Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω το 2010 με εισοδημα 9000 ευρω το χρονο εξεδωσα 2 πιστωτικη με πιστωτικο οριο 2000 ευρω η καθε μια ειμαι παντα αωστος στις πληρωμες μου και προσφατα με καλεσαν απο την τραπεζα για αυξηση πιστωτικου οριου πλεον στην μια εχω 3.000 ευρω το παν ειναι το κουμαντο. δουλευω πολυ και τις δοσεις ειναι ενα πολυ χρησιμο εργαλειο

Επεξ/σία από lak10
  • Like 4
  • Thanks 1
  • Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγω το 2010 με εισοδημα 900 ευρω το χρονο εξεδωσα 2 πιστωτικη με πιστωτικο οριο 2000 ευρω η καθε μια ειμαι παντα αωστος στις πληρωμες μου και προσφατα με καλεσαν απο την τραπεζα για αυξηση πιστωτικου οριου πλεον στην μια εχω 3.000 ευρω το παν ειναι το κουμαντο. δουλευω πολυ και τις δοσεις ειναι ενα πολυ χρησιμο εργαλειο

Εγώ χτυπάω το κεφάλι μου που δεν έβγαλα μία τότε.

Δημοσ.

Καλά έκανες που δεν έβγαλες :)

Σε κάποιες (αρκετές) περιπτώσεις βολεύει. Μόνο και μόνο οι άτοκες δόσεις δηλαδή είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

• Like 1
Δημοσ.

εγω το 2010 με εισοδημα 900 ευρω το χρονο εξεδωσα 2 πιστωτικη με πιστωτικο οριο 2000 ευρω η καθε μια ειμαι παντα αωστος στις πληρωμες μου και προσφατα με καλεσαν απο την τραπεζα για αυξηση πιστωτικου οριου πλεον στην μια εχω 3.000 ευρω το παν ειναι το κουμαντο. δουλευω πολυ και τις δοσεις ειναι ενα πολυ χρησιμο εργαλειο

Ανήκεις στην μειοψηφία που έχει εγκράτεια και καλή διαχείριση.

Η πλειοψηφία είναι σαν να βάζεις μικρό παιδί σε candy shop... αυτόν που του άνοιξε την πόρτα θα κατηγορήσει μόλις πάθει τερηδόνα. :)

Δημοσ.

θεμα διαχειρησης ειναι απλα λε οτι καθε μηνα εχω αυτο το budget αρα μπορω να ξοδεψω το Χ Ποσο εχει τυχει να χρεωσω την πιστωτικη και 3.000 αλλα τα πηρωσα πολλες φορες αλιστα ζηταω και οριμανση δοσεων και ξεπληρωνω πραγματα πιο νωρις οι δοσεις πραγματικα ειναι μεγαλη ευκολια με εχουν σωσει πολλες φορες

• Like 2
Δημοσ.

Και γω μικρος ηθελα ποδοσφαιρικα με 500€ επειδη τα φοραγε ζινταν για να γινω σαν κι αυτον και να κανψ καριερα. Επρεπε να παρω αυτα? Εφοσον δεν ειχαν οι γονεις μου και δεν ημουν σε θεση να δουλεψω συμβιβαστικα με κατι απλο. Επαιξα ποδόσφαιρο και με αυτα. Ημαρτον με κατι νοοτροπίες εν ετη 2016.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως θα το καταλάβαινα αν αντί για κάμερα ήθελε να πάρει ψωμί ή ένα κιλό κρέας να φάει διότι βρίσκεται σε συνθήκες εξαθλίωσης και πραγματικά δεν έχει να φάει.

(όχι πχ. "δεν έχω να φάω αυτό το μήνα γιατί αναβάθμισα την κάρτα γραφικών" κλπ)

Και ναι, η κάμερα είδος πολυτελείας είναι. Και το βιολί.

(απορώ τι συζητάμε..)

εχω φιλοξενησει προσφυγες, εχω βοηθησει αστεγους να κλεισουν ραντεβού σε γιατρους, εχω σπιτωσει αδεσποτα.

δε βλεπω το λογο να πρεπει να είναι συνθήκες εξαθλίωσης για να γινει καποια παρεμβαση

δε θεωρω κανενα μουσικο οργανο ειδος πολυτελειας, ειναι σαν να λεει ότι θελει ηλεκτρικη κιθαρα και να του λετε ε μωρε ακριβες ειναι αυτές βρες καμια μεταχειρισμενη ακουστικη, εχει κι αυτή χορδες. ειδος πολυτελειας ειναι μηπως και η προσβαση στο ιντερνετ και το κινητο/ταμπλετ/πισι το οποιο θα χρησιμοποιηθεί για αυτό?

αναθεωρηστε λιγο το τι ειναι πολυτελεια.

Και γω μικρος ηθελα ποδοσφαιρικα με 500€ επειδη τα φοραγε ζινταν για να γινω σαν κι αυτον και να κανψ καριερα. Επρεπε να παρω αυτα? Εφοσον δεν ειχαν οι γονεις μου και δεν ημουν σε θεση να δουλεψω συμβιβαστικα με κατι απλο. Επαιξα ποδόσφαιρο και με αυτα. Ημαρτον με κατι νοοτροπίες εν ετη 2016.

παλι συγκρινουμε ανομοια πραγματα. δεν τίθεται ζητημα καριερας. δεν ηθελες τα ποδοσφαιρικα για να παιξεις ωραια μπαλα αλλα για να κανεις καριερα-και αυτό είναι προβληματικο. Επισης προβληματικο να συγκρινουμε το ποδοσφαιρο με οποιαδήποτε τεχνη. Η ιδια αναλογια ισχυε και για τα αυτοκίνητα πριν.

σας τρολάρει ο άλλος εδώ  και τόσα μηνύματα και του απαντάτε κανονικά...

δεν ξερω πως οποιαδήποτε υπερασπιση δικαιώματος στην τεχνη η στη γνωση θα μπορουσε να είναι τρολια

• Moderators
Δημοσ.

μα δεν είναι ότι δεν εχω τα λεφτα, αλλα δε θελω να δωσω παραπανω αν μπορω να δωσω λιγοτερα :P

ένα ζευγαρι παπούτσια με λιγο καλο παζαρεμα ειν αυτά τα 160 που παω να γλιτωσω, μην το γελας καθολου.

(Φυσικα και τα παπούτσια τα δικαιολογω στον εαυτο μου ως τεχνη και όχι ως πολυτελεια-να ναι καλα ο Λενιν και η ελευθερη ερμηνεια μου του "τα καπιταλιστικα αγαθα που προαγουν την τεχνη η/και την επιστημη είναι οκ")

επισης δεν ειπε κανενας να μας χαρισουν πραγματα, ωραιο θα ηταν αλλα δε συμβαινει. ανταλλακτικη οικονομια αν γινοταν θα ταν κουλ, εστω και μεσω ιδρυματων/σπονζοριλικιων-ηδη βλεπω την καταχρηση που θα παιξει αλλα και ενας να βοηθηθεί καλο θα ναι. Δεν καταλαβαίνω γιατι θεωρείτε ότι σε βαθος πεντε η δεκα μηνων δε θα μπορουσε ο OP να εχει αποπληρωσει τα 700ευρω. το ότι επισημα δεν εχει εισοδημα και το ότι οι γονεις του είναι σε λιστα δε σημαινει ότι δεν εχει ποτε λεφτα. στανταρ περνανε λεφτα και από τα δικα του χερια.

αυτό λεω εξ αρχης. ειτε εχεις λεφτα ειτε όχι είναι πολύ σχετικο-σχεδον ρευστο (pun intended) το τι σημαινει το δεν εχω λεφτα.

εχω φιλοξενησει προσφυγες, εχω βοηθησει αστεγους να κλεισουν ραντεβού σε γιατρους, εχω σπιτωσει αδεσποτα.

δε βλεπω το λογο να πρεπει να είναι συνθήκες εξαθλίωσης για να γινει καποια παρεμβαση

δε θεωρω κανενα μουσικο οργανο ειδος πολυτελειας, ειναι σαν να λεει ότι θελει ηλεκτρικη κιθαρα και να του λετε ε μωρε ακριβες ειναι αυτές βρες καμια μεταχειρισμενη ακουστικη, εχει κι αυτή χορδες. ειδος πολυτελειας ειναι μηπως και η προσβαση στο ιντερνετ και το κινητο/ταμπλετ/πισι το οποιο θα χρησιμοποιηθεί για αυτό?

αναθεωρηστε λιγο το τι ειναι πολυτελεια.

παλι συγκρινουμε ανομοια πραγματα. δεν τίθεται ζητημα καριερας. δεν ηθελες τα ποδοσφαιρικα για να παιξεις ωραια μπαλα αλλα για να κανεις καριερα-και αυτό είναι προβληματικο. Επισης προβληματικο να συγκρινουμε το ποδοσφαιρο με οποιαδήποτε τεχνη. Η ιδια αναλογια ισχυε και για τα αυτοκίνητα πριν.

δεν ξερω πως οποιαδήποτε υπερασπιση δικαιώματος στην τεχνη η στη γνωση θα μπορουσε να είναι τρολια

Παπουτσι το ενα παπουτσι το αλλο τεχνη το ενα τεχνη το αλλο. Double standards everywhere dude.

Το τι ειναι πολυτελεια εξαρτάται απο την κατασταση του καθενος. Αν εχεις 50€ για να βγαλεις το μηνα τα παντα ειναι πολυτελεια αν εχεις 100.000€ να βγαλεις το μηνα τοτε δεν νομιζω οτι κατι μπορει να θεωρηθει πολυτελεια

Δημοσ.

Παπουτσι το ενα παπουτσι το αλλο τεχνη το ενα τεχνη το αλλο. Double standards everywhere dude.

Το τι ειναι πολυτελεια εξαρτάται απο την κατασταση του καθενος. Αν εχεις 50€ για να βγαλεις το μηνα τα παντα ειναι πολυτελεια αν εχεις 100.000€ να βγαλεις το μηνα τοτε δεν νομιζω οτι κατι μπορει να θεωρηθει πολυτελεια

η πολυτελεια δεν εξαρτάται από τα μεσα που εχεις αλλα από σταθερες. η καλυψη βασικων αναγκων, η προσβαση σε τεχνη, επιστημη και ενημερωση δεν είναι πολυτελειες. προσοχή στις λεξεις που επιλεγουμε.

δε βλεπω να εχω double standards. το πως δικαιολογω στον εαυτο μου την οποια ενδεχομενη σπαταλη μου και το ότι για το καλαμπουρι το μοιράζομαι με εσας δεν εχει να κανει με οτιδήποτε. Δεχτηκα ad hominem κριτικη για τη διαχειριση των οικονομικων μου-ότι τολμαω να θελω να παρω τηλεοραση με 1500 αντι 1700 και αυτό καπως συνεπάγεται του ότι τα 700 του OP είναι ψίχουλα για εμενα. Παραλογισμος ανευ προηγουμενου.

• Moderators
Δημοσ.

Οπως το δικαιολογεις για σενα ετσι το δικαιολογει αυτος για τον εαυτο του αλλα εσυ κρινεις την επιλογη του για τα ποδοσφαιρικα.

ψΑρα το να εχει ενα παιδια στην Αφρικη ταμπλετ και ιντερνετ δεν ειναι πολυτελεια την στιγμη που δεν εχει να φαει! οκ τοτε. 

Το τι κανεις εσυ και πως δικαιολογεις τις αγορσες σου στον εαυτο σου δεν απασχολει κανεναν και το οτι για σενα τα 700€ μπορει να μην ειναι τιποτα αυτο δεν σημαινει οτι αντικειμενικα (ειδικα για καποιον που δεν εχει δουλεια ή καποιο εισοδημα) για καποιον αλλον ειναι επισης ψιχουλα. Στην τελικη ξαναλεω αν ειναι ψιχουλα για σενα παρτην δωρο στον ΟP 'η αν θες μπορω να σου πω καποια πραγματα <700€ που χρειαζομαι. 

Και περι προσφυγων κτλ καλα κανεις αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι δικαιολογία για να μην μου παρεις τα δωρακια που θελω.

• Like 1
Δημοσ.

η πολυτελεια δεν εξαρτάται από τα μεσα που εχεις αλλα από σταθερες. η καλυψη βασικων αναγκων, η προσβαση σε τεχνη, επιστημη και ενημερωση δεν είναι πολυτελειες. προσοχή στις λεξεις που επιλεγουμε.

δε βλεπω να εχω double standards. το πως δικαιολογω στον εαυτο μου την οποια ενδεχομενη σπαταλη μου και το ότι για το καλαμπουρι το μοιράζομαι με εσας δεν εχει να κανει με οτιδήποτε. Δεχτηκα ad hominem κριτικη για τη διαχειριση των οικονομικων μου-ότι τολμαω να θελω να παρω τηλεοραση με 1500 αντι 1700 και αυτό καπως συνεπάγεται του ότι τα 700 του OP είναι ψίχουλα για εμενα. Παραλογισμος ανευ προηγουμενου.

alx νομιζω βλεπεις τα πραγματα ιδανικα,δλδ δεν λαμβανεις υποψη σου την οικονομικη κατασταση του καθενος  ενας που ασχολητε με e-art θελει ενα πισι σε 2011-3 με xeon και 2 1080 gpu αλλα δεν εχει τι να κανουμε δλδ? κανει την δουλεια του με i3 και οταν εχει λεφτα αναβαθμιζετε.στο κατω κατω 19 χρονων ειναι ποσοι 19χρονοι αρχιζουν πραγματα και τα σταματανε μετα απο λιγο καιρο?

και το ιντερνετ και το τηλ εχει διαφορα πακετα για ολους εγω ας πουμε εχω το φτηνο του οτε αλλος εχει το vdsl 50 οποτε ακομη δεν θεωτηται αγαθο πολιτελειας αν και ξερω ατομα που δεν εχουν λογο money

Δημοσ.

θεωρω ότι θα επρεπε να υπαρχουν δανεια/πιστωτικες για φοιτητες/νεους ακριβως γιατι για να κανεις τη φαση σου και να ανεξαρτητοποιηθείς απ τους γονεις σου χρειαζεσαι χρηματα.

Γιατί, αν πάει να δουλέψει κάποιος 18χρονών, ενώ μένει στους δικούς του και φύγει στα 20 που θα έχει κάνει ήδη οικονομία κακό είναι?

Πρέπει να του χαρίσεις χρήματα στα 18 για να κάνει τα γούστα του? Απο τα 18 δηλαδή όλα τσάμπα. Να εργαστεί και προσπαθήσει κάποιος για να έχει έσοδα ούτε καν ε? Στη ρέκλα όλα ?

Για αυτό μετά βλέπεις 30άριδες που μενουν με τους γονείς και σου λένε εγω για 500 δεν δουλευω, αφου μου τα δίνουν οι δικοί μου και την περνάω πένα. Έτσι έλεγαν και πριν 10 χρόνια που θα έπαιρναν τα διπλά... Τεμπελιά φουλ, όλα τσάμπα για να κάνουν τα γούστα τους!

Και ειλικρινά ρε φίλε, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, υπάρχει λογικός άνθρωπος που λέει να χαρίζονται χρήματα σε νέους να κάνουν τα γούστα τους? και όμως...

Δημοσ.

Οπως το δικαιολογεις για σενα ετσι το δικαιολογει αυτος για τον εαυτο του αλλα εσυ κρινεις την επιλογη του για τα ποδοσφαιρικα.

ψΑρα το να εχει ενα παιδια στην Αφρικη ταμπλετ και ιντερνετ δεν ειναι πολυτελεια την στιγμη που δεν εχει να φαει! οκ τοτε. 

Το τι κανεις εσυ και πως δικαιολογεις τις αγορσες σου στον εαυτο σου δεν απασχολει κανεναν και το οτι για σενα τα 700€ μπορει να μην ειναι τιποτα αυτο δεν σημαινει οτι αντικειμενικα (ειδικα για καποιον που δεν εχει δουλεια ή καποιο εισοδημα) για καποιον αλλον ειναι επισης ψιχουλα. Στην τελικη ξαναλεω αν ειναι ψιχουλα για σενα παρτην δωρο στον ΟP 'η αν θες μπορω να σου πω καποια πραγματα <700€ που χρειαζομαι. 

Και περι προσφυγων κτλ καλα κανεις αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι δικαιολογία για να μην μου παρεις τα δωρακια που θελω.

α οκ, τα παπούτσια που λες ηταν τα "ποδοσφαιρικα", δεν καταλαβα ότι μιλούσαμε για ποδοσφαιρικα παπούτσια. Δεν εχω γνωση πανω στη διαφορα επιδοσης που μπορει να εχει ένα παπουτσι των 500ων και ένα των 100, δε μπορω να εκφερω αποψη.

Ένα παιδι στην Αφρικη που δεν εχει ιντερνετ είναι το ιδιο θλιβερο με οποιονδηποτε ανθρωπο δεν εχει ιντερνετ.

Φυσικα και είναι ψίχουλα τα 700 ευρω. Και τα 20 χιλιαρικα είναι ψίχουλα. Το ότι αυτά δεν είναι πολλα λεφτα δε σημαινει ότι οφειλω εγω να τα παρεχω ως μηχανισμος στήριξης, επειδή απλα βρισκω προβληματικη την ελλειψη μηχανισμου.

alx νομιζω βλεπεις τα πραγματα ιδανικα,δλδ δεν λαμβανεις υποψη σου την οικονομικη κατασταση του καθενος  ενας που ασχολητε με e-art θελει ενα πισι σε 2011-3 με xeon και 2 1080 gpu αλλα δεν εχει τι να κανουμε δλδ? κανει την δουλεια του με i3 και οταν εχει λεφτα αναβαθμιζετε.στο κατω κατω 19 χρονων ειναι ποσοι 19χρονοι αρχιζουν πραγματα και τα σταματανε μετα απο λιγο καιρο?

και το ιντερνετ και το τηλ εχει διαφορα πακετα για ολους εγω ας πουμε εχω το φτηνο του οτε αλλος εχει το vdsl 50 οποτε ακομη δεν θεωτηται αγαθο πολιτελειας αν και ξερω ατομα που δεν εχουν λογο Money

ξυνεις πληγες και ριχνεις κι αλατι αααααααα

γιατι νομιζεις ότι ολοι στην παρεα κανουμε vaporwave-περα από αποψη, είναι εντος της σφαιρας δυνατοτητων των εργαλείων μας. δηλαδή καλη η ιδεα αλλα όπως και να το κανουμε άλλο το rendering που μπορούμε κι άλλο αυτό που θελουμε. Λοιπονε.

Στην προοπτικη ότι μπορει να μη δεσμευτεί στο να συνεχισει ες αει την τεχνη του ας μην την ξεκινησει καθολου?

Το ότι καποιοι δεν εχουν προσβαση σε καποια πραγματα δεν τα κανει ειδη πολυτελειας. Το νερο δεν είναι ειδος πολυτελειας. Το ιντερνετ δεν είναι ειδος πολυτελειας. Τα πινελα και οι καμβαδες δεν είναι ειδη πολυτελειας. Το νερο είναι πολύ πιο φτηνο από το ιντερνετ, ποσο μαλλον από τους καμβαδες. Το αν κατι είναι πολυτελεια η όχι δεν οριζεται με βαση το κοστος του.

Γιατί, αν πάει να δουλέψει κάποιος 18χρονών, ενώ μένει στους δικούς του και φύγει στα 20 που θα έχει κάνει ήδη οικονομία κακό είναι?

Πρέπει να του χαρίσεις χρήματα στα 18 για να κάνει τα γούστα του? Απο τα 18 δηλαδή όλα τσάμπα. Να εργαστεί και προσπαθήσει κάποιος για να έχει έσοδα ούτε καν ε? Στη ρέκλα όλα ?

Για αυτό μετά βλέπεις 30άριδες που μενουν με τους γονείς και σου λένε εγω για 500 δεν δουλευω, αφου μου τα δίνουν οι δικοί μου και την περνάω πένα. Έτσι έλεγαν και πριν 10 χρόνια που θα έπαιρναν τα διπλά... Τεμπελιά φουλ, όλα τσάμπα για να κάνουν τα γούστα τους!

Και ειλικρινά ρε φίλε, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, υπάρχει λογικός άνθρωπος που λέει να χαρίζονται χρήματα σε νέους να κάνουν τα γούστα τους? και όμως...

κανενας δεν ειπε να του χαριστει κατι. μακαρι να υπηρχε η δυνατοτητα.

για δυνατοτητα αποπληρωμης με δοσεις μιλαμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...