saul32 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Εσείς που γράφετε για "στημένα" δικαστήρια έχετε καμιά επαφή με την πραγματικότητα ?Τι νομίζετε ότι ο κυρ Μπαμπης με την ταβέρνα έχει τη δυνατότητα να εξαγοράσει δικαστές για να μην δώσει ενσημα 3ετων σε έναν εργαζόμενο? Δεν είναι δικαστήριο που αφορά πόσα δις ευρώ έλεος.Φιλε μου να πας στο δικαστήριο με δικηγόρο που να έχει εμπειρία απο εργασιακά .Έτσι και πας χωρίς δικηγόρο 99% θα το χάσεις γιατί πολύ απλά δεν θα μπορείς να υποστηρίξεις τα επιχειρήματα σου ,επίσης μάρτυρες , φωτογραφίες από το χωρο εργασιας στις οποίες φαίνεσαι να εργαζεσαι,εαν υπάρχει πρόγραμμα εργασίας στο οποίο φαίνεσαι μέσα (ακόμα και σε ημερολόγιο να είναι) και φυσικά εάν έχεις βάλει την υπογραφή σου σε οποιοδήποτε έγγραφο στο χώρο εργασιας (από τιμολογια παραλαβής έως δελτια παραλαβής κτλπ) όλα είναι υπέρ σου και θα το κάνουν πιο εύκολο να κερδίσεις την υπόθεση. καταρχην σε ευχαριστω φιλε μου για την βοηθεια ..δικηγορο οκ να βαλω ,αυριο εκδικαζεται η καταγγελια μου στο ικα ,εκει θα πρεπει να βαλω δικηγορο;
solton57010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Νομίζω έχεις αργήσει και να βάλεις ποτέ θα προλάβει να ενημερωθεί για την υπόθεση?
saul32 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 εχω εναν δικηγορο που γνωριζει καλα την υποθεση .οπως ανεφερα ειχα μπει και εγω μαρτυρας σε εναν απο τους δικους μου , ο οποιοις κερδισε μεν αλλα δικαιωθηκε για τα μισα χρονια
DrLo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2016 Βασικα και οι 3 μαρτυρες μου ειναι συναδελφοι δικηγορο αυριο στο ικα δεν θα χρειαστει απο τι μιλησα με καποιον.μονο για το δικαστηριο θα παρω .εσυ στο ικα πηγες με δικηγορο; και κατι ακομα ,δικαιωθηκες ελπιζω; Όπως σου είπα τυπικά είχα σύμβαση "ανεξαρτήτων" υπηρεσιών. Δεν πήγα ποτέ ΙΚΑ (αφού ήμουν ασφαλισμένος στο ΤΣΜΕΔΕ και στο τέλος το είχε πληρώσει), πήγα στην επιθεώρηση έκανα καταγγελία. Τους είπα μου χρωστάει αυτά και αυτά (+ δώρα χριστουγέννων, πάσχα, άδειες κλπ κλπ. Η σύμβαση μου έλεγε "αμοίβεται με τουλάχιστον τόσα" και εγώ ζήτησα τα 2*τόσα αφού προφορικά είχαμε συμφωνήσει 2*τόσα (το δικαστήριο δε το ενδιαφέρει η σχέση σου με την εφορία κλπ) ... και μου τα κατωχήρωσε το δικαστήριο. Στην συνάντηση για "φιλικό διακανονισμό" (ή πως αλλιώς λέγεται) είχα πάει χωρίς δικηγόρο ... αυτός είχε στείλει έναν υπάλληλό του, απροετοιμαστο και είπε "ΟΚ θα τον ξωφλήσουμε" ... στο δικαστήριο άλλαξε τακτική και έλεγε ότι είμαι ξωφλημένος και "ανεξάρτητος" συνεργάτης ... και ότι ο υπάλληλός είχε έρθει στην επιθεώρηση εργασίας από μόνος του ... όπως καταλαβαίνεις με τόσο "ότι να ναι" θέση το δικαστήριο το κέρδισα πανυγηρικά ... αλλά δε πήρα δραχμή γιατί η εταιρεία είχε φουντάρει στο μεταξύ. Από τη στιγμή που θα έχεις 3 μάρτυρες εργαζόμενους εκεί (υποθέτω ότι αυτοί είναι κανονικά εκεί ... όχι μαυρα ... ή τουλάχιστον ο ένας το έχει αποδείξει στο παρελθόν σε δικό του δικαστήριο) ... το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να χάσεις την υπόθεση ... απλά μην αυτοκτονήσεις. Όπως σου είπαν ΟΛΑ μετράνε, το παραμικρό χαρτί που γράφει το όνομά σου (πχ αν παρέλαβες ποτέ κάποιο δέμα στην εταιρεία), οποιαδήποτε μαρτυρία, από συνάδελφο μέχρι τον ντελιβερά που σας έφερνε καφέδες στο γραφείο όλα μετράνε, μπορεί το καθένα να το σκέφτεσαι σαν "λίγο" αλλά ο δικαστής δεν ζει στον Άρη ... ξέρει τι συμβαίνει και απλά θα ψάξει κάτι να θμελειώσει την απόφασή του ώστε να μην είναι στον αέρα... αν του έρθουν 5-6 άτομα και του πουν "ναι αυτός δούλευε εκεί και έκανε αυτό και αυτό" και έχει και το παραμικρό να πατήσει πάνω του την απόφασή του (ώστε να μην εκτεθεί και αυτός) θα αποφασίσει υπέρ σου. 1
saul32 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 ενταξει τελικα πηγα σημερα το μεσημερι κατεθεσα .. βασικα εκδικαστηκε η ενσταση του εργοδοτη μου , γιατι αρχικα το ΙΚΑ με δικαιωσε για 920 ημερες εργασιας . ξερει καποιος σε ποσες μερες βγαινει αποφαση;
NikosKallithea Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 ενταξει τελικα πηγα σημερα το μεσημερι κατεθεσα .. βασικα εκδικαστηκε η ενσταση του εργοδοτη μου , γιατι αρχικα το ΙΚΑ με δικαιωσε για 920 ημερες εργασιας . ξερει καποιος σε ποσες μερες βγαινει αποφαση; Λεφτα μην περιμένεις να παρεις, οτι παρεις θα ειναι ένσημα, οποτε υπομονή μην βιάζεσαι, ειναι θέμα ικα πλεον 1
saul32 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2016 Λεφτα μην περιμένεις να παρεις, οτι παρεις θα ειναι ένσημα, οποτε υπομονή μην βιάζεσαι, ειναι θέμα ικα πλεον οχι τα ενσημα ζηταω μονο ,οχι χρηματα
boomberman7 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ξανα ανοίγω το νημα ναου πείτε και εμένα τι μπορώ να κάνω Η κατάσταση έχεις ως εξής Δουλεύω σε ένα αναψυκτήριο στο κέντρο 10κατι χρόνια μαγαζί είμαι εκεί από τον περασμένο Ιούνιο όταν πήγα δεν ήξερα τίποτα από την δουλειά (καφέ κλπ) και μου είπε θα σε βάλω μισή μέρα στο ΙΚΑ ένα 3ωρο δηλαδή και 20€ για 10ωρες επειδή κατάγομαι από ξένη χώρα (Αλβανία) είχα ανάγκη τα λεφτά (αδέρφια σπίτι κλπ) είχαμε πει οκ βέβαια δούλευα σαν το σκυλί με 7/7 την εβδομάδα αλλά τις πιο πολλές 6/7 Σήμερα 10/10 η κατάσταση έχεις ως εξής με έχει δηλώσει από δευτέρα μέχρι Παρασκευή 4ωρα πάλι με 20€.. Επειδή έχω βλέψεις να την κάνω από εκεί πέρα απλά θα έφευγα πχ παραιτουμε κλπ αλλά επειδή δεν είναι καλοί άνθρωποι δεν θέλω να το αφήσω έτσι. Λοιπόν το.μαγαζι είναι 24ωρο είναι μια γυναίκα με παιδί που την δηλώνει ενα η δύο 4ωρα την εβδομάδα ενώ υπάρχουνε στιγμές που κάνει φάουλ non stop 20μερες δουλειάς πάλι στο άλλο παλικάρι (αν και καινούργιος) τα ίδια ένα 4ωρο. Μια φορά στις αρχές μας είχε κάνει σηζητηση ότι άμα τυχόν έρθει κάποια στιγμή το ΙΚΑ στην βάρδια σου και δεν είσαι εκείνη την ημέρα θα πεις ότι έτυχε κάτι στο παλικάρι που δούλευε και ήρθες επειγόντως για 2-3 ώρες μέχρι να έρθει ο υπεύθυνος... Να πω την αλήθεια όλο αυτό εμένα μου φαίνεται ακραίο είμαι σχετικά πολύ ήσυχος και το να κάνω ιστορίες με ΙΚΑ κλπ μου φαίνεται άστα να πάνε + ότι δεν ξέρω... Εννοώ παλιά στους πιο παλιούς έλεγε η υπεύθυνη ότι "άμα κάποιος μιλήσει στο ΙΚΑ θα φροντίσω να μην ξαναδουλέψει στην ζωή του αυτός και η οικογένεια του θα τον κυνηγήσω κλπ" και ναι.... Τέλος πάντων καμία ιδέα πως μπορώ να κινηθώ;
kage Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Βεβαια στην περιπτωση σας τα χετε συμφωνησει απο 1η μερα και δεν εκρυψε κατι.. Η πρασινη καρτα δεν ηθελε συγκεκριμενα ενσημα καθε μηνα ?
mrfan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ξανα ανοίγω το νημα ναου πείτε και εμένα τι μπορώ να κάνω Η κατάσταση έχεις ως εξής Δουλεύω σε ένα αναψυκτήριο στο κέντρο 10κατι χρόνια μαγαζί είμαι εκεί από τον περασμένο Ιούνιο όταν πήγα δεν ήξερα τίποτα από την δουλειά (καφέ κλπ) και μου είπε θα σε βάλω μισή μέρα στο ΙΚΑ ένα 3ωρο δηλαδή και 20€ για 10ωρες επειδή κατάγομαι από ξένη χώρα (Αλβανία) είχα ανάγκη τα λεφτά (αδέρφια σπίτι κλπ) είχαμε πει οκ βέβαια δούλευα σαν το σκυλί με 7/7 την εβδομάδα αλλά τις πιο πολλές 6/7 Σήμερα 10/10 η κατάσταση έχεις ως εξής με έχει δηλώσει από δευτέρα μέχρι Παρασκευή 4ωρα πάλι με 20€.. Επειδή έχω βλέψεις να την κάνω από εκεί πέρα απλά θα έφευγα πχ παραιτουμε κλπ αλλά επειδή δεν είναι καλοί άνθρωποι δεν θέλω να το αφήσω έτσι. Λοιπόν το.μαγαζι είναι 24ωρο είναι μια γυναίκα με παιδί που την δηλώνει ενα η δύο 4ωρα την εβδομάδα ενώ υπάρχουνε στιγμές που κάνει φάουλ non stop 20μερες δουλειάς πάλι στο άλλο παλικάρι (αν και καινούργιος) τα ίδια ένα 4ωρο. Μια φορά στις αρχές μας είχε κάνει σηζητηση ότι άμα τυχόν έρθει κάποια στιγμή το ΙΚΑ στην βάρδια σου και δεν είσαι εκείνη την ημέρα θα πεις ότι έτυχε κάτι στο παλικάρι που δούλευε και ήρθες επειγόντως για 2-3 ώρες μέχρι να έρθει ο υπεύθυνος... Να πω την αλήθεια όλο αυτό εμένα μου φαίνεται ακραίο είμαι σχετικά πολύ ήσυχος και το να κάνω ιστορίες με ΙΚΑ κλπ μου φαίνεται άστα να πάνε + ότι δεν ξέρω... Εννοώ παλιά στους πιο παλιούς έλεγε η υπεύθυνη ότι "άμα κάποιος μιλήσει στο ΙΚΑ θα φροντίσω να μην ξαναδουλέψει στην ζωή του αυτός και η οικογένεια του θα τον κυνηγήσω κλπ" και ναι.... Τέλος πάντων καμία ιδέα πως μπορώ να κινηθώ; Μην είσαι αχάριστος. Αν δεν σε ικανοποιούν οι τωρινές συνθήκες, αναχωρείς χωρίς πολλά πολλά 1
Speculoos Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Ούτε αχαριστία είναι το ΙΚΑ και η επιθεώρηση εργασίας, ούτε ιστορίες, ούτε τίποτα. Ως εργαζόμενος πας και κάνεις την καταγγελία όπως έχεις κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να το κάνεις. Το μόνο δύσκολο είναι να μπορέσεις να αποδείξεις ό,τι καταγγείλεις στην περίπτωση που χρειαστεί κάτι τέτοιο. 2
logistoulis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Εννοώ παλιά στους πιο παλιούς έλεγε η υπεύθυνη ότι "άμα κάποιος μιλήσει στο ΙΚΑ θα φροντίσω να μην ξαναδουλέψει στην ζωή του αυτός και η οικογένεια του θα τον κυνηγήσω κλπ" και ναι.... Μα τι λένε τα σκουπίδια; Έλα πουλος 1
26ska Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μόνο και μόνο για τις απειλές,τους αξίζει μια βαρβατη καταγγελία.Εχει ξεφύγει η κατάσταση... 2
l337 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2017 Μην είσαι αχάριστος. Αν δεν σε ικανοποιούν οι τωρινές συνθήκες, αναχωρείς χωρίς πολλά πολλά Seriously??
Προτεινόμενες αναρτήσεις