Vasilisxd Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα , μια βοήθεια με το excel καθότι και πολύ ασχετος ! Θέλω να συγκρίνω 2 στήλες με "text" οι οποιες διπλα τους έχουν και ενα πεδίο id. Η στήλη_2 είναι η master και η στήλη_1 αυτη με τις πολλές εγγραφες που ανηκουν στην master. Οπότε : Αν στήλη_1 υπάρχει στην στήλη_2 τότε στηλη_1_id = στηλη_2_id.
kiko33gr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Λογικά απλή vlookup θα δουλέψει: =vlookup("κελί_στη_στήλη1";στήλη_2:στήλη_2_id;2;0) Έτσι κάθε φορά που θα βρίσκει την τιμή από τη στήλη 1 στη στήλη 2, θα φέρνει το στήλη_2_id. Αν δεν το βρεί θα βγάζει N/A. Δοκίμασέ το και πες μου, γιατί τώρα δεν έχω excel μπροστά μου και τα γράφω από μνήμη.
Vasilisxd Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μπά =VLOOKUP(D1; Sheet2!B:B; Sheet2!A:A; 2; 0) μου λέει ότι έβαλα "too many arguments". αλλά και =VLOOKUP(D1; Sheet2!B:B: Sheet2!A:A; 2; 0) , όλα ειναι #N/A , το ίδιο και αμα βάλω "D1"
kiko33gr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Για να καταλάβω: Στο D1 είναι το κελι απο τη στήλη_1, σωστά; Στο Sheet2, στήλη Α ειναι η στήλη_2 με τιμές ίδιες με στήλη_1; Στο Sheet2, στήλη Β είναι η στήλη_2_id; Αν τα από πάνω είναι σωστά, τότε είναι αυτό: =vlookup(D1;Sheet2!A:B;2;0) Η συνάρτηση αυτή θα ψάξει την τιμή του D1 στη στήλη Α του Sheet2 και θα φέρει την αντίστοιχη τιμή από τη στήλη Β. Θα ψάξει ακριβώς το ίδιο όμως - το "βασιλης" είναι διαφορετικό από το "Βασίλης".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα