Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Nαι τα γραφω πολυ σοβαρα. Κι επειδη βλεπω αρκετη ειρωνεια ενω μιλαω πολυ ομορφα εξηγωντας τη θεση μου με επιχειρηματα, θα στο πω πολυ πιο απλα :

Αν ξερεις εταιρειες/ελευθερους επαγγελματιες (δεν εννοω μονο στο κομματι των παροχων, αλλα ΓΕΝΙΚΑ εταιρειες/ελ. επαγγελματιες σε οποιοδηποτε επαγγελματικο τομεα) που πανε επισκεψεις on site στους πελατες για δωρεαν τεχνικους ελεγχους βλαβων χωρις τελικα να υπαρχει κατι να επιδιορθωσουν, στειλε μου τα τηλεφωνα τους να τα εχω υποψιν, ή ακομα καλυτερα γραψτα εδω να τους κανεις και διαφημιση.

Αν παλι δεν ξερεις τετοιους, τοτε απλα δεν εχεις ιδεα απο το πώς λειτουργει η αγορα, αδυνατεις/δε θες να σκεφτεις κιολας τα λογικα πραγματικα που γραφτηκαν και απλως κανεις το γκουρου του ινσομνια.

Ενώ εσύ ξέρεις και δεν κάνεις τον γκουρού του ινσομνια, οκ πλήρωνε τότε τα τριανταρια.

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ενώ εσύ ξέρεις και δεν κάνεις τον γκουρού του ινσομνια, οκ πλήρωνε τότε τα τριανταρια.

Οποτε στο ερωτημα μου αν ξερεις οποιαδηποτε εταιρεια/ελ επαγγελματια ανεξαρτητως τομεα να κανουν δωρεαν τεχνικους ελεγχους στο χωρο του πελατη , η απαντηση ειναι "καλα πληρωνε 30ρια".

Χαιρομαι που εγινα κατανοητος και δε χρειαζεται να εξηγησω περισσοτερο τα αυτονοητα ;)

• Like 3
Δημοσ.

Δεν σε προειδοποιησαν από πριν ότι εμεις θα έρθουμε απλα να το δουμε και αν δεν μπορούμε να το φτιάξουμε δεν θα το φτιάξουμε και θα χρεώσουμε την επισκεψη????

παντως εντάξει δεν μπορεις να τον φέρεις τον αλλον από την άλλη ακρη ή από καπου αλλου και να μην τον πληρώσεις. Μονο η βενζινη του παιζει να είναι 5-10 ευρώ. Άλλο ένα 10αρι με 20αρι δεν θα πάρει για τον κοπο του?

Σκεψου δηλαδή να πηγαινες εσυ για δουλεια και να σε άφηναν απληρωτο. Θα έβριζες και με το δικιο σου. Αυτά που λέγαμε για τους εργοδότες στο άλλο θρεντ.

Δημοσ.

Εσείς που λέτε ότι στον Ότε δεν πληρώνεις, μάλλον δεν σας έχει τύχει πρόβλημα.

Παντου πληρωνεις οταν τους φερεις για βλαβη που ειναι μετα τον κατανεμητη, εκτος απο τον φανταστικο κοσμο 1-2 μελων του ινσομνια απο τα οποια περιμενω να μου πουν ποιος large παροχος δεν χρεωνει τετοιες επισκεψεις :)
  • Like 1
Δημοσ.

Καλεί κάποιος για βλάβη (αυτό μπορεί να είναι χαμηλή ταχύτητα, αποσυνδέσεις, ή δεν έχει καν τηλέφωνο).

Τα ενδεχόμενα χοντρικά είναι:

α) Μέτρηση στον κατανεμητή που δεν είναι καλή, και φαίνεται πρόβλημα στο δίκτυο ΟΤΕ (είτε καφάο είτε κάπου ενδιάμεσα στο δίκτυο) (το κάνουν κι αυτό με απομακρυσμένη μέτρηση απο κεντρικά). Δεν χρεώνεται πελάτης.

β) Πιθανό πρόβλημα σε αστικό κέντρο, πηγαίνει και εκεί τεχνικός παρόχου, πάλι δεν χρεώνεται πελάτης.

γ) Πρόβλημα στην καλωδίωση απο κατανεμητή μέχρι πρίζα σπιτιού. Χρέωση πελάτη. Πολύ εύκολα φαίνεται αυτό το πράγμα, αν θέλει ο πελάτης να το δει δηλαδή, κοιτάει τον αναλυτή και βλέπει την ταχύτητα έξω και μέσα στο σπίτι. Τώρα εντάξει, αν είναι κάτι απλό, ο τεχνικός το διοθρθώνει. Πχ στον κατανεμητή να βρει κομμένο καλώδιο, εννοείται. Αλλά να ανοίγει πρίζες και να σκαλίζει όλο το σπίτι δεν είναι υποχρεωμένος και είναι απολύτως λογικό. Ούτε να βρει επακριβώς την βλάβη πού εντοπίζεται.

δ) Λάθος συνδεσμολογία στην σύνδεση, splitter κτλ, πάλι χρέωση πελάτη. Φυσικά υπάρχει αποκατάσταση. Αλλά χρέωση μια χαρά, ασχέτως αν ο άλλος δεν ξέρει να διαβάσει τις οδηγίες και δεν μπόρεσε να το κάνει.

Αλλά πρέπει να τονίσουμε οτι οι χρεώσεις πηγαίνουν στον λογαριασμό, δεν πληρώνεται εκείνη την ώρα επιτόπου ο τεχνικός, ούτε ο τεχνικός παίρνει παραπάνω λεφτά.

Κανένα λόγο δεν έχουν οι τεχνικοί να εντοπίσουν ψευδή προβλήματα. Ο πελα΄της επίσης αν θέλει υπογράφει το χαρτί, αλλιώς το αφήνει έτσι. Καλά στον επόμενο λογαριασμό θα του ρθουν τα χρωστούμενα, αλλά αν θέλει το κυνηγάει.

Τέλος, νομίζω κι εγώ οτι στον ΟΤΕ δεν χρεώνονται αυτά. Έρχεται, σου λέει οτι άλλαξε καλώδιο, αλλά δεν σε χρεώνει. Είμαι 90% σίγουρος.

• Like 1
Δημοσ.

Εξαρτάται, αν είναι θέμα καθαρά ΟΤΕ τότε δεν πληρώνεις για τίποτα. Τις προάλλες που σπάσανε κάτι γραμμές του ΟΤΕ αυτοί που έβαζαν φυσικό αέριο ε μάντεψε... Θα το λύσει μεν ο ΟΤΕ αλλά θα πληρώνεις γαμησιατικα δε στον ΟΤΕ.

Τουλάχιστον αυτός σπάνια σε οδηγεί να λύσεις μόνος σου το πρόβλημα, αν μπορεί να το κάνει αυτός θα το κάνει και απλά θα χρεωθεί σε δικό του τιμολόγιο. Τώρα που έχω wind πραγματικά έχω φάει τα λυσακα μου για υποτίθεται φτηνό πάγιο και πλήρωσα πολλαπλασια για τηλέφωνα τεχνικής υποστήριξης, νέα router που χαλούσαν για πλάκα και θέλανε αντικατάσταση και τώρα που έχω σχεδόν 1 μήνα χωρίς τηλέφωνο και πληρώνω την εκτροπή. Υπομονή να με πάρουν για προσφορά και έφυγα σουμπιτος.

Δημοσ.

Και μεις εδω (Εσθονια) εχουμε κτιρια με pure ethernet στο καθε σπιτι !!

Ναι, αλλά είστε ξενέρωτοι και κρυόκωλοι εκεί πάνω... έχετε και δωρεάν ΜΜΜ. Βρωμοκουμούνια :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Εξαρτάται, αν είναι θέμα καθαρά ΟΤΕ τότε δεν πληρώνεις για τίποτα.

Το ίδιο ισχύει και στους εναλλακτικούς, αν το πρόβλημα είναι "εκτός σπιτιού" (δλδ θέμα ΟΤΕ), τότε δεν πληρώνεις επίσκεψη τεχνικού. Αν το πρόβλημα όμως είναι από την χωνευτή/κατανεμητή και μέσα, τότε χρεώνεσαι γιατί έπρεπε να έχεις φωνάξει ηλεκτρολόγο...

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ναι, αλλά είστε ξενέρωτοι και κρυόκωλοι εκεί πάνω... έχετε και δωρεάν ΜΜΜ. Βρωμοκουμούνια :P

Οι εσθονοι κομουνια?? Ουτε καν, κο-μουνια απειρα αλλα ναι κρυωκολες οσο δεν παει.

Παντως απο ιντερνετ εδω πεταμε. εγω κατεβαζω τορρεντς με 40mb/s :P 

• Like 2
Δημοσ.

Μου έτυχε έμενα τις προηγούμενες εβδομάδες... Δήλωσα βλάβη ηρθε τεχνικός το πρόβλημα ήταν στο δίκτυο τους και στην εσωτερική μου καλωδίωση στην πρίζα που συνδεόταν το modem και το τηλέφωνο 

Πείραξε κάτι στα καλώδια μέσα από το τις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού μου  έφερε και καινούριες (που ούτε αυτές τις πλήρωσα, τις έφερε από το αμάξι αυτός ) και έφτιαξε και το δίκτυο τους και φράγκο δν έδωσα.

Όσο και να κράζετε τον ΟΤΕ αυτός είναι ο μόνος παροχος που όταν τον  χρειαστείς δν θα σε εκμεταλλευτεί. 

Η forthnet από δάνειο σε δάνειο είναι, προσπαθεί να αρπάξει όσα μπορεί .

• Super Moderators
Δημοσ.

Στον ξαδερφό μου αντιθέτως του έριξε άκυρο όταν είχε πρόβλημα στην εσωτερική του καλωδίωση... :P

Επίσης εγώ ακόμα περιμένω (3+ χρόνια) να έρθει εργολάβος για αλλαγή εναέριου και τοποθέτηση μιας επιπλέον κολώνας μετά από υποτιθέμενη εντολή του ΟΤΕ...

Δημοσ.

Παιδιά μην την ψάχνετε. 

Όταν 3 στις 4 πληρώνει ο πελάτης και 2 από αυτές τζάμπα, μιλάμε για κοροιδία του πελάτη. Είναι κακή πολιτική πως να το κάνουμε. Ειδικά όταν και οι δύο πλευρές δεν ξεκινούν από την ίδια βάση. 

Αυτά τα χαζά περί κοψίματος καλωδίων τα ακούω βερεσέ όταν υπάρχουν καταχωρίσεις κακών και καλών πελατών εν έτει 2016. 

Και ναι , αν δεν μπορεί να βρει ένα τρόπο μια εταιρεία να βελτιώσει την υπηρεσία της (απλά κιόλας ) μειώνοντας και το κόστος , ε , τι συζητάμε.

Ας χάνει πελάτες και να δούμε αν μακροπρόθεσμα τι μετράει , το 30άρι ή δύο χρόνια σύνδεση.

Δημοσ.

Ειναι εκπληκτικο οτι επιμενετε πολλοι εδω μεσα πάνω σε αυτονοητα πράγματα. Παιδια, ο τζαμπας ειναι καταπληκτικος και κανεις δεν αντιλεγει. Πλην ομως εσεις που τα λετε αυτά, δεν θα δουλευατε ποτε τζάμπα.

Ο τεχνικός της εταιριας που θελετε να ερθει.... θα θέλει να ερθει αμα δεν θελετε να τον πληρωσετε?

Πόσα τηλεφωνήματα θα δεχοταν το δευτερολεπτο η εταιρία την επομενη στιγμή που θα παρειχε μια υπηρεσια τζάμπα? Μηπως μετά δεν θα μπορουσαν να εξυπηρετηθουν αυτοι που έχουν πραγματικό προβλημα? Μηπως θα εκανε μετά κανα μηνα για να έρθει?

Αν πλήρωνατε 5-10 ευρώ εξτρα τον μηνα (χωρις να σας πει η εταιρια οτι εχει κοστολογησει μεσα, αυτη την επισφαλεια) θα σας άρεσε? Μηπως αν το ξέρατε θα θέλατε να φύγει αυτο το κόστος απο την μηνιαια επιβάρυνση και να αναλάβετε το κόστος μονο αν υπάρχει πραγματικο θέμα?

Λογικευτείτε. Η εταιρία ορθά χρεώνει. Αν θελετε να συζητησουμε το αν θα πρεπε να ναι 20-25 ή 30... αλλα το να κουβαλήσεις κάποιον έστω και για καλημερα κοστίζει. Πολλω δε μαλλον αμα η βλάβη ειναι σε σένα οποτε τζάμπα τον κουβαλας.

Ο τζαμπας ειναι ωραιος, το να κανει αλλος τον μλκα ειναι ωραιο, αν μας πουνε να τον κανουμε εμεις ομως στραβωνουμε. Μονα ζυγα δικα μας δεν γινετε... get over it guys.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...