Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ούτε να το σκέφτεσαι να πας χωρίς δικηγόρο σε τέτοια υπόθεση, ακόμα και για απλές υποθέσεις σχεδόν για τα πάντα που σχετίζονται με δικαστήρια χρειάζεσαι δικηγόρο, υπάρχει τεράστιος όγκος νομολογίας και νομοθεσίας που μόνο ένας έμπειρος δικηγόρος γνωρίζει και μπορεί να χρησιμοποιήσει υπερ σου για να μην καταδικαστείς σε κάτι.

Είναι θετικό οτι έχεις μάρτυρες, ελπίζω μέσα από τον εργασιακό χώρο και οχι φίλους/συγγενείς. Το καλύτερο που μπορεί να γίνει σε τέτοιες περιπτώσεις με μη πληρωμή ενσήμων είναι να μπουν συνεργεία του ΙΚΑ μέσα στην επιχείρηση την ώρα που εργάζεσαι μαύρα και να πιάσουν στα πράσα τον εργοδότη, βέβαια υπάρχουν και συνέπειες που θα απολυθείς μετά, αλλά καλύτερα έτσι παρά να απολυθείς πρώτα και να τρέχεις μετά με μάρτυρες και ιστορίες. Καλά ξεμπερδέματα.

• Like 2
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για την συμβουλη σου .αναγκαστικα θα βαλω τωρα .οι μαρτυρες ναι μεσα απο τον εργασιακο χωρο ειναι.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω πολυ για την συμβουλη σου .αναγκαστικα θα βαλω τωρα .οι μαρτυρες ναι μεσα απο τον εργασιακο χωρο ειναι.

Ωραία, βάλε δικηγόρο και μην φοβάσαι τίποτα. Οι αγωγές γενικά είναι συνήθως κινήσεις αμυντικού χαρακτήρα, θα στο πει και ο δικηγόρος.

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι φραγκατοι σιγουρα αλλα επειδη προσφατα εχει συλληφθει και για καποιες δραστηριοτητες θεωρω οτι ειναι λιγο στριμωγμενος απο τα δικαστηρια και θελει να δικαιωθει

Δημοσ.

Φίλε όπωσδήποτε δικηγόρο και αν δεν έχεις λεφτά πες του ότι αν κερδίσετε, θα πάρει όποιο ποσό επιδικαστεί υπέρ σου. Μπράβο για τα @ρχίδια να τα βάλεις μαζί τους. Για τα δικαστήρια εδώ και την επιθεώρηση εργασίας δεν έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη, αλλά πραγματικά ελπίζω να του πάρεις τα σώβρακα.

• Like 1
Δημοσ.

Και με δικηγορο να πας,παλι παιζει να φας τα μουτρα σου,η ειναι τελειως rng η κατασταση η παιζει λαδι/κονε κλπ,αυτο το "Ελληνικη δικαιοσυνη" ειναι απο τα πιο συντομα ανεκδοτα θυμουμενος προσφατο περιστατικο μου...

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα εχω κανει καταγγελια στο ικα για 3 χρονια μαυρης εργασιας τον πρωην εργοδοτη μου την παρασκευη εκδικαζεται η αποφαση απο το ικα .το θεμα ειναι πως μου εχει κανει μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση και ψεματα οπως και τους 3 μαρτυρες που εχω και το δικαστηριο ειναι την αλλη βδομαδα .ναι μεν υπαρχουν μαρτυρες που επιβεβαιωνουν οτι δουλευα εκει αλλα δεν εχω τιποτα αλλο γτ ουτε μισθοδοσια επαιρνα ουτε καποιο αλλο εγγραφο .μονο φωτογραφιες εχω (δεν ξερω αν μετρανε)αυτο που με φοβιζει ειναι 2 πραγματα η μηνυση γιατι εχει βαλει και 2 δικηγορους και δευτερο φοβαμαι να μην εχει λαδωσει καποιους απο μεσα .

Επειδη δεν εχω εμπιστοσυνη στην δικαιοσυνη αν γινει κατι και στο δικαστηριο βγει εις βαρος μου θα τον πληρωσω κι ολας; ξεχασα να αναφερω οτι μας εκανε και αγωγη και ζηταει 20.000 e απο τον καθενα μας .

Επισης θα πρεπει να βαλω δικηγορο απαραιτητα; δυστυχως δεν εχω χρηματα για τετοιες διαδικασιες

Το ότι δεν είχες πρόσληψη επίσημα δε σημαίνει τίποτα.

Αν έχεις 3 μάρτυρες που θα καταθέσουν ότι δούλευες εκεί ως υπάλληλος, είναι αρκετά ισχυρό όπλο σου.

Όταν μάλιστα από όσο καταλαβαίνω, τουλάχιστον ένας ήταν εκεί συνάδελφός σου μετράει πολύ.

Σε δικαστήριο δικό μου που

- δεν είχα καμία καμία πρόσληψη

- είμαι μηχανικός και μπορούσε να πει ότι ήμουν "ανεξάρτητος συνεργάτης"

μάρτυρας ήταν η μάνα μου και η μαρτυρία της συνηπολογίστηκε στην υπόθεση. και με βάση την μαρτρία της καθορίστηκε ότι είχα πάρει αύξηση και μου καταλαογίστηκε το ποσό που ζήτησα παρότι δεν υπήρχε πουθενά γραμμένο.

ΟΚ είχα και κάτι άλλα χαρτιά αλλά θέλω να σου πω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το αν ήσουν εργαζομενος κάπου ή όχι δεν περιορίζεται στο αν είχε γίνει επίσημα πρόσληψη ή όχι.

Το ότι δεν υπάρχει κάπου υπογραφή σου σε μισθοδοσία μπορεί να σηαμαίνει ότι μπορείς να διεκδικίσεις εώς και μισθούς 3 χρόνων ... βέβαια εσύ θα το παίξεις καλός και θα πεις "μου είχε πληρώσει μέχρι εκεί , αλλά όχι δδώρα κλπ" ... αν σου χρωστά 10 πες ότι σου χρωστά 20 και άσ'τον να βρει αυτός ακρη. Εσύ 20 θα καρδίσεις.

Σε άλλη 2η περίπτωση μου είχα σύμβαση "ανεξαρτήτων υπηρεσιών" και παρόλα αυτά συνάδελφος/προϊσταμενος κατέθεσε ότι ήμουν εργαζόμενος και η σύμβαση πήγε στα σκουπίδια.

Ακόμα και μαρτυρία πελάτη μετράει. πχ αν ησουν κάποιος που έκανε παραδόσεις και πήγαινες τακτικά σε μία εταιρεία για παραλαβές/απόστολές, η μαρτυρία του υπάλλήλου που έπερνε ή σου έδινε τις αποστολές μπορεί να μετρήσει.

99% την υπόθεση θα την κερδίσεις αν έχεις στοιχειωδώς καλό δικηγόρο. Εξαιρετικά σπάνια κερδίζει ο εργοδότης.

Δημοσ.

Γι'αυτό η απασχόληση με μαύρα είναι επικίνδυνη.

Στην αρχή είναι γλυκιά και για τους δύο, αλλά μόλις στραβώσει η δουλειά ο εργαζόμενος κάνει καταγγελία. Μέχρι πριν στραβώσει, όλοι είναι ευτυχισμένοι: αφορολόγητο εισόδημα και συχνά υψηλότερες αποδοχές για τον ένα, εισφοροδιαφυγή για τον άλλο. Το ότι 3+ χρόνια και καλά περίμενες και ήλπιζες δε σε τιμά ιδιαίτερα πάντως...

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις επιτυχία. Ο νόμος είναι με το μέρος σου.

• Like 2
Δημοσ.

στο δικαστηριο μην αναφερεις οτι περιμενες 3 χρονια για να σου κολληση ενσημα. πες οτι σου ειχε πει οτι στα κολλαει κανονικα αλλα εσυ ανακαλυψες στο τελος το αντιθετο.

• Like 1
Δημοσ.

Το ότι δεν είχες πρόσληψη επίσημα δε σημαίνει τίποτα.

Αν έχεις 3 μάρτυρες που θα καταθέσουν ότι δούλευες εκεί ως υπάλληλος, είναι αρκετά ισχυρό όπλο σου.

Όταν μάλιστα από όσο καταλαβαίνω, τουλάχιστον ένας ήταν εκεί συνάδελφός σου μετράει πολύ.

Σε δικαστήριο δικό μου που

- δεν είχα καμία καμία πρόσληψη

- είμαι μηχανικός και μπορούσε να πει ότι ήμουν "ανεξάρτητος συνεργάτης"

μάρτυρας ήταν η μάνα μου και η μαρτυρία της συνηπολογίστηκε στην υπόθεση. και με βάση την μαρτρία της καθορίστηκε ότι είχα πάρει αύξηση και μου καταλαογίστηκε το ποσό που ζήτησα παρότι δεν υπήρχε πουθενά γραμμένο.

ΟΚ είχα και κάτι άλλα χαρτιά αλλά θέλω να σου πω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το αν ήσουν εργαζομενος κάπου ή όχι δεν περιορίζεται στο αν είχε γίνει επίσημα πρόσληψη ή όχι.

Το ότι δεν υπάρχει κάπου υπογραφή σου σε μισθοδοσία μπορεί να σηαμαίνει ότι μπορείς να διεκδικίσεις εώς και μισθούς 3 χρόνων ... βέβαια εσύ θα το παίξεις καλός και θα πεις "μου είχε πληρώσει μέχρι εκεί , αλλά όχι δδώρα κλπ" ... αν σου χρωστά 10 πες ότι σου χρωστά 20 και άσ'τον να βρει αυτός ακρη. Εσύ 20 θα καρδίσεις.

Σε άλλη 2η περίπτωση μου είχα σύμβαση "ανεξαρτήτων υπηρεσιών" και παρόλα αυτά συνάδελφος/προϊσταμενος κατέθεσε ότι ήμουν εργαζόμενος και η σύμβαση πήγε στα σκουπίδια.

Ακόμα και μαρτυρία πελάτη μετράει. πχ αν ησουν κάποιος που έκανε παραδόσεις και πήγαινες τακτικά σε μία εταιρεία για παραλαβές/απόστολές, η μαρτυρία του υπάλλήλου που έπερνε ή σου έδινε τις αποστολές μπορεί να μετρήσει.

99% την υπόθεση θα την κερδίσεις αν έχεις στοιχειωδώς καλό δικηγόρο. Εξαιρετικά σπάνια κερδίζει ο εργοδότης.

Βασικα και οι 3 μαρτυρες μου ειναι συναδελφοι δικηγορο αυριο στο ικα δεν θα χρειαστει απο τι μιλησα με καποιον.μονο για το δικαστηριο θα παρω .εσυ στο ικα πηγες με δικηγορο; και κατι ακομα ,δικαιωθηκες ελπιζω;

Γι'αυτό η απασχόληση με μαύρα είναι επικίνδυνη.

Στην αρχή είναι γλυκιά και για τους δύο, αλλά μόλις στραβώσει η δουλειά ο εργαζόμενος κάνει καταγγελία. Μέχρι πριν στραβώσει, όλοι είναι ευτυχισμένοι: αφορολόγητο εισόδημα και συχνά υψηλότερες αποδοχές για τον ένα, εισφοροδιαφυγή για τον άλλο. Το ότι 3+ χρόνια και καλά περίμενες και ήλπιζες δε σε τιμά ιδιαίτερα πάντως...

Κατά πάσα πιθανότητα θα έχεις επιτυχία. Ο νόμος είναι με το μέρος σου.

Το ξερω οτι δεν με τιμα αυτο ,απλα λογου το οτι ειμαι απο επαρχια και δεν υπαρχουν εργασιες περιμενα να μου παρουσιαστει κατι αλλο και να φυγω ,οπως και εγινε .

Δημοσ.

Εσείς που γράφετε για "στημένα" δικαστήρια έχετε καμιά επαφή με την πραγματικότητα ?Τι νομίζετε ότι ο κυρ Μπαμπης με την ταβέρνα έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει δικαστές για να μην δώσει ενσημα 3ετων σε έναν εργαζόμενο? Δεν είναι δικαστήριο που αφορά πόσα δις ευρώ έλεος.Φιλε μου να πας στο δικαστήριο με δικηγόρο που να έχει εμπειρία απο εργασιακά .Έτσι και πας χωρίς δικηγόρο 99% θα το χάσεις γιατί πολύ απλά δεν θα μπορείς να υποστηρίξεις τα επιχειρήματα σου ,επίσης μάρτυρες , φωτογραφίες από το χωρο εργασιας στις οποίες φαίνεσαι να εργαζεσαι,εαν υπάρχει πρόγραμμα εργασίας στο οποίο φαίνεσαι μέσα (ακόμα και σε ημερολόγιο να είναι) και φυσικά εάν έχεις βάλει την υπογραφή σου σε οποιοδήποτε έγγραφο στο χώρο εργασιας (από τιμολογια παραλαβής έως δελτια παραλαβής κτλπ) όλα είναι υπέρ σου και θα το κάνουν πιο εύκολο να κερδίσεις την υπόθεση.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...