Προς το περιεχόμενο

sony kd 4k hdr.


chrisgewrgi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θα ηθελα να μαθω γιατι μεχρι τωρα λεγαμε οτι για σωστο hdr  θελουμε 10bit  πανελ και οι τιμες ξεκινανε απο 1300 ευρο που ειναι η ks7000. βλεποντας τα χαρακτηριστικα της παρακατω τηλεορασης βλεπω οτι ειναι και αυτη 10 bit.ποιος ξερει 2  πραγματα παραπανω?

 

https://www.skroutz.gr/s/9777771/Sony-KD-55XD7005.html τιμη σε 55αρα.

 

 

http://www.displayspecifications.com/en/model/397c633 χαρακτηριστικα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πραγματικό hdr θέλει κατα κύριο λόγο full array local dimming η oled.και ένα 8bit panel με quantum dots είναι εντυπωσιακό αλλά οι κορυφαίες προδιαγραφές απαιτούν 10 bit.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπαρχει αυτη η προδιαγραφη που αναφερεις, σχετικα με το local dimming. Αυτα τα λενε οι καλυτερα δημιουργούν οι φωστήρες των av φορουμς κτλ κτλ....

 

Καταρχας να ξεκαθαρισουμε τον τυπο HDR. Απλη υποστήριξη HDR δεν εχει πολλες απαιτησεις πλην του H265 (HEVC) HDMI2.0 και HDCP2.2.

 

To HDR10 που απαιτει ολα τα παραπανω και επιπλεων HDMI2.0a πανελ 10bit. Τουλαχιστον 1000 νιτ φωτεινότητα (υποστηριζει μεχρι 4000) και χρωματική ακριβεια κατα το DCI-P3 πανω απο 93% και ειναι ανοιχτη πλατφορμα.

 

Το Dolby Vision που απαιτει ολα τα παραπανω αλλα αρκει το HDMI2.0, πανελ 12bit και φωτεινότητα που φτανει μεχρι τα 10.000 νιτ (θεωρητικά). και παρεχει frame-by-frame metadata. Ειναι κλειστη πλατφόρμα και απαιτεί ειδικη cpu.

 

Παρολα αυτα η UHD alliaze εχει καταληξει να υποστηριξει το HRD10 στα μελλοντικα blue-ray. Επι του παροντος υπαρχουν και τα δυο διαθεσιμα σε VOD παροχους μεχρι να κλειδωσουν 100%. 

 

ΥΓ Ολες οι Quantum Dot ειναι 10bit. Οπως και η KS7000 που ειναι πιστοποιημενη απο την  UHD Allianze και εχει τις ανωτερω προδιαγραφες στα minimum specs.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστά όλα που λες όμως χωρίς fald δεν υπάρχει σωστό hdr γιατί η tv δεν μπορεί να εστιασει το φωτισμό σε ακριβές σημείο.οπότε το local dimming είναι το παν και για αυτό η σειρά z9d της Sony είναι η καλύτερη tv για hdr.

 

Επίσης υπάρχουν μερικά μοντέλα με quantum dots αλλά 8bit panel,είναι κάποια μοντέλα του 2014-2015 κυρίως.

Επεξ/σία από Rebel21
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...