσω (ούτε εγώ, ούτε κανένας) να βάλει μυαλό στη μάζα που είναι υπεύθυνη για την κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία 40κατι χρόνια. Η Ελλάδα δεν είναι φιλική προς επένδυση και νέες ιδέες για όσο κυριαρχεί σοβιετια και δημόσιο και ένας λαός που είναι αρνητικός και αντιδραστικος στο οτιδήποτε. Ότι δίνεις παίρνεις και αυτή η χώρα (ο λαός βασικά) μας έδειξε τα τρία του οπότε και εμείς με τη σειρά μας θα δώσουμε τουλάχιστον τα "χρωστουμενα" αυτά πίσω + τους τόκους. Ειναι φανερο οτι μετα απο τοσα χρονια κρισης, ο Ελληνας βρηκε ευκαιρια να κανει πραγματικοτητα το ονειρο της Σοβιετιας. Δεν θελει αλλαγη, θελει να τα ξυνει και να του δινουν ενα πιατο φαϊ. Σε τετοια χωρα δεν θελω να ζησω, τουλαχιστον εγω. Για καποιον αλλο μπορει να ειναι ονειρο... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα