Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως νομίζεις.

Εγω ξέρω οτι οι γέροι στην συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι οτι δεν μπορούνε, είναι οτι δεν θέλουνε. Παράδειγμα η γιαγιά μου. Πολλά χρόνια τώρα της λέμε να της δείξουμε πώς να βγάζει λεφτά απο το ΑΤΜ. Λέει οτι δεν βλέπει αλλά μια φορά δεν πήγε να δοκιμάσει. Τουλάχιστον της σηκώνω εγω και δεν στήνετε σε ουρές.

Εννοείται επίσης ότι όταν δεν είμαι στην δουλειά ή όταν δεν έχω κάποιο άλλο θεμα με την δική μου οικογένεια την εξυπηρετώ εγώ όπως εξυπηρετείς εσύ την γιαγιά σου.Η μητέρα μου έχανε σταδιακά το φως της από αρκετά νεαρή ηλικία.Θυμάμαι της διάβαζα τα επεισόδια του τόλμη και γοητεία όχι γιατί της άρεσε η σειρά, απλά για όσους θυμούνται η μητέρα της Μπρουκ είχε κάνει μαστεκτομή το ίδιο και η δική μου και είχε αγωνία για το πως θα τα πάει η ηρωίδα της σειράς καθώς βρισκόταν στα πρώτα μετεγχειρητικά της χρόνια με άσχημη πρόγνωση.Είχε ταυτιστεί με τον χαρακτήρα του σόου. Τεσπα δεν έβλεπε καλά από τότε δεν μπορούσε να διαβάσει γρήγορα τα γράμματα στην τηλεόραση με γυαλιά ή χωρίς οπότε τις διάβαζα τα κομμάτια που την ενδιέφεραν με τον συγκεκριμένο χαρακτήρα εγώ καπου στο μακρινό 1989 αν δεν με απατά η μνήμη μου.Και πολλοί άνθρωποι που ξέρω εγώ ηλικιωμένοι όντως βλέπουν γενικά σχήματα και θολές εικόνες οπότε δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά  :)

• Απαντ. 166
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εμενα μου την σπανε οι ουρες στις τραπεζες παντως... 30 ατομα ουτα και τα 22 ειναι γεροι που απλα θα παρον 100 ευρω της συνταξης τους, και θα καθυστερησουν εμενα και αλλους 5 που πηγαμε για σκοπο.... πχ προχθες ηθελα να καταθεσω 50 ευρω να παρω πραγματα απο το εβαυ και καθυστερησα στην δουλεια μου 1 ωρα για αυτο τον λογο... ελλαδαρα... εχω την εντυπωση οτι στο εξωτερικο οι ηλικιωμενοι δεν ειναι τοσο "αργοσχολοι" παντως ή ειναι ιδεα μου?

Κι εσυ μπορουσες να εξυπηρετηθείς απο το μηχανημα.

Επισης το γεγονος οτι καποιος ειναι νεος δεν σημαινει οτι είναι υγιης οπως και ο γερος δεν είναι απαραιτητα αρρωστος.

• Like 5
Δημοσ.

εμενα μου την σπανε  οι ουρες στις τραπεζες παντως... 30 ατομα ουτα και τα 22 ειναι γεροι που απλα θα παρον 100 ευρω της συνταξης τους, και θα καθυστερησουν εμενα και αλλους 5 που πηγαμε για σκοπο.... πχ προχθες ηθελα να καταθεσω 50 ευρω να παρω πραγματα απο το εβαυ και καθυστερησα στην δουλεια μου 1 ωρα για αυτο τον λογο... ελλαδαρα... εχω την εντυπωση οτι στο εξωτερικο οι ηλικιωμενοι δεν ειναι τοσο "αργοσχολοι" παντως ή ειναι ιδεα μου?

Καλά, δεν το λες και ζήτημα ζωής και θανάτου! :P :D

• Like 3
Δημοσ.

Καλά, δεν το λες και ζήτημα ζωής και θανάτου! :P  :D

Ενώ τα 100 ευρώ που ήθελε να πάρει ο γέρος που τον "καθυστερούσε" μπορεί να ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου, μπορεί να χρειαζόταν φάρμακα.Και μετά μιλάει κόλας για Ελλαδάρα!

• Like 5
Δημοσ.

Δεν έχω αυτοκίνητο οπότε κινούμαι μόνο με λεωφορείο. Οπότε έχω τεράστια εμπειρία. Δε λέω, πολλοί είναι αγενείς κανα-δυο παράλογοι (ένας παππούς προσβλήθηκε όταν του έδωσα τη θέση μου, και μια κυρία σε σχεδόν αδειο λεωφορείο πήγε και στάθηκε ασφιχτικά δίπλα μου γιατί ήθελε τη συγκεκριμένη θέση). Αλλά ας θυμόμαστε ότι όσο μεγαλώνει κάποιος τόσο πιο κουρασμένος και ανήμπορος νιώθει, αλλάζει η χημεία του εγκεφάλου, ο τρόπος αντίληψης, μειώνονται οι αντοχές του, η υγεία κλονίζεται κι όσο να πεις φτάνεις κάθε μέρα και πιο κοντά στο θάνατο, όχι κι η πιο χαρούμενη συνειδητοποίηση. Προσωπικά είμαι υπομονετική με τους ηλικιωμένους κι ακόμα κι αν με εκνευρίσει κάποιος προσπαθώ να θυμάμαι ότι "εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις". Μερικοί βέβαια είανια απλά σκ@τ@νθρωποι, αλλά αυτοί βγαίνουν σε όλες τις ηλικίες.

(Όσον αφορά το γιατί παίρνουν τους δρόμους και δε μένουν σπίτι τους,ε, τι να κάνουμε έχουν κι αυτοί δικαίωμα στη μετακίνηση. Παρόμοια έχω ακούσει και για έγκυες,-που πάει αυτή με την κοιλά στο στόμα κτλ- μητέρες με καρότσια/ μικρά παιδιά ή άτομα με αναπηρία,λες και τα λεωφορεία ανήκουν μόνο στους υγιείς νέους.Οι υπόλοιποι υποχρεούνται να έχουν σωφέρ.) 

Νομίζω άλλωστε ότι ειδικά στα λεωφορεία, το πρόβλημα είναι στον τρόπο λειτουργίας τους (όχι αρκετά δρομολογια σε ώρες αιχμής, δέχονται πολλούς παραπάνω επιβάτες από το ασφαλές όριο κτλ)

εμενα μου την σπανε  οι ουρες στις τραπεζες παντως... 30 ατομα ουτα και τα 22 ειναι γεροι που απλα θα παρον 100 ευρω της συνταξης τους, και θα καθυστερησουν εμενα και αλλους 5 που πηγαμε για σκοπο.... πχ προχθες ηθελα να καταθεσω 50 ευρω να παρω πραγματα απο το εβαυ και καθυστερησα στην δουλεια μου 1 ωρα για αυτο τον λογο... ελλαδαρα... εχω την εντυπωση οτι στο εξωτερικο οι ηλικιωμενοι δεν ειναι τοσο "αργοσχολοι" παντως ή ειναι ιδεα μου?

Είναι που δεν που δεν τα χρειάζονται κιόλας, απλά την πλάκα τους πάνε να κάνουν! Και καθυστερούν και τόσο σημαντικές υποθέσεις...

• Like 7
Δημοσ.

Ενώ τα 100 ευρώ που ήθελε να πάρει ο γέρος που τον "καθυστερούσε" μπορεί να ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου, μπορεί να χρειαζόταν φάρμακα.Και μετά μιλάει κόλας για Ελλαδάρα!

Κι εγώ πιστεύω ότι τα 100€ που ήθελε να τραβήξει ο παππούς ήταν πιο σημαντικά, κατά πάσα πιθανότητα!

Δημοσ.

Ολοι οσοι τα 'βάζετε' με τους 'κωλογερους' είστε απλά πιτσιρικάδες, δεν ξέρετε τίποτα από ζωή!

Θα μεγαλώσετε και θα αναθεωρήσετε και απόψεις και συμπεριφορά και τρόπο ζωής και τα πάντα ολα..

Δεν θα θεωρείτε  σημαντικό το να σηκώσετε το νεανικό σας κωλαρακι για να καθίσει κάποιος ηλικιωμένος, ακόμη και αν νιώσετε οτι σας 'κορόιδεψε' αλλά θα το θεωρείτε υποχρέωση σας ..

Αυτόματα θα γίνει, ούτε που θα το καταλάβετε, οι σημαντικότερες αλλαγές στην ζωή μας γίνονται αυτόματα με το πέρασμα του χρόνου, εμείς είμαστε απλοί θεατές  .. 

• Like 4
Δημοσ.

Παλιοτερα μου την εδιναν πολυ οι γεροι. Ωρες ωρες μου ερχοταν να τους δωσω καμια μπατσα αλλα λεω ασε δεν αξιζει. Πλεον εχω βρει τον τροπο και δεν με ενδιαφερει τι κανουν. Πηγαινω μετα το λεωφορειο και πινω τον φραπε μου περιμενοντας ποτε θα παει μεσημερι να φαω και το διπλοπιτο και τους γραφω στα τετοια μου.

• Like 1
Δημοσ.

υπάρχουν γέροι και γέροι, κάποιοι που πάνε στην τράπεζα απο ανάγκη και κάποιοι σαν την γιαγιά μου που πάνε απο χόμπι , επειδή είναι αργόσχολοι και δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Κάθε εβδομάδα η γιαγιά μου θα πάει να δει "αν τα λεφτά είναι μέσα" , θα πάει να ρωτήσει για τόκους κ δεν ξέρω τι , non stop , θα απαιτήσει να έχει προτεραιότητα , θα βρίσει όποιον δεν της δώσει προτεραιότητα και θα σπάσει τα αρχίδια όποιου βρεθεί μπροστά της. 
Ξέρω αρκετούς γέρους σαν τη γιαγιά μου (τουλάχιστον όσους/όσες κάνει παρέα ) και δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση σεβασμό απλά επειδή είναι γέροι , αν θέλουν σεβασμό θα πρέπει να μάθουν να σέβονται , δεν φτάνει που μας έφτασαν ως εδώ αυτοί κ τα παιδιά τους και πολλοί απο αυτούς παίρνουν σχεδόν τον διπλάσιο μισθό απο εμάς σαν σύνταξη , έχουν κ το θράσος να απαιτούν.  

• Like 10
Δημοσ.

και πολλοί απο αυτούς παίρνουν σχεδόν τον διπλάσιο μισθό απο εμάς σαν σύνταξη , έχουν κ το θράσος να απαιτούν.  

Αυτα τελειωνουν σιγα σιγα και με τις περικοπες που θα συνεχισουν να υπαρχουν σχεδον ολες οι συνταξεις θα πανε στα 500-600 ευρω.

Δημοσ.

Αρκετοί γέροι στα μμμ είναι για κλωτσιές γιατί έχουν την απαίτηση λες και είναι βασιλιάδες.

Επίσης στην τράπεζα δεν παλεύονται είχα πάει να πληρώσω τον ενφια και έχει σκάσει γριά πριν από μένα και καθυστέρησε το ταμείο 40 λεπτά, από την μία δέκα ώρες να καταλάβει τι της έλεγε ο ταμίας από την άλλη ξεσκιστεικε ότι λογαριασμό είχε και δεν είχε έφερε να πληρώσει.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εσυ μπορουσες να εξυπηρετηθείς απο το μηχανημα.

Επισης το γεγονος οτι καποιος ειναι νεος δεν σημαινει οτι είναι υγιης οπως και ο γερος δεν είναι απαραιτητα αρρωστος.

ποιο μηχανημα ? δεν εχουν φτασει τετοιες "πολυτελειες" στην εθνικη της περιοχης μου, λειτουργουν ακομα με εργαζομενους-βυσματα και αργοστροφους οπως το 1980.... μονο ατμ εχει

Καλά, δεν το λες και ζήτημα ζωής και θανάτου! :P  :D

η αληθεια ειναι οτι ηθελα να παρω κατι ανταλλακτικα για μια επιχειρηση, και οχι μπιχλιμπιδια για το αμαξι μου πχ, οποτε ειναι λιγακι πιο σοβαρο..

θα μπορουσες να του δωσεις και 20 ακομα απο την τσεπη σου με την ιδια λογικη, κανενα θεμα :)

Δεν έχω αυτοκίνητο οπότε κινούμαι μόνο με λεωφορείο. Οπότε έχω τεράστια εμπειρία. Δε λέω, πολλοί είναι αγενείς κανα-δυο παράλογοι (ένας παππούς προσβλήθηκε όταν του έδωσα τη θέση μου, και μια κυρία σε σχεδόν αδειο λεωφορείο πήγε και στάθηκε ασφιχτικά δίπλα μου γιατί ήθελε τη συγκεκριμένη θέση). Αλλά ας θυμόμαστε ότι όσο μεγαλώνει κάποιος τόσο πιο κουρασμένος και ανήμπορος νιώθει, αλλάζει η χημεία του εγκεφάλου, ο τρόπος αντίληψης, μειώνονται οι αντοχές του, η υγεία κλονίζεται κι όσο να πεις φτάνεις κάθε μέρα και πιο κοντά στο θάνατο, όχι κι η πιο χαρούμενη συνειδητοποίηση. Προσωπικά είμαι υπομονετική με τους ηλικιωμένους κι ακόμα κι αν με εκνευρίσει κάποιος προσπαθώ να θυμάμαι ότι "εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα 'ρθεις". Μερικοί βέβαια είανια απλά σκ@τ@νθρωποι, αλλά αυτοί βγαίνουν σε όλες τις ηλικίες.

(Όσον αφορά το γιατί παίρνουν τους δρόμους και δε μένουν σπίτι τους,ε, τι να κάνουμε έχουν κι αυτοί δικαίωμα στη μετακίνηση. Παρόμοια έχω ακούσει και για έγκυες,-που πάει αυτή με την κοιλά στο στόμα κτλ- μητέρες με καρότσια/ μικρά παιδιά ή άτομα με αναπηρία,λες και τα λεωφορεία ανήκουν μόνο στους υγιείς νέους.Οι υπόλοιποι υποχρεούνται να έχουν σωφέρ.) 

Νομίζω άλλωστε ότι ειδικά στα λεωφορεία, το πρόβλημα είναι στον τρόπο λειτουργίας τους (όχι αρκετά δρομολογια σε ώρες αιχμής, δέχονται πολλούς παραπάνω επιβάτες από το ασφαλές όριο κτλ)

Είναι που δεν που δεν τα χρειάζονται κιόλας, απλά την πλάκα τους πάνε να κάνουν! Και καθυστερούν και τόσο σημαντικές υποθέσεις...

σημαντικες υποθεσεις οπως το λες..

υπάρχουν γέροι και γέροι, κάποιοι που πάνε στην τράπεζα απο ανάγκη και κάποιοι σαν την γιαγιά μου που πάνε απο χόμπι , επειδή είναι αργόσχολοι και δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Κάθε εβδομάδα η γιαγιά μου θα πάει να δει "αν τα λεφτά είναι μέσα" , θα πάει να ρωτήσει για τόκους κ δεν ξέρω τι , non stop , θα απαιτήσει να έχει προτεραιότητα , θα βρίσει όποιον δεν της δώσει προτεραιότητα και θα σπάσει τα αρχίδια όποιου βρεθεί μπροστά της. 

Ξέρω αρκετούς γέρους σαν τη γιαγιά μου (τουλάχιστον όσους/όσες κάνει παρέα ) και δεν αξίζουν σε καμία περίπτωση σεβασμό απλά επειδή είναι γέροι , αν θέλουν σεβασμό θα πρέπει να μάθουν να σέβονται , δεν φτάνει που μας έφτασαν ως εδώ αυτοί κ τα παιδιά τους και πολλοί απο αυτούς παίρνουν σχεδόν τον διπλάσιο μισθό απο εμάς σαν σύνταξη , έχουν κ το θράσος να απαιτούν.  

ταυτιζομαστε απολυτα, αυτο προσπαθω να εξηγησω μια μιση σελιδα τωρα..

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, οι γέροι.

Διότι οι νέοι ή οι μεσήλικες έχουν συγκλονιστική συμπεριφορά.

Πρώτον, είναι στον άνθρωπο.

Και δεύτερο, ναι μωρέ, ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και μας κατέστρεψαν, μόνο οι γέροι τους ψήφιζαν, άλλωστε από το 2009 που ανακαλύψαμε ότι λεφτά υπάρχουν και βγάλαμε αυτόν που μας τα έταξε με 44% έχουν περάσει δεκαετίες και μόνο γέροι μπορεί να ψήφισαν αυτά τα παραμύθια. Άλλωστε, είδαμε και βλέπουμε καθημερινά τι συγκλονιστικό κριτήριο είχαν και οι νέοι που μας φόρτωσαν τους αγράμματους κόπι πάστηδες. "Νέοι" ήταν τα πρόβατα που χόρευαν καλαματιανούς στην πλατεία, να σας θυμήσω, κερδάμε αδέρφια κτλ. "Νέος" είναι και ο αστοιχείωτος που κορδώνεται ότι πραγματοποιεί "στροφή 360 μοιρών" και διακηρύσσει τους "ακατάληπτους δεσμούς" μας με τα αδέρφια μας στον ευρωπαϊκό νότο.

Οι γέροι που σας ενοχλούν στις τράπεζες, ενίοτε έχουν πέσει θύμα ληστείας στα ΑΤΜ και μπαίνουν μέσα για σιγουριά. Βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν κόσμο που άλλαξε και αλλάζει ραγδαία, και απαιτεί γνώσεις και δεξιότητες που δύσκολα μπορεί να αποκτήσει ηλικιωμένος άνθρωπος. Βάλε ένα "γέρο" με τρέμουλο να δουλέψει smartphone (και να το λαχταρά, ο δύστυχος, "δείξε μου, παιδί μου") να δεις τι ωραία που είναι.

Αδύνατο δεν είναι, αλλά "γέροι" πηγαίνουν και στις τράπεζες στο εξωτερικό, γιατί δεν τα βγάζουν πέρα με το e-banking. Δεν έχουμε το προνόμιο στους "σκατόγερους', ούτε βέβαια και το προνόμιο στα τσογλάνια, που νομίζουν πως είναι καλύτεροι, την ώρα που κάθονται με τον κώλο στην πλάτη και τα πόδια στο κάθισμα του πάγκου της στάσης, περιμένοντας το λεωφορείο, λ.χ. Ή γκαρίζουν με την παρέα τους, για να ακούσουμε όλοι τι καλά περνάνε, κατσικωμένοι στο κέντρο του βαγονιού του μετρό, για να μην μπορείς ούτε να μπεις, ούτε να βγεις χωρίς να τους ζητήσεις να πάψουν να είναι γαϊδούρια και να κάνουν λίγο στην άκρη.

Είναι στον άνθρωπο.

Κι αυτός ο γέρος που σε ενοχλεί γιατί κάθισε δίπλα σου, ενώ το λεωφορείο είναι άδειο, κι είσαι και ψηλός και δεν βολεύεσαι, ρε παιδί μου, σκέψου πως μπορεί να είναι ένας άνθρωπος μόνος, φοβισμένος, που θέλει να νοιώσει την παρουσία ενός νέου, δυνατού ανθρώπου δίπλα του, για λίγη ασφάλεια.

Ή, ίσως, το πιο εξωφρενικό, ίσως να είναι απομεινάρι μιας κοινωνίας που οι άνθρωποι έλεγαν καλημέρα στο διπλανό τους κι ας μην τον ήξεραν, μιλούσαν στο συνάνθρωπό τους, αντί να είναι κολλημένοι σαν αυτιστικά σε μια οθονούλα μπροστά τους.

Γι' αυτό, ας είμαστε λιγότερο σκληροί στην κριτική μας. Θα γεράσουμε κι εμείς κάποια στιγμή, και οι νέοι θα μας κοιτάνε στραβά, γιατί θα είμαστε αργοί, θα τους καθυστερούμε, θα τους χαλάμε την αισθητική.

Καλημέρα σας.

εν μεσες ακρες συμφωνουμε, ο γερος που εκατσε διπλα μου θυμαμαι ηταν ο κλασσικος αντιπαθης  αργοσχολος τυπος.. οπως ειπες ειναι στον ανθρωπο, θα μπορουσε αντι 74 να ειναι 21 χρονων δεν θα αλλαζε κατι..

γενικα παντως δεν μπαινω σε ΜΜΜ πλεον και ησυχασα... ακομα και 10χλμ αποσταση αν δεν εχω το αμαξι παω με τα ποδια, αρκει να μην βιαζομαι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...