4saken Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Αφου εχεις αποφασισει τι θα κανεις no matter what, γιατι σπαταλας τον χρονο οσων μπηκαν στον κοπο να σου απαντησουν? 2
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Ρε μεγάλε σε ρώτησα την γνώμη σου για το αν είμαι σοβαρός επαγγελματίας ή όχι ή μήπως ζήτησα κάποιο μάθημα ηθικής και δεν το κατάλαβα? Ρώτησα κάτι συγκεκριμένο, αν τραβάς ζόρι με την ερώτησή μου μην απαντάς. Πόση αγένεια πια? Καλημέρα, άνοιξες θέμα σε δημόσιο φόρουμ. Το πόστ μου δεν είναι εκτός θέματος. Δε νομίζω να σε προσέβαλλα, σε αυτό το θρεντ ψάχνεις σε τι βαθμό θα κλέψεις. Το ότι στο είπα σε πείραξε; 2
paylidis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Αφου εχεις αποφασισει τι θα κανεις no matter what, γιατι σπαταλας τον χρονο οσων μπηκαν στον κοπο να σου απαντησουν? αυτο ακριβως θα ρωταγα και εγω..... fun καντο αλλα μην ανοιξεις αδερφε μετα θεμα "ελεγχος εφοριας και υλικά αγαθα". Σου λεμε ειναι παρανομο πιθανώς θα εχεις αργα ή γρηγορα θεμα και στο φιναλε σε εκμεταλλευονται οι "φιλοι" σου (αν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα) και εσυ μας επιτιθεσαι. enough said, good luck 3
logistoulis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 σε αυτή τη περίπτωση και αυτός τους εκμεταλλεύεται, είναι πολλοί άλλωστε επιχειρηματίες που ψάχνουν εικονικά έξοδα, αντί να αυξήσουν κάνα μισθό ξερωγώ 1
kanesaxo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Τωρα που πες μισθό. Παει η γυναικα βιογραφικο σ'ενα σεμι-λοκαλ λογιστικο γραφειο. (μεγάλο για τη περιοχή). Η γυναίκα ειναι >25. Συνεπώς θαρρώ βασικος κανα 500ρικο παρά. Της λεει αυτός, εγώ δινω για αρχη 400 στο χέρι. Δηλαδή, εμ εμφανίζει στα εξοδα του αυτός τη μισθοδοσία για 500παρά καθαρά + ικα, αλλα στο τέλος της χρονιάς θα εχει δώσει 12Χ400=4800 μισθούς, ενω θα εχει εμφανίσει εξοδα 6000. (δεν ειναι ακριβώς ετσι, αλλα κατάλαβες τι θελω να πω).
funbreaker Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Αφου εχεις αποφασισει τι θα κανεις no matter what, γιατι σπαταλας τον χρονο οσων μπηκαν στον κοπο να σου απαντησουν? Δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω, μπήκα να ρωτήσω γνώμες και εμπειρίες για να κρίνω πριν μιλήσω και με τον λογιστή μου. Αναφέρθηκα τα πάντα εκτός απ το ότι ο έλεγχος γίνεται με ραντεβού άρα είναι ακίνδυνος κι επειδή μου έκανε εντύπωση που δεν αναφέρθηκε αναρωτήθηκα. Καλημέρα, άνοιξες θέμα σε δημόσιο φόρουμ. Το πόστ μου δεν είναι εκτός θέματος. Δε νομίζω να σε προσέβαλλα, σε αυτό το θρεντ ψάχνεις σε τι βαθμό θα κλέψεις. Το ότι στο είπα σε πείραξε; Άνοιξα θέμα με συγκεκριμένο ερώτημα όπου ζήτησα κιόλας να μην σπαμαριστεί με αυτό ακριβώς που είπες. αυτο ακριβως θα ρωταγα και εγω..... fun καντο αλλα μην ανοιξεις αδερφε μετα θεμα "ελεγχος εφοριας και υλικά αγαθα". Σου λεμε ειναι παρανομο πιθανώς θα εχεις αργα ή γρηγορα θεμα και στο φιναλε σε εκμεταλλευονται οι "φιλοι" σου (αν ειναι ακριβως ετσι τα πραγματα) και εσυ μας επιτιθεσαι. enough said, good luck Όχι ρε φίλε καμία επίθεση και ευχαριστώ για τις απαντήσεις, εξήγησα στον 4saken γιατί παραξενεύτηκα.
Physics_Rulez Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Τωρα που πες μισθό. Παει η γυναικα βιογραφικο σ'ενα σεμι-λοκαλ λογιστικο γραφειο. (μεγάλο για τη περιοχή). Η γυναίκα ειναι >25. Συνεπώς θαρρώ βασικος κανα 500ρικο παρά. Της λεει αυτός, εγώ δινω για αρχη 400 στο χέρι. Δηλαδή, εμ εμφανίζει στα εξοδα του αυτός τη μισθοδοσία για 500παρά καθαρά + ικα, αλλα στο τέλος της χρονιάς θα εχει δώσει 12Χ400=4800 μισθούς, ενω θα εχει εμφανίσει εξοδα 6000. (δεν ειναι ακριβώς ετσι, αλλα κατάλαβες τι θελω να πω). παίζει και να μην την έχει πλήρους απασχόλησης όμως.
kanesaxo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 για πλήρη, 8ωρο. Τα θεώρησα δεδομένα, γι'αυτο δε τ'ανέφερα. Και επίσης, μου κανε εντύπωση το εξής. Νομιζα πως εδώ και κάποια χρόνια υποχρεωτικα ο μισθωτός πληρώνεται μεσω τραπεζης και λογιαριασμου μισθοδοσίας.
Joshua21 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 για πλήρη, 8ωρο. Τα θεώρησα δεδομένα, γι'αυτο δε τ'ανέφερα. Προφανώς εννοούσε πως στα χαρτιά δεν θα φαίνεται ως πλήρους απασχόλησης, έτσι γίνεται συνήθως. Αλλιώς και αυτός θα πληρώνει παραπάνω ικα, και αυτή θα φορολογείται για περισσότερα από όσα πραγματικά παίρνει. Και επίσης, μου κανε εντύπωση το εξής. Νομιζα πως εδώ και κάποια χρόνια υποχρεωτικα ο μισθωτός πληρώνεται μεσω τραπεζης και λογιαριασμου μισθοδοσίας. Θεωρητικά έτσι είναι, όπως θεωρητικά εδώ και κάποια χρόνια απαγορεύεται το κάπνισμα σε καφετέριες/εστιατόρια, στην πράξη όμως ελάχιστοι το τηρούν.
logistoulis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 O μισθός δεν δίνεται υποχρεωτικά χέρι, ειδικά σε τέτοια ποσά τώρα λένε να νομοθετήσουν πάνω από 500αρικο το χρόνο να γίνεται μέσω τραπέζης για να κοπούν αυτές οι καραγκιοζιές Τωρα που πες μισθό. Παει η γυναικα βιογραφικο σ'ενα σεμι-λοκαλ λογιστικο γραφειο. (μεγάλο για τη περιοχή). Η γυναίκα ειναι >25. Συνεπώς θαρρώ βασικος κανα 500ρικο παρά. Της λεει αυτός, εγώ δινω για αρχη 400 στο χέρι. Δηλαδή, εμ εμφανίζει στα εξοδα του αυτός τη μισθοδοσία για 500παρά καθαρά + ικα, αλλα στο τέλος της χρονιάς θα εχει δώσει 12Χ400=4800 μισθούς, ενω θα εχει εμφανίσει εξοδα 6000. (δεν ειναι ακριβώς ετσι, αλλα κατάλαβες τι θελω να πω). κοίτα για να στο θέσω απλά, οι λογιστές είναι από τους πιο αλήτες εργοδότες παίζουν στα ίσια καφετέριες και νύχτα, μόνο που εκεί μπορεί να παίξει και κάνα tip και να βγεις κερδισμένος εδώ υπάρχουν γραφεία που παίρνουν κόσμο να τους δουλεύει και τελείως τζάμπα μπας και μάθει τη δουλειά και το μικρό μεγάλο δεν παίζει ρόλο, υπάρχουν και τεράστια που κάνουν τέτοια ίσως τα πράγματα είναι καλύτερα από φάση να δουλεύεις μετανάστης χωρίς χαρτιά σε φραουλάδες γενικά μακριά από τέτοιες φάσεις αν το βλέπει απλά βιοποριστικά (θέλω να βάλω ένα μισθουλάκο σπίτι να έχουν να φάνε τα παιδιά μου) εκτός αν θέλει να ασχοληθεί με το σπορ σοβαρά και είναι διατεθειμένη να φάει σκατό, γιατι σκατό θα φάει και μάλιστα άσχημο μόνο τα ψυχολογικά που θα τη πιάσουν. για τέτοια δουλειά κανένας μισθός (από αυτούς που συνήθως δίνονται ) δεν είναι αρκετά καλός, ειδικά στις μέρες μας εγώ τον πρώτο καιρό κυνήγαγα τα δεδουλευμένα μου και ακόμα κυνηγάω χιλιάρικα στα δικαστήρια και τρέχα γύρευε υπάρχουν βέβαια και σοβαροί άνθρωποι, αλλά γενικά είναι λίγοι τώρα αυτός ο λεχρίτης που δε θέλει καν να δώσει τα 492 που είναι ο βασικός του 8ωρου έστω και με ένσημα 4ωρου δε θέλει και πολλή φαντασία να καταλάβεις τι καρμιρογυφτούλας είναι και από τη στιγμή που δε σέβεται ούτε το ελάχιστο "νόμιμο" για να γλιτώσει πενταροδεκάρες καλύτερα μακριά για μένα μόνο για όσους κυνηγάνε την αυτονόμηση κάποια στιγμή έχει νόημα όλη αυτή η κατάσταση, αλλιώς μπορώ να σκεφτώ 10αδες δουλειές (με τη προϋπόθεση να βρεις βέβαια) που γυρνάς σπίτι σου χωρίς ψυχοφάρμακα γιατί να θέτεις σε κίνδυνο τα λεφτά του άλλου μη σου πω και την ακραία περίπτωση να τον βάλουν και μέσα έστω και σαν υπάλληλος (και όχι σαν λογιστής που υπογράφει) για 4 και 5 κατοστάρικα είναι βαρύ, όσο και να το παίξεις ότι δε με νοιάζει, yolo, πάω κάνω τη δουλειά μου και γυρνάω σπίτι μου αμέριμνος σιχαμένη φάρα και ας ανήκω σε αυτήν
kanesaxo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Προφανώς εννοούσε πως στα χαρτιά δεν θα φαίνεται ως πλήρους απασχόλησης, έτσι γίνεται συνήθως. Αλλιώς και αυτός θα πληρώνει παραπάνω ικα, και αυτή θα φορολογείται για περισσότερα από όσα πραγματικά παίρνει. Θεωρητικά έτσι είναι, όπως θεωρητικά εδώ και κάποια χρόνια απαγορεύεται το κάπνισμα σε καφετέριες/εστιατόρια, στην πράξη όμως ελάχιστοι το τηρούν. και στα χαρτιά φαίνεται 8ωρο. Απλα γίνεται αυτό που είπα. Και δίνει πιο λιγα στο χέρι, δίνει ομως τις εισφορές τις προβλεπόμενες, αρα μπαίνουν ολα στα προβλεπόμενα έξοδα του, και θα φορολογείται η γυναίκα για χρήματα που δεν έχει λάβει... Τι να πεις. Ας όψεται που κάθεται και η δουλειά ειναι στα 5 λεπτά με τ'αμαξι. @logistoulis αναγκαστικά θα πάει, γιατι ζούμε επαρχία. Εκτός θεσνικης. Παρολο που χει βρει δεκάδες δουλειές θεσνικη, με το βασικο, δε συμφέρει να πηγαινοέρχεται. Ουτε με αέριο, ούτε με 4 αστικά. Δηλ να δουλευεις 8 ωρες (σπάνιο) και να τρώς και 3 ωρες στα πανε ελα; Θα πάει και βλεπει.
Joshua21 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 και στα χαρτιά φαίνεται 8ωρο. Απλα γίνεται αυτό που είπα. Και δίνει πιο λιγα στο χέρι, δίνει ομως τις εισφορές τις προβλεπόμενες, αρα μπαίνουν ολα στα προβλεπόμενα έξοδα του, και θα φορολογείται η γυναίκα για χρήματα που δεν έχει λάβει... Τι να πεις. Ας όψεται που κάθεται και η δουλειά ειναι στα 5 λεπτά με τ'αμαξι. @logistoulis αναγκαστικά θα πάει, γιατι ζούμε επαρχία. Εκτός θεσνικης. Παρολο που χει βρει δεκάδες δουλειές θεσνικη, με το βασικο, δε συμφέρει να πηγαινοέρχεται. Ουτε με αέριο, ούτε με 4 αστικά. Δηλ να δουλευεις 8 ωρες (σπάνιο) και να τρώς και 3 ωρες στα πανε ελα; Θα πάει και βλεπει. Λίγο αντιφατικά τα βρίσκω όλα αυτά, από τη μία δείχνεις να είσαι σίγουρος για λεπτομέρειες που θα ήξερε μόνο αν είχε ήδη πάρει εκκαθαριστικό μισθοδοσίας, από την άλλη όμως γράφεις ότι ΘΑ πάει(δλδ δεν έχει πάει ακόμα)...
logistoulis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 στα χαρτιά 8ωρο με 400 χέρι δε γίνεται, το πιο πιθανό είναι να είναι δηλωμένη για 250 χέρι και γιατί να το κάνει στη τελική, για να δίνει φουλ το ικα; η συμφωνία σε αυτές τις περιπτώσεις είναι χέρι τόσα και σε ασφαλίζω για λιγότερα γιατί με το ικα βγάζουν όλοι σπυράκια αν αυτός όντως από το 740αρι που είναι περίπου το συνολικό κόστος (ας πούμε ότι θέλει έξοδα που δε νομίζω γιατί οι λογιστές δηλώνουν ψίχουλα ή όσα είναι ακριβώς τα τεκμήριά τους) θα πληρώνει τα 240 ικα κανονικά και θα πάει να φάει το 100αρικο από το μισθό της υπαλλήλου είναι ψυχανώμαλος όχι απλά λαμόγιο στη καλύτερη κακός άνθρωπος
kanesaxo Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Λίγο αντιφατικά τα βρίσκω όλα αυτά, από τη μία δείχνεις να είσαι σίγουρος για λεπτομέρειες που θα ήξερε μόνο αν είχε ήδη πάρει εκκαθαριστικό μισθοδοσίας, από την άλλη όμως γράφεις ότι ΘΑ πάει(δλδ δεν έχει πάει ακόμα)... Ειναι 95% σιγουρο οτι θα πάει. Κατα 2ον, απο ατομα που δούλεψαν εκει, αυτο της μετέφεραν. Κοντός ψαλμός παίδες! @λογιστούλη, δε βλέπω που βρίσκεις το περίεργο; Δηλώνει 8ωρο πληρης απασχολησης. Υποθέτουμε πως ο μισθος ειναι 500 + 250 ΙΚΑ (νταξει μη βγαλεις τωρα ποσοστα και απδ, χοντρικα μιλάμε). Συνεπώς αυτός στα έξοδα του βάζει το 75-80% των μικτών (μου διαφεύγει το πως υπολογίζεται επι ΑΠΔ το "εξοδο") Δηλαδή πληρώνει μεν περισσότερο ικα απ'το μειωμένο που θα ταν το 6ωρο πχ ή το 4ωρο, εχει ως εξοδο το θεωρητικο βασικο μισθο και στο χέρι δίνει λιγότερα. Είναι σα να λέμε οτι βάζω 100ε πετρέλαιο στο φορτηγό μου και μου δίνει τιμολογιο ο ενας βενζινάς για 120ε και ο αλλος για 100 οσο βάζω. Εννοείτια θα παω στον 2ο που μου δινει μεγαλύτερο τιμολογιο για τα εξοδα μου. Οπως και να εχει, θα περιμένουμε εφοσον την πάρει, και θα κανει ένα ελεγχο η γυναίκα στο αρμοδιο ΙΚΑ. (στο οποιο δουλευε με σύμβαση)
logistoulis Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 ναι αλλά το να κλέβεις το ικα είναι ας πούμε "κοινωνικά αποδεκτό" από μεγάλη μερίδα κόσμου το να κλέβεις (για να λέμε τα πράγματα με το ονομα τους) τον υπάλληλο για δουλειά που σου κάνει είναι ελεεινό θα μου πεις έτσι όπως γίναμε γίνονται τέτοια και χειρότερα, αλλά δεν είναι κάτι που πρέπει να επικροτούμε κιόλας ο νόμος λέει (αν είστε και παντρεμένοι, αν το γυναίκα είναι κανονικό, όχι απλά σύντροφος ) ότι πρέπει να παίρνει 586.08 μικτά + 10% δηλαδή περίπου 540 χέρι αυτά τα 140 το μήνα που είναι σχεδόν 2 χιλιάρικα το χρόνο είναι τεράστιο ποσοστό χασούρας για τον υπάλληλο και μηδαμινό έξοδο για έναν επιχειρηματία (και αντιστοίχως μηδαμινό κέρδος) τεσπά, μακάρι οι άχρηστοι να περάσουν το νόμο να γίνεται η συναλλαγή μέσω τραπέζης να κοπούν αυτές οι μαλακίες, να κοπούν και τα μαύρα, να τελειώνει το παραμυθάκι με τα μαύρα και τα κλεψιμέικα, τουλάχιστον στους μισθούς να περιοριστεί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα