Προς το περιεχόμενο

Μελέτη του Stanford φανερώνει τη δυσκολία των φοιτητών να ξεχωρίσουν μια πραγματική από μια ψεύτικη είδηση


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απλό το θέμα για μένα, ΔΕΝ διαβάζω ειδήσεις από κοινωνικά δίκτυα αλλά - θα ακουστεί εξωπραγματικά εξωφρενικό - γράφω τη διεύθυνση ενός σοβαρού ειδησεογραφικού site και ενημερώνομαι!!!! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καμία σχέση με χαλασμένο τηλέφωνο.

 

Κατασκευασμένες ειδήσεις είναι για χειραγώγηση των ανθρώπων. Παλιό το κόλπο απλά πλέον έχει πάει σε άλλο επίπεδο λόγω διαδικτύου κλπ. Δεν είναι ότι τους ξεφεύγουν αυτά. Ηθελημένα το κάνουν.

 

Η πολιτική είναι βρώμικο παιχνίδι. Και στην τελική όλα είναι πολιτική.

 

Α για πολιτική μιλούσαμε; Νόμιζα ήταν για πως το λένε α ναι

Δυστυχώς έτσι είναι. Έγινε ένας σεισμός πρόσφατα εδώ κοντά σε μένα και ήταν 4.8 Ρίχτερ από επίσημη πηγή, όταν γύρισα σπίτι ή αδελφή μου έλεγε ότι ήταν 5.6 σχεδόν 5.8. Προφανώς το Facebook είναι παραπληροφοριση

 

Στην πράξη ονομάζεται clickbait (και κάπως αλλιώς δεν θυμάμαι) που ουδεμία σχέση έχει με πολιτική.

 

 

Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα.

Το facebook και το κάθε facebook δεν θα πρέπει να

βάζει χέρι στην ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση.

 

ε το άτιμο το facebook που αφήνει τους χρήστες να αποφασίζουν αυτοί τι θέλουν να γράφουν. Σε λίγο θα μας πείτε ότι το φατσοβιβλίο ανάγκασε τον Oliver Healey να διαγράψει τη δημόσια μαλακία που είχε πει.

 

Το λυπάμαι όμως το καημένο γιατί αν έβγαινε η γυναίκα, θα το έκραζαν για συστημικό αλλά τώρα το κράζουν πάλι γιατί κάπου κάπως κάποτε πετάχτηκαν δυο trendings υπερ του άλλου (λες και αυτό ήταν πιο σημαντικό από τη τούμπα που έκανε ο TC).

 

Τώρα αν είναι να μπαίνουμε στο r/pizzagate για ενημέρωση, τότε καλύτερα να κανουμε αυτό που λέει ο mants118

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και προφανώς δεν αναφερόμουν για τον σεισμό.

Αν και υπό συγκεκριμένες συνθήκες να εμπλεκόταν η πολιτική. Ούτε η πρώτη φορά θα ταν ούτε η τελευταία.

Σημασία έχει ότι σε γενικές γραμμές πολλές κατασκευασμένες ειδήσεις δεν είναι "αθώες". Πάντα υπάρχει κάποιος από πίσω που για συγκεκριμένο σκοπό την κατασκεύασε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρκετοί φίλοι μου δυστυχώς δεν το χρησιμοποιούν, αλλά τουλάχιστον μπορούμε να δούμε συνδέσμους από ιστοσελίδες που περιέχουν επικαιρότητα και να μάθουμε τα νέα. Με ανησυχεί πάντως ότι ακόμα και μέσα στα σχολεία οι μαθητές αν και εχει απαγορευθεί είναι κολλημένοι σε ένα κινητό όλη μέρα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο με έρευνα μπορεί κανείς να είναι σίγουρος και να σχηματίσει άποψη για μία είδηση. Δεν πρέπει να περιμένουμε από δύο τρία μεγάλα δίκτυα. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Όσο πιο πολλοί ανόητοι, τόσο το καλύτερο γι' αυτούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως είτε υπήρχε ράδιο αρβύλα παλιά είτε όχι πλέον έχει ξεφύγει τώρα, μην συγκρίνετε το τότε με το τώρα. Το Facebook υπάρχει παντού και έχει μπει στις ζωές όλων μας. Εγώ προσωπικά έχω σβήσει την εφαρμογή από το κινητό μου, χωρίς να σβήσω τον λογαριασμό και μπαίνω που και που από τον browser. Δεν είναι ότι νιώθω καλύτερα η πιο ελεύθερος και βλακειες... Απλά δεν χάνω άσκοπα χρόνο από την ζωή μου βλέποντας ένα σωρό χαζά στο news feed μου. Πιστεύω ότι το μεγαλύτερο κακό που κάνει το fb είναι να χαλάει τον χρόνο μας, και ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχουμε. Την λάθος πληροφορία πιστεύω ότι κάποιος που έχει μυαλό θα την ξεχωρίσει. Απλά το fb κάνει συνδυασμό αυτών των δύο και είναι καταστροφικό ( δλδ σου τρώει πολύ χρόνο και σου μαθαίνει και λάθος πράγματα). Τέλος όσων αφορά τα άτομα που μιλάμε, απλά έχω κρατήσει το μεσεντζερ ως μέσο επικοινωνίας με φίλους μου που είναι μακριά.

 

Να σημειώσω πως από την ημέρα που έβγαλα την εφαρμογή από το κινητό μου μπαίνω 1 με 2 φορές την εβδομάδα και αυτό αν.

 

Συγνώμη αν βγήκα λίγο off topic

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έσβησα το Facebook πριν 5-6 μήνες και η ζωή μου έχει ανέβει τουλάχιστον 3 επίπεδα ποιοτικά! Αισθάνομαι πιο ανεξάρτητος, απελευθερωμένος, υγιής και δεν παραβιάζεται η ιδιωτικότητα μου 24/7 από μια εταιρεία! Επίσης πλέον είμαι Vegan και ατμιστής! ι!

 

Ξέχασες να αναφέρεις οτι χρησιμοποιείς μόνο προϊόντα της Apple. Fix that asap,  εχεις και μετοχές στον Nasdaq...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διασταυρώστε, διασταυρώστε διασταυρώστε και αφήστε την λογική σας να λειτουργήσει.

Και μην διαβάζετε ειδήσεις από τα social media το κέρατο μου. Το επιχειρηματικό τους μοντέλο είναι να πουλάνε δεδομένα όχι να σας ενημερώνουν.

Πως να το πω αλλιώς;

κου και ο = κο

του και α = τα

όλο μαζί όρνιθα!!

Ο χρόνος είναι πολύτιμο αγαθό όπως λέει και ένας φίλος πιο πάνω, χρησιμοποιήστε τον για να κάνετε κάτι δημιουργικό και όχι για να αυξήσετε την περιουσία του Zuckerberg.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παντα και παντου θα υπαρχουν ψευτικες ειδησεις και ανθρωποι που τις αναπαραγουν για προσωπικα οφελη..παρτε παραδειγμα τους πιο πολλους ελληνες <<δημοσιογραφους>>.πολλοι απο αυτους εχουν απιστευτα χρηματα,σπιτια,επιχειρησεις π.χ δικες τους εφημεριδες..δεν νομιζω πως ολα αυτα τα εφτιαξαν με μισθους και κομποδεμα...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και  γιατι να μην μας γινει μαθημα ποσο  χαμηλος ειναι ο μεσος ορος των ανθρωπων  και ποσοι καθυστερημενοι  με ανυπαρκτη κριτικη ικανοτητα   υπαρχουν εκει εξω?

Και ποιος τους έκανε έτσι; Ποιος είναι υπεύθυνος για να μην καταντήσουν οι πολίτες έτσι; Εκτός αν εννοείς τις λεγόμενες "οικογένειες καθυστερημένων", τους έχεις δει, φαντάζομαι, φωνάζουν όλοι την ώρα, η γυναίκα συνήθως έχει μούσι και έχουν να κάνουν μπάνιο κανέναν χρόνο (και δεν αναφέρομαι σε άστεγους).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εδώ ο ελεύθερος τύπος πριν χρόνια είχε γράψει για την συνάντηση καραμανλη ερντογαν περιγράφοντας το κλίμα της συζήτησης και λόγο του ότι ακυρώθηκε το ταξίδι την τελευταία στιγμή κυκλοφόρησε το φύλλο και ζήτησαν συγγνώμη αλλά τη να την κάνω κατόπιν εορτής

 

Δεν ήταν ο ελεύθερος τύπος αλλά το βήμα (ο ΕΤ ειχε ένα απλό μονόστηλο). Και το βήμα ζήτησε όντως συγγνώμη και μάλιστα με την δέσμευση του ίδιου του εκδότη να μην ξανασυμβεί ποτέ αυτό παρά το ότι το κάνουν όλες οι εφημερίδες για πρακτικούς λόγους που δήθεν το επιβάλλουν ως αναγκαιότητα (να «προβλέπεις» τι θα συμβεί και καλά επειδή δεν προλαβαίνεις τα τυπογραφεία αφού οι κυριακάτικες γράφονται το Σάββατο για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν κυριακή).

 

Για να μην τα πολυλογώ, ούτε εξάμηνο δεν κράτησε η δέσμευση αυτή.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έσβησα το Facebook πριν 5-6 μήνες και η ζωή μου έχει ανέβει τουλάχιστον 3 επίπεδα ποιοτικά! Αισθάνομαι πιο ανεξάρτητος, απελευθερωμένος, υγιής και δεν παραβιάζεται η ιδιωτικότητα μου 24/7 από μια εταιρεία! Επίσης πλέον είμαι Vegan και ατμιστής! Όσο για τους φίλους μου που θέλουν να δουν τις "περιπέτειες μου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο", ας ηταν μαζί μου να μοιραζόμασταν αυτές τις στιγμές ή ας μου ζητήσουν να στείλω φωτογραφίες...οχι να τις βλέπουν εκατομμύρια άλλοι χρήστες! Σας συμβουλεύω να σβήσετε το facebook! Μόνο σε καλο θα σας βγει!

μαζί σου 100%

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το 99% των πληροφοριών που μεταδίδονται αυτή τη στιγμή από όλα τα μέσα, είναι είτε εξωφρενικές υπερβολές, είτε αναίσχυντα ψεύδη. Κλείνουμε τηλεοράσεις/ραδιόφωνα, χρησιμοποιούμε εφημερίδες μόνο για τη βάση κλουβιών πουλιών και δίνουμε μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο. Διαχωρίζουμε την είδηση από την άποψη, πετάμε την άποψη, κρατάμε την είδηση, αφού πρώτα αναζητήσουμε τις πηγές της και τη διασταυρώσουμε από όλες τις (μ)πάντες. Η εποχή της αθωότητας (=τυφλή εμπιστοσύνη στα media) έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Για να είστε σίγουροι, πάρτε ως δεδομένο πως οτιδήποτε κυκλοφορεί είναι ψέμα μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

 

 

Α, και σκατά στους φασίστες!

 

Να δώσουμε βάση στο ίντερνετ που γίνεται ο κακός χαμός; Χειρότερα τα έχει κάνει τα πράγματα το ίντερνετ κσι όχι καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Διαφωνώ και σε αυτό που λες για την άπιψη. Πολλές φορές μια σωστή άποψη είναι πιο σημαντική από την ίδια την είδηση.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...