4saken Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 έχει ακόμα δικαίωμα να το κάνει στην πενταετία που κρατάς τα παραστατικά. Εισαι σιγουρος για την 5ετια?
fylatos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Εισαι σιγουρος για την 5ετια?Δεν είμαι λογιστής, ρώτα τον λογιστή σου. Αλλά έτσι μου έχει πει με επιφύλαξη να τα κρατήσω γιατί you never know. https://www.artion.gr/παραγραφή-δικαιωμάτων-δημοσίου Δες και εδώ ότι δεν είναι απλο το θέμα αλλά δε θα το φτάσουν σε αυτά τα όρια για ένα πάγιο. Απλά θα πετάξουν το έξοδο. Συνάδελφε, προσοχή. Μπορείς να το κάνεις αυτό, αλλά έχει μεγάλο ρίσκο. Τι εννοω. Αρχικά δε μπορείς να δίνεις στόχο. Ήτοι 1-2-3 κινητά σε ένα χρονο, 1-2-3 λαπτοπ σε ένα χρονο, μια κάρτα γραφικών, 2 φωτογραφικές μηχανές, 50ρα λεντ τιβι. Κι αυτό για πολλούς λόγους. Ο 1ος και πιο σημαντικός. Θεωρείται πάγιο η αγορά που αποσβαίνει σε ενα φορολογικό έτος (ή ημερολογιακό, δεν είμαι σίγουρος 100% μ'αυτα) που σημαίνει πως οτι αγοράζεις πρεπει να ειναι στην έδρα σου. 2ο, τι κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια...1 κινητο, 1 λαπτοπ το χρονο ειναι μια λογικη αγορά σα γραφειο, σα μηχανικος. 5 ομως ;;; κάνει μπαμ η φουστιά. 3ο, όπως ειπώθηκε. Δε μπορεις να δηλώνεις 20.000 έσοδα και 15.000 εξοδα απο αγορές τέτοιων αγαθών. Ναι μεν δε σε εμποδίζει κανείς, αλλά δίνεις στόχο. Δεν ειναι μαλάκες κι αυτοί στις ΔΟΥ. Εάν φυσικά ελεγχθείς τον ήπιες. Επίσης ειναι πολυ υποκειμενικό το τι περνάει στα έξοδα. Πχ, εγώ έχω λόξα με τη φωτογραφία. Είμαι σίγουρος οτι αν με κάνουν ελεγχο θα μου ζητήσουν τα ρέστα γιατι εχω FF σώμα των 1600ε και 5 φακούς, ενώ δεν είμαι φωτογράφος...και πάει λέγοντας. Μια καρτα γραφικών 500ε που τη πηρες σπιτι για παιχνιδια, μπορεις να ισχυριστείς, οτι δουλεύεις CAD και ξαναπάει λέγοντας. Για μια εξυπηρέτηση μια στο τόσο, δεν υπαρχει φοβος... Δε νομιζω να έχει θέμα με 2 κινητά πχ. Σαφώς ούτε εσύ με την κάμερα. Σε φάση κύριε είμαι μηχανικός και θέλω χ προδιαγραφές στις φωτογραφίες μου. Τώρα αν πέσεις σε μ@λακα προφανώς υπάρχει θέμα μέχρι και για αγορά προγράμματος πχ που δε το ξέρει. Αλλά πάντα μπορείς να πας στον προϊστάμενο και να μιλήσεις και να βρεθεί λύση. Τώρα αν αγοράζει πχ 4 κινητά και 5 υπολογιστές και 10 οθόνες και δεν έχει υπάλληλο ε οκ.
4saken Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δεν είμαι λογιστής, ρώτα τον λογιστή σου. Ρωτα τον δικο σου, ειναι περισσοτερα.
fylatos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Ρωτα τον δικο σου, ειναι περισσοτερα.Δες παραπάνω, κανονικά για το 2010 είναι παραγραφή ως το 2016. http://arcadianet.gr/2016/08/ipotheseis/ Την έχω ρωτήσει, ωστόσο όπως σου είπα παίζει το you never know. 1
4saken Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Εχεις δικιο δεν το χα βρει αυτο το προσφατο αρθρο, οταν ειχα ρωτησει λογιστη μιας και συμπληρωσα 10ετια,μου πε οτι καλυτερα ειναι εινα μην πεταξω τιποτα.
rafinos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 και μεχρι να πεθανει ο Highllander connor1.jpg edit: ρε @fun.... με κεινα τα χωραφια στις Σερρες τι εκανες τελικα; Κοίτα μάλλον έχεις μπερδευτεί αρκετά... αλλά ο Connor MacLeod έχει πεθάνει στο Highlander: Endgame. Οπότε δεν στέκει αυτό που λες! Χαχαχαχα! 1
fylatos Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Εχεις δικιο δεν το χα βρει αυτο το προσφατο αρθρο, οταν ειχα ρωτησει λογιστη μιας και συμπληρωσα 10ετια,μου πε οτι καλυτερα ειναι εινα μην πεταξω τιποτα. Κι εμένα το ίδιο μου είπε. Βαλτα στο πατάρι και μακάρι να τα ξεχάσεις. Κοίτα μάλλον έχεις μπερδευτεί αρκετά... αλλά ο Connor MacLeod έχει πεθάνει στο Highlander: Endgame. Οπότε δεν στέκει αυτό που λες! Χαχαχαχα! Κλαίω 1
paylidis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 TS μην το κανεις, θα βρεις μπελα.... Αλλο να το κάνεις μια φορά το χρόνο για καποιον πολύ κοντινό σου και αλλο το να σε βρουν κοροιδο... ας βρουν αλλο να τους κανει την "εξυπηρετηση" αν το θεωρούν οτι ειναι απλό και δεν ειναι προβλημα....
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δεν κατάλαβα τον λόγο που δεν με συμφέρει πέρα απ το γεγονός πως θα χάσω το 50% που λες. Τί εννοείς σαν να έχω δώσει δικά μου λεφτά; Να στο θέσω κάπως αλλιώς. Αφού οι φίλοι σου ούτως ή άλλως θα αγοράσουν κινητά/ταμπλέτες/φορητούς υπολογιστές παίρνοντας αποδείξεις οι οποίες θα τους είναι άχρηστες, γιατί να μην εξυπηρετήσουν αυτοί εσένα ζητώντας τιμολόγια στο όνομα σου? Δεν θα τους κοστίσει τίποτα... Εσύ αντιθέτως σε περίπτωση ελέγχου, όπως προείπαν, πιθανόν να έχεις πρόβλημα. Και γιατί τα πάγια της επιχείρησης πρέπει να βρίσκονται στην επιχείρηση, και γιατί θα σε ρωτήσουν τι τα χρειάζεσαι όλα αυτά. Άσε που ο λογιστής σου θα έχει παραπάνω δουλειά γιατί θα πρέπει να κάτσει να υπολογίσει τις αποσβέσεις από όλα αυτά.
logistoulis Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 (απαντήσεις του τύπου "ρώτα τον λογιστή σου" δεν με ενδιαφέρουν οπότε μην τις γράφετε καν) Εγώ με τη σειρά μου θα σε ρωτήσω γιατί γράφεις αυτό το πράγμα; Δεν έχεις λογιστή; 1
funbreaker Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Να στο θέσω κάπως αλλιώς. Αφού οι φίλοι σου ούτως ή άλλως θα αγοράσουν κινητά/ταμπλέτες/φορητούς υπολογιστές παίρνοντας αποδείξεις οι οποίες θα τους είναι άχρηστες, γιατί να μην εξυπηρετήσουν αυτοί εσένα ζητώντας τιμολόγια στο όνομα σου? Δεν θα τους κοστίσει τίποτα... Εσύ αντιθέτως σε περίπτωση ελέγχου, όπως προείπαν, πιθανόν να έχεις πρόβλημα. Και γιατί τα πάγια της επιχείρησης πρέπει να βρίσκονται στην επιχείρηση, και γιατί θα σε ρωτήσουν τι τα χρειάζεσαι όλα αυτά. Άσε που ο λογιστής σου θα έχει παραπάνω δουλειά γιατί θα πρέπει να κάτσει να υπολογίσει τις αποσβέσεις από όλα αυτά. Σε αυτό έχεις δίκιο αλλά δεν μου πάει η καρδια να μην κάνω την εξυπηρέτηση σε κολλητούς. Από την άλλη, στην περίπτωση του ελέγχου που λες, δεν μπορώ να επικαλεστώ απώλεια;
Physics_Rulez Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Η άγνοια ας μη μεταφράζεται "στη διακριτική ευχέρεια του ελεγκτή" Μου αρέσουν οι αμπελοφιλοσοφίες που οδηγούν σε παρανομίες εικονικών δαπανών, πρόστιμα και προσεχώς σε καταλογισμό επιπλέον ασφαλιστικών εισφορών (φορολογικές διαφορές = διαφορές ασφαλιστικών εισφορών) /grabs popcorn. Ορισμένοι αξίζετε ό,τι παθαίνετε 4
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Σε αυτό έχεις δίκιο αλλά δεν μου πάει η καρδια να μην κάνω την εξυπηρέτηση σε κολλητούς. Αυτό που θες να κάνεις δεν λέγεται εξυπηρέτηση, κάπως αλλιώς λέγεται... Θα κλέψετε από κοινού την εφορία, θα πάρεις όλο το ρίσκο εσύ, αλλά τα κλοπιμαία θα τα μοιραστούν οι κολλητοί... Τέτοια άτομα δεν θέλω καν να τα ξέρω, πόσο μάλλον να τους έχω κολλητούς. Από την άλλη, στην περίπτωση του ελέγχου που λες, δεν μπορώ να επικαλεστώ απώλεια; Έχω μια απάντηση για αυτό, μόνο που έχεις δηλώσει ότι δεν σε ενδιαφέρει, οπότε δεν την γράφω καν 1
zio10 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Να στο θέσω κάπως αλλιώς. Αφού οι φίλοι σου ούτως ή άλλως θα αγοράσουν κινητά/ταμπλέτες/φορητούς υπολογιστές παίρνοντας αποδείξεις οι οποίες θα τους είναι άχρηστες, γιατί να μην εξυπηρετήσουν αυτοί εσένα ζητώντας τιμολόγια στο όνομα σου? Δεν θα τους κοστίσει τίποτα... Εσύ αντιθέτως σε περίπτωση ελέγχου, όπως προείπαν, πιθανόν να έχεις πρόβλημα. Και γιατί τα πάγια της επιχείρησης πρέπει να βρίσκονται στην επιχείρηση, και γιατί θα σε ρωτήσουν τι τα χρειάζεσαι όλα αυτά. Άσε που ο λογιστής σου θα έχει παραπάνω δουλειά γιατί θα πρέπει να κάτσει να υπολογίσει τις αποσβέσεις από όλα αυτά. Το ίδιο πράγμα δεν λέει και ο ts ή μπερδεύτηκα;
Joshua21 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2016 Το ίδιο πράγμα δεν λέει και ο ts ή μπερδεύτηκα; Μπερδεύτηκες. Ο ts είπε(ή πιο σωστά εννοούσε) να κόψουν τιμολόγια σε αυτόν και αυτός να τους πληρώσει από τη τσέπη του τον ΦΠΑ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα