Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα συζήτηση για παπουτσια πριν λιγο με καποιον φιλο και μου ειπε κατι που δεν θυμαμαι να το εχω ξανακουσει:
ότι τα παπουτσια έχουν όριο ζωής!
Και ότι πρεπει να πετάς τα παπουτσια σου, ακομη κι αν δεν εχουν χαλάσει, αν εχεις ‘γραψει’ πολλα χιλιομετρα μαζι τους!

Εχετε ακουσει εσεις κατι τετοιο;
Ειχα την εντυπωση οτι αν παπουτσια που φορας, και δεν ενοχλουν ή δεν εχουν (σοβαρη) φθορα, οτι δεν υπαρχει λογος να τα πεταξεις!
Εξαλλου, παντα η οικονομία και η καλη διαχειριση ηταν αρετή και ζητουμενο, ποσο μαλλον στην σημερινη Ελλαδα της κρισης!!!!

Ο φιλος βεβαια το ειπε κυριως με την εννοια, οτι μαλλον δεν στηριζουν καλα τα ποδια, οτι ισως ο πολυς καιρος μαζι τους να δημιουργησει διαφορα προβληματα, κλπ Και να διευκρινησω οτι μιλουσε παντοτε για καλα/επωνυμα παπουτσια, οχι βεβαια οτι ο ‘κανονας’ του δεν αφορα και τα φτηνα, αλλα το λεω για να μην πει καποιος ‘λογικο ειναι, τα φτηνα μετα απο λιγο τα πετας’. Ο φιλος μου ελεγε οτι ανεξαρτητως φθορας….τα πετας! Γιατι αλλιως, ρισκαρεις την υγεια των ποδιων σου. Και ειπε επισης οτι και οι ιδιοι οι κατασκευαστες εχουν οριο ζωης στα παπουτσια τους συγκεκριμενα χιλιομετρα, αλλα ουτε αυτο το εχω ακουσει πουθενα, ουτε μπορω να το επιβεβαιωσω.

Εσεις τι γνωριζετε πανω σε αυτο το θεμα;

Δημοσ.

Ισχυει κυριως για τα running shoes (και γενικα με αυτα που αθλειται καποιος πχ, basketball shoes, cleat shoes etc.)

check this out.

http://well.blogs.nytimes.com/2013/02/18/when-to-retire-a-running-shoe/?_r=0

http://www.runnersforum.com/special/life-of-shoe.php

Πολυ χρησιμη πληροφορηση, να σαι καλα!

Βεβαια, τα running shoes ειναι μια ειδικη κατηγορια απο μονη τους,

οπου υφιστανται συνηθως συχνη/εντατικη καταπονηση σε μικρο χρονικο διαστημα,

οποτε εχει λογικη.

Δημοσ.

Είχα συζήτηση για παπουτσια πριν λιγο με καποιον φιλο και μου ειπε κατι που δεν θυμαμαι να το εχω ξανακουσει:

ότι τα παπουτσια έχουν όριο ζωής!

Και ότι πρεπει να πετάς τα παπουτσια σου, ακομη κι αν δεν εχουν χαλάσει, αν εχεις ‘γραψει’ πολλα χιλιομετρα μαζι τους!

Εχετε ακουσει εσεις κατι τετοιο;

Ειχα την εντυπωση οτι αν παπουτσια που φορας, και δεν ενοχλουν ή δεν εχουν (σοβαρη) φθορα, οτι δεν υπαρχει λογος να τα πεταξεις!

Εξαλλου, παντα η οικονομία και η καλη διαχειριση ηταν αρετή και ζητουμενο, ποσο μαλλον στην σημερινη Ελλαδα της κρισης!!!!

Ο φιλος βεβαια το ειπε κυριως με την εννοια, οτι μαλλον δεν στηριζουν καλα τα ποδια, οτι ισως ο πολυς καιρος μαζι τους να δημιουργησει διαφορα προβληματα, κλπ Και να διευκρινησω οτι μιλουσε παντοτε για καλα/επωνυμα παπουτσια, οχι βεβαια οτι ο ‘κανονας’ του δεν αφορα και τα φτηνα, αλλα το λεω για να μην πει καποιος ‘λογικο ειναι, τα φτηνα μετα απο λιγο τα πετας’. Ο φιλος μου ελεγε οτι ανεξαρτητως φθορας….τα πετας! Γιατι αλλιως, ρισκαρεις την υγεια των ποδιων σου. Και ειπε επισης οτι και οι ιδιοι οι κατασκευαστες εχουν οριο ζωης στα παπουτσια τους συγκεκριμενα χιλιομετρα, αλλα ουτε αυτο το εχω ακουσει πουθενα, ουτε μπορω να το επιβεβαιωσω.

Εσεις τι γνωριζετε πανω σε αυτο το θεμα;

seriously;

Τι οριο χιλιομέτρων και μπουρδες γράφεις;

Τα υλικά έχουν φθορά με βάση τη χρήση και τη φροντίδα. Η φθορά των υλικών ειναι εν μέρη γνωστή στις εταιρίες, όπως και το κόστος. Ενα παπουτσι που ειναι φτιαγμένο για "παω για καφε" αν δουλευτεί όπως ένα ορειβατικό μποτάκι, θα σου βγει off σε dt. Απλή κοινή λογική και δεν ειναι ορια χιλιομέτρων (σιγα μη βαζουν και τσιπακια! ).

Αν ένα προϊόν φτιάχνονταν να αντέχει για πάρα πολλά χρόνια βαριάς χρήσης, πρώτον θα κόστιζε μια περιουσία και δευτερον η εταιρεία θα έκλεινε. Αυτά για υγεία ποδιών θα τα καταλάβαινα αν ήσουν επαγγελματίας αθλητής που το παπούτσι θα ήταν εργαλείο, αλλά για "πάω καφε και βόλτα" δεν ισχύουν.

Πάντως mentora αρχίζω να σε ζηλεύω. Πρέπει να είσαι πολύ χαλαρός στη ζωή σου για να σε προβληματίζουν θέματα όπως ποδόλουτρα, αερόσολες και πάτοι παπουτσιών.

Δημοσ.

Το όριο χιλιομέτρων ισχύει και κάθε σοβαρός runner το γνωρίζει,οι υπόλοιποι ας το αγνοήσουν.

Τα παπούτσια επίσης χάνουν τις ιδιότητές τους (απορρόφηση κραδασμών) με το πέρασμα του χρόνου.

Ακόμη και αν είναι αποθηκευμένα σωστά ένα παπούτσι 3 χρόνια μετά τη κατασκευή του δεν είναι κατάλληλο για τρέξιμο.

Όποιος διαφωνεί με τα παραπάνω (δικαίωμά του βέβαια) είτε έχει άγνοια,γιατί με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο π.χ στο forum του runningnews.gr,είτε δεν ασχολείται σοβαρά με το τρέξιμο.

• Like 2
Δημοσ.

Το όριο ζωής τους το βάζεις εσύ όταν τα πετάξεις στα σκουπίδια.

Δεν υπάρχει κάποιο "εργοστασιακό" όριο που να σε υποχρεώνει να τα πετάξεις, ενώ ενδεχομένως να είναι ακόμη λειτουργικά.

Δημοσ.

Aφου το εχεις πιασει το νοημα στο αλλο thread σου , τι παιδευεσαι παλι.Μασαζακι,ποδολουτρακι και καμμια κρεμουλα . :-D

Δημοσ.

Ισχυει αυτο με το οριο αξιοπιστιας και αποδοσης ενος παπουτσιου. Περαν της φθορας λογω κραδασμων κτλ, υφισταται και παραυφισταται τελος βαση ημερομηνια παραγωγης.

Και εξηγουμαι.

Ειχα παρει κατι timberland για ορειβασια, απο προσφορα. Παλια κυκλοφορια, αλλα ολοκαινουργια παπουτσια. Λοιπον, πηγα με αυτα, συνολο σε 12 πεζοποριες/ορειβασια. Μην φανταστεις τιποτα ακραιο, με φιλους πηγαιναμε βολτα σε βουνα εντος νομου Αττικης.

Την τελευταια φορα, ξεκολλησαν σχεδον ταυτοχρονα και οι δυο πατοι, μετα το τελος της βολτας! Εφυγε η κολλα κατευθειαν. Και συγκεκριμενα εκεινη τη μερα, ητανε η πιο "δυνατη" βολτα απο ολες τις υπολοιπες. Θα μπορουσαν καλλιστα να ειχανε φυγει οι πατοι την στιγμη που ημασταν σε δυσβατο μερος η σε αναβαση/καταβαση και να συνεβαιναν χιλια δυο πραγματα.

Δεν ειχα κρατησει την αποδειξη για το ψαξω περαιτερω νομικα, σε κοινοτητες του εξωτερικου παντος μου ειπανε να μην ξαναπαρω timberland, και μου τονισαν να μην αγορασω ποτε ξανα, παπουτσια παλιας κατασκευης/κυκλοφοριας λογω του οτι οι κολλες/ραφες κτλ φθειρονται απο το χρονο, οσο καλα συσκευασμενα και αν ειναι.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα ασχοληθεί αρκετά με αυτό το θέμα παλιά. Άκρη δεν έβγαλα.

Γενικώς εικάζεται για αθλητικά παπούτσια είναι 500-600 χιλιόμετρα. Εκτός αν πάμε σε ειδικά αθλητικά π.χ για μαραθώνιο που φτάνουμε 900-1000 χιλιόμετρα.

Από την άλλη δεν βγάζεις καμιά άκρη αν κάνεις σύγκριση τιμής-χιλιομέτρων. Μπορεί να βρεις παπούτσια των 30-40 ευρώ να αντέξουν πολύ περισσότερο από αυτά των 100 ευρώ.

Η διάρκεια ζωής των παπουτσιών εξαρτάται από το βάρος σου και την δραστηριότητα που εκτελείς με αυτά.

Ισχυει αυτο με το οριο αξιοπιστιας και αποδοσης ενος παπουτσιου. Περαν της φθορας λογω κραδασμων κτλ, υφισταται και παραυφισταται τελος βαση ημερομηνια παραγωγης.

Και εξηγουμαι.

Ειχα παρει κατι timberland για ορειβασια, απο προσφορα. Παλια κυκλοφορια, αλλα ολοκαινουργια παπουτσια. Λοιπον, πηγα με αυτα, συνολο σε 12 πεζοποριες/ορειβασια. Μην φανταστεις τιποτα ακραιο, με φιλους πηγαιναμε βολτα σε βουνα εντος νομου Αττικης.

Την τελευταια φορα, ξεκολλησαν σχεδον ταυτοχρονα και οι δυο πατοι, μετα το τελος της βολτας! Εφυγε η κολλα κατευθειαν. Και συγκεκριμενα εκεινη τη μερα, ητανε η πιο "δυνατη" βολτα απο ολες τις υπολοιπες. Θα μπορουσαν καλλιστα να ειχανε φυγει οι πατοι την στιγμη που ημασταν σε δυσβατο μερος η σε αναβαση/καταβαση και να συνεβαιναν χιλια δυο πραγματα.

Δεν ειχα κρατησει την αποδειξη για το ψαξω περαιτερω νομικα, σε κοινοτητες του εξωτερικου παντος μου ειπανε να μην ξαναπαρω timberland, και μου τονισαν να μην αγορασω ποτε ξανα, παπουτσια παλιας κατασκευης/κυκλοφοριας λογω του οτι οι κολλες/ραφες κτλ φθειρονται απο το χρονο, οσο καλα συσκευασμενα και αν ειναι.

Φίλος μου έχει timberland που του τα χάρισαν μέσα στο 90' και τότε ήταν ήδη χρησιμοποιημένα για 2-3 χρόνια. Τα έχει φορέσει αρκετά για μια 10ετια και βάλε, μετά τα άφησε αλλά που και που τα βάζει περιστασιακά, συνήθως περπάταει έξω βόλτες και γενικά περπατάει αρκετά. Τα παπούτσια δεν έχουνε πάθει τίποτα. Στην αρχή δεν τον πίστευα βέβαια και νόμιζα οτι μου έκανε πλάκα αλλά δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω.

• Like 1
Δημοσ.

Θα ηθελα να μοιραστώ το πένθος μου μαζι σας, σημερα κηδευω εναν πολυ καλο αδερφικο φιλο, μου σταθηκε σε δύσκολες στιγμες κ ηταν πάντα εκει οταν τον χρειαζόμουν, δυστυχώς ο εντονος τροπος ζωης του, εφθειρε το σωμα του κ εχθες στις 11 κ 45 μμ εχασε την μαχη με την ζωη

Αντιο μπλε all star, θα σε θυμάμαι για παντα

• Sad 1
Δημοσ.

Κατ'εμε τα timberland ειναι τα καλυτερα αντρικα παπουτσια, σαν overall μιλαω,

και πανω απ'ολα, σκυλια αντοχης....λιγοτερο απο δεκατια δεν μου βγαζουν....

Και εξηγουμαι.

Επιτελους να και καποιος που εχει παρομοιους προβληματισμους και εμπειριες, οταν αλλοι λοιδωρουν και απαξιουν...

http://www.insomnia.gr/topic/468368-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD/page-3

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...