Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γραφω μια εργασια για το πανεπιστημιο η οποια θα εχει βασικα papers για πηγες και 1-2 βιβλια. Εχω ομως ην εντυπωση οτι ειναι λιγο ξεπερασμενο να βαζεις βιβλια για πηγες κανω λαθος; Βασικα θελω να βαλω 2-3 βιβλια απο τα οποια πηρα καποια στοιχεια ανατομιας.. θα ηταν καλυτερο να ψαξω να τα βρω σε αρθρο και αυτα; Και να μην εχω καθολου βιβλια; Γιατι οκ η ανατομια ειναι κατι ψιλοστανταρ δε θα βρεις κατι διαφορετικο σε paper.

Δημοσ.

Ενταξει.. και μια ακομα ερωτηση.. μηπως ειναι καλυτερα να ειναι τα βιβλια στα αγγικα; Σιγουρα εχουμε πολυ καλα βιβλια ανατομιας αλλα αν κατι δημοσιευτει δε θα ναι πιο ωραιο ολες οι πηγες να ναι στα αγγλικα;

Δημοσ.

Καταρχην ειναι απαραιτητο να αναφερεις βιβλιογραφια ακομα και για ορους και οτιδηποτε. Ειναι λογοκλοπη. Ειτε ιστοσελιδα ειτε βιβλιο ειτε εγκυκλοπαιδια ειτε καποιο πειπερ που πηρε κατι απο εκει. Αν ειναι στα αγγλικα τοτε θα βρεις πηγη απο τα αγγλικα. Σημαντικο να αναφερεις τα ονοματα αυτων που εγραψαν το πειπερ που εχεις σα πηγες. Η σωστη βιβλιογραφια ειναι πολυ δυσκολο κομματι. Η χυμα οκ. 

• Moderators
Δημοσ.

Αυτο που λεει ο απο πανω. Στη σχολη μου ειδικα στην πτυχιακη αν απλα ξεχασεις να βαλεις μια βιβλιογραφια κοβεσαι αυτοματα

Δημοσ.

Το να χρησιμοποιείς τη βιβλιογραφία της βιβλιογραφίας είναι οκ;

Σε αυτό που ρωτάς Flaoutista, πως μπορεί να είναι ξεπερασμένα τα βιβλία για πηγές - βιβλιογραφία; Δεν μου στέκει.

Δημοσ.

Δεν μιλησα για λογοκλοπη η να μην αναφερω πηγες. Εννοω να ψαξω κατι σε ανατομια απο paper που θα το αναφερει και οχι απο βιβλιο και σαν αναφορα να βαλω το paper απο το οποιο ειδα. 

Το να χρησιμοποιείς τη βιβλιογραφία της βιβλιογραφίας είναι οκ;

Σε αυτό που ρωτάς Flaoutista, πως μπορεί να είναι ξεπερασμένα τα βιβλία για πηγές - βιβλιογραφία; Δεν μου στέκει.

Εκτος απο καποια ψιλοστανταρ θεματα οπως η ανατομια οπου δεν θα ερθει καποια συγκλονιστικη αλλαγη δε θα ανακαλυφθει καινουριο οστο κτλ κτλ η γνωση τρεχει πολυ γρηγορα στις βιοιατρικες επιστημες και τα βιβλια ειναι 3-4 χρονια πισω συνηθως απο τα papers. Οποτε αν κανεις κατι ερευνητικο δεν ασχολεισαι με βιβλια για να δεις τι τρεχει με το θεμα σου μπαινεις στο pubmed και ψαχνεις αρθρα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Φλαουτιστα για να μην πολυ σκοτίζεσαι. Οτι χρησιμοποιεις το βαζεις ειτε ειναι βιβλιο, ειτε αρθρο ειτε κατι αλλο

Δημοσ.

Δεν μιλησα για λογοκλοπη η να μην αναφερω πηγες

Με αυτό είπες ουσιαστικά. Αν είναι ξεπερασμενο να αναφέρεις βιβλίο στη βιβλιογραφία σου, δλδ να παραλείψεις να γράψεις πηγή.

Ακόμα και φώτο αν δεν είναι δική σου, πρέπει να δώσεις πηγή.

Δημοσ.

προσοχη οτι και να κανεις σε :

ημερομηνιες, κομματα κλπ, σε βιβλια οι τιτλοι πλαγια, σε περιοδικα οι τιτλοι κανονικα σε εισαγωγικα και σε πλαγια το ονομα περιοδικου, καθε αρχικο γραμμα να ειναι κεφαλαιο κλπ...

θελει δουλεια και εξασκηση... τωρα τελευταια ειναι της μοδας το συστημα harvard, το οποιο στο ματι μου ειναι αρκετα απλο και ευκολο..

Δημοσ.

Γραφω μια εργασια για το πανεπιστημιο η οποια θα εχει βασικα papers για πηγες και 1-2 βιβλια. Εχω ομως ην εντυπωση οτι ειναι λιγο ξεπερασμενο να βαζεις βιβλια για πηγες κανω λαθος; Βασικα θελω να βαλω 2-3 βιβλια απο τα οποια πηρα καποια στοιχεια ανατομιας.. θα ηταν καλυτερο να ψαξω να τα βρω σε αρθρο και αυτα; Και να μην εχω καθολου βιβλια; Γιατι οκ η ανατομια ειναι κατι ψιλοστανταρ δε θα βρεις κατι διαφορετικο σε paper.

πρωτοετης;

Δημοσ.

πρωτοετης;

Μεταπτυχιακος ειμαι αλλα στην οδοντιατρικη δεν ειχαμε διπλωματικη ουτε ειχαμε γραψει ποτε εργασια για κατι

Δημοσ.

Εννοείται να βάλεις βιβλία.

Δεν υπάρχει προτίμηση μεταξύ αγγλικών ελληνικών, αλλά εγώ γουστάρω να βλέπω 1-2 ελληνικά και τα περισσότερα στα αγγλικά, δείχνουν οτι σαν άτομο ψάχνεις και στα 2 είδη βιβλιγραφίας.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μεταπτυχιακος ειμαι αλλα στην οδοντιατρικη δεν ειχαμε διπλωματικη ουτε ειχαμε γραψει ποτε εργασια για κατι

Εnjoy:

Mendeley

Endnote

Εαν αφιερωσεις λιγο χρονο για εξοικειωθεις με ενα εκ των δυο, θα απορεις στην συνεχεια με το χρονο που σπαταλησες για να γραψεις βιβλιογραφια ή να κανεις την ταξινομηση των papers/βιβλιων/resources σου, χειροκινητα. Η ποικιλια πηγων ξεκιναει απο βιβλια και papers μεχρι tweets και ταινιες.

Τo πρωτο ειναι δωρεαν και το δευτερο επι πληρωμη. Εχω δουλεψει και τα δυο και το Mendeley ειναι υπεραρκετο για να κανεις την δουλεια σου. Τα εχω χρησιμοποιησει εκτενως σε Windows/OSX εκδοσεις του MS Office και τελευταια φορα πριν περιπου 1 χρονο που δουλεψα το Mendeley σε Linux, επαιζε μια χαρα με το Libre Office.

Για το Endnote, εαν αποφασισεις να το αγορασεις, ελεγξε εαν το πανεπιστημιο σου σου παρεχει συνδρομη, υπαρχουν αρκετα που την δινουν δωρεαν στους φοιτητες.

PS: Ειναι αρκετα ξεκαθαρο πιστευω απο ολες τις προηγουμενες απαντησεις οτι τα βιβλια πρεπει και ειναι κατι παραπανω απο ok να μπουν ως βιβλιογραφια ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...