txcellas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Βρήκα καταχωνιασμένο το pick up του πατέρα μου. Απο περιέργεια γνωρίζει κανεις ποσό κοστολογείται; Έψαξα eBay κλπ αλλα δυακολευτηκα κ απογοητεύτηκα. Ειναι πανω απο 30 χρόνων.
zio10 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δεν ξέρω από αυτά αλλά νομίζω έτσι χωρίς στοιχεία, φωτογραφίες, κατάσταση κλπ δεν μπορεί να σου πει κάποιος.
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Άμα μας έλεγες και μοντέλο; Άμα είναι κάτι σοβαρό (π.χ. SL-1200, το κλασικό) πιάνει αρκετά. Εάν είναι καμιά belt-driven ακυρίλα, μην ελπίζεις. Α, επίσης λέγεται είτε turntable, ή πικάπ. Το "pick up" είναι αυτό. 3
zio10 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Άμα μας έλεγες και μοντέλο; Άμα είναι κάτι σοβαρό (π.χ. SL-1200, το κλασικό) πιάνει αρκετά. Εάν είναι καμιά belt-driven ακυρίλα, μην ελπίζεις. Α, επίσης λέγεται είτε turntable, ή πικάπ. Το "pick up" είναι αυτό. Και μένα σε αμάξι μου πήγε το μυαλό αρχικά! Δηλαδή δεν υπάρχει πικάπ στα αγγλικά; Πως μας ήρθε και το βγάλαμε έτσι; 1
Haldol Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2016 Δηλαδή δεν υπάρχει πικάπ στα αγγλικά; Πως μας ήρθε και το βγάλαμε έτσι; Στα αγγλικά το λένε turntable. Αλλά λογικά παίζει παλιότερα να το λέγαν και pick-up, πριν επικρατήσει ο άλλος όρος. Αλλιώς όντως, πως μας ήρθε; 1
Fubar.gr Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Η ονομασία προήλθε απο το Magnetic pickup, που είναι ο μηχανισμός μέσα στην κεφαλή, ο οποίος μετατρέπει τις μηχανικές δονήσεις της βελόνας σε ηλεκτρικό σήμα. https://en.wikipedia.org/wiki/Magnetic_cartridge Παρόμοιας λογικής μηχανισμός βρίσκεται και στις ηλεκτρικές κιθάρες: https://en.wikipedia.org/wiki/Pickup_(music_technology) 1
txcellas Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 ευχαριστω τα παιδια που απαντησαν στις ερωτησεις μου.
Faeton Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Σώπα ρέι! Στα αγγλικά το λένε turntable. Αλλά λογικά παίζει παλιότερα να το λέγαν και pick-up, πριν επικρατήσει ο άλλος όρος. Αλλιώς όντως, πως μας ήρθε; έγραφε pickup στο κουμπί που σήκωνε την βελόνα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα