Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Διάβασε λίγο κυκλική κίνηση και την σχέση που έχει η γωνιακή ταχύτητα με την ταχύτητα και ξαναέλα. Δεν αναφέρει καπου γωνιακή ταχύτητα. Αν κάνεις random generate πράγματα, δικαίωμά σου, εσένα και των άλλων που έχουν παροράματα.

Τελικά είσαι πιο άσχετος από ότι νόμιζα.

Αγγλικά ξέρεις?

post-104835-0-80256400-1476379138_thumb.jpg

• Απαντ. 730
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τελικά είσαι πιο άσχετος από ότι νόμιζα.

Αγγλικά ξέρεις?

attachicon.gifpost-200654-0-28390000-1476269041_thumb.png

Ναι ξέρω και δεν βλέπω πουθενά την λέξη angular στην αρχική εικόνα. Εκτός αν στο δικό σου πανεπιστήμιο οταν λενε speed εννοούν την γωνιακή ταχύτητα....Σου είπα παροράματα αν έχεις πήγαινε οφθαλμίατρο...

Δημοσ.

Αν εννοείς με την γωνιακή ταχύτητα σε μέτρο ( γιατί προφανώς αλλάζει κάθε φορά η διεύθυνση ) και με φορά αντίθετη από αυτή που τείνει το αεροπλάνο να κινηθεί, θα πρέπει να δουμε τη κάνει η γραμμική ταχύτητα και αναλόγως μπορώ να σου απαντήσω. Συμφωνείς;

Βάζοντας γωνιακή ταχύτητα πιστεύω πως το δυσκολευεις χωρίς λόγο, γιατί η γωνιακή μετατρέπεται σε <<γραμμική>>

Εννοώ αυτό που καταλαβαίνω όταν διαβάζω "the speed of the wheels". Εκτός αν εσύ θεωρείς έναν τροχό που γυρνάει πάνω σε περιστρεφόμενες μπάρες (βλ. ΚΤΕΟ), ακίνητο.

Δημοσ.

Αφού είναι πάνω σε ρόδες (που περιστρέφονται ελεύθερα).

Θεωρητικά, αν δεν υπήρχε τριβή θα είχε παραμείνει ακίνητο. Στην πραγματικότητα όμως υπάρχει πάντα.
  • Like 2
Δημοσ.

Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος γιατί κοντεύω να τρελαθώ?

H ταχύτητα περιστροφής των τροχών, είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανεξάρτητη από την ταχύτητα του αεροπλάνου,

Άσε το αεροπλάνο ακίνητο πάνω στον ιμάντα που τρέχει από κάτω του.

Κράτα το αεροπλάνο ακίνητο ώστε απλά να αντιστέκεσαι στις τριβές των ρουλεμάν.

όπερ έδει δείξαι

Δημοσ.

Δεν θέλω απάντηση από σένα, από την άλλη ομάδα θέλω...

Όχι (εκτός περιπτώσεων που δε μας ενδιαφέρουν εδώ).

Δημοσ.

Εννοώ αυτό που καταλαβαίνω όταν διαβάζω "the speed of the wheels". Εκτός αν εσύ θεωρείς έναν τροχό που γυρνάει πάνω σε περιστρεφόμενες μπάρες (βλ. ΚΤΕΟ), ακίνητο.

Λέγοντας speed of the wheels δεν νομίζω να αναφέρεται στην γωνιακή γιατί θα το ανάφερε. Αναφέρετε στην ταχύτητα που έχει πχ. η μπροστινή ρόδα ενός πισωκίνητου(για να μην μου βάλουν κάποιοι δυνάμεις μπλα μπλα) αυτοκινήτου

Αν με το Κτεο εννοείς όπως το δυναμόμετρο όχι δεν το θεωρό ακίνητο. Το δυναμόμετρο είναι το καλυτερο παράδειγμα που δνε καταλαβαίνουν...Γυρνάνε ρόδες, γυρνάει το τύμπανο με τηνίδια και αντίθετη ταχύτητα που έχουν οι ρόδες, άρα το αυτοκίνητο δεν κουνιέται ( και όχι γιατί το δένουν )

Δημοσ.

Ναι ξέρω και δεν βλέπω πουθενά την λέξη angular στην αρχική εικόνα. Εκτός αν στο δικό σου πανεπιστήμιο οταν λενε speed εννοούν την γωνιακή ταχύτητα....Σου είπα παροράματα αν έχεις πήγαινε οφθαλμίατρο...

Τελικά είσαι τρολλ.

Να σου πω τρολλ.

Πάρε ένα αμαξάκι, τράβα σε ένα διάδρομο γυμνστικής, ακούμπα το πάνω και κράτα το εκεί ώστε να είναι ακίνητο.

Ας υποθέσουμε ότι ασκείς δύναμη οριζόντια 1N.

Καταφέρνεις εκείνη την στιγμή , να έχεις τον διάδρομο και την απόσταση που διανύουν οι τροχοί, να είναι ακριβώς ίσες?

ΝΑΙ.

Τώρα , βάλε αρνητικό πρόσημο στην δύναμή σου,

Κοινώς κάντην Ώθηση.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Τελικά είσαι τρολλ.

Να σου πω τρολλ.

Πάρε ένα αμαξάκι, τράβα σε ένα διάδρομο γυμνστικής, ακούμπα το πάνω και κράτα το εκεί ώστε να είναι ακίνητο.

Ας υποθέσουμε ότι ασκείς δύναμη οριζόντια 1N.

Καταφέρνεις εκείνη την στιγμή , να έχεις τον διάδρομο και την απόσταση που διανύουν οι τροχοί, να είναι ακριβώς ίσες?

ΝΑΙ.

Τώρα , βάλε αρνητικό πρόσημο στην δύναμή σου,

Κοινώς κάντην Ώθηση.

Ευχαριστώ.

Εσύ ανέβα σε διάδρομο γυμναστικής και τρέχα....κάποια στιγμή θα καταλάβεις οτι είσαι πάντα στο ίδιο σημείο...Γιατί και ο διάδρομος που γυρνάει και εσύ έχετε μάντεψε ταχύτητα ίσου μέτρου αντίθετης όμως διεύθυνσης και φοράς...

https://www.youtube.com/watch?v=NrROJfydtPk

Κοίτα πως απομακρύνεται...!!!!

Δημοσ.

Όχι (εκτός περιπτώσεων που δε μας ενδιαφέρουν εδώ).

Οπότε αεροπλάνο και ρόδες κινούνται με την ίδια ταχύτητα, σωστά? Όταν πάει να κινηθεί το αεροπλάνο, να αποκτήσει δηλαδή ταχύτητα, θα αποκτήσουν και οι ρόδες μαζί του, σωστά?

Αυτήν την ταχύτητα, δεν μας λέει η εκφώνηση ότι την "σβήνει" ο ιμάντας? 

Δημοσ.

Εσύ ανέβα σε διάδρομο γυμναστικής και τρέχα....κάποια στιγμή θα καταλάβεις οτι είσαι πάντα στο ίδιο σημείο...Γιατί και ο διάδρομος που γυρνάει και εσύ έχετε μάντεψε ταχύτητα ίσου μέτρου αντίθετης όμως διεύθυνσης και φοράς...

Ναι οκ.

Αλλά το αεροπλάνο, κινείται με ώθηση αερίων και όχι από την επαφή με το διάδρομο.

Εντάξει, τρολλ?

Δημοσ.

Αν κάποιος όμως σπρώξει το διάδρομο με εσένα πάνω θα κινηθείς μπροστά. Αυτό ακριβώς κάνουν οι μηχανές του αεροπλάνου. Το παράδειγμα σου θα ίσχυε μόνο αν η πρόωση του αεροπλάνου προερχόταν από τους τροχούς.

Δημοσ.

Λέγοντας speed of the wheels δεν νομίζω να αναφέρεται στην γωνιακή γιατί θα το ανάφερε. Αναφέρετε στην ταχύτητα που έχει πχ. η μπροστινή ρόδα ενός πισωκίνητου(για να μην μου βάλουν κάποιοι δυνάμεις μπλα μπλα) αυτοκινήτου

Αν με το Κτεο εννοείς όπως το δυναμόμετρο όχι δεν το θεωρό ακίνητο. Το δυναμόμετρο είναι το καλυτερο παράδειγμα που δνε καταλαβαίνουν...Γυρνάνε ρόδες, γυρνάει το τύμπανο με την ίδια και αντίθετη ταχύτητα που έχουν οι ρόδες, άρα το αυτοκίνητο δεν κουνιέται ( και όχι γιατί το δένουν )

Αφού δεν θεωρείς την ρόδα ακίνητη τότε σημαίνει ότι έχει ταχύτητα. Τι "είδους" ταχύτητα είναι αυτή;

"γυρνάει το τύμπανο με την ίδια και αντίθετη ταχύτητα που έχουν οι ρόδες" Εδώ σε ποια ταχύτητα αναφέρεσαι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...