Προς το περιεχόμενο

Νέα ένδειξη A1 στις microSD κάρτες για βελτιστοποιημένη εκτέλεση Android εφαρμογών


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα νέο σύμβολο θα κάνει την εμφάνισή του στις μελλοντικές microSD κάρτες το επόμενο διάστημα, ανάμεσα σε ενδείξεις ταχύτητας όπως HC και XC, οι οποίες αφορούν τη δυνατότητα εγγραφής κυρίως βίντεο και φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης.

Με την αναγραφή της λέξης Α1, όλες οι σχετικές microSD κάρτες θα υποστηρίζουν πολύ πιο γρήγορη εκτέλεση των Android εφαρμογών αν ο χρήστης έχει προχωρήσει στην εγκατάστασή τους στην κάρτα και όχι στην εσωτερική μνήμη του smartphone προκειμένου να εξοικονομήσει χώρο. Κάτι τέτοιο γίνεται εφικτό με το νέο Application Performance Class πρότυπο το οποίο θεσπίζει ελάχιστες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής της microSD κάρτας προκειμένου η εκτέλεση και η λειτουργία ενός app να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη. Επιπλέον το πρότυπο υποστηρίζεται μόνο από την έκδοση 6.0 Marshmallow του Android και άνω.

 

 

Όπως αναφέρει το SD Association, οι ελάχιστες ταχύτητες που θα πρέπει να υποστηρίζει μια microSD κάρτα που θα φέρει την ένδειξη A1 είναι σε ότι αφορά την ταχύτητα ανάγνωσης τα 1500 IOPS/δευτερόλεπτο και τα 500 IOPS για την ταχύτητα εγγραφής. Η δυνατότητα συνεχούς μεταφοράς δεδομένων θα πρέπει να διαθέτει ταχύτητα 10ΜΒ ανά δευτερόλεπτο.

 

Διευκρινίζεται ότι αρκετές από τις microSD κάρτες που κυκλοφορούν ήδη στην αγορά, υποστηρίζουν τις παραπάνω ταχύτητες όμως η ένδειξη A1 θα κάνει πιο εύκολο τον εντοπισμό τους για κάποιον που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει μία μόνο για την εκτέλεση εφαρμογών.

 

Link.png Site: PhoneArena

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

αυτό που έχουμε πλέον σε mm καλύτερη υποστήριξη όσον αφορά τις κάρτες , που έχει βγει νέα εκδοχή της κάρτας (από samsung , ufs αλλά θέλει και διαφορετική θύρα) και βγάζουν οι κατασκευαστές (κάποιοι έστω) την θύρα πως το λέμε ; :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

η ειρωνία της υποθεσης ειναι πως βγάζουν SD optimized να τρέχουν apps, και την ιδια στιγμή οι κατασκευαστες σκοτώνουν τις SD... οχι μονο στα κινητα, αλλα ακομα και στα laptop.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μαρκετιστικο μου κανει. Ιδια χαρακτηριστικα με τις u1 απλα αλλος συμβολισμος?

οχι, νεα πιστοποιηση και θα πρεπει να εχουν

random read IOPS of 1500
write IOPS of 500
sustained sequential performance of 10MB/s

για να παρουν την πιστοποιηση, και να ξεχωρισουν τις "καλες" απο τις "κακες" class 10(που δινουν εμφαση στην ταχυτητα, ενω θα πρεπει να δινουν εμφαση και σε φορτωση εφαρμογων,μικρο latency κλπ)

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καινουρια νουμερα για τα νουμερα

 

Οι κατασκευαστες αποτυγχανουν να αναγραψουν τα iops στη συσκευασια και ο χρηστης δεν εχει την πληρη εικονα απο το τι αγοραζει.

 

sd card association σωστη παρατηρηση, μετρια εκτελεση. Νουμερα για να εξηγησουν τα νουμερα. Αν απλα αναγραφοταν τα iops θα ηταν πολυ βολικοτερο. Το ιδιο και για τις ταχυτητες σειριακης αναγνωσης/εγγραφης.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφού ξεπούλησε της SD και κανείς πλέον δεν παίρνει καιρός να πουλήσει και το γράμμα που στην ουσία κάποια τεράστια αλλαγή δεν υπάρχει . τώρα αν δει κάποιος κάποια διαφορά ποιο πολύ στο μυαλό του θα είναι πάρα στην πραγματικότητα.οσες εφαρμογές μπαίνουν στην κάρτα class 10 που έχω καμιά δεν κολλάει,εμενα με καλύπτει ή κάρτα μου.στην ουσία πεταμενα λεφτά είναι .να μην σου πω είναι τίποτα οι ίδιες κάρτες και το πολύ πολύ να έβαλαν καμία σφραγίδα πάνω με το A1 και μετά θα βγει ή Α2 και λέμε πως αλλιώς θα πουλήσουν

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...