Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα , 

ψαχνω να βρω σε ελληνικο καταστημα τους δισκους WD My Book Pro 

http://store.wdc.com/store/wdeu/en_GB/pd/ThemeID.563961000/productID.335135100/parid.13831800/catid.55436400/categoryID.70247800/WDBDTB0160JSL-EESN/My_Book_Pro/External_Hard_Drives

αλλα δεν υπαρχει σχεδον πουθενα και εν συγκριση με τιμες απο Αγγλια δεν συμφερει καν ... 

Τον εχει κανεις ηδη να μου πει αποψεις ? 

Μεχρι τωρα δουλευω 3 απο τους Μy Book 

http://store.wdc.com/store/wdeu/en_GB/pd/ThemeID.563961000/productID.299494200/parid.13831800/catid.55436400/categoryID.58728900/WDBUTV0080JSL-EESN/My_Book_Thunderbolt_Duo/External_Hard_Drives

και ειμαι ευχαριστημενος αρκετα , αν και εχουν μεσα τους Green ενω ο Pro εχει απο την Black σειρα ... 

Αξιζει η διαφορα χρηματων για το οφελος σε ταχυτητα ? 

Οι δισκοι δουλευουν μονιμα σε mirror για ασφαλεια . 

Αν εχει κανεις καποια αλλη προταση για κατι αντιστοιχο με εναλλαξιμους δισκους ας προτεινει ! 

Δημοσ.

Δεν τους ξέρω τους συγκεκριμένους ( δουλεύω με Lacie ).

Υπ' όψιν ότι τα 435MB που λέει το πρώτο link είναι για RAID 0. Στο RAID 1 θα έχεις τη μισή.

Στην πράξη η ταχύτητα είναι η ταχύτητα του HDD (200MB~) και μόνο σε RAID 0 θα διπλασιστούν ή θα τετραπλασιαστούν αν έχεις κουτι με 4 θέσεις. Μόνο τότε (με 4 θέσεις) θα μπορείς να έχεις RAID 1+RAID 0. Δηλαδή 400MB~ με την ασφάλεια του mirror.

Τι χρήση κάνεις; Γιατί θες μεγαλύτερη ταχύτητα; Τι ταχύτητες βλέπεις με το υπάρχον κουτί;

Δημοσ.

Φωτογραφος ειμαι και κραταω τις φωτογραφισεις ανα ετος σε My Book 8TB ( Δηλαδη 4ΤΒ ο καθενας λογω mirror ) 

αλλα επειδη δουλευω και τα αρχεια απο αυτους τους δισκους ειπα να δοκιμασω να παρω εναν 12TB Pro και να τον κρατησω για 2 Χρονιες και μετα απλα να παιρνω δισκους ( που λογικα οι black θα πεσουν και λιγακι ... ) 

Απο θεμα ταχυτητας θα μετρησω αποψε να δω που κυμαινονται οι 3 Daisy Chained My Book Pro που εχω ηδη και θα σου πω . 

Απλα ελεγα λογω 7200rpm και Thunderbolt 2 αντι για 1 που εχουν μηπως αξιζει η αναβαθμιση 

Δημοσ.

Φωτογραφος ειμαι και κραταω τις φωτογραφισεις ανα ετος σε My Book 8TB ( Δηλαδη 4ΤΒ ο καθενας λογω mirror ) 

αλλα επειδη δουλευω και τα αρχεια απο αυτους τους δισκους ειπα να δοκιμασω να παρω εναν 12TB Pro και να τον κρατησω για 2 Χρονιες και μετα απλα να παιρνω δισκους ( που λογικα οι black θα πεσουν και λιγακι ... ) 

Απο θεμα ταχυτητας θα μετρησω αποψε να δω που κυμαινονται οι 3 Daisy Chained My Book Pro που εχω ηδη και θα σου πω . 

Απλα ελεγα λογω 7200rpm και Thunderbolt 2 αντι για 1 που εχουν μηπως αξιζει η αναβαθμιση 

Το TB 1 δεν υστερεί απ' το TB 2 όταν μιλάμε για έως 4 δίσκους. Τα 800MB που θα σου έδιναν οι 4 δίσκοι σε RAID 0 (χωρίς RAID 1), το TB 1 μπορεί να τα υποστηρίξει μια χαρά.

Δημοσ.

Το TB 1 δεν υστερεί απ' το TB 2 όταν μιλάμε για έως 4 δίσκους. Τα 800MB που θα σου έδιναν οι 4 δίσκοι σε RAID 0 (χωρίς RAID 1), το TB 1 μπορεί να τα υποστηρίξει μια χαρά.

Να φανταστω οτι αναφερεσαι σε daisy chain των δισκων οπως το εχω τωρα ? 

Γιατι μεχρι τωρα εχω 3 8ρηδες και κοιταζν αν θα παρω και τεταρτο 8ΤΒ ή αν θα παρω κατευθειαν τον 12ΤΒ

Δημοσ.

Οι δίσκοι που έχεις τώρα υπολογίζω ότι απαιτούν 400Χ3=1200MB/sec. Οπότε αν τους χρησιμοποιείς ταυτόχρονα φτάνεις τα όρια του TB 1, οπότε ναι, αρχίζει να έχει νόημα το TB 2 αρκεί να το έχεις και στον υπολογιστή. Αν δεν το έχεις ή χρησιμοποιείς ένα κουτί κάθε φορά δεν έχει νόημα το TB 2. Αν βέβαια πάρεις τώρα ένα καινούριο κουτί θα το πάρεις με TB 2 (future proof).

Αν το θέμα σου είναι μόνο η χωρητικότητα γιατί δεν παίρνεις δίσκους για τα υπάρχοντα κουτιά; Θες να είναι όλοι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμοι χωρίς να πρέπει να κάνεις swap;

Δημοσ.

Ειναι ολοι ταυτοχρονα συνδεδεμενοι με ενα iMac 5K που εχει ΤΒ2 . Αναλογα το σε ποια φωτογραφιση δουλευω μπαινω στον αντιστοιχο δισκο . Αν ειναι ανοιχτος ο υπολογιστης ανοιγουν ολοι ... Δεν εχουν διακοπτη ωστε να απομονωνω καποιον . 

Επειδη μπορει να χρειαστει να ανοιξω δουλεια 3ετιας δεν βολευει να εχω βαλε βγαλε στους Μy Book γιατι δεν ειναι πολυ γρηγορη η αλλαγη . Στον Pro δειχνει πολυ πιο απλο και ειναι απο μπροστα που βολευει εκει που αποθηκευω τους δισκους . 

Η βοηθεια σου ηταν παντως αρκετα χρησιμη γιατι δεν ηξερα τις απαιτησεις του ΤΒ 

Δημοσ.

Το ταυτόχρονα συνδεδεμένοι δεν μας απασχολεί. Κι αφού έχεις TB 2 ούτε η ταυτόχρονη χρήση μας αποσχολεί ιδιαιτέρως.

Απ' ότι κατάλαβα το θέμα σου είναι ο χώρος οπότε το Pro που έχει easy swap ή κάποιο αντίστοιχο κουτί σού κάνει.

Δες κι αυτό που μπορείς να το πάρεις από Ελλάδα και χωρίς ΦΠΑ (που φαντάζομαι ότι σου επιστρέφεται) βγαίνει στα 845 ευρώ.

http://www.document.gr/mac/peripherals/storage-systems/lacie-2big-thunderbolt-2-usb-3-0-12tb-detail

Ειναι ολοι ταυτοχρονα συνδεδεμενοι με ενα iMac 5K που εχει ΤΒ2 

Να το χαίρεσαι το τερατάκι σου!

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ γι

Το ταυτόχρονα συνδεδεμένοι δεν μας απασχολεί. Κι αφού έχεις TB 2 ούτε η ταυτόχρονη χρήση μας αποσχολεί ιδιαιτέρως.

Απ' ότι κατάλαβα το θέμα σου είναι ο χώρος οπότε το Pro που έχει easy swap ή κάποιο αντίστοιχο κουτί σού κάνει.

Δες κι αυτό που μπορείς να το πάρεις από Ελλάδα και χωρίς ΦΠΑ (που φαντάζομαι ότι σου επιστρέφεται) βγαίνει στα 845 ευρώ.

http://www.document.gr/mac/peripherals/storage-systems/lacie-2big-thunderbolt-2-usb-3-0-12tb-detail

Να το χαίρεσαι το τερατάκι σου!

Τον έχω βρει από Γερμανία από συνάδελφο στα 550€ τον 12TB γιαυτο κ ψάχνομαι ... τους απλούς 8TB από Αμερική από το BH Photo Video ειδικά όταν τους έβαζε σε προσφορά . Από Ελλάδα έχω σταματήσει να ψωνίζω αρκετά χρόνια και είναι τυχερός που έχω φίλους που πηγαινοέρχονται και μου τα παραδίδουν σπίτι ;)

Το τερατάκι το έχω από όταν βγήκε και κρατάει μια χαρά για αυτά που θέλω να κάνει ;)

Δημοσ.

Όταν ψωνίζεις απ' έξω έχεις παραστατικό που να περνάει ως έξοδο στην εφορία;

Όποτε έχω ψαχτεί για αγορά απ' έξω κατέληξα ότι τελικά δεν συμφέρει αν υπολογίσω την τιμή χωρίς ΦΠΑ, συν το όφελος του εξόδου, συν του ότι (αν είναι διαθέσιμο) το έχεις πολύ πιο γρήγορα, συν του ότι αν πάει κάτι στραβά βγάζεις πιο εύκολα άκρη κλπ.

Τώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση η διαφορά 850 vs 550 είναι μεγάλη οπότε μάλλον σε συμφέρει.

Δημοσ.

Όταν ψωνίζεις απ' έξω έχεις παραστατικό που να περνάει ως έξοδο στην εφορία;

Όποτε έχω ψαχτεί για αγορά απ' έξω κατέληξα ότι τελικά δεν συμφέρει αν υπολογίσω την τιμή χωρίς ΦΠΑ, συν το όφελος του εξόδου, συν του ότι (αν είναι διαθέσιμο) το έχεις πολύ πιο γρήγορα, συν του ότι αν πάει κάτι στραβά βγάζεις πιο εύκολα άκρη κλπ.

Τώρα στην συγκεκριμένη περίπτωση η διαφορά 850 vs 550 είναι μεγάλη οπότε μάλλον σε συμφέρει.

Οχι , απλα ψαχνω και βρισκω αυτα που θελω σε τιμες που απλα συμφερει πιο πολυ . 

Για τον δισκο αυτο μονο απο Γερμανια συμφερει αυτη τη στιγμη και περιμενω να μου πουν και σιγουρα οτι βγαινει μεχρι 550euro γιατι ακομα και απο το Western Digital store Αγγλιας που ειναι πιο φτηνα απο amazon ειναι πιο κατω σαν τιμη .

https://www.bhphotovideo.com/c/product/1148572-REG/wd_wdbdtb0120jsl_nesn_my_book_pro_12tb.html 

https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00YIO5SZ6/ref=s9_simh_gw_g147_i2_r?ie=UTF8&fpl=fresh&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=&pf_rd_r=Y25B45YSFBN2FHPTVCCD&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=16f14aeb-bd11-4e9e-8c26-9ca0139074ee&pf_rd_i=desktop

http://store.wdc.com/store/wdeu/en_GB/DisplayAccesoryProductDetailsPage/ThemeID.563961000/productID.325631200/My_Book_Pro_12TB

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...