logokrimenos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Αν κάποιος που δεν δούλευε για κάποια χρόνια και απο τον Ιούνιο έχει ξεκινήσει νέα εργασία, πότε μπορεί να βγάλει βιβλιάριο απο το ΙΚΑ?
visualizer Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 α) στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και στα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1/3/2016 έως 28/2/2017, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2015), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπεντάμηνου. Πηγη : http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/340893/vivliario-ika-2016-posa-ensima-apaitoyntai-gia-ti-theorisi---elegkste-ean-exei-theorithei
gokuthelegend Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 α) στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και στα μέλη οικογένειας τους, για την περίοδο από 1/3/2016 έως 28/2/2017, είναι δυνατή η χορήγηση παροχών ασθένειας σε είδος, με τη συμπλήρωση τουλάχιστον πενήντα (50) ημερών ασφάλισης, είτε κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος (2015), είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπεντάμηνου. Πηγη : http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/story/340893/vivliario-ika-2016-posa-ensima-apaitoyntai-gia-ti-theorisi---elegkste-ean-exei-theorithei Το αυτό. Επίσης αν πληρείς τις παραπάνω προϋποθέσεις, μπορείς να περάσεις από το ΙΚΑ και να σου βγάλουν το βιβλιάριο στο πι και φι (συν φυσικά τον χρόνο που θα περιμένεις στην ουρά, αλλά από την στιγμή που θα φτάσεις στον γκισέ στο βγάζουν κυριολεκτικά σε 5 λεπτά).
Anorymous Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Αν κάποιος που δεν δούλευε για κάποια χρόνια και απο τον Ιούνιο έχει ξεκινήσει νέα εργασία, πότε μπορεί να βγάλει βιβλιάριο απο το ΙΚΑ? Εγώ που έβγαλα πρώτη φορά πέρσι αυτό που ξέρω είναι ότι βγαίνει μετά από τρεις μήνες περίπου αφού συμπληρωθούν τα ενσημα.
kosmasdel Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Εγώ που έβγαλα πρώτη φορά πέρσι αυτό που ξέρω είναι ότι βγαίνει μετά από τρεις μήνες περίπου αφού συμπληρωθούν τα ενσημα.Ετσι είναι. Ή 2 ή 3 μήνες γιατί τόσο παίρνει να οριστικοποιηθουν τα ενσημα. 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Ετσι είναι. Ή 2 ή 3 μήνες γιατί τόσο παίρνει να οριστικοποιηθουν τα ενσημα. Ετσι ακριβως και με την κορη μου φετος .
Sorath Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Αν δεν θέλετε να περιμένετε να οριστοκοποιηθούν, μπορείτε να ζητείσετε τα ένσημα απο το λογιστή της εταιρίας που εργάζεστε.
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Αν δεν θέλετε να περιμένετε να οριστοκοποιηθούν, μπορείτε να ζητείσετε τα ένσημα απο το λογιστή της εταιρίας που εργάζεστε. Δεν τανει .Ο λογστης υποβαλει την ΑΠΔ αλλα το ΙΚΑ καθυστερει να τα οριστικοποιησει .
logistoulis Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Εγώ έχω δώσει βεβαίωση εργοδότη νωρίτερα σε κάποιους που ήθελαν κάλυψη (αυτή η βεβαίωση είναι σαν απδ απλά τη σφραγίζει ο εργοδότης), αλλά δε θυμάμαι αν πέρασε για να βγει νωρίτερα το βιβλιάριο, δεν ασχολήθηκα να μάθω τι έγινε.. Συνήθως αυτή τη δίνουν για να πας ταμείο ανεργίας επειδή θέλουν να βλέπουν τα τελευταία σου ενσημα που δε φαίνονται ακόμα στο σύστημα του ικα Διαφορετικά όπως λένε και παραπάνω πας όταν έχεις τα 50 και 2-3 μήνες μετά ώστε να έχουν φανεί στο σύστημα. Γενικά το ΙΚΑ είναι τα ζώα μου αργά στο κάθε πότε ενημερώνεται για αυτά που έχουν ήδη συμβεί. Στις πληρωμές ειδικά είναι τέλειο..
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Εγώ έχω δώσει βεβαίωση εργοδότη νωρίτερα σε κάποιους που ήθελαν κάλυψη (αυτή η βεβαίωση είναι σαν απδ απλά τη σφραγίζει ο εργοδότης), αλλά δε θυμάμαι αν πέρασε για να βγει νωρίτερα το βιβλιάριο, δεν ασχολήθηκα να μάθω τι έγινε.. Συνήθως αυτή τη δίνουν για να πας ταμείο ανεργίας επειδή θέλουν να βλέπουν τα τελευταία σου ενσημα που δε φαίνονται ακόμα στο σύστημα του ικα Διαφορετικά όπως λένε και παραπάνω πας όταν έχεις τα 50 και 2-3 μήνες μετά ώστε να έχουν φανεί στο σύστημα. Γενικά το ΙΚΑ είναι τα ζώα μου αργά στο κάθε πότε ενημερώνεται για αυτά που έχουν ήδη συμβεί. Στις πληρωμές ειδικά είναι τέλειο.. Επειδή το εζησα πολύ προσφατα δεν φτανει η βεβαιωση εργοδοτη για εδοση βιβλιαριου ασθενειας για το βαδυπορειακο ΙΚΑ. Παρολο που είναι μολις 19 καλα εκαν ακαι το εβγαλα γιατι χτηπησε το ποδι της τον περασμενο μηνα και αφου της ειχα κανει διακοπη από το δικο μου ταμειο θα ηταν ανασφαλιστη. Τις 7 από τις 10 μερες αναρωτηικη που πηρε το ΙΚΑ της πληρωσε (συμμετοχη) μεσα σε 15 μερες σε τραπεζικο λογαριασμο που ειχε δωσει. Τραβηξα μεγαλη ταλαιπωρια αλλα οφειλοταν σε αγνοια του προσωπικου του ΙΚΑ Κηφισιάς.
logistoulis Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 στο ικα που λες είναι μία κυρία που μας έχει σώσει όταν τρώγαμε κολλήματα πάντως, σούπερ εξυπηρετική και ξέρει τα πάντα, τη παίρνουμε και για απορίες άσχετες με τη περιοχή της γιατί είναι κινητή εγκυκλοπαίδεια αλλά αυτή είναι σε τμήμα που έχει να κάνει με επιχειρήσεις, δεν έχει πάρε δώσε με ασφαλισμένους προφανώς δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι το ίδιο, αλλά δυστυχώς έχει να κάνει με την ευσυνειδησία του καθενός, υπάρχουν αρκετοί που βαριούνται και σου κάνουν τη ζωή δύσκολη για απλά πράγματα, ή μερικοί που είναι τελείως πατόψαρα και είναι υπέρ του δέοντος τυπικοί. συνήθως οι πιο έμπειροι ξεπερνούν τέτοιες βλακείες και γίνεται η δουλειά χωρίς να ταλαιπωρούν το κόσμο σε δική μου πρόσφατη ασθένεια στο ικα της περιοχής μου έστειλα τη μητέρα σαν πρώην συνάδελφος σε συνάδελφο να τελειώνουμε γρήγορα και παρόλο που τελικά πληρώθηκα πριν τελειώσει ο μήνας στα διαδικαστικά μας έπρηξε ο άλλος χωρίς λόγο, ευτυχώς δε χρειάστηκε να πατήσω εγώ με πόδι μπαταρισμένο και πατερίτσες 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Εγω στην Κηφισιά πηγα με εξουσιοδοτηση .Στη αρχη μου ειπαν ότι θελει το χαρτι του ΚΑΤ με την αναρωτηκη θεωρηση από ελεγκτή του ΙΚΑ .Το εκανα αν και δεν χρειαζοταν γιατι δεν νοσηλευτικε . Μου ειπαν ότι αφου δεν ειχε 120 ενσημα τον προηγουμενο χρονο δεν επερνε επιδοτηση ασθενείς . Ζητησα μηδενικη αποφαση . Ελα που το συστημα εβγαλε επιδοτηση εστω 15 ευρω και η αποφαση αυτή ηταν απαραιτητη για τον εργοδοτη για να καλυψει την διαφορα . Την πηγε στον εργοδοη η κορη μου αλλα ανατι για 10 μερες εγραφε 7 αναρωτικη . Εφτασα μεχρι τη διευθυντρια και εστειλα email και στην Διοικηση του ΙΚΑ χωρις φυσικα να παρω απαντηση για την ταλαιπωρια Ξανα στο ΙΚΑ για διορθωτικη και ξανα επιδοτηση από ΙΚΑ 31 ευρω και ξανα στον εργοδοτη !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eidikos33 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 εγω που εχω μονο 72 ενσημα απο 1 ιουνιου εως 9 σεπτεμβρη 2016 θα ανανεωθει το βιβλιαριο μου και για το 2017 η οχι? τι λετε?
Anorymous Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 δούλεψα σε δήμο σε κοινοφελη του οαεδ που είναι αυτονόητο ότι θα κολλήσουν τα ενσημα και πήρα βεβαίωση από δήμο με τα ενσημα και δεν τα δεχόταν. Και όταν τελικά φάνηκαν έληξε η ρύθμιση για τα πενήντα και πήγε εκατό και περίμενα άλλους δύο μήνες να βγει νέα ρύθμιση. Αν δεν θέλετε να περιμένετε να οριστοκοποιηθούν, μπορείτε να ζητείσετε τα ένσημα απο το λογιστή της εταιρίας που εργάζεστε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα