Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Κοιτα εδω https://allazorevma.gr/compare/current Δεν ειναι πιο ακριβη η ΔΕΗ .
piiii Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Καθώς τα έχω φάει με το κουτάλι όλα αυτά τα χρόνια(ειδικά την ηλ. κουζίνα και το θερμοσίφωνα), και υπόψιν είμαστε 4μελής οικογένεια, τέτοιο λογαριασμό πληρώνω 1 φορά το χρόνο και αυτό είναι ο εκκαθαριστικός του καλοκαιριού που εμπεριέχει το μαμίδι το ac(παλιάς τεχνολογίας, έχω βάλει φέτος σκοπό να το αλλάξω). Απο εκεί και πέρα, εαν έχεις δυνατότητα να βάλεις ηλιακό θερμοσίφωνα κάντο άμεσα. Σε γλυτώνει απο ΠΑΡΑ πολλά λεφτά. Εγώ προσωπικά τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα τον έχω καταργήσει πλήρως καθώς παίζω με ηλιακό, και τις κρύες και συνεφιασμένες αναλαμβάνει ο καυστήρας του φυσ. αερίου να τροφοδοτήσει με ζεστό νερό. Επίσης επειδή η ηλ. κουζίνα είναι επίσης μια αρκετά ενεργοβόρα συσκευή, που αναγκαστικά και μη την χρησιμοποιείς τακτικά(απο ζέσταμα νερού για καφέ μέχρι μαγείρεμα), ίσως θα ήταν καλήσ σκέψη να την αλλάξεις με μια υγραερίου. Εγώ ήμουν ομολογώ λίγο τυχερός και τσίμπησα την κουζίνα αερίου που είχε η μάνα μου πριν συγχωρεθεί, την μετέτρεψα να μπορεί να λειτουργεί και με υγραέριο, και μια 15αρα φιάλη που κοστίζει 20 ευρώ μου βγάζει περίπου ένα τρίμηνο χωρίς κανένα συμβιβασμό στην κατανάλωση. 1
anikologr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Καταρχάς την πάτησες γιατί για 64 kwh ξεπέρασες τις 2000 και η χρέωση αλλάζει και μάλιστα για όλες τις kwh που έχεις καταναλώσει.. Επίσης όπως σου είπαν. Ηλιακό και νυχτερινό. Αυτά τα δύο θα σε σώσουν. Μαζί με μια πιο λελογισμένη χρήση. 4
paylidis Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 με χρονοδιακόπτη δεν γίνετε auto? η θυμάμαι λάθος? με χρόνο διακόπτη και ρελε ισχύος. επισης μπορεις να το κανεις τηλεχειριζόμενο μέσω κινητου με χρονοδιακοπτες και χρηση εκτος σπιτιού κλπ (εγω π.χ. το βαζω καθε μερα 22,00-22,45 και ζεσταίνει νερό απο το κινητό-προγραμματισμένο σε εβδομαδιαία βαση)
Silverage Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Τεράστια σπατάλη. Εμείς 3 άτομα μόνο το καλοκαίρι έρχεται 180-200€ λόγω ac τα οποία όμως είναι inverter. Νομίζω ο θερμοσίφωνας είναι που σε τσακίζει. Εμείς έχουμε ηλιακό, άνοιξη-καλοκαίρι δεν χρειάζεται να ανάψει και τον χειμώνα ζεστένεται απο το καλοριφερ. Ουσιαστικά τον ανάβουμε μόνο όταν δεν έχει ήλιο και δεν έχει και κρύο δηλαδή σπάνια. 1
Sorath Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 O λογαριασμός σου αναφέρει κατανάλωση ~2000Kw/h. Σύμφωνα με αυτά που παρέθεσες καταναλώνεις χοντρικά 105Kw/h την εβδομάδα. Στο μήνα βγαίνει 420Kw/h. Επι 4 βγαίνει 1680 Kw/h.... Κοντά δηλαδή, καθώς σίγουρα υπάρχει κι αλλού χρήση του ρεύματος που δεν αναφέρεις. Αυτό που σε σκίζει, είναι ο θερμοσίφωνας. Με τις μισές ώρες χρήσης θα σου ερχόταν ~ 1350Kw/h. Αν τον καταργούσες και έβαζες ηλιακό τότε θα έπεφτες στα 1032Kw/h...
The_Judas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί δουλεύει ο θερμοσίφωνας 1.5 ώρα τη μέρα; Εγώ για 5 λεπτά το αφήνω προτού κάνω μπάνιο. Επίσης το πλυντήριο σου τι προγράμματα έχει; Γιατί 2.5 ώρες είναι πολλές. Το δικό μου γύρω στα 40 λεπτά κάνει, ενώ έχει και κάποια άλλα προγράμματα που κάνει 60-70 λεπτά. Αυτές είναι οι βασικές σπατάλες που βλέπω. Τα υπόλοιπα έχουν φυσιολογική χρήση. Καλό είναι να μην έχεις συσκευές στην αναμονή,να κλείνεις π.χ οθόνες-τηλεοράσεις όταν δεν τις χρησιμοποιείς. Αν οι συσκευές είναι παλιές θα καίνε παραπάνω από τις νέες που είναι Α+. Για led δεν ξέρω αν αξίζει ακόμη η επένδυση. Βάλε εξοικονόμησης που είναι πιο φθηνές. 1
sargio01 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 (...)Στο θερμοσίφωνα έχω ένα θέμα που ξεχναω να το κλείσω. Θα ηθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάτι που μπορώ να αλλάξω στην ασφάλεια του πίνακα (εκει που ανοίγω το θερμοσίφωνα) και όταν το ανοίγω, μετά από 30 λεπτά να κλείνει μόνο του?Στα πρώτα 1-2 χρόνια που έμενα μόνος είχα το ίδιο θέμα, το αντιμετώπισα κολλώντας στον καθρέφτη του μπάνιου post it χαρτάκια με υπενθύμιση.Στη συνέχεια συνήθισα και τον σβήνω άνετα πια
kristosfm Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 https://www.dei.gr/Documents2/CUSTOMER%20SERVICE/TIM01022016/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%93101102015%CE%A1%CF%85%CE%B8%CE%BC01022016.pdf Εδω είναι ο τιμοκαταλογος για οικιακους πελάτες. Ενδεικτικά εσυ έκανες το λάθος και έφτασες τις 2064kwh οπότε με βάση τον τιμοκαταλογο, ΥΚΩ (υπηρεσίες κοινής ωφέλειας) πλήρωσες 83ευρώ. Αν είχες κανει 1999kwh θα πλήρωνες μολις 31ευρω (για μόνο 64kwh διαφορά!!). Οι καταναλώσεις σου αναλογικά με το μέγεθος του διαμερίσματος που είναι μονοφασικής παροχής είναι υψηλες. Που είδα λίγο τις χρεώσεις σου είναι σωστές με βάση τον τιμοκατάλογο της δεη Δες μήπως μπορείς να μπεις στο κοινωνικό τιμολόγιο με τα εισοδηματικά σου κριτήρια ή ο λογαριασμός στο όνομα της γυναικας με βάση τα δικά της εισοδήματα. Αναλυτικά στοιχεία στο σαιτ της ΔΕΗ. Είμαι ενταγμένος στο κοινωνικό τιμολόγιο δεν πληρώνω ΥΚΩ η κιλοβατώρα μόλις 0,03433ευρώ!!! απο 0,09460ευρώ Οσο για αγορά led δεν πρόκειται για επένδυση. Παιρνεις απο ebay, aliexpress με 2 και 5ευρώ και είσαι ευτυχής
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Οι 2-3 φορτιστές που έχεις μόνιμα στην πρίζα καίνε ελάχιστο ρεύμα, αλλά θα μου πεις είναι αμελητέα κατανάλωση, μπροστά στο ρεύμα που τραβάει ο θερμοσύφωνας.
Joshua21 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα. Εδω και χρόνια θεωρώ πολύ φουσκωμένους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ (σε σχεση με αυτα που μου λένε γνωστοι και φίλοι οτι τους έρχεται, με μεγαλυτερα σπίτια, παιδιά κλπ), αλλά τώρα έφτασε ο κόμπος στο χτένι και πρέπει να δω τι γίνεται. Μένω σε ιδιόκτητη γκαρσονιέρα στην επαρχία με την γυναίκα μου και οι λογαριασμοί μας είναι περίπου στα 600-650ευρω το τετράμηνο ~ 250€ - Έναντι ~ 350-400€ Εκκαθαριστικός Το σπίτι είναι 40 τετραγωνικά και οι συσκευές μου με τις ώρες λειτουργίας είναι: 1 Σταθερό υπολογιστή ~ 40 ώρες την εβδομάδα 1 Τηλεόραση 32" 1 laptop που είναι πάντα συνδεδεμένο στην πρίζα και δουλεύει ~80ώρες/εβδομάδα 1 Ψυγείο με λειτουργία 24/7 1 Καταψύκτης με λειτουργία 24/7 1 Θερμοσίφωνας 60λτ 4000βατ ~ 10 ώρες / εβδομάδα 1 Πλυντήριο ~ 18 ώρες / εβδομάδα 2 Μάτι κουζίνας ~ 15 ώρες / εβδομάδα 1 φουρνάκι ~ 15 ώρες / εβδομάδα 2 λάμπες led, σύνολο 12watt ~ 80 ώρες / εβδομάδα 1 λάμπα 30W στην αυλή ~ 80 ώρες / εβδομάδα (σουρουπο, βράδυ) 1 λάμπα γραφείου 40w ~ 40 ώρες / εβδομάδα 2-3 φορτιστές κινητών, μόνιμα στην πρίζα και καμια ηλεκρικη συσκευή με 4-5 ώρες / εβδομαδα το πολύ (πιστολάκι, σίδερο κλπ) Με τα παραπάνω δικαιολογούνται αυτοί οι λογαριασμοί??? Ακούω φίλους με σπίτια 100τμ με 2 παιδια κλπ που πληρώνουν γύρω στα 300€ το τετράμηνο. Τι μπορώ να κάνω? Είναι κρίμα σχεδόν το μισό μου εισόδημα να πηγαίνει στο ρεύμα? Κάποια φορά είχα κλείσει το γενικό και πήγα να δω το ρολόι αν γυρνάει μήπως και έχω καμια διαρροή/κλοπή. Ηταν σταθερό. όμως το είχα δοκιμάσει μία φορά, θα το ξανακάνω μήπως και έτυχε τότε. Έκανες που έκανες τον κόπο να καταγράψεις τις καταναλώσεις σου, κάνε άλλον έναν κόπο να τα κάνεις σούμα για να συγκρίνεις αυτό που βρήκες με τις kWh που σου χρέωσε η ΔΕΗ για να δεις αν έχεις διαρροή/κλοπή. Κατά τα άλλα οι 2.064 kWh είναι υπερβολικά πολλές για 40 τμ και 2 άτομα, άλλα παρόμοια σπίτια δεν καίνε ούτε τις μισές.
sphinxgr Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Στα πρώτα 1-2 χρόνια που έμενα μόνος είχα το ίδιο θέμα, το αντιμετώπισα κολλώντας στον καθρέφτη του μπάνιου post it χαρτάκια με υπενθύμιση. Στη συνέχεια συνήθισα και τον σβήνω άνετα πια Εγω πήρα το ebay ενα ρολόι αντίστροφης μέτρησης που χτυπάει (1€) και μόλις ανάβω θερμοσίφωνα πατάω και το κουμπί να βαράει στο χρόνο που θέλω και να το κλείνω!!! Ηταν η πιο οικονομική και άμεση λύση!!!! Τελικά το έχουμε αρκετοί το πρόβλημα! 1
pontez2 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Καλημέρα. Τα χρήματα που πληρώνεις ειναι υπερβολικά για σπίτι τέτοιων τετραγωνικών. Ακόμα και αν ανάβεις θερμοσίφωνα 5 ωρες την ημέρα ή έχεις 10 κλιματιστικά παλιάς κοπής. Είμαι σίγουρος οτι δε το κάνεις. Ενημέρωσε τη ΔΕΗ να έρθει για έλεγχο. Ισως σε κλέβουν με κάποιο τρόπο. Μπορεις μάλιστα να κλείσεις το γενικο σου και να δεις αν τρέχει ακομα το ρολόι κάτω Γιατί δουλεύει ο θερμοσίφωνας 1.5 ώρα τη μέρα; Εγώ για 5 λεπτά το αφήνω προτού κάνω μπάνιο. Και τι ακριβως προλαβαίνει να ζεστάνει σε 5 λεπτά βρε; 20 λεπτά το λιγότερο θέλει ένας καινούργιος 80άρης θερμοσίφωνας. Εκτος αν μιλάς για ηλιακό! 2
george_gr1 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Οτι σου ειπαν. Να τσεκαρεις το ρολοι κανα 15ημερο πριν την ημερομηνια ελεγχου ωστε να μην ξεπερνας τις 1999 kwh. Θα γλιτωσεις κανα 40ρικο κοντα μονο απο αυτο. Με λιγο προγραμμα σε πλυντηρια και θερμοσιφωνα κτλ θα πας 100 ευρω κατω απο οτι εισαι τωρα. Μονο με Led λαμπες θα κανεις μια τρυπα στο νερο, σαν να εχεις 2000 κυβικα αυτοκινητο να το πατας και να κανεις οικονομια σκεφτομενος να βαλεις βενζινη με 1.41 και οχι 1.42. Την κανεις μεν την κινηση αυτη αλλα αφου πρωτα λυσεις τις χοντρες καταναλωσεις. Προσοαθηστε να βαζετε πιο μαζεμενα πλυντηρια και σε πιο οικονομικο προγραμμα, εγω το εχω στους 40 βαθμους, Δεν ειμαστε παιδακια ουτε στις λασπες κυλιομαστε ουτε μας πεφτουν τα λαδια στις μπλουζες, λιγο ιδρωτα λιγο σκονη, ενα απλο πλυσιμο θελουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα