Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μιας και υπάρχουν πολλοί και πολλές gamers εδώ, ας μιλήσουμε για τον εθισμό στα games. Προσωπικά παίζω αραιά και που μόνο cs αλλά ο δικός μου έχει βαρύ ιστορικό με το wow στο παρελθόν. Δυστυχώς έχει αρχίσει να ξανακυλάει και αφήνει πίσω άλλα σημαντικά πράγματα (σπουδές, hobbies κοκ). Για πείτε όσοι το έχετε ζήσει. Τι σας κόστισε; Πως το ξεπεράσετε; Πως μπορούν να σας βοηθήσουν οι γύρω σας;

• Like 1
  • Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Θα σε παω λιγο πισω σε προσωπικη μου εμπειρια απο τις καλες εποχες του Lineage..

Εποχες που εγω πηγαινα στο τοπικο νετ καφε και ελιωνα 10ωρα και 12ωρα συνεχομενα να παιζω..Ορισμενες μερες μπορει να ηταν και περισσοτερο...Εκτος απο αυτο εδινα και παρα πολλα χρηματα στο παιχνιδι.. Σημερα που τα ξανα θυμαμαι ολα αυτα υπολογιζω σχεδον 3 χιλιαδες ευρω οτι εχουν παει στο παιχνιδι μονο...

Περα απο το οτι ειχα παρει σχεδον 25 κιλα απο την ακινησια και το πολυ ντελιβερι, δεν εβγαινα καθολου εξω, μου ελεγαν για καφεδες και δεν πηγαινα, δεν εβλεπα και σχεδον καθολου τους δικους μου ανθρωπους.. Αυτο διαρκησε σχεδον 5 μηνες..

Εμενα προσωπικα δεν με βοηθησε κανενας να το ξεπερασω.. Απλα μια μερα ειπα δεν παει αλλο, διαγραψα ολους τους λογαριασμους μου απο το παιχνιδι και ειπα τερμα δεν ξανα παω σε νετ καφε.. Ακομα και ενα λαπτοπ που ειχα το χαρισα στον αδερφο μου και του ειπα να μην μου το ξανα δωσει.. Οι πρωτες μερες ηταν δυσκολες καθως ηθελα παρα πολυ να ξανα παιξω.. Ομως ξεκινησα να βρισκω αλλες ασχολιες να περναω τον χρονο μου.. Για αρχη πηγαινα λιγο ψαρεμα με τον πατερα μου. Αργοτερα ξεκινησα μπασκετ και ποδηλατο και καθε μερα που περνουσε ηταν ολο και καλυτερα.. Σχεδον ενα μηνα μετα ειχα απεξαρτητοποιηθει τελειως απο το παιχνιδι, και πλεον με συγκινουσε και τοσο το να κατσω και να παιξω...

Σημερα σχεδον 5 χρονια μετα βρισκω τον εαυτο μου στο πανεπιστημιο να εχω να παιξω παιχνιδι απο πριν το πασχα..

Καπου εδω να κλεισω την ιστορια μου και να δωσω και μια απαντηση στην ερωτηση σου..

Αποτι καταλαβα εισαι κοπελα του εσυ?.. 

Για αρχη προσπαθησε να βρεις καποια ασχολια που τον ενδιαφερει και αυτον και παροτρυνε τον να πηγαινετε μαζι να την κανετε.. (π.χ να κανετε ποδηλατο..) και σιγα σιγα οσο περναει ομορφα και στον "εξω κοσμο" δεν θα ειναι τοσο κολλημενος με τα παιχνιδια...

Ελπιζω να βρεις μια λυση γιατι εμενα προσωπικα ειδες με διελυσε τελειως εκεινη την χρονια η ολη ιστορια..

• Like 5
Δημοσ.

Δεν είναι μόνο οι άνεργοι που κολλάνε. Στην δικιά μου περίπτωση δουλεύει 9 ώρες τη μέρα, απλά τις υπόλοιπες ώρες τις περνάει κυρίως παίζοντας.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν υπαρχει γιατρεια πιστευω :P Ουτε μπορουν να κανουν και πολλα οι γυρω σου. Ειναι μεχρι να βαρεθεις. Προσωπικα δεν εχω αρρωστησει ποτε με το gaming αν και κατα καιρους εχω παιξει πολλες ωρες για συνεχομενα χρονικα διαστηματα ,τιποτα πολυ υπερβολικο ομως. Το αγορι μου απο την αλλη εχει περασει κατι φασεις εθισμου με το ps οπως επισης και με το lol,σε σημειο να παιζει κι ολη μερα καποιες φορες! Εχει τυχει να μαλωσουμε για αυτο το θεμα και φυσικα να μην καταλαβαινει καν την υπερβολη του! Σπαστικο αλλα δεν μπορεις να κανεις και πολλα,ειναι μεχρι να σου περασει η καυλα για το παιχνιδι και να βαρεθεις πιστευω. Το εχω δει γενικα και σε πολλους φιλους μου αυτο αλλα και σε μενα. Οσο μεγαλωνεις κιολας τοσο λιγοτερο τα κανεις αυτα,εχει να κανει και με τις ηλικιες. Αλλιως ειναι στα 17 αλλιως στα 20 κι αλλιως στα 25+. 

Δημοσ.

Δεν είναι μόνο οι άνεργοι που κολλάνε. Στην δικιά μου περίπτωση δουλεύει 9 ώρες τη μέρα, απλά τις υπόλοιπες ώρες τις περνάει κυρίως παίζοντας.

Με το παρδον, αλλά Δεν κάνεις κάτι Εσύ να τον ξεκολλήσεις; τα πάτε καλά μεταξύ σας;

• Like 1
Δημοσ.

αυτο ειναι ενα θεμα,τουλαχιστον εμεις τα καναμε αυτα οταν ειχαμε full ελευθερο χρονο. δηλαδη τι,σε σημειο να του λες ελα να δουμε μια ταινια πχ ή να παμε για καφε και να σε γραφει;

Δημοσ.

Ε το gaming ειναι το χομπι του! Άλλοι μετά τη δουλειά επιλέγουν να λιώσουν στο γυμναστήριο+σε άλλες αθλητικές δραστηριότητες 3+ ώρες και άλλοι επιλέγουμε χαλάρωση μέσω gaming. Μήπως είναι ιδανική λύση να παίζετε παρεούλα βρε; ;) problem solved

Σοβαρά τώρα,
άμα ο άλλος/η φτάσει να αγνοεί όοοολα τα άλλα γύρω του/της όμως τότε υπάρχει θεματάκι. Αν φτάσει να μην φροντίζει τον εαυτό του/της, να μην ενδιαφέρεται να κάνει κάτι με τον/την σύντροφο, να ξεχνάει να φάει/καθαρίσει το σπίτι/κάνει άλλες δουλειές κλπ. τότε ίσως πρέπει να γίνει μια συζήτηση. Αλλά και πάλι, μιλάμε για ενήλικα άτομα! Άρα πρέπει από μόνος του/μόνη της να πάρει μια απόφαση να αναζητήσει ισορροπία μεταξύ gaming και της υπόλοιπης ζωής.

• Like 2
Δημοσ.

Εντάξει εκτός του οτι το γυμναστήριο συμβάλει σε μια καλή φυσική κατάσταση ενώ το gaming στην καλύτερη να σε κάνει χοντρό και αντικοινωνικό, ξέχασα να αναφέρω οτι μιλάμε για ηλικιά 30+ όπου οι υποχρεώσεις τρέχουν και δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για χάσιμο. Δυστυχώς είναι αλήθεια οτι μόνο ο ίδιος μπορεί να το πάρει απόφαση, αλλά πολύ φοβάμαι οτι σε ακραίες περιπτώσεις το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν πραγματικός εθισμός: δεν υπάρχει ισορροπία, πρέπει να κοπεί εντελώς.

Δημοσ.

Δύο φορές είχα κυλήσει άσχημα στο παρελθόν (μια με lineage2 και μια με eve), σε σημείο που και την σχολή είχα αφήσει και κιλά είχα πάρει και από φίλους/σχέση είχα αποκοπεί. Πολύ απλά, δεν με ενδιέφερε να μιλάω για τίποτα άλλο ή να κάνω τίποτα άλλο εκτός να παίζω.

Και τις δύο φορές, το έκοψα μόνος μου γιατί είχα συνείδηση της κατάστασης και εν τέλει, η λογική επικρατούσε. Βέβαια ήμουν και τυχερός γιατί υπήρξε ανοχή και εμπιστοσύνη απο το κύκλο μου ότι θα νοιωθα κάποια στιγμή.

Και τώρα συνεχίζω να είμαι αμετανόητος gamer, αλλά αποφεύγω δια ροπάλου οτιδήποτε online (single player, με αρχή και τέλος μόνο):P

Επίσης, έχω έναν φίλο που καιγόταν άκοπα wow (πλήρης ατομική και κοινωνική παραμέληση). Η κοπέλα του μου ζήτησε αν μπορώ να κάνω κάτι. Καταλήξαμε να του φυτέψω ενα keylogger και να σβήσω το λογαριασμό του (μη με κατακρίνετε, ήταν σοβαρή η καταστασή του). Είχαμε κάποια δράματα στην αρχή αλλά στο τέλος με ευχαρίστησε ο ίδιος γι αυτό.

• Like 1
Δημοσ.

Όπως είπε και κάποιος φίλος από πάνω ετσι και έγω όταν έπαιζα lineage,το έκανα για αρκετές ωρες και με μεγάλη συχνότητα.Το έκοψα πριν περίπου 2-3 χρόνια τελίως,ουτε για να μπω να δώ τον κωδικό που είχα τότε,ουτε τίποτα.Πλέον κάθομαι διαβάζω τα άρθρα μου,βλέπω τα tutorial μου,δουλεύω πάνω σε διάφορα προγράμματα για μηχανικούς και γενικα άλλαξα τελίως προσσέγιση.Μέχρι και το Facebook που εχω το εχω κυρίως για τους γνωστούς που δεν βρίσκω και να διαβάζω καμια είδηση.Πλέον στα 22 μπορώ να πω ότι νιώθω πλήρης με αυτά που κάνω πλέον εκτός σπιτιού και δεν θα ήθελα να επιστρέψω σε αυτό το κομμάτι ξανά.

Σε κάνει ο εθισμός περισσότερο αντικοινωνικό, αντιαισθηματία και γενικα λιγότερο άνθρωπο.Αυτα από εμένα.Είναι ένα θέμα που ήλπιζα σε αυτά τα 3,5 χρόνια που είμαι μέλος της ομάδας να το δω να ανοίγει σοβαρα.

Δημοσ.

Εντάξει εκτός του οτι το γυμναστήριο συμβάλει σε μια καλή φυσική κατάσταση ενώ το gaming στην καλύτερη να σε κάνει χοντρό και αντικοινωνικό, ξέχασα να αναφέρω οτι μιλάμε για ηλικιά 30+ όπου οι υποχρεώσεις τρέχουν και δεν υπάρχει και πολύς χρόνος για χάσιμο. Δυστυχώς είναι αλήθεια οτι μόνο ο ίδιος μπορεί να το πάρει απόφαση, αλλά πολύ φοβάμαι οτι σε ακραίες περιπτώσεις το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί σαν πραγματικός εθισμός: δεν υπάρχει ισορροπία, πρέπει να κοπεί εντελώς.

Ερωτική ζωή υπάρχει; Η την βγάζει με τσόντα;

Δημοσ.

Επίσης, έχω έναν φίλο που καιγόταν άκοπα wow (πλήρης ατομική και κοινωνική παραμέληση). Η κοπέλα του μου ζήτησε αν μπορώ να κάνω κάτι. Καταλήξαμε να του φυτέψω ενα keylogger και να σβήσω το λογαριασμό του (μη με κατακρίνετε, ήταν σοβαρή η καταστασή του). Είχαμε κάποια δράματα στην αρχή αλλά στο τέλος με ευχαρίστησε ο ίδιος γι αυτό.

Το ιδιο ειχε κανει και μια φιλη μου με το αγορι της και τον λογαριασμο του στο wow γιατι δεν αντεχε αλλο. ηξερε τους κωδικους του,τα παντα. Για εκδικηση της εσπασε το pc της !!! εγινε θηριοοοοο λεμεεε χαχα!  Δεν ειναι και πολυ καλη λυση,δεν ξερεις πως μπορει να αντιδρασει ο αλλος!

Δημοσ.

Καταλήξαμε να του φυτέψω ενα keylogger και να σβήσω το λογαριασμό του (μη με κατακρίνετε, ήταν σοβαρή η καταστασή του). Είχαμε κάποια δράματα στην αρχή αλλά στο τέλος με ευχαρίστησε ο ίδιος γι αυτό.

Μη μου βάζεις ιδέες! Τον άλλο μήνα θέλει λέει να φωνάξει τους φίλους του και να κάνει wow party στο σπίτι. What the actual fuck?

Δημοσ.

Γιατί τόση δαιμονοποίηση του gaming βρε; Δεν είναι standard ότι γίνεται αυτό που λες, ίσα ίσα και προσωπικά μιλώντας, μέσω gaming έχω κάνει και φιλίες και μόνο χαμμένο χρόνο δεν το θεωρώ! Μπορώ να αναλύσω για ώρες τα θετικά του gaming [από ανάπτυξη δεξιοτήτων μέχρι απόκτηση γνώσεων π.χ. σε αγγλικό λεξιλόγιο] αλλά θα ξεφύγουμε.

Επίσης, πάλι προσωπικά μιλώντας, μια χαρά μπορεί και το γυμναστήριο να αποκόψει κάποιον απ'την κοπέλα του, τις υποχρεώσεις του κλπ. Ω ναι, υπάρχουν άτομα που προτιμούν η ζωή τους να περιστρέφεται μόνο γύρω από αυτό. Οκ, προφανώς θα φτιάξουν μια καλή φυσική κατάσταση! Αλλά η πνευματική; Η κοινωνική τους ζωή; Στο ταίρι τους θα αφιερώσουν καμιά ώρα ή θα πρέπει να μετατραπεί σε όργανο γυμναστικής μπας και του δώσουν σημασία;

My point is, όχι δαιμονοποίηση, καθένας κάνει το χόμπι που του ταιριάζει και υπάρχει πρόβλημα μόνο αν το συγκεκριμένο χόμπι αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά τον ίδιο κ το περιβάλλον του.

Α! Και όσον αφορά το wow party ... so what? Δεν νομίζω να το κάνει και συνέχεια αυτό. Καλή φάση θά'ναι, μπορείς αν θες να το διασκεδάσεις κι εσύ!

Κι εγώ είχα πάρει τους 3 DnD συμπαίκτες μου και είχαμε πάει για gaming 3ήμερο στο εξοχικό μου. Φυσικά ο τότε πρώην δεν γινόταν να πει κάτι :) κι εκείνος είχε πάει μισό μήνα για windsurfing άλλη φορά με τους δικούς του φίλους. Ισορροπία παιδιάααααααα

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...