TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Αν μου επιτρεπετε, να αναφερω και ενα Ελληνικο παραδειγμα, οπου οι υπαλληλοι θεωρουσαν "οτι κρατουσαν την εταιρεια"-και πραγματι ηταν μεν σημαντικη η συμμετοχη τους- αλλα στην πραγματικοτητα -και οικονομικως- ηταν "ενος ανδρος αρχη":https://www.thepressproject.gr/article/101292/To-proteleutaio-keimeno-tou-ThePressProjectthepressproject
logistoulis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά, νέος στο φόρουμ! Αφορμή είναι ο προϊστάμενος που έχω στην δουλειά που πραγματικά μου έχει σπάσει τα νεύρα. Για να καταλάβετε το background... Είναι το κλασσικό τυπάκι 30κάτι χρονών που μόλις πήρε προαγωγή, έγινε senior manager και νομίζει ότι η εταιρεία είναι δική του και πως οι απο κάτω του είναι απλά κάποια παιδάκια (οι πιο πολλοί συνομήλικοί του βέβαια) που πρέπει να τον υπακούν, να κατεβάζουν το κεφάλι όταν τον βλέπουν και γενικά να μην του φέρνουν αντίρρηση σε Ο,ΤΙ και να πει, ακόμα και αν είναι η μεγαλύτερη βλακεία εκεί μέσα! Έχει γίνει κολλητό φιλαράκι με τον Head του τμήματος και γι' αυτό πήρε και την προαγωγή. Το ακόμα χειρότερο είναι πως απ' οτι φαίνεται δεν έχει ζωή έξω απο την εταιρεια με αποτέλεσμα να δουλεύει μέχρι αργά, αλλά κυρίως είναι ΗΜΙΜΑΘΗΣ... Πετάει βλακείες, κάνει λάθη και τα ρίχνει όλα στους γύρω του, ενώ σε επιτυχίες ξέρει να τις καρπώνεται αυτός και μόνο... Επίσης, η νοοτροπία του είναι πως επειδή μπορει απολύει αν δεν είναι κάποιος ακριβώς όπως αυτός τον θέλει. Μέχρι τώρα έχει απολύσει 2 άτομα... Στην δική μου περίπτωση τον έχω απο πάνω μου κανά 10μηνο τώρα και είναι συνέχεια με μια ειρωνεία, με μια χαζοεξυπνάδα, να μου λεει να κάνω πραγματα (λάθος) και μετά να επιμένει ότι δεν τα είπε. Μια φορά ενω μου είχε πει να κάνω ένα report με έναν συγκεκριμενο τρόπο, μετά επέμενε ότι δεν το είπε. Πήγε να με βγάλει τρελό, ευτυχώς το είχα γραπτό αυτό που μου ζήτησε και του έκανα screenshot την συζήτηση γιατί είχα εξοργιστεί, αλλά απο τότε ενώ στην αρχή ζήτησε συγνώμη, με έχει βάλει στο μάτι για τα καλά. Ακόμα και άδειες που ζητάω ή δικαιούμαι αρνείται να τις δώσει ή καθυστερεί με προσχημα οτι ηλιθιοτητα του κατέβει. Συνέχεια μου κάνει παρατηρήσεις ακόμα και για το πως αρχειοθετώ εγώ τα δικά μου έγγραφα στο pc. Το χειρότερο είναι πως φοβάμαι ότι βάζει λόγια στον Head εναντίον μου. Πραγματικά η δουλειά δεν μου πολυαρέσει και έχω και τον στόκο και κάθε πρωί που πάω μέχρι αργά το απογευμα που θα φύγω και νομίζω ότι ζω σε κόλαση. Η παραίτηση δεν είναι λύση γιατί δεν παίζουν λεφτά απο πίσω, ενώ αν και ψάχνω να πάω αλλού μέχρι στιγμής δεν βλέπω να ανοιγουν και πολλές θέσεις. Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο κάποια στιγμή; Τι μπορώ να κάνω μπας και ηρεμήσω; Η λύση είναι μια, τραμπουκισμος Πιάνει συνήθως γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απλά θρασυδειλοι και άντε στη χειρότερη άμα ξεφύγεις να απολυθείς Γενικά πάντως το κάντε με τρελό να με φοβάται ο κόσμος πιάνει και δε σου πρηζουν μπάλες
pano Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Ούτε εγώ κλαίω, απλά είσαι λάθος, οι υπάλληλοι κρατάνε τις εταιρίες όχι ο κάθε βλακας υπεύθυνος η αφεντικός. Τότε τα πράγματα είναι απλά,φτιάχτε εσείς οι έξυπνοι υπάλληλοι μια εταιρεία και πάρτε όλο το χρήμα. και άντε στη χειρότερη άμα ξεφύγεις να απολυθείς Μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλα λόγια μη λές.
DDevil Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 οΠΟΙΟς ειναι σοβαρος επαγγελματιας και σοβαρος άνθρωπος γενικοτερα γνωριζει πως να κρατάει κάποιες ισοροπιες πχ υπάρχουν προϊσταμενοι που ταλαιπωρούν τους υπαλλήλους χωρις να υπάρχει λογος (κομπλεξικοι απλά και αγάμητοι δεν έχουν ζωη) υπάρχουν ομως και υπάλληλοι καθικάκια που ειναι μέσα στην αντιδραση και πανε να το παιξουν έξυπνοι. Τα πραγματα πρεπει να ειναι ξεκάθαρα και διακριτά εγω ειμαι ο προϊσταμενος εδω μέσα εγω θα σου πω τι να κάνεις και τι να μην κάνεις διοτι πολυ απλά εγω έχω τις ευθυνες. Και στη τελικη αμα δεν θέλεις πάμε μια στον διευθυντή να του πουμε να σου αλλάξει ποστο ή γραφειο εγω δεν μπορω να συνεργαστουμε με αυτες τις συνθηκες να σου λέω κατι και να με γραφεις στα αρχιδια σου. Πιστευω το τελευταιο ειναι ισως και η καλυτερη λυση δεδομενου οτι το πρωϊ στο γραφειο πάμε να βγάλουμε δουλειά και οχι να κάνουμε χαβαλέ. Θες να κανεις τον έξυπνο και τον αντιδραστικο πηγαινε σε κανενα άλλο γραφειο να τον κάνεις ... να σε φορτωθούν αυτοι Επισης και ο προϊσταμενος πρεπει να ειναι σοβαρος να μιλάει ευγενικα , να μην ειναι μαλακας να δινει τα ρεπο και να φροντιζει το προσωπικο να ειναι ευχαριστημενο 2
ikaruga24 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Τίποτα δε γίνεται, δυστυχώς πρέπει να κάνεις υπομονή μέχρι να βρεις κάτι άλλο ή να αποχωρήσεις νωρίς όσο έχεις ακόμα την ψυχική υγεία σου. Εχει πολλά τέτοια φρούτα εκεί έξω, μαλάκες με φούντες και καριόλες του κερατά όλοι τους αυτοί. Ντεμέκ καριερίστες αλλά ζήτημα αν ένας στους εκατό καταφέρνει ουσιαστικά κάτι (λόγο ικανοτήτων, όχι λόγο κοινωνικότητας). Γενικά βάλε εσύ το firewall, βρες τον τρόπο και όλα θα πάνε καλά. 2
Knight of Mercy Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Αφού περιγράφεις ξεκάθαρα το τρόπο της προαγωγής του, γιατί "σκάς"?????Προφανώς υπάλληλος και ο ίδιος, έως πρότινος, δεν διαθέτει τα προσόντα για τη νέα του θέση και έχει επιλέξει αυτό το τρόπο υπερκαλύψει την ανασφάλεια που προκαλεί η νέα καρέκλα.Προφανώς και δεν κάνει για τη θέση και αργά ή γρήγορα αυτό θα φανεί.Εσύ πάλι ή θα συνεχίσεις αδιάφορος ή θα προχωρήσεις σε ρήξη η οποία ενέχει μεν τον κίνδυνο απόλυσης αλλά ενδεχομένως να επιφέρει αναδίπλωση.Αν σε παρηγορεί κάπως, το ίδιο συμβαίνει στο 90% των Εταιρειών άρα μην περιμένεις "άλλα" αν αλλάξεις χώρο εργασίας.Ο επικεφαλής του τμήματος, Head, προκύπτει επίσης ανασφαλής και "λίγος" αν διόρισε προϊστάμενο τον "κολλητό" του.Δικαίως ή αδίκως όμως αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα παγκοσμίως, μη γελιόμαστε.
logistoulis Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Μεγάλη μπουκιά φάε,μεγάλα λόγια μη λές.Μέχρι στιγμής πάντως δε με έχουν απολύσει, αντιθέτως μου ζητούν ευγενικά αυτό που θέλουν (και μη φανταστείς ότι συνεργάζομαι μονο με πολιτισμενους ανθρώπους ή ανθρώπους επιπέδου) Ούτε τρελιτσα μου το παίζουν, είπα αυτό αλλά καταλαβες αυτό Βέβαια ξέρουν ότι έχουν να κάνουν με ειλικρινή και ευσυνειδητο άνθρωπο που απλά δε θέλει να του τα κάνουν περισσότερο τσουρέκια από ότι έτσι κι αλλιώς στα κάνει η δουλειά, και μάλιστα χωρίς λόγο Έχω περάσει τέτοιες κατινιστικες καταστάσεις και απλά δε τις δέχτηκα Δε μπορώ άλλωστε να κρύψω τη δυσαρέσκεια μου όταν αυτή υπάρχει, είμαι αρκετά εκδηλωτικός τυπος, οπότε προκειμένου να με κάνουν τούρμπο από τη στιγμή που κάνω καλά τη δουλειά μου με αφήνουν στην ησυχία μου. Έχω και το καλό βέβαια ότι σε σχέση με άλλους εργαζόμενους έχω τεράστια αυτονομία για το πώς και πότε θα κάνω τα πράγματα που είναι να γίνουν. Μόνο στη στραβή θα ασχοληθουν σοβαρά μαζί μου
sam75 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Φράση-κλειδί αυτή στο bold. Πάντως ο sam φαντάζομαι πως εννοεί ότι οι υπάλληλοι κρατούν τις επιχειρήσεις, απ' την άποψη ότι βγάζουν τη δουλειά που βγάζουν (όποια κι αν είναι αυτή), σε κακές συνθήκες και με χαμηλές αποδοχές. Ότι δεν κρεμάνε την επιχείρηση στα δύσκολα δηλαδή. Κάπως έτσι το εκλαμβάνω εγώ. Αυτό εννοώ, γιατί ο κάθε υπεύθυνος είναι κ αυτός υπάλληλος αλλά κακός, ο μεγάλος το ξέρει αλλά τον χρειάζεται γιατι δεν έχει ζωή, σκυλιά παιδιά όχι και του δίνει ένα κομμάτι ψωμί για αυτά που κάνει. Έτσι συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες εταιρείες συνήθως. Δεν με απέλυσε κανείς ποτέ, έχω αλλάξει μόνο 3 δουλειες έως τώρα και άλλαζα μόνος μου. Τρέλα θέλει να πουλάς, μην τα Παιρνεις όλα σοβαρά. Κάνε την δουλειά σου και δρόμο σπίτι σου.
DDevil Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Nαι να πουλάς τρελα αλλα οχι για να μην κάνεις την δουλειά γιατι μετα δεν φταιει ο προϊσταμενος εσυ θα φταις.
sam75 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Nαι να πουλάς τρελα αλλα οχι για να μην κάνεις την δουλειά γιατι μετα δεν φταιει ο προϊσταμενος εσυ θα φταις. Αν λες για εμένα την κάνω 15 χρόνια σωστά, αν μιλάς γενικώς συμφωνώ.
stelios18120 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Γίνε dj ή pr Ένας από τους λόγους π έγινα ελ.επαγγελματιας. Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑΝ μ@λακ@ πάνω απο το κεφαλι μου. Αφεντικό του εαυτού μου και οπότε θελω κάνω ότι θελω. (Εκτός από το κρατος-pimp) 2
sam75 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Γίνε dj ή pr Ένας από τους λόγους π έγινα ελ.επαγγελματιας. Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑΝ μ@λακ@ πάνω απο το κεφαλι μου. Αφεντικό του εαυτού μου και οπότε θελω κάνω ότι θελω. (Εκτός από το κρατος-pimp) Σωστός... 1
phanispal Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Τρέλα θέλει να πουλάς, μην τα Παιρνεις όλα σοβαρά. Κάνε την δουλειά σου και δρόμο σπίτι σου. Κάτι τέτοιο όμως συνεπάγεται ότι θα είσαι «κακός» υπάλληλος. Γιατί τα αφεντικά-προϊστάμενοι δε θέλουν τέτοιους υπαλλήλους. Θέλουν υπαλλήλους που να πονάνε την εταιρεία όσο (ή σχεδόν όσο) και εκείνοι, θέλουν να δείχνεις υπέρμετρο ζήλο (π.χ. να κάνεις υπερωρίες από μόνος σου κι ας μην τις πληρώνεσαι), θέλουν να είσαι ο υπάλληλος για όλες τις δουλειές χωρίς ξεκάθαρες αρμοδιότητες, θέλουν να σου φορτώνουν όσο περισσότερες ευθύνες γίνεται, και όλα τα παραπάνω για 3€/ώρα. 1
TheDevilMayCare Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Phanispal, σωστα αυτα! Αλλα μην 'υποτιμαμε' πως, εκεινο που θελουν, και δεν βρισκουν τοσο ευκολα-σε ορισμενα μαλιστα αντικειμενα*, πολυ δυσκολα- ειναι καποιον, που να μπορουν να...εμπιστευθουν! *δεν θα ξεχασω -νεαροτερος τοτε- ποσα (α-πι-στε-υτα ομως!) ειχα δει, σε αγγελια αναζητησης για εργασια σε γυμναστηριο (γυμναστων), που θα σχεδον επρεπε να εισαι σχεδον...παλαβος, για τους δωσεις κλειδια του κτιριου και ιδιως στη βραδυνη/ολονυχτια βαρδια = 12:00-07:00. Φαντασου οτι, στο interview υπηρχαν υποψηφιοι που μας ειχαν ρωτησει κανονικοτατα: "...και γκομενακια μπορω να π#δαω εδω το βραδι, ετσι?"
sam75 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2016 Κάτι τέτοιο όμως συνεπάγεται ότι θα είσαι «κακός» υπάλληλος. Γιατί τα αφεντικά-προϊστάμενοι δε θέλουν τέτοιους υπαλλήλους. Θέλουν υπαλλήλους που να πονάνε την εταιρεία όσο (ή σχεδόν όσο) και εκείνοι, θέλουν να δείχνεις υπέρμετρο ζήλο (π.χ. να κάνεις υπερωρίες από μόνος σου κι ας μην τις πληρώνεσαι), θέλουν να είσαι ο υπάλληλος για όλες τις δουλειές χωρίς ξεκάθαρες αρμοδιότητες, θέλουν να σου φορτώνουν όσο περισσότερες ευθύνες γίνεται, και όλα τα παραπάνω για 3€/ώρα. Αυτά Τ κάνει στους νέους, σε εμας δεν έχει τέτοια, βασικά όλοι περιμένουν κατάργηση των συμβάσεων, μετά να δεις τσόντα... Γερμανία όλοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα