haris_216 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Παιδιά μην τον τρελένουμε τον άνθρωπο. Ο θερμοσίφωνας έχει θερμοστάτη, ειδικά εσένα που είναι 60 λίτρα πρέπει να πιάνει τη θερμοκρασία σε 20 λεπτά. Μετά δεν καταναλώνει ρεύμα. Οπότε τσεκάρεις το θερμοστάτη να τον έχεις 50-55 βαθμούς και για να είσαι και ποιο σίγουρος άλλαξε και την αντίσταση, μήπως έχει πίασει άλατα και αργεί να ζεστάνει. Τωρά αν χαλάτε όλη την ημέρα το ζεστό νερό, λογικό είναι να έχεις αυξημένη κατανάλωση. Και κάνε αίτηση στη ΔΕΗ για νυχτερινό χτές, νομίζω πλέον ότι δεν χρειάζεται να έχεις το έξτρα καλώδιο για το νυχτερινό. Τώρα το αν σε κλέβουν εκεί αλλάζει το θέμα και θέλει ψάξιμο. Ενημέρωσε και τη ΔΕΗ μήπως ο μετρητής έχει πρόβλημα, και αν μπορούν να το ελέγξουν Όντως ειναι πολλά για γκαρσονιέρα. Φαντάζομαι ότι δεν έχει κάνει λάθος το τζιμάνι της καταμέτρησης, έχεις τσεκάρει το ρολόι. Ότι λέει ο φίλος από πάνω. Και 10 ώρες να τον έχεις αναμένο το θερμοσίφωνα δεν σημαίνει ότι καταναλώνει. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ο θερμοστάτης λειτουργεί και είναι ρυθμισμένος σωστά. Επίσης θα πρέπει να έχει τσεκαριστεί και η αντίσταση γιατί αν έχει καλυφθεί όλη από άλατα τότε μπορεί να καίει συνέχεια και να μην ανεβάζει θερμοκρασία. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις, ανάλογα με τη χρήση που γίνεται, που μπορεί ένας θερμοσίφωνας να αποδειχθεί οικονομικότερος αν είναι αναμένος συνέχεια από το να τον αναβοσβήνεις 2-3 φορές την ημέρα (αν χρειάζεται).
skiabox Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Το ζήτημα με τις led είναι ότι δεν μπορείς να βρεις μια που να δίνει κάτι αντίστοιχο σε παραδοσιακή των 90-100watt που φωτίζει όλο το δωμάτιο με μια λάμπα. Γι' αυτό συνήθως φτιάχνουν φωτιστικά με πολλά led μαζί ή βάζουν led stripes. Οπότε εξαρτάται από τι είδους φωτιστικά χρησιμοποιείς και αν αξίζει τον κόπο να τα αλλάξεις και αυτά... Προσωπικά έχω αλλάξει μόνο κάτι σποτάκια που είχα, που ενώ έκαιγαν 30-40watt τώρα καίνε 4-5watt. Σε δωμάτια που φωτίζονται με μια λάμπα έχω βάλει εξοικονόμησης 23w (=100watt σε αντιστοιχία με πυρακτώσεως). Στο φωτιστικό που έχω στο γραφείο πήγα από τα 75watt (g9 αλογόνου) σε led των 7watt! Βέβαια θέλει πολύ ψάξιμο. Μόνο 2 ελληνικά online shops είχαν τόσο δυνατή g9 led (600 lumen). 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Εγω πήρα το ebay ενα ρολόι αντίστροφης μέτρησης που χτυπάει (1€) και μόλις ανάβω θερμοσίφωνα πατάω και το κουμπί να βαράει στο χρόνο που θέλω και να το κλείνω!!! Ηταν η πιο οικονομική και άμεση λύση!!!! Τελικά το έχουμε αρκετοί το πρόβλημα! Μπορεις να δωσεις link ? Που το εβαλες αυτο ?
chrisxkar Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Ότι λέει ο φίλος από πάνω. Και 10 ώρες να τον έχεις αναμένο το θερμοσίφωνα δεν σημαίνει ότι καταναλώνει. Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ο θερμοστάτης λειτουργεί και είναι ρυθμισμένος σωστά. Επίσης θα πρέπει να έχει τσεκαριστεί και η αντίσταση γιατί αν έχει καλυφθεί όλη από άλατα τότε μπορεί να καίει συνέχεια και να μην ανεβάζει θερμοκρασία. Επίσης υπάρχουν περιπτώσεις, ανάλογα με τη χρήση που γίνεται, που μπορεί ένας θερμοσίφωνας να αποδειχθεί οικονομικότερος αν είναι αναμένος συνέχεια από το να τον αναβοσβήνεις 2-3 φορές την ημέρα (αν χρειάζεται). ευτυχως δυστηχως δεν μπορει να γινει κατι τετοιο ειναι ...απλα παραλογο.Δεν μιλαμε για σπιτι που και εκει παιζουν αλλοι παραγοντες μιλαμε για μια συσκευη μονομενη λιγο πολυ απο την εξωτερικη θερμοκρασια η οποια θα καει μεχρι να πιασει την ανωτατη πιεση που μπορει να αντεξει περα οτι σιγουρα καει παραπανω (εστω και πολυ λιγο) μικραινεις την βιωσημοτητα της συσκευης.
The_Judas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Στο φωτιστικό που έχω στο γραφείο πήγα από τα 75watt (g9 αλογόνου) σε led των 7watt! Βέβαια θέλει πολύ ψάξιμο. Μόνο 2 ελληνικά online shops είχαν τόσο δυνατή g9 led (600 lumen). Σωστός, είχα μείνει λίγο πίσω. Σιγά-σιγά βγάζουν και πιο δυνατές. Εγώ βέβαια έχω εξοικονόμησης philips 23watt που βγάζουν 1500 lumens και φωτίζω ολόκληρο δωμάτιο με μόνο μία. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε led.
skiabox Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Σωστός, είχα μείνει λίγο πίσω. Σιγά-σιγά βγάζουν και πιο δυνατές. Εγώ βέβαια έχω εξοικονόμησης philips 23watt που βγάζουν 1500 lumens και φωτίζω ολόκληρο δωμάτιο με μόνο μία. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε led. 1500 lumens είναι τρελό νούμερο.
sargio01 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Τί εννοείτε όσοι λέτε πως ο θερμοσίφωνας δεν καταναλώνει ρεύμα απο ένα σημείο και μετά αν ο θερμοστάτης είναι λειτουργικός;; Εγώ ξέρω(δεν είμαι ειδικός βέβαια) οτι καταναλώνεται ρεύμα συνεχώς ώστε να διατηρείται σταθερά υψηλή η θερμοκρασία του νερού και απλά ο θερμοστάτης ελέγχει να μην ξεπεραστεί το άλφα ασφαλές όριο και γίνει κανά μπάμ!
The_Judas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 http://moutsioulis.gr/73327-PHILIPS_LAMPA_GENIE_COOL_DAYLIGHT_6500K_E27_1390LM_23W.html Αυτές είναι τελικά: 1390 lumen. Είναι καλό value for money οι philips.
haris_216 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 ευτυχως δυστηχως δεν μπορει να γινει κατι τετοιο ειναι ...απλα παραλογο.Δεν μιλαμε για σπιτι που και εκει παιζουν αλλοι παραγοντες μιλαμε για μια συσκευη μονομενη λιγο πολυ απο την εξωτερικη θερμοκρασια η οποια θα καει μεχρι να πιασει την ανωτατη πιεση που μπορει να αντεξει περα οτι σιγουρα καει παραπανω (εστω και πολυ λιγο) μικραινεις την βιωσημοτητα της συσκευης. Ξανασκέψου το γιατί το σκεπτικό σου μπάζει από παντού (εκτός πια αν θες να πεις κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω). Ο θερμοσίφωνας έχει σχεδιαστεί για να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες νερού και άρα μία "κλασσική" ρύθμιση κοντά στους 60-65 είναι πταίσμα για τις δυνατότητές του. Επίσης σε κάθε μηχάνημα η ενέργεια που σπαταλάται για να φτάσει από κατάσταση "ηρεμίας" (εδώ κρύο νερό) σε μια Χ κατάσταση λειτουργίας (εδώ καυτό νερό χρήσης) είναι πολύ περισσότερη από τη διατήρηση σε αυτή την κατάσταση. Αν βέβαια ανάβεις θερμοσίφωνα μια φορά, κάνεις μπάνιο και μετά "αύριο πάλι", οκ τότε δεν σε συμφέρει. Αυτό που είπα είναι ότι ίσως σε μια άλλη οικογένεια με 4-5 άτομα που ο ένας κάνει το πρωί ο άλλος γυρίζει από το γυμναστήριο το βράδυ και άλλες τέτοιες καταστάσεις, συμφέρει να μην αναβοσβήσεις τον θερμοσίφωνα 5 φορές μέσα στη μέρα αλλά να τον αφήσεις αναμένο Τί εννοείτε όσοι λέτε πως ο θερμοσίφωνας δεν καταναλώνει ρεύμα απο ένα σημείο και μετά αν ο θερμοστάτης είναι λειτουργικός;; Εγώ ξέρω(δεν είμαι ειδικός βέβαια) οτι καταναλώνεται ρεύμα συνεχώς ώστε να διατηρείται σταθερά υψηλή η θερμοκρασία του νερού και απλά ο θερμοστάτης ελέγχει να μην ξεπεραστεί το άλφα ασφαλές όριο και γίνει κανά μπάμ! Φαντάσου το σαν το....καζανάκι!!! Το νερό (όπως και το ηλεκτρικό στον θερμοσίφωνα) είναι συνέχεια ανοιχτό. Όταν αδειάζει (ή είναι κρύο το νερό στο θερμοσίφωνα) τότε το φλοτέρ (θερμοστάτης) επιτρέπει το γέμισμα (θέρμανση). Όταν γεμίσει (φτάσει στη δεδομένη θερμοκρασία) τότε το φλοτέρ (θερμοστάτης) κόβει και άρα δεν υπάρχει κατανάλωση νερού (ηλεκτρικού) Ξέρω ότι είναι λίγο κουλός ο παραλληλισμός αλλά θεωρώ ότι περιγράφει ακριβώς την κατάσταση (εκτός πια αν στο κεφάλι μου είναι πιο ξεκάθαρα απ' ότι στο γράψιμό μου )
sargio01 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Νομίζω το 'πιασα, στην ουσία μετά το φούλ ζέσταμα του νερού, το ρεύμα καταναλώνεται διακεκομμένα οπότε και η κατανάλωση θεωρείται αμελητέα... (εννοείται, φαντάζομαι, πως δεν μιλάμε να ξεχνιέται ο θερμοσίφωνας σερί 24ωρα)
chrisxkar Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Ξανασκέψου το γιατί το σκεπτικό σου μπάζει από παντού (εκτός πια αν θες να πεις κάτι άλλο που δεν καταλαβαίνω). Ο θερμοσίφωνας έχει σχεδιαστεί για να αντέχει υψηλές θερμοκρασίες νερού και άρα μία "κλασσική" ρύθμιση κοντά στους 60-65 είναι πταίσμα για τις δυνατότητές του. Επίσης σε κάθε μηχάνημα η ενέργεια που σπαταλάται για να φτάσει από κατάσταση "ηρεμίας" (εδώ κρύο νερό) σε μια Χ κατάσταση λειτουργίας (εδώ καυτό νερό χρήσης) είναι πολύ περισσότερη από τη διατήρηση σε αυτή την κατάσταση. Αν βέβαια ανάβεις θερμοσίφωνα μια φορά, κάνεις μπάνιο και μετά "αύριο πάλι", οκ τότε δεν σε συμφέρει. Αυτό που είπα είναι ότι ίσως σε μια άλλη οικογένεια με 4-5 άτομα που ο ένας κάνει το πρωί ο άλλος γυρίζει από το γυμναστήριο το βράδυ και άλλες τέτοιες καταστάσεις, συμφέρει να μην αναβοσβήσεις τον θερμοσίφωνα 5 φορές μέσα στη μέρα αλλά να τον αφήσεις αναμένο Σκεψου το ως εξης εστω οτι καταναλωνει 5φορες παραπανω ρευμα για να φερει το νερο απο κρυο στο ζεστο ενω θελει 1 για διατηρηση.Αν το ανοιξεις μια ωρα θα καταλωσει 5Χ μοναδες ρευματος αν το ανοιξεις συνολο 2-3ωρες που ειναι μεγαλη υπερβολη θα καταναλωσει 15Χ μοναδες ρευματος.Αν τον εχεις ολη μερα ανοιχτο θα καταναλωσει 24Χ μοναδες ρευματος. Εφοσον δεν γνωριζουμε την σχεση ποσο καταναλωνει για διατηρηση σε συγκριση με το να ζεστανει δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα.Το οτι καει λιγοτερο για διατηρηση δεν σημαινει οτι στο τελος της ημερας βγαινεις κερδισμενος. Τα νουμερα εννοειται πως ειναι τυχαια και δεν μπορει κανεις να πατησει πανω σε αυτα παραδειγμα εθεσα 1
haris_216 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Νομίζω το 'πιασα, στην ουσία μετά το φούλ ζέσταμα του νερού, το ρεύμα καταναλώνεται διακεκομμένα οπότε και η κατανάλωση θεωρείται αμελητέα... (εννοείται, φαντάζομαι, πως δεν μιλάμε να ξεχνιέται ο θερμοσίφωνας σερί 24ωρα) Έτσι ακριβώς. Μετά το ζέσταμα (όχι απαραίτητα φουλ αφού εξαρτάται που έχεις ρυθμίσει το θερμοστάτη) δεν καταναλώνει ρεύμα παρά μόνο όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τη ρύθμιση του θερμοστάτη οπότε και ξαναενεργοποιεί την αντίσταση μέχρι να ξαναφέρει τη θερμοκρασία εκεί που θέλουμε 1
stelios18120 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Αν δεν κόψει ο θερμοστάτης επειδή κόλλησε ή πες έπαθε κάτι και δεν εκοψε τι γίνεται; Αν είσαι έξτρα ατυχος και δεν ανοίξει το ασφαλιστικό τι γίνεται; http://www.ant1news.gr/news/Society/article/226761/isxyri-ekrixi-thermosifona-se-diamerisma http://www.protothema.gr/greece/article/100213/ekrhksh-apo-ksexasmeno-thermosifona/ https://www.google.gr/amp/www.protothema.gr/greece/article/454491/kriti-ekrixi-thermosifona-se-paidiko-stathmo/%3Famp%3D1?client=ms-android-lenovo Και πολλά άλλα...ήρθε η ωρα να σας τρομαξωωω 1
sargio01 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Έτσι ακριβώς. Μετά το ζέσταμα (όχι απαραίτητα φουλ αφού εξαρτάται που έχεις ρυθμίσει το θερμοστάτη) δεν καταναλώνει ρεύμα παρά μόνο όταν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τη ρύθμιση του θερμοστάτη οπότε και ξαναενεργοποιεί την αντίσταση μέχρι να ξαναφέρει τη θερμοκρασία εκεί που θέλουμε Ωραίος, ευχαριστώ
haris_216 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Σκεψου το ως εξης εστω οτι καταναλωνει 5φορες παραπανω ρευμα για να φερει το νερο απο κρυο στο ζεστο ενω θελει 1 για διατηρηση.Αν το ανοιξεις μια ωρα θα καταλωσει 5Χ μοναδες ρευματος αν το ανοιξεις συνολο 2-3ωρες που ειναι μεγαλη υπερβολη θα καταναλωσει 15Χ μοναδες ρευματος.Αν τον εχεις ολη μερα ανοιχτο θα καταναλωσει 24Χ μοναδες ρευματος. Εφοσον δεν γνωριζουμε την σχεση ποσο καταναλωνει για διατηρηση σε συγκριση με το να ζεστανει δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα.Το οτι καει λιγοτερο για διατηρηση δεν σημαινει οτι στο τελος της ημερας βγαινεις κερδισμενος. Τα νουμερα εννοειται πως ειναι τυχαια και δεν μπορει κανεις να πατησει πανω σε αυτα παραδειγμα εθεσα Λυπάμαι αλλά θα διαφωνήσω. Και για να καταλάβεις το σκεπτικό θα σου πω ένα άλλο παράδειγμα. On-off κλιματιστικά και inverter. Τα πρώτα μόλις φτάσουν στη θερμοκρασία σβήνουν. Και μόλις ξαναπέσει η θερμοκρασία ανάβουν πάλι. Τα δεύτερα μόλις φτάνουν στη θερμοκρασία το ρίχνουν στο ρελαντί χωρίς να σταματούν τελείως (για διατήρηση). Είναι νομίζω γνωστό ποια είναι τα πιο οικονομικά. Αν βέβαια τώρα μιλάμε για να ανεβάσεις μόνο θερμοκρασία για μισή ώρα και μετά να το σβήσεις, μπορεί το on-off να είναι καλύτερο. Για συνεχόμενη λειτουργία όμως όχι. Ομοίως και ο θερμοσίφωνας. Αν έχεις ανάγκει να τον ανάψεις πολλαπές φορές μέσα στη μέρα τότε σε συμφέρει η διατήρηση και όχι το να επιτρέψεις να κρυώσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα