idomeneas7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Φετος, οπως και περυσι, ο οπαπ εχει μια εφαρμογη που με μικρή προσπάθεια καθοριζει ο χρηστης ενα ποσο που θα προσφερθεί για ανακαινιση νοσοκομείων παίδων. Το θεωρω αξιεπαινη κινηση αλλα απο γνωστούς ακουω πως η κατάσταση είναι άθλια σε αυτα τα νοσοκομεια. Πολλες ελλειψεις σε αναλώσιμα, εξοπλισμό, προσωπικό, φαρμακα, καθαριοτητα κλπ. Ειναι πραγματι τοσο άσχημα? Αναρωτιέμαι κατα ποσο υπερβαλλουν οσοι λενε τετοια ή αν έχουν δικιο. Εχω εμπειρια μονο απο ιδιωτικό και εχουμε πληρώσει απο φοβο του δημοσιου λογω των horror stories. Εχει παει κανεις το παιδί του για νοσηλεια? Γιατι τα εξωτερικά που εχω δει ειναι οκ αλλα παραμεσα δεν εχω ιδεα.
giorpa Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Νομίζω θα είναι ακόμα μια μοναδική ευκαιρία να συμβάλει κανείς στη φιλανθρωπία των άλλων. 1
idomeneas7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Τα κτήρια και οι υποδομές μενουν οποτε ειναι καλυτερη διαφήμιση αλλά πρακτικά λειτουργούν αξιοπρεπώς?
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Η κατάσταση (ήταν) και είναι ακόμα πάρα πολύ άσχημη. Έχω περάσει αρκετά χρόνια της ζωής μου στο Παίδων. Οι άνθρωποι εκεί πραγματικά κάνουν λειτούργημα.
Βασίλης_29 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δεν έχω πάει σχεδόν ποτέ σε δημόσιο νοσοκομείο. Το μόνο νοσοκομείο που έχω ελάχιστη πρόσφατη εμπειρία οχι από νοσηλεία βέβαια είναι ο Ευαγγελισμός. Από προσωπικό κτλ δεν έχω άποψη, αλλά μπορώ να πω για τις εγκαταστάσεις. Ασανσέρ που τους έλειπαν τα πλήκτρα απ' έξω, ενώ στο εσωτερικό ήθελα να πάω 3ο όροφο και δεν υπήρχε πλήκτρο για εκείνον τον όροφο. Το κορυφαίο, στο κτίριο Πατέρα όταν ανέβηκα με την σκάλα, μετά το ισόγειο είναι ο 2ος ή 3ος όροφος.... προσπερνάνε έναν ή δύο ορόφους δηλαδή.
idomeneas7 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Η κατάσταση (ήταν) και είναι ακόμα πάρα πολύ άσχημη. Έχω περάσει αρκετά χρόνια της ζωής μου στο Παίδων. Οι άνθρωποι εκεί πραγματικά κάνουν λειτούργημα. Για πε λεπτομέρειες.
Θεkλα Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Σαν εγκαταστασεις παιζει μεγαλη διακύμανση. Νομιζω οτι τα κεντρικα κτηρια ειναι αξιοπρεπη. Υπαρχουν κτηρια ομως που δινουν αισθηση 1950 και αλλα οπως το καινουριο ογκολογικο που συναγωνιζονται ευκολα αλλα του εξωτερικου και ειναι πολυ ανωτερα και απο ιδιωτικά. Τελευταία εμπειρια που ειχα πριν 4-5 χρονια. Εξοπλισμος και προμήθειες μαλλον παιζουν στο ελαχιστο. Εδω δε μπορω να σου πω πολλα. Προσωπικο παλι εξαρτάται. Υπαρχουν ανθρωποι που ειναι πολυ καταρτισμενοι, εξειδικευμενοι στο αντικειμενο τους, χρονια σε μεγαλες μοναδες στο εξωτερικο, δημοσιευσεις κλπ. Πχ παιδοενδοκρινολογοι, παιδονευρολογοι κλπ. Το χειροτερο ειναι οτι και εκεινοι δυσκολα θα κρατησουν τελικα την επαφη που χρειαζεται και θα ειναι ανταγωνιστικοι.Αλλα υπαρχουν και ΠΟΛΥ επικινδυνοι. Ιδιωτικα παλι παιζει πολλη φανφαρα στις εγκαταστασεις. Προσωπικο, με εξαίρεση καποιους διευθυντες ειναι πιθανα στο μεσο ορο/μεσο ορο+, αλλα αυτο ειναι η αισθηση μου. Αυτο που θα μετρουσε ισως στα δημοσια ειναι η τεραστια εμπειρια, λογω μεγαλου αριθμου και εξειδικευμενων περιστατικων που βλεπουν (τα 2 μεγαλα της Αθήνας). Ιδιωτικα παλι, παιζει αρκετα, οι μεγαλοκαθηγητες των δημοσιων να πηγαινουν μετα τη συνταξη.
defacer Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Νομίζω θα είναι ακόμα μια μοναδική ευκαιρία να συμβάλει κανείς στη φιλανθρωπία των άλλων. Η φιλανθρωπία είναι βοήθεια προς κάποιον που έχει ανάγκη. Δεν είναι ούτε δική μου ούτε δική σου. Αν έχεις σκάλωμα και δε θέλεις να συμμετέχεις παρά μόνο στις δικές σου ατομικά οργανωμένες φιλανθρωπικές δράσεις (που φυσικά δεν κάνεις), δικαίωμά σου. Αν προτιμάς να εκδηλώνεις πολιτικό ακτιβισμό με τρόπο που δε διευκολύνεται η ζωή κάποιου συνανθρώπου για να κάνεις το point σου, δικαίωμά σου. Εγώ πάντως την τελευταία φορά που συνέβαλα έστω και λίγο στη φιλανθρωπία των άλλων δεν το μετάνιωσα. 1
Θεkλα Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Sorry, τα παραπάνω προφανως ειναι μια ιδεα που απλα εχω σχηματισει. Ειχα μπλεχθει κανα δυο χρονια με τα 2 νοσοκομεια - και οχι απο την πλευρα αsθενη/οικογένειας. Ισως καποιοι εχουν περισσοτερη εμπειρία.Μετραει παντως και με τι συγκρινεις. Επαρχια - Αθηνα και ιδιωτικα - δημοσια. Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2016 από Θεkλα 1
DrLo Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Ως κατανάλωτής προσπαθώ να μην αγοράζω προϊόντα/υπηρεσίες με "πακέτο" τέτοιες φιλανθρωπίες. Θέλω να πληρώνω μόνο το προιόν/υπηρεσία που αγοράζω ... το αν και που θα δώσω το "cent" αυτό είναι δική μου απόφαση. Οι άνθρωποι εκεί πραγματικά κάνουν λειτούργημα. Όποτε ακούω αυτή τη καραμέλα για γιατρούς/νοσοκόμους σκέφτομαι πόσα επιτυχώς κρύβουν πίσω από αυτή.
sphinxgr Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Εχει παει κανεις το παιδί του για νοσηλεια? Γιατι τα εξωτερικά που εχω δει ειναι οκ αλλα παραμεσα δεν εχω ιδεα. Στο Παίδων στο κέντρο, δεν περνάς ούτε απεξω. Μπαίνεις καλά και βγαίνεις άρρωστος. Ευτυχώς υπάρχει και το Παίδων, τέρμα βουνό Πεντέλης. Εκεί λόγω του ότι είναι κάπως μακριά και πάει μόνο όποιος έχει πραγματικά ανάγκη και αυτοκίνητον είναι αρκετά καλά. Αξίζει να πάει κάποιος ακόμα και σε σχέση με τα ιδιωτικά. Αυτά χονδρικά. Αν αρχίσουμε να μιλάμε για το γιατί γίνεται αυτό και απο που δημιουργείται το πρόβλημα κλπ κλπ μάλλον θα γίνει πεδίο μάχης το forum 1
*nenya* Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Πάντως να το λέμε και το γεγονός ότι στο νοσοκομείο παίδων είναι οι καλύτεροι γιατροί. ΝΑΙ και όμως, στο δημόσιο νοσοκομείο! Και όταν στα ιδιωτικά τα βρίσκουν σκούρα και δεν μπορούν να σώσουν τα παιδιά σας [και δεν θέλουν να ρισκάρουν την όποια φήμη τους] φωνάζουν γιατρούς απ'το παίδων ή στέλνουν εκεί τα παιδιά. Βασικά είναι θέμα και τί θέλει ο καθένας: lux ξενοδοχεία [a.k.a. ιδιωτικά] και γιατρούς που δεν θα πολυρισκάρουν ή μέτριο/κακό ξενοδοχείο [a.k.a. δημόσιο] με περισσότερους γιατρούς που θα πρέπει να τα βγάλουν πέρα με κάθε είδους περιστατικό; Όσον αφορά την κίνηση του οπάπ και οποιασδήποτε άλλης εταιρείας/οργανισμού, αν μιλάμε για ουσιώδη βοήθεια προς το δημόσιο νοσοκομείο [αύξηση εξοπλισμών, βελτίωση εγκαταστάσεων, αγορά φαρμάκων, φαγητού κλπ.] then sure, why not? Βλέπω θετικά μια πρωτοβουλία τέτοιου είδους. Και μακάρι να έκαναν κάτι αντίστοιχο όλες οι εταιρείες/οργανισμοί της χώρας μας. [Γιατί αν περιμέναμε μόνο απ'το Υπουργείο Υγείας........ζήτω που καήκαμε.] Και φυσικά κι εμείς οι ιδιώτες να βοηθάμε όσο μπορούμε [αντί απλά να κουνάμε το δαχτυλάκι]. 3
giorpa Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Η φιλανθρωπία είναι βοήθεια προς κάποιον που έχει ανάγκη. Δεν είναι ούτε δική μου ούτε δική σου. Αν έχεις σκάλωμα και δε θέλεις να συμμετέχεις παρά μόνο στις δικές σου ατομικά οργανωμένες φιλανθρωπικές δράσεις (που φυσικά δεν κάνεις), δικαίωμά σου. Αν προτιμάς να εκδηλώνεις πολιτικό ακτιβισμό με τρόπο που δε διευκολύνεται η ζωή κάποιου συνανθρώπου για να κάνεις το point σου, δικαίωμά σου. Εγώ πάντως την τελευταία φορά που συνέβαλα έστω και λίγο στη φιλανθρωπία των άλλων δεν το μετάνιωσα. Θα προτιμούσα να μην κρίνεις εμένα αλλά την άποψη και το φαινόμενο της πλανόδιας εκ του ασφαλούς και υστερόβουλης 'φιλανθρωπίας' μεγαλοσχημόνων. Από εκεί και πέρα, εκτίθεσαι ο ίδιος και δε σου απαντώ γιατί δε χρειάζεται. Απαντώ για να μην εννοηθούν: παρεξηγήσεις στην ουσία: Η φιλανθρωπία είναι μια προσωπική υπόθεση που εκκινεί, θεμελιώνεται και ολοκληρώνεται στις προσωπικές δυνάμεις του καθενός. Δε διατυμπανίζεται, δεν καπηλεύεται και δε μεταχειρίζεται ως μέσο για αυτοπροβολή. Είναι αθόρυβη και είναι ουσιαστική στο μέτρο που σταθμίζεται με τα κίνητρα της ίδιας της πράξης. Και είναι αγαθή πράξη που ανάγεται στο βαθμό που κάποιος έχει τη δυνατότητα να συμβάλει. Αν τα καταλαβαίνεις έχει καλώς. Αν έχεις συνηθίσει να μην καταλαβαίνεις. δεν είναι δικό μου θέμα αλλά δικό σου. 1
defacer Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Απαντώ για να μην εννοηθούν: παρεξηγήσεις στην ουσία: Δε θα το συνεχίσω γιατί offtopic, αλλά μη κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Ή πόσταρες για να κάνεις το point ότι είναι με κάποιο τρόπο κακό να συμμετέχει κανείς στη "φιλανθρωπία των άλλων", οπότε δεν παρεξήγησα τίποτα, ή αλλιώς τι; Για να γκρινιάξεις ότι εκμεταλλεύεται κάποιος τη δική μας φιλανθρωπική ευαισθησία στο topic "νοσοκομείο παίδων" που θα έχει και κοινό; Εσύ ξέρεις καλύτερα.
giorpa Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2016 Δε θα το συνεχίσω γιατί offtopic, αλλά μη κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου. Ή πόσταρες για να κάνεις το point ότι είναι με κάποιο τρόπο κακό να συμμετέχει κανείς στη "φιλανθρωπία των άλλων", οπότε δεν παρεξήγησα τίποτα, ή αλλιώς τι; Για να γκρινιάξεις ότι εκμεταλλεύεται κάποιος τη δική μας φιλανθρωπική ευαισθησία στο topic "νοσοκομείο παίδων" που θα έχει και κοινό; Εσύ ξέρεις καλύτερα. Αφού μου επιτέθηκες προσωπικά, δεν το συνεχιζεις αν και offtopic. Συγνώμη που έθιξα τη 'φιλανθρωπία με τα λεφτά των άλλων'. Αν και διατηρώ την άποψη πως θα ήταν πιο έντιμο να μην χρησιμοποιείται η φιλανθρωπία των πολλών από πλούσιες μεγαλοκυρίες και λοιπούς μεγαλοσχήμονες που θέλουν να φτιάξουν υστεροφημία. Τότε θα χειροκροτούσα κι εγώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα