Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πόσο πιστεύετε μετράει το prestige ενός πανεπιστημίου για να βρει κάποιος ευκολότερα εργασία; (UK)

Τί γίνεται αν κάποιος έχει τελειώσει ένα πιο νορμαλ πανεπιστήμιο με καλό βαθμό και κάποιος ένα top tier με μέτριο βαθμό;

Δημοσ.

Πόσο πιστεύετε μετράει το prestige ενός πανεπιστημίου για να βρει κάποιος ευκολότερα εργασία; (UK)

Τί γίνεται αν κάποιος έχει τελειώσει ένα πιο νορμαλ πανεπιστήμιο με καλό βαθμό και κάποιος ένα top tier με μέτριο βαθμό;

Πιστεύω ότι μετράει για τα πολύ γνωστά, δηλαδή σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή του εργοδότη. Ο βαθμός δεν νομίζω να τους νοιάζει εκτός και αν το αναφέρεις εσύ στο βιογραφικό σου. Έχω την εντύπωση ότι τους εργοδότες τους ενδιαφέρει περισσότερο τι εργασιακή εμπειρία έχεις παρά όλα τα υπόλοιπα και τι εντύπωση θα κάνεις στην συνέντευξη.

Δημοσ.

Πιστεύω ότι μετράει για τα πολύ γνωστά, δηλαδή σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή του εργοδότη. Ο βαθμός δεν νομίζω να τους νοιάζει εκτός και αν το αναφέρεις εσύ στο βιογραφικό σου. Έχω την εντύπωση ότι τους εργοδότες τους ενδιαφέρει περισσότερο τι εργασιακή εμπειρία έχεις παρά όλα τα υπόλοιπα και τι εντύπωση θα κάνεις στην συνέντευξη.

Ναι σίγουρα η εργασιακή εμπειρία μετράει περισσότερο. Το θέμα είναι αν ένα πιο δυνατό χαρτί σου δίνει προβάδισμα να την αποκτήσεις.

Δημοσ.

Ναι σίγουρα η εργασιακή εμπειρία μετράει περισσότερο. Το θέμα είναι αν ένα πιο δυνατό χαρτί σου δίνει προβάδισμα να την αποκτήσεις.

Γενικά πιστεύω ναι. Αλλά μετράνε και άλλα πράγματα.

Δημοσ.

top tier εννοεις τα oxford,lse,ucl? η γενικα τις 10αδας?

Γενικα μετραει η φημη και η θεση του πανεπιστημιου, αλλα παιζει και πολυ σημαντικο ρολο ο βαθμος 

Δημοσ.

Φυσικα και μετραει. Καποιος με πιο μικρο βαθμο πτυχιου απο σενα,μπορει να σου παρει τη θεση αν εχει φοιτησει σε πιο φημισμενο πανεπιστημιο. Οι εργοδοτες τα μετρανε αυτα.

Δημοσ.

Από την δική μου εμπειρία, συνήθως στο ΗΒ μετράει περισσότερο το department του τάδε πανεπιστημίου (και όχι απλά το πανεπιστήμιο το οποίο δε λέει κάτι και είναι αδιάφορο), καθώς και το transcript με τα modules και τα μαθήματα του πανεπιστημίου. Ο βαθμός έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
Πάνω απ' όλα όμως η καλή εργασιακή εμπειρία.

• Like 1
Δημοσ.

top tier εννοεις τα oxford,lse,ucl? η γενικα τις 10αδας?

Γενικα μετραει η φημη και η θεση του πανεπιστημιου, αλλα παιζει και πολυ σημαντικο ρολο ο βαθμος 

Εννοώ 'Oxbridge', LSE, Durham, St Andrews, Edinburgh κτλ

Από την δική μου εμπειρία, συνήθως στο ΗΒ μετράει περισσότερο το department του τάδε πανεπιστημίου (και όχι απλά το πανεπιστήμιο το οποίο δε λέει κάτι και είναι αδιάφορο), καθώς και το transcript με τα modules και τα μαθήματα του πανεπιστημίου. Ο βαθμός έρχεται σε δεύτερη μοίρα.

Πάνω απ' όλα όμως η καλή εργασιακή εμπειρία.

Χμμ ναι το έχω ακούσει αυτό. Π.χ. το Edinburgh μετράει πολύ στις Ανθρωπιστικές επιστήμες αλλά το Business department του δεν είναι καλό. 

Δημοσ.

εκτός απο το πανεπιστήμιο παίζει ρόλο και το πόσο καλό είναι το τμήμα. για παράδειγμα το χάρβαρντ είναι κορυφαίο για τα θεωρητικά όπως νομική, το berkeley για τα μουσικά του, το ΤΙΜ και καλτεκ για τεχνολογία. Συν της άλλης ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο έχει και βαρβάτο γραφείο διασύνδεσης. Γενικώς όμως ένα χαρτί από καλό τμήμα καλού πανεπιστημίου και με καλό βαθμό σου ανοίγει περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά με γενναιόδωρες απολαβές. Πάντως έχω δει αποφοίτους μεταπτυχιακού MBA στο Γαλλικό HCE , ο ένας με αρκετά μεγαλύτερο βαθμό  αλλά είχαν την ίδια θέση . Μερικές φορές η φήμη του Πανεπιστημίου μπορεί να υπερκεράσει το βαθμό αποφοίτησης. 

Δημοσ.

εκτός απο το πανεπιστήμιο παίζει ρόλο και το πόσο καλό είναι το τμήμα. για παράδειγμα το χάρβαρντ είναι κορυφαίο για τα θεωρητικά όπως νομική, το berkeley για τα μουσικά του, το ΤΙΜ και καλτεκ για τεχνολογία. Συν της άλλης ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο έχει και βαρβάτο γραφείο διασύνδεσης. Γενικώς όμως ένα χαρτί από καλό τμήμα καλού πανεπιστημίου και με καλό βαθμό σου ανοίγει περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά με γενναιόδωρες απολαβές. Πάντως έχω δει αποφοίτους μεταπτυχιακού MBA στο Γαλλικό HCE , ο ένας με αρκετά μεγαλύτερο βαθμό αλλά είχαν την ίδια θέση . Μερικές φορές η φήμη του Πανεπιστημίου μπορεί να υπερκεράσει το βαθμό αποφοίτησης.

Ναι, βλεπεις το Cambridge οτι το 90+% των αποφοίτων βρίσκουν δουλειά και σίγουρα οι διασυνδέσεις τους παίζουν ρόλο.

Αυτοι οι απόφοιτοι που λες από τί είδους πανεπιστήμιο ήταν; Επειδή απ'τη στιγμή που το Master είναι ανώτερο απο το BA τότε δεν παίζει ρόλο σε ποιό πανεπιστήμιο έκαναν προπτυχιακό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...