Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω δει παρόμοια θέματα αλλα επειδή είναι παλιά, θέλω να ξαναρωτήσω μήπως έχει αλλάξει κάτι.

Θέλω να ανοίξω ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών γραφιστικής. Ασχολούμαι κάποια χρόνια αλλα το κόστος για το τέβε αυτή τη στιγμή είναι απαγορευτικό. Όσες φορές τα βάλαμε κάτω με τον λογιστή, μου λέει να περιμένω γιατί αν ανοίξω χωρίς να έχω σταθερό εισόδημα 1000+ το μήνα θα καταντήσω να χρωστάω και θα κλείσω. Κάποιος μου πρότεινε τη λύση της Βουλγαρίας.

Ξέρει κάποιος τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση? Δεν με ενδιαφέρει να έχω πελάτες ή φυσικό κατάστημα στη Βουλγαρία, πιο πολύ θέλω να έχω έδρα σε κατοικία και να δουλεύω με εξωτερικό μέσω διαδικτύου νόμιμα.

Εξωτερικό= χώρες εντός και εκτός ΕΕ.

Ευχαριστώ

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

η βουλγαρια εχει πλεονεκτημα λογω του οτι βρισκεται στην ενωση.αλλα θα στα τρωνε οι λογιστες.η καλυτερη κινηση,μαθε την γλωσσα,νοικιασε σπιτι,καιβρες βουλγαρο λογιστη που μιλαει και ελληνικα,και οχι ελληνα που μιλαει βουλγαρικα.εδρα βαλε το σπιτι που θα νοικιασεις.αλλιως,θα σου βγει λιγο ακριβοτερα,αλλα με εικονικη εδρα του εκαστοτε λογιστη,με αγνωστους κινδυνους.τα σκοπια ειναι ακομη πιο χαμηλα σε φορολογια,αλλα δεν ειναι στην ενωση.....

Δημοσ.

Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν, να βρώ ένα στούντιο 20-25 μέτρα, να το νοικιάσω και να το δηλώσω έδρα. Δέν έχει σημασία αν θα μένω εκεί συνέχεια, έτσι κι αλλιώς η δουλειά μου μπορεί να γίνει όπου υπάρχει ο υπολογιστής μου και ίντερνετ.

Ξέρει κάποος για τη διαδικασία? (απο δική του εμπειρία ή απο γνωστό) Ξέρω οτι υπάρχουν εταιρείες που τα αναλαμβάνουν, αλλα παρουσιάζουν τη Βουλγαρία σαν παράδεισο, κάτι που σίγουρα δεν ισχύει. Απλά δεν έχουν το χάλι μας.

Δημοσ.

Ψάξε και για Εσθονία. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, απλά ακούω ότι αρκετές πάνε κι εκεί. Επίσης έχω ακούσει ότι μπορείς να γίνεις resident και ηλεκτρονικά. Μπορεί να σου λέω και μούφες αλλά κοίταξέ το γιατί είμαι από κινητό και δε μπορώ να το ψάξω και να βάλω links.

Δημοσ.

Θα το κοιτάξω, σε ευχαριστώ! Βεβαια δεν ξερω αν συμφέρει το πήγαινε-έλα Εσθονία μαζί με το κόστος ενοικίου και επιχείρησης :mellow:

Δημοσ.

με αφορμη το συγκεκριμενο τοπικ εριξα μια ματια και επεσα σε αυτη την ειδηση

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/30632

τι παιζει?

Δε νομίζω να πετύχουν και πολλά, αλλα καλή τους τύχη.

Για την περίπτωσή μου, δε με ενδιαφέρει να δραστηριοποιούμαι στην Ελλάδα. Κυρίως Αμερικη, Αγγλία, Γαλλία, Αυστραλία κλπ. Απλά η έδρα μου θα βρίσκεται εκεί, και εάν ο μόνος τρόπος να γίνει αυτό νόμιμα είναι να πάω κι εγώ εκεί, τότε τα μαζεύω και φεύγω.

Δημοσ.

Ψάξε και για Εσθονία. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, απλά ακούω ότι αρκετές πάνε κι εκεί. Επίσης έχω ακούσει ότι μπορείς να γίνεις resident και ηλεκτρονικά. Μπορεί να σου λέω και μούφες αλλά κοίταξέ το γιατί είμαι από κινητό και δε μπορώ να το ψάξω και να βάλω links.

Ισχύει το e-resident.

Το έχω διαβάσει και εγώ.

Δημοσ.

Ρε τι τραβάει ο κόσμος που του αρέσει να παράγει με το failed state που έμπλεξε.

Να θέλεις να δουλέψεις νόμιμα και να μήν μπορείς, και απο την άλλη να φοβάσαι οτι δουλεύοντας μαύρα θα βρείς τον μπελά σου. Φαύλος κύκλος και αδιέξοδα παντού.

Δημοσ.

Θα είχε ενδιαφέρον ένας οδηγός στο insomnia για τη φορολογική μετανάστευση κάποιου επαγγέλματος που δεν έχει ανάγκες για φυσική παρουσία στην χώρα που μεταναστεύει φορολογικά, όπως για παράδειγμα ένας γραφίστας ή ένας προγραμματιστής.

Δημοσ.

Θα είχε ενδιαφέρον ένας οδηγός στο insomnia για τη φορολογική μετανάστευση κάποιου επαγγέλματος που δεν έχει ανάγκες για φυσική παρουσία στην χώρα που μεταναστεύει φορολογικά, όπως για παράδειγμα ένας γραφίστας ή ένας προγραμματιστής.

Κάτι τέτοιο θα απαγορευόταν από τους όρους του φόρουμ υποθέτω, διότι είναι παράνομο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...