nomikarios Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Παντου υπαρχουν οι βολεμενοι και αυτοι που δουλευουν για 400 ευρω (επαναλαμβανω το ποσο μπας και ξυπνησετε και καταλαβετε τι ετος εχουμε και σε ποια χωρα ζειτε). Μαντεψε ποιοι ειναι "ο ΟΤΕ" και με ποιων την δουλεια στεκεται ο ομιλος. Αυτα, δεν θα ξαναβιαστω να πω κατι σε καποιον που "ξερει", "ειδε", "ακουσε", του "ειπαν" γιατι δουλεω ο ιδιος μεσα. Εσύ λοιπόν ξέρεις καλύτερα τα φαινόμενα που ανέφερα και εγώ και άλλοι. Προφανώς επιλέγεις να τα υποβαθμίσεις, για να μην κατηγορήσεις το χέρι που σου δίνει ψωμί να φας. Σεβαστό και κατανοητό. Το να λες όμως στους άλλους "να ξυπνήσουν" όταν έχουν ήδη ξυπνήσει και βλέπουν τι εξακολουθεί να γίνεται σε αυτή τη χώρα εν έτει 2016 σε ορισμένους θύλακες, είναι λίγο ειρωνικό, δε νομίζεις; Όσο για τα 400 ευρώ, δόθηκε ήδη κατατοπιστική απάντηση από άλλον που τα ξέρει πιο καλά. Και δεν θεωρώ ότι τα 400 ή τα 600 είναι πολλά, αλλά να μην αρνούμαστε ότι ο ΟΤΕ είναι από τους καλούς εργοδότες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, και γι' αυτό μεταξύ άλλων είναι και ο ακριβότερος πάροχος.
Orpheas1992 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 600+ (γύρω στα 650 ίσως) παίρνουν όσοι μπήκαν στην οτεπλάς 2013 και μετά (με πτυχίο τει) και πλέον δεν είναι στην οτεπλας αλλά στον οτε (μπήκαν πριν 1μιση χρόνο) επίσης παίρνουν 250 ευρώ έξτρα τον μήνα αν έχουν παιδί κάτω από 2 ετών και συνεχίζουν να τα παίρνουν μέχρι να πάει 4 αν φέρουν αποδείξεις ότι πληρώνουν κάποιον να το προσέχει μπορούν να λείπουν μία μέρα την εβδομάδα αν έχουν μικρό παιδί (ή να δουλεύουν μειωμένο ωράριο κάθε μέρα) επίσης παίρνουν δώρο αν παντρευτούν 2500 μικτά επίσης 1500 για κάθε τίτλο ξένων γλωσσών επιπέδου lower αν τον πάρουν όσο είναι μέσα στον οτε και 3000 για κάθε τίτλο επιπέδου προφίσιενσι πληρώνονται 2 φορές το μήνα (πάντα στην ώρα τους), πληρώνονται επίσης όσες υπερωρίες και κυριακές δουλέψουν εντάξει για έναν πτυχιούχο τει ίσως τα 600+ το μήνα να θεωρούνταν λίγα πριν 10 χρόνια, αλλά σίγουρα δεν είναι λίγα τώρα (μαζί με όλες τις παροχές) σε σχέση με το τι κυκλοφορεί στην αγορά και την ανεργία που υπάρχει με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά ΤΩΡΑ, ο οτε θεωρείται καλός εργοδότης ακόμα και για τους νεοπροσληφθέντες Και οσοι μπηκαν πριν το 2013 ποσα παιρνουν; 1000; Αυτα τα πιστευετε οντως ή εχετε ξεμεινει στο 2010 ξερω γω και ο,τι θυμαστε χαιρεστε... Ελα να τα πεις σε παιδια με πτυχια, μεταπτυχιακα, ξενες γλωσσες, παντρεμενα και ανυπαντρα, που κυνηγανε την υπερωρια μηπως πιασουν τα 500. Η... "οτεπλας" μας εχει τελειωσει. Δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να απαντησω αλλα υπαρχει και κοσμος που θα διαβασει το θεμα και θα σχηματισει λαθος εντυπωσεις. Εσύ λοιπόν ξέρεις καλύτερα τα φαινόμενα που ανέφερα και εγώ και άλλοι. Προφανώς επιλέγεις να τα υποβαθμίσεις, για να μην κατηγορήσεις το χέρι που σου δίνει ψωμί να φας. Σεβαστό και κατανοητό. Το να λες όμως στους άλλους "να ξυπνήσουν" όταν έχουν ήδη ξυπνήσει και βλέπουν τι εξακολουθεί να γίνεται σε αυτή τη χώρα εν έτει 2016 σε ορισμένους θύλακες, είναι λίγο ειρωνικό, δε νομίζεις; Όσο για τα 400 ευρώ, δόθηκε ήδη κατατοπιστική απάντηση από άλλον που τα ξέρει πιο καλά. Και δεν θεωρώ ότι τα 400 ή τα 600 είναι πολλά, αλλά να μην αρνούμαστε ότι ο ΟΤΕ είναι από τους καλούς εργοδότες στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, και γι' αυτό μεταξύ άλλων είναι και ο ακριβότερος πάροχος. Ναι ναι θα ξεκινησω και καμπανια στο ιντερνετ υπερ του αφεντικου, με τον "μισθο" που παιρνω...απο αυτους ειμαι Στο δευτερο που εχω τονισει, υπαρχουν πραγματικα δεκαδες αλλοι λογοι για τις τιμες και οι μισθοι δεν ειναι μεσα σε αυτους.
ikaruga24 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Τι σε κάνει να νομίζεις ότι εγώ προσωπικά στερούμαι της ικανότητας να αντιληφθώ αν η HOL(πλέον vodafone σταθερή) μου φούσκωσε τον τελικό λογαριασμό ή ότι μου φούσκωνε τον μηνιαίο λογαριασμό μερικά λεπτά? Όσο για τις "πούστικες" χρεώσεις, από προσωπική εμπειρία θα έλεγα πως ο ΟΤΕ έχει τα πρωτεία. Πχ χωρίς να το έχεις ζητήσει σου χώνει μέσα στο λογαριασμό ένα "τέλος συντήρησης τηλεφωνικής συσκευής", χωρίς καν να έχεις αγοράσει συσκευή από αυτόν! Όσο για τα 160 δεν μπορώ να εκφέρω άποψη γιατί δεν αναφέρεις καν τι είναι. Όταν θα σου έρθει το κοστούμι μην πεις δεν ήξερα. Ούτε εγώ έβλεπα κάποια αλλαγή στο πάγιο μου όσο χρησιμοποιουσα την υπηρεσία μου, αυτό λέω τόσα μηνύματα, μην τα ξαναγράφω. Έχω ήδη πει πολλές φορές τι είναι τα 160 και αυτά παρουσιαστηκαν τώρα που είμαι πλήρως δυσαρεστημένος και θέλω να φύγω και μου έβγαλαν τον εξόφλητικο. Επίσης το τι έκανε πουτανα ο ΟΤΕ επί δημοσίου ή στο διάστημα μετάβασης του σε σχεδόν ιδιωτική (αν δεν κάνω λάθος ένα 10% ανήκει ακόμα στο ελληνικό δημόσιο) δεν σημαίνει ότι τα κάνει και τώρα. Σκέψου εποχές που πληρώσαμε μαλιοκεφαλα, υποτίθεται δημόσιο, και τώρα με τις τιμές να βρίσκονται στη διαφορά του δεκαευρου ή και μηδαμινη σε φάση προσφοράς από το τηλεφωνικό τους κέντρο.
nomikarios Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Και οσοι μπηκαν πριν το 2013 ποσα παιρνουν; 1000; Αυτα τα πιστευετε οντως ή εχετε ξεμεινει στο 2010 ξερω γω και ο,τι θυμαστε χαιρεστε... Ελα να τα πεις σε παιδια με πτυχια, μεταπτυχιακα, ξενες γλωσσες, παντρεμενα και ανυπαντρα, που κυνηγανε την υπερωρια μηπως πιασουν τα 500. Η... "οτεπλας" μας εχει τελειωσει. Δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να απαντησω αλλα υπαρχει και κοσμος που θα διαβασει το θεμα και θα σχηματισει λαθος εντυπωσεις. Αμφισβητείς ότι δίνονται μισθοί των 600+ ευρώ σε νεοπροσληφθέντες; Και εγώ και άλλος που έγραψε ξέρουμε ότι συμβαίνει. Για το 2016, όχι για πριν 5 χρόνια. Εκτός και αν εμάς μας λένε ψέματα. Εκτός και αν υπάρχουν διάφορες κατηγορίες θέσεων, οπότε κάτι που ισχύει για σένα δεν ισχύει απαραίτητα για κάποιον άλλον. Σκέψου εποχές που πληρώσαμε μαλιοκεφαλα, υποτίθεται δημόσιο, και τώρα με τις τιμές να βρίσκονται στη διαφορά του δεκαευρου ή και μηδαμινη σε φάση προσφοράς από το τηλεφωνικό τους κέντρο. "Διαφορά του δεκάευρου" μπορεί να σημαίνει και διαφορά +20 έως +50% και βάλε...Εάν το θεωρείς αμελητέο, πάσο.
Orpheas1992 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Αμφισβητείς ότι δίνονται μισθοί των 600+ ευρώ σε νεοπροσληφθέντες; Και εγώ και άλλος που έγραψε ξέρουμε ότι συμβαίνει. Για το 2016, όχι για πριν 5 χρόνια. Εκτός και αν εμάς μας λένε ψέματα. Εκτός και αν υπάρχουν διάφορες κατηγορίες θέσεων, οπότε κάτι που ισχύει για σένα δεν ισχύει απαραίτητα για κάποιον άλλον. "Διαφορά του δεκάευρου" μπορεί να σημαίνει και διαφορά +20 έως +50% και βάλε...Εάν το θεωρείς αμελητέο, πάσο. Δεν το αμφισβητω, προφανως και υπαρχουν διαφορετικες διαβαθμισεις και καποιοι θα τα παρουν κι αυτα. Εγω ειπα οτι δεν ειναι ο κανονας. Εσεις γενικευσατε, οχι εγω. Η διαφορα του δεκαευρου ειναι σημαντικη και οχι αμελητεα, αυτο που λεω ειναι οτι δεν συμβαινει λογω μισθων οπως κακως πιστευει ο πολυς κοσμος γιατι εχει στο μυαλο του ακομα τον ΟΤΕ σαν δημοσιο. Οι μισθοι και οι περικοπες ειναι απειρες, τα εξοδα βγαινουν παρα πολυ χαλαρα και με μικροτερες τιμες. Δεν επωφελειται ο υπαλληλος το 10ευρο που δινει ο καταναλωτης, αυτο εξηγω.
nomikarios Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Η διαφορα του δεκαευρου ειναι σημαντικη και οχι αμελητεα, αυτο που λεω ειναι οτι δεν συμβαινει λογω μισθων οπως κακως πιστευει ο πολυς κοσμος γιατι εχει στο μυαλο του ακομα τον ΟΤΕ σαν δημοσιο. Οι μισθοι και οι περικοπες ειναι απειρες, τα εξοδα βγαινουν παρα πολυ χαλαρα και με μικροτερες τιμες. Τι "άπειρες περικοπές"; Ξέρω για 11% περικοπές και 35ωρο. Άλλο οι νέοι εργαζόμενοι, που πληρώνονται πολύ λιγότερα. Επίσης, το 2011, το τότε µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της DT κ. Γκίντο Κέρκοφ "ζητούσε ραγδαία µείωση του µισθολογικού κόστους στον οργανισµό, καθώς όπως έλεγε έφτανε το 37% του τζίρου, αντί 20% στην DT." Πόσο μειώθηκε το μισθολογικό κόστος από τότε; Πόσες επιβαρύνσεις έχουμε με τις εθελουσίες; Και άλλα ερωτήματα, τα οποία κανένας συνδικαλιστής δεν θα απαντήσει. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Νόμιζα ότι μόνο η ΔΕΗ είχε τέτοια προνόμια... να μας ζήσει η «ιδιωτική» Deutsche Telekom! E να μην μείνουν παραπονεμένοι αυτοί... 1
l337 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 600+ (γύρω στα 650 ίσως) παίρνουν όσοι μπήκαν στην οτεπλάς 2013 και μετά (με πτυχίο τει) και πλέον δεν είναι στην οτεπλας αλλά στον οτε (μπήκαν πριν 1μιση χρόνο) επίσης παίρνουν 250 ευρώ έξτρα τον μήνα αν έχουν παιδί κάτω από 2 ετών και συνεχίζουν να τα παίρνουν μέχρι να πάει 4 αν φέρουν αποδείξεις ότι πληρώνουν κάποιον να το προσέχει μπορούν να λείπουν μία μέρα την εβδομάδα αν έχουν μικρό παιδί (ή να δουλεύουν μειωμένο ωράριο κάθε μέρα) επίσης παίρνουν δώρο αν παντρευτούν 2500 μικτά επίσης 1500 για κάθε τίτλο ξένων γλωσσών επιπέδου lower αν τον πάρουν όσο είναι μέσα στον οτε και 3000 για κάθε τίτλο επιπέδου προφίσιενσι πληρώνονται 2 φορές το μήνα (πάντα στην ώρα τους), πληρώνονται επίσης όσες υπερωρίες και κυριακές δουλέψουν εντάξει για έναν πτυχιούχο τει ίσως τα 600+ το μήνα να θεωρούνταν λίγα πριν 10 χρόνια, αλλά σίγουρα δεν είναι λίγα τώρα (μαζί με όλες τις παροχές) σε σχέση με το τι κυκλοφορεί στην αγορά και την ανεργία που υπάρχει με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά ΤΩΡΑ, ο οτε θεωρείται καλός εργοδότης ακόμα και για τους νεοπροσληφθέντες Επειδή γνωρίζω πολύ καλά.. άλλα ντ' άλλων γράφεις. Επίσης οτε γίνανε ελάχιστοι. Οι 8/10 είναι e-value σύμβαση. Τα ποσά που επίσης γράφεις, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν. Το ότι είναι βέβαια καλός εργοδότης, είναι. Αμφισβητείς ότι δίνονται μισθοί των 600+ ευρώ σε νεοπροσληφθέντες; Και εγώ και άλλος που έγραψε ξέρουμε ότι συμβαίνει. Για το 2016, όχι για πριν 5 χρόνια. Εκτός και αν εμάς μας λένε ψέματα. Εκτός και αν υπάρχουν διάφορες κατηγορίες θέσεων, οπότε κάτι που ισχύει για σένα δεν ισχύει απαραίτητα για κάποιον άλλον. "Διαφορά του δεκάευρου" μπορεί να σημαίνει και διαφορά +20 έως +50% και βάλε...Εάν το θεωρείς αμελητέο, πάσο. Σε νεοπροσληφθέντες, άνω των 25 ετών, δίνονται πάνω από 600 ευρώ σε θέσεις τηλεπικοινωνιών, πληροφορική κλπ. Σε call-center πχ ούτε για αστείο. Περίπου 150 ευρώ λιγότερα αν προσλαμβάνονται μέσω του ομίλου ή περίπου τα μισά αν έρχονται με outsourcing. Προφανώς δεν ξέρεις κόσμο που δουλεύει στον ΟΤΕ. Εμείς που ξέρουμε, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αυτοί που δουλεύουν σκληρά και εκείνοι που δουλεύουν τον κόσμο, διορισμένοι εδώ και αρκετά χρόνια. Ποιος μίλησε για τα παιδιά των 400 ευρώ; (ξέρω και από αυτά, και είναι γύρω στα 600 ευρώ, όχι πολλά σε κάθε περίπτωση, προφανώς υπάρχουν διάφορες χαμηλά αμειβόμενες θέσεις). Γι' αυτό μην βιάζεσαι να πεις οτι κάτι είναι αστείο, εφόσον δεν γνωρίζεις προσωπικά καταστάσεις. Είμαι σίγουρος πως γνωρίζω πολύ περισσότερο κόσμο που δουλεύει στον ομίλο. Σου αναφέρω απλά ότι οι εργαζόμενοι που γράφεις (των 400 ευρώ) δεν είναι λίγοι αλλά πολλοί και αφορούν κυρίως call centers. Οι οποίοι από 01/03/15 είναι e-value και πήραν άυξηση και παίρνουν κάτι παραπάνω από 400 ευρώ το 6ωρο. Διότι πριν την μεταφορά όσο ήταν oteplus πέρνανε 320 ευρώ το 6ωρο. Φυσικά τώρα υπάρχουν και εκείνοι που έρχονται από outsourcing και όχι μέσω ομίλου, δηλαδή από εταιρίες όπως mellon, manpower, με μηνιαίες συμβάσεις και περίπου 300 ευρώ το 6ωρο. Kαι είναι πάρα πολλοί εκεινοι. Όταν δίναμε και δίνουμε ακόμα κάπου στα 500 με 600 εκατ το χρόνο επιδότηση για τις συντάξεις του ΟΤΕ (κι άλλα τόσα για αυτές της ΔΕΗ), δεν φτάνουν τα παιδιά αυτά για να επανέλθει ο σεβασμός... Έχεις υπόψη σου τι κρατήσεις κρατάει ο όμιλος από τον κάθε εργαζόμενο (του ομίλου και όχι τους outsourcing) για τις συντάξεις (πέρα από τις υπόλοιπες κρατήσεις) ή μήπως όχι;
vasioula1 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Και οσοι μπηκαν πριν το 2013 ποσα παιρνουν; 1000; Αυτα τα πιστευετε οντως ή εχετε ξεμεινει στο 2010 ξερω γω και ο,τι θυμαστε χαιρεστε... Ελα να τα πεις σε παιδια με πτυχια, μεταπτυχιακα, ξενες γλωσσες, παντρεμενα και ανυπαντρα, που κυνηγανε την υπερωρια μηπως πιασουν τα 500. Η... "οτεπλας" μας εχει τελειωσει. Δεν θα εμπαινα στην διαδικασια να απαντησω αλλα υπαρχει και κοσμος που θα διαβασει το θεμα και θα σχηματισει λαθος εντυπωσεις. Ναι ναι θα ξεκινησω και καμπανια στο ιντερνετ υπερ του αφεντικου, με τον "μισθο" που παιρνω...απο αυτους ειμαι Στο δευτερο που εχω τονισει, υπαρχουν πραγματικα δεκαδες αλλοι λογοι για τις τιμες και οι μισθοι δεν ειναι μεσα σε αυτους. μη με αμφισβητείς, ούτε να γράφεις χωρίς αποδείξεις και να προσβάλεις έτσι τους άλλους δες τη συλλογική σύμβαση που ισχύει τώρα στον οτε http://www.ome-ote.gr/images/docs/esee_2015_2017.pdf δεν παίρνουν 500 ευρώ οι πρώην οτεπλάς τι ισχύει για όσους μπήκαν το 2015 στον οτε (σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι πρώην οτεπλας τεχνικοί) σελ 1: τεχνολογικής εκπαίδευσης 815 μεικτά -> 600κάτι μεικτά σελ 6: 40 ευρώ μεικτά ως ανθυγιεινή σε διάφορες ειδικότητες, ανάμεσά τους και σε όσους ανεβαίνουν σε στύλους (δηλαδή τους τεχνικούς πεδίου), ή όσους δουλεύουν σε κατανεμητές που τα είδες τα 500; εννοείται πως δε μιλάω για όσους οτεπλας πήγαν στην evalue (που είναι άτομα από τηλεφωνικά κέντρα κυρίως) μιλάω για όσους ήταν τεχνικοί πεδίου και από οτεπλάς πήγαν στον οτε το 2015 Επειδή γνωρίζω πολύ καλά.. άλλα ντ' άλλων γράφεις. Επίσης οτε γίνανε ελάχιστοι. Οι 8/10 είναι e-value σύμβαση. Τα ποσά που επίσης γράφεις, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν. Το ότι είναι βέβαια καλός εργοδότης, είναι. Σε νεοπροσληφθέντες, άνω των 25 ετών, δίνονται πάνω από 600 ευρώ σε θέσεις τηλεπικοινωνιών, πληροφορική κλπ. Σε call-center πχ ούτε για αστείο. Περίπου 150 ευρώ λιγότερα αν προσλαμβάνονται μέσω του ομίλου ή περίπου τα μισά αν έρχονται με outsourcing. Είμαι σίγουρος πως γνωρίζω πολύ περισσότερο κόσμο που δουλεύει στον ομίλο. Σου αναφέρω απλά ότι οι εργαζόμενοι που γράφεις (των 400 ευρώ) δεν είναι λίγοι αλλά πολλοί και αφορούν κυρίως call centers. Οι οποίοι από 01/03/15 είναι e-value και πήραν άυξηση και παίρνουν κάτι παραπάνω από 400 ευρώ το 6ωρο. Διότι πριν την μεταφορά όσο ήταν oteplus πέρνανε 320 ευρώ το 6ωρο. Φυσικά τώρα υπάρχουν και εκείνοι που έρχονται από outsourcing και όχι μέσω ομίλου, δηλαδή από εταιρίες όπως mellon, manpower, με μηνιαίες συμβάσεις και περίπου 300 ευρώ το 6ωρο. Kαι είναι πάρα πολλοί εκεινοι. Έχεις υπόψη σου τι κρατήσεις κρατάει ο όμιλος από τον κάθε εργαζόμενο (του ομίλου και όχι τους outsourcing) για τις συντάξεις (πέρα από τις υπόλοιπες κρατήσεις) ή μήπως όχι; ρε συ μη μιλάς για τα τηλεφωνικά κέντρα η συζήτηση γινόταν για τους ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΟΤΕΠΛΑΣ όχι για όσους δούλευαν στα call center που από οτεπλας έγιναν evalue 1
l337 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 μη με αμφισβητείς, ούτε να γράφεις χωρίς αποδείξεις και να προσβάλεις έτσι τους άλλους δες τη συλλογική σύμβαση που ισχύει τώρα στον οτε http://www.ome-ote.gr/images/docs/esee_2015_2017.pdf δεν παίρνουν 500 ευρώ οι πρώην οτεπλάς τι ισχύει για όσους μπήκαν το 2015 στον οτε (σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι πρώην οτεπλας τεχνικοί) σελ 1: τεχνολογικής εκπαίδευσης 815 μεικτά -> 600κάτι μεικτά σελ 6: 40 ευρώ μεικτά ως ανθυγιεινή σε διάφορες ειδικότητες, ανάμεσά τους και σε όσους ανεβαίνουν σε στύλους (δηλαδή τους τεχνικούς πεδίου), ή όσους δουλεύουν σε κατανεμητές που τα είδες τα 500; εννοείται πως δε μιλάω για όσους οτεπλας πήγαν στην evalue (που είναι άτομα από τηλεφωνικά κέντρα κυρίως) μιλάω για όσους ήταν τεχνικοί πεδίου και από οτεπλάς πήγαν στον οτε το 2015 Αυτά είναι για όσους δουλεύουν στον όμιλο και είναι με σύμβαση οτε. Το τι εννοείται και το τι όχι είναι σχετικό. Και τίποτα δεν εννοείται. Τώρα αναφέρεις ότι εννοείς τους τεχνικούς πεδίου λες και είναι η μοναδική κάστα εκεί μέσα και έπρεπε εγώ να μυρίσω τα νύχια μου τι εννοείς και τι εννοείται για σένα. Να σε ενημερώσω επίσης πως e-value δεν είναι μόνο τα call-centers αλλά οι πάντες εκτός τους τεχνικούς πεδίου, το ΙΤ (πληροφορική), και κάποιες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τα προιόντα και δεν χρειάζεται να αναφέρω. ρε συ μη μιλάς για τα τηλεφωνικά κέντρα η συζήτηση γινόταν για τους ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΟΤΕΠΛΑΣ όχι για όσους δούλευαν στα call center που από οτεπλας έγιναν evalue Όταν κάνουμε συζήτηση καλό είναι να μιλάμε συγκεκριμένα στα post μας. Εντάξει ρε συ; (και όχι δεν μιλώ μόνο για call centers)
nomikarios Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Επειδή γνωρίζω πολύ καλά.. άλλα ντ' άλλων γράφεις. Επίσης οτε γίνανε ελάχιστοι. Οι 8/10 είναι e-value σύμβαση. Τα ποσά που επίσης γράφεις, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν. Το ότι είναι βέβαια καλός εργοδότης, είναι. Σε νεοπροσληφθέντες, άνω των 25 ετών, δίνονται πάνω από 600 ευρώ σε θέσεις τηλεπικοινωνιών, πληροφορική κλπ. Σε call-center πχ ούτε για αστείο. Περίπου 150 ευρώ λιγότερα αν προσλαμβάνονται μέσω του ομίλου ή περίπου τα μισά αν έρχονται με outsourcing. Είμαι σίγουρος πως γνωρίζω πολύ περισσότερο κόσμο που δουλεύει στον ομίλο. Σου αναφέρω απλά ότι οι εργαζόμενοι που γράφεις (των 400 ευρώ) δεν είναι λίγοι αλλά πολλοί και αφορούν κυρίως call centers. Οι οποίοι από 01/03/15 είναι e-value και πήραν άυξηση και παίρνουν κάτι παραπάνω από 400 ευρώ το 6ωρο. Διότι πριν την μεταφορά όσο ήταν oteplus πέρνανε 320 ευρώ το 6ωρο. Φυσικά τώρα υπάρχουν και εκείνοι που έρχονται από outsourcing και όχι μέσω ομίλου, δηλαδή από εταιρίες όπως mellon, manpower, με μηνιαίες συμβάσεις και περίπου 300 ευρώ το 6ωρο. Kαι είναι πάρα πολλοί εκεινοι. Έχεις υπόψη σου τι κρατήσεις κρατάει ο όμιλος από τον κάθε εργαζόμενο (του ομίλου και όχι τους outsourcing) για τις συντάξεις (πέρα από τις υπόλοιπες κρατήσεις) ή μήπως όχι; Το ΤΑΠ-ΟΤΕ εισπράττει σταθερά τα τελευταία χρόνια 535 εκατ. ευρώ κατ’ έτος από τον κρατικό προυπολογισμό. 11000 ευρώ ανά συνταξιούχο. Ορισμένοι από τους συνταξιούχους είναι 50άρηδες ενώ υπάρχουν γυναίκες που είχαν συνταξιοδοτηθεί στο παρελθόν μετά από 15 χρόνια εργασίας. Την ίδια στιγμή, ο κρατικός προϋπολογισμός επιδοτεί το ΙΚΑ με λιγότερα από 3.000 ευρώ ανά συνταξιούχο ετησίως. Αυτά που λες για κρατήσεις των νυν εργαζομένων δεν μας αφορούν. Υψηλές κρατήσεις υπάρχουν σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, το θέμα είναι πόσο επιβαρύνεται η τσέπη αυτού που πληρώνει (αυτό ενδιαφέρει τους πελάτες του ΟΤΕ και δικαίωμά τους να πληρώνουν όσα θέλουν. Διότι για τους παλιούς εργαζομένους και νυν συνταξιούχους πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες). Το να θεωρεί κάποιος που εργάζεται ως ενοικιαζόμενος ότι είναι εργαζόμενος στον ΟΤΕ, αλλοιώνει την εικόνα του μισθολογικού κόστους και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, επίσης. 2
NikosKallithea Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 ...όλα αυτά περί οτε γιατί ο τεχνικός της Forthnet πήρε 30 ευρώ, που κολλάνε τώρα, ένας θεός ξέρει
vasioula1 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 @l337 ξαναλέω το θέμα ξεκίνησε για τους τεχνικούς του ΟΤΕ, με αφορμή τους τεχνικούς της φορθνετ οι πρώην τεχνικοί οτεπλάς λοιπόν, έγιναν πλέον τεχνικοί οτε οι νέοι αυτοί οτετζήδες λοιπόν (που ενσωματώθηκαν στον όμιλο το 2015), διαφέρουν πάρα πολύ από όσους ήταν πιο πριν μια μεγάλη τους διαφορά είναι το ωράριο (δουλεύουν 8 ώρες αντί για 7 των παλιών) επίσης μια άλλη διαφορά είναι φυσικά η μισθολογική ένας οτετζης πχ που μπήκε το 2006 στον οτε με πτυχίο λυκείου, παίρνει αρκετά περισσότερα από έναν οτετζή που μπήκε στην οτεπλας το 2008 με πτυχίο τει και το 2015 πήγε και αυτός στον οτε παρόλα αυτά, πληρώνονται καλά σε σχέση με το τι ισχύει στην αγορά εργασίας τα call centers είναι άλλη ιστορία, καθώς πήγαν σε άλλη θυγατρική την evalue ναι μεγάλη αδικία, αλλά όπως είπα, η συζήτηση ξεκίνησε για τους τεχνικούς πρωην οτεπλάς που δεν παίρνουν 500 ευρώ όπως ειπώθηκε 2
l337 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Το ΤΑΠ-ΟΤΕ εισπράττει σταθερά τα τελευταία χρόνια 535 εκατ. ευρώ κατ’ έτος από τον κρατικό προυπολογισμό. 11000 ευρώ ανά συνταξιούχο. Ορισμένοι από τους συνταξιούχους είναι 50άρηδες ενώ υπάρχουν γυναίκες που είχαν συνταξιοδοτηθεί στο παρελθόν μετά από 15 χρόνια εργασίας. Την ίδια στιγμή, ο κρατικός προϋπολογισμός επιδοτεί το ΙΚΑ με λιγότερα από 3.000 ευρώ ανά συνταξιούχο ετησίως. Αυτά που λες για κρατήσεις των νυν εργαζομένων δεν μας αφορούν. Υψηλές κρατήσεις υπάρχουν σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, το θέμα είναι πόσο επιβαρύνεται η τσέπη αυτού που πληρώνει (αυτό ενδιαφέρει τους πελάτες του ΟΤΕ και δικαίωμά τους να πληρώνουν όσα θέλουν. Διότι για τους παλιούς εργαζομένους και νυν συνταξιούχους πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες). Το να θεωρεί κάποιος που εργάζεται ως ενοικιαζόμενος ότι είναι εργαζόμενος στον ΟΤΕ, αλλοιώνει την εικόνα του μισθολογικού κόστους και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, επίσης. από την μια λες αυτό Το ΤΑΠ-ΟΤΕ εισπράττει σταθερά τα τελευταία χρόνια 535 εκατ. ευρώ κατ’ έτος από τον κρατικό προυπολογισμό. 11000 ευρώ ανά συνταξιούχο. και από την άλλη αυτό Αυτά που λες για κρατήσεις των νυν εργαζομένων δεν μας αφορούν. Υψηλές κρατήσεις υπάρχουν σε όλο τον ιδιωτικό τομέα, Και σου ξαναλέω, οι εργαζόμενοι πληρώνουν πολύ περισσότερες κρατήσεις γιατί πληρώνουν και ταποτε, και ικα και ταυτεκω και άλλα.. αλλά δεν θέλεις να το καταλάβεις. Απλά λες ότι δεν σε αφορούν. Οκ τότε. Πάσο. ...όλα αυτά περί οτε γιατί ο τεχνικός της Forthnet πήρε 30 ευρώ, που κολλάνε τώρα, ένας θεός ξέρει Πουθενά, απλά εδώ στο forum υπάρχει μια τάση για αμπελοφιλοσοφία. @l337 ξαναλέω το θέμα ξεκίνησε για τους τεχνικούς του ΟΤΕ, με αφορμή τους τεχνικούς της φορθνετ οι πρώην τεχνικοί οτεπλάς λοιπόν, έγιναν πλέον τεχνικοί οτε οι νέοι αυτοί οτετζήδες λοιπόν (που ενσωματώθηκαν στον όμιλο το 2015), διαφέρουν πάρα πολύ από όσους ήταν πιο πριν μια μεγάλη τους διαφορά είναι το ωράριο (δουλεύουν 8 ώρες αντί για 7 των παλιών) επίσης μια άλλη διαφορά είναι φυσικά η μισθολογική ένας οτετζης πχ που μπήκε το 2006 στον οτε με πτυχίο λυκείου, παίρνει αρκετά περισσότερα από έναν οτετζή που μπήκε στην οτεπλας το 2008 με πτυχίο τει και το 2015 πήγε και αυτός στον οτε παρόλα αυτά, πληρώνονται καλά σε σχέση με το τι ισχύει στην αγορά εργασίας τα call centers είναι άλλη ιστορία, καθώς πήγαν σε άλλη θυγατρική την evalue ναι μεγάλη αδικία, αλλά όπως είπα, η συζήτηση ξεκίνησε για τους τεχνικούς πρωην οτεπλάς που δεν παίρνουν 500 ευρώ όπως ειπώθηκε Oκ, έτσι όπως το θέτεις τώρα συμφωνώ σε όσα γράφεις. 1
nomikarios Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2016 από την μια λες αυτό και από την άλλη αυτό Και σου ξαναλέω, οι εργαζόμενοι πληρώνουν πολύ περισσότερες κρατήσεις γιατί πληρώνουν και ταποτε, και ικα και ταυτεκω και άλλα.. αλλά δεν θέλεις να το καταλάβεις. Απλά λες ότι δεν σε αφορούν. Οκ τότε. Πάσο. Πολύ περισσότερες κρατήσεις σε σχέση με ποιον; Έτσι γενικά και αόριστα; Οκέι τότε, κι εγώ πάσο. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι οι μισθοί αυτοί αφορούν 35ωρη εργασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα