Προς το περιεχόμενο

Αυτές είναι οι προδιαγραφές της σειράς Radeon Pro 400 της AMD


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παράλληλα με τα νέα MacBook Pro που παρουσιάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Apple, ανακοινώθηκαν και οι νέες διακριτές κάρτες γραφικών της AMD που ενσωματώνουν, και οι οποίες ανήκουν στην σειρά Radeon Pro 400.

Οι νέες GPUs με τις ονομασίες AMD Radeon Pro 450, 455 και 460 κατασκευάζονται με μέθοδο 14nm FinFET, βασίζονται στην αρχιτεκτονική Polaris και λειτουργούν καταναλώνοντας λιγότερό από 35W ισχύος.

 

Η κορυφαία λύση της σειράς έχει την ονομασία Radeon Pro 460 και διαθέτει συνολικά 16 Compute Units (CUs) με 1024 stream processors και απόδοση που θεωρητικά αγγίζει τα 1,86 TeraFLOPs. Η μεσαία Radeon Pro 455 διαθέτει 12 CUs και 768 stream processors και σύμφωνα με την AMD η απόδοση της θεωρητικά αγγίζει τα 1,3 TeraFLOPS.

 

Η “μικρότερη” και οικονομικότερη λύση της σειράς Radeon Pro 400 έχει την ονομασία Radeon Pro 450 και διαθέτει 640 stream processors από 10 CUs ενώ η απόδοση της αγγίζει το 1,0 TeraFLOP. Σε όλες τις περιπτώσεις το υποστηριζόμενο memory bandwidth είναι 80GB/s.

 

Link.png Site: TechPowerUp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Το καλό πάντως και με τα νέα macbook pro είναι ότι εξακολουθούν να έχουν amd gpu, ώστε σε περίπτωση που τα συνδέσεις με κάποιο μόνιτορ να μπορείς να το καλιμπράρεις ακόμα κι αν δεν έχει το αντίστοιχο hardware. Κάτι που ως γνωστόν δε μπορεί να γίνει με τις nvidia (πλην των quadro).

 

Κατα τ'άλλα οι συγκεκριμένες κάρτες προφανώς και δε λένε τίποτα το ιδιαίτερο αλλά για τη χρήση που προορίζονται μια χαρά μου φαίνονται.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το pro μάλλον σημαίνει "proχωρίστε παρακάτω, εδώ δεν έχει τίποτα τρομερό"...

Που είναι η 490; Αυτή περιμένουμε.

εχεις ιδεα τι ειναι αυτες οι καρτες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως ειναι η πρώτη φορά που η apple χρησιμοποιεί μια κάρτα στα MacBook Pro που θα έχει υποστήριξη των fire pro drivers. Λογικά αυτό σημαίνει καλύτερη συμβατότητα για επαγγελματικές εφαρμογές. Περισσότερες πληροφορίες εδώ http://creators.radeon.com/radeon-pro/. Επουδενί δεν αναφέρομαι στην ισχύ της κάρτας που ειναι στην ουσία mid range, αλλά στην υποστήριξη..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια 7870 γιγκαχερτζ εντισιον απέδιδε 2.56 τεραφλοπς εν έτει 2012, 1,76 η 7850 πού ήταν τα 2 μεγάλα μοντέλα της μεσαίας γραμμής, συγγνώμη παίδες αλλά αυτές οι προ δείχνουν πόσο προ είναι το μηχανήμα, η τιμή δε ας μη το πιάσουμε καθόλου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνειδητοποιειτε μερικοι οτι μιλαμε για mobile chipsets;

Σας ψεκαζουν;

Η 7870 mobile, απέδιδε 1 Teraflop όσο δηλαδή η μικρή Pro 400 αλλά 4 χρόνια πριν και δεν θεωρούταν Pro, 4 χρόνια πρίν... , οι πυρήνες της AMD εκτός από τα τελευταία μεγάλα μοντέλα δεν έχουν αλλάξει στην ουσία 4+ χρόνια και το rebranding με μικροαλλαγές (πχ μνήμες που ναι κάνουν μεγάλη διαφορά) πάει σύννεφο, ναι πιστεύω πως μπορούμε να κρίνουμε/συγκρίνουμε.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτή τη στιγμή σε mobile workstations εταιριών όπως οι HP και Dell που κοστίζουν 2000-2800 ευρώ ειναι τοποθετημένες κάρτες όπως η quadro m2000m που έχει peak 1.3 Tflops... Μια κάρτα που βγήκε μόλις πριν ενα χρόνο, συγκεκριμένα τον Δεκέμβρη του 2015.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok μαζί σού αλλά το m2000m είναι το 4ο κατά σειρά από μία γκάμα 8 φορητών chip όπου το μεγάλο μοντέλο αποδίδει 3.52 ΤF, δεν είμαι hater της AMD ούτε της apple (AMD βάζω στο pc μου μόνο από GPU) απλά δεν θεωρώ ότι το 2016 είναι αυτά τα νούμερα αξιόλογα για να τα "βροντοφωνάξεις" από θέμα μαρκετινγκ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...