Προς το περιεχόμενο

Pick up

txcellas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρήκα καταχωνιασμένο το pick up του πατέρα μου. Απο περιέργεια γνωρίζει κανεις ποσό κοστολογείται; Έψαξα eBay κλπ αλλα δυακολευτηκα κ απογοητεύτηκα. Ειναι πανω απο 30 χρόνων.

Δημοσ.

Δεν ξέρω από αυτά αλλά νομίζω έτσι χωρίς στοιχεία, φωτογραφίες, κατάσταση κλπ δεν μπορεί να σου πει κάποιος.

Δημοσ.

Άμα μας έλεγες και μοντέλο; Άμα είναι κάτι σοβαρό (π.χ. SL-1200, το κλασικό) πιάνει αρκετά. Εάν είναι καμιά belt-driven ακυρίλα, μην ελπίζεις.

Α, επίσης λέγεται είτε turntable, ή πικάπ. Το "pick up" είναι αυτό. :P

• Like 3
Δημοσ.

Άμα μας έλεγες και μοντέλο; Άμα είναι κάτι σοβαρό (π.χ. SL-1200, το κλασικό) πιάνει αρκετά. Εάν είναι καμιά belt-driven ακυρίλα, μην ελπίζεις.

Α, επίσης λέγεται είτε turntable, ή πικάπ. Το "pick up" είναι αυτό. :P

Και μένα σε αμάξι μου πήγε το μυαλό αρχικά! :)

Δηλαδή δεν υπάρχει πικάπ στα αγγλικά; Πως μας ήρθε και το βγάλαμε έτσι;

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή δεν υπάρχει πικάπ στα αγγλικά; Πως μας ήρθε και το βγάλαμε έτσι;

Στα αγγλικά το λένε turntable. Αλλά λογικά παίζει παλιότερα να το λέγαν και pick-up, πριν επικρατήσει ο άλλος όρος. Αλλιώς όντως, πως μας ήρθε; 

• Like 1
Δημοσ.

Η ονομασία προήλθε απο το Magnetic pickup, που είναι ο μηχανισμός μέσα στην κεφαλή, ο οποίος μετατρέπει τις μηχανικές δονήσεις της βελόνας σε ηλεκτρικό σήμα. https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_cartridge

Παρόμοιας λογικής μηχανισμός βρίσκεται και στις ηλεκτρικές κιθάρες: https://en.wikipedia.org/wiki/Pickup_(music_technology)

• Like 1
Δημοσ.

Σώπα ρέι! :P

Στα αγγλικά το λένε turntable. Αλλά λογικά παίζει παλιότερα να το λέγαν και pick-up, πριν επικρατήσει ο άλλος όρος. Αλλιώς όντως, πως μας ήρθε; 

έγραφε pickup στο κουμπί που σήκωνε την βελόνα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...