sargio01 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Αν δεν κόψει ο θερμοστάτης επειδή κόλλησε ή πες έπαθε κάτι και δεν εκοψε τι γίνεται; Αν είσαι έξτρα ατυχος και δεν ανοίξει το ασφαλιστικό τι γίνεται; Τότε αποκτάς λάβα απο τα λιωμένα πατάρια κλπ!! 1
overpower Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Λάθος το σκέφτεσαι πιστεύω. Η πιο ενεργοβόρα συσκευή είναι ο θερμοσίφωνας, ειδικά όταν τον ξεχνάς αναμμένο κάνει όλες τις υπόλοιπες καταναλώσεις να φαίνονται ασήμαντες. Ναι, όλοι μπορούν να βάλουν νυχτερινό, δεν ξέρω όμως κατά πόσο θα σε βοηθήσει. Ανάβεις θερμοσίφωνα 02:00 με 08:00? Αν έβρισκες τρόπο να μην τον ξεχνάς αναμμένο, σίγουρα θα βοηθούσε. Δεν ειμαι ο op. Γενικα ρωτησα.
stelios18120 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ απλά θα δώσω συμβουλή ότι καλύτερα να τον σβηνετε και γενικά να μην τον αφήνετε μόνιμα ανοιχτό. (Sorry haris) Γιατί μία φορά δεν θα κόψει ο θερμοστάτης και θα ακούσετε μία ωραία έκρηξη στο πατάρι ή όπου τον έχετε. Απλά προσοχή και μην τον αφήνετε ώρες ολόκληρες αναμμένο. Οκ σύμφωνω ότι είναι ευκολία ειδικά αν είναι πολλά άτομα στο σπίτι αλλα δεν ξέρεις πότε αν θα χαλάσει ο θερμοστάτης. Επίσεις για να μην μιλήσω σε παλιά σπίτια κινδύνους ηλεκτροπληξίας ατόμων στην μπανιέρα κτλπ 3
haris_216 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Αν δεν κόψει ο θερμοστάτης επειδή κόλλησε ή πες έπαθε κάτι και δεν εκοψε τι γίνεται; Αν είσαι έξτρα ατυχος και δεν ανοίξει το ασφαλιστικό τι γίνεται; Αν δεν πιάσουν τα φρένα του αυτοκινήτου σου τί γίνεται; Αν δεν ανοίξει ο αερόσακος; Αν θέλουμε να κάνουμε κόντρα για την κόντρα, οκ πάω πάσο. Αν όμως βάλουμε το κομπιουτεράκι κάτω (και έχουμε ανάγκη από πολλαπλό άναμα μέσα στη μέρα επαναλαμβάνω) τότε κάποιος μπορεί να δει τ' αποτελέσματα. Και για την ιστορία, λόγω προσωπικής εμπειρίας από χώρες των βαλκανίων, όπου λόγω καιρού (αλλά και άλλων συνθηκών) δουλεύουν πολύ ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, ο μόνιμα αναμένος θερμοσίφωνας δεν είναι ούτε η εξαίρεση ούτε η ακριβότερη επιλογή
stelios18120 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Το ήξερα ότι θα μ φέρεις παρόμοια παράδειγματα αλλά θέλω να πω ότι από την στιγμή που είναι ένα φθηνό ανταλλακτικο και το οποίο κατά κόρον βγάζει συχνά προβλήματα δεν είναι και 100% εμπιστοσύνης Δεν πάω κόντρα σε τίποτα απλά για ασφάλεια μιλαω. Τώρα ο καθένας ότι θέλει κάνει. Εγω απλά είπα την γνώμη μου σαν κάποιος του χώρου που έχει βάλει πολλους θερμοσίφωνες και ηλιακους. Sorry για το offtopic παιδιά. 1
haris_216 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ απλά θα δώσω συμβουλή ότι καλύτερα να τον σβηνετε και γενικά να μην τον αφήνετε μόνιμα ανοιχτό. (Sorry haris).................... Δεν ξέρω αν έχω δώσει λάθος εικόνα. Δεν είμαι υπέρ του συνεχούς αναμένου θερμοσίφωνα (ειδικά αφού έχω και ηλιακό). Για την ακρίβεια είμαι κατά και του να μπαίνει κανείς για μπάνιο όση ώρα είναι αναμένος, ασχέτως ρελέ διαφυγής ή όποιας άλλης διάταξης ασφαλείας. Απλά επιμένω ότι σε καθαρά οικονομικό (και μόνο) επίπεδο το να τον διατηρείς αναμένο υπερτερεί του να τον ανάψεις 4 φορές μέσα στη μέρα, Για τα $$$$ και μόνο μιλάω. Δεν ξέρω πως να το κάνω πιο ξεκάθαρο
stelios18120 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Ναι εννοείται ότι για τα €€€ συμφέρει ν είναι ανοιχτός μόνιμα Αλλα όταν βάζεις κάτω τα €€€ σε σχέση με την ασφάλεια υπερτερεί νομίζω ή ασφάλεια της οικογένειας και του σπιτιού Οπότε καλύτερα ζωντανός και να πληρώνω δεη παρά έκρηξη (βέβαια μπορεί και να μην τύχει ποτέ αλλά μπορεί και να τύχει ) και γλυτωσα τα €€€ του συνεχόμενου ανοίγματος θερμοσίφωνα. Ελπίζω να έκανα γνωστή την θέση μου
haris_216 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Ναι εννοείται ότι για τα €€€ συμφέρει ν είναι ανοιχτός μόνιμα Αλλα όταν βάζεις κάτω τα €€€ σε σχέση με την ασφάλεια υπερτερεί νομίζω ή ασφάλεια της οικογένειας και του σπιτιού Οπότε καλύτερα ζωντανός και να πληρώνω δεη παρά έκρηξη (βέβαια μπορεί και να μην τύχει ποτέ αλλά μπορεί και να τύχει ) και γλυτωσα τα €€€ του συνεχόμενου ανοίγματος θερμοσίφωνα. Ελπίζω να έκανα γνωστή την θέση μου Τελικά συμφωνούμε, αλλά δεν το είχαμε καταλάβει 1
Joshua21 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δεν ειμαι ο op. Γενικα ρωτησα. Oops sorry, μπερδεύτηκα, πάμε πάλι... Ναι, όλοι μπορούν να βάλουν νυχτερινό, δεν ξέρω όμως κατά πόσο σε συμφέρει. Αν έχεις κατανάλωση πάνω από 800 kWh το τετράμηνο, και από αυτές τουλάχιστον οι 150 καταναλώνονται στο ωράριο νυχτερινού τιμολογίου, τότε ναι σε συμφέρει. Το ωράριο μπορείς να το δεις εδώ: https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia/oikiako-timologio-me-xronoxrewsi-oikiako-nuxterino/wrario
haris_216 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Το ήξερα ότι θα μ φέρεις παρόμοια παράδειγματα αλλά θέλω να πω ότι από την στιγμή που είναι ένα φθηνό ανταλλακτικο και το οποίο κατά κόρον βγάζει συχνά προβλήματα δεν είναι και 100% εμπιστοσύνης Δεν πάω κόντρα σε τίποτα απλά για ασφάλεια μιλαω. Τώρα ο καθένας ότι θέλει κάνει. Εγω απλά είπα την γνώμη μου σαν κάποιος του χώρου που έχει βάλει πολλους θερμοσίφωνες και ηλιακους. Sorry για το offtopic παιδιά. Με την ευκαιρία, αφού είσαι του χώρου, γιατί ποτέ δεν λέτε στους πελάτες (όχι εσύ, αφού δεν σε ξέρω) να τα αντικαθιστούν (θερμοστάτη, ασφαλιστικό) κάθε Χ χρόνια; Μάλιστα σε σχετικό ψαξιματάκι μόνο μία εταιρία (ίσως να υπάρχουν και άλλες βέβαια που δεν γνωρίζω) μιλάει για τέτοιες αντικαταστάσεις (βέβαια κι εκεί αναφέρεται στους ηλιακούς της και όχι στους ηλεκτρικούς της θερμοσίφωνες)
stelios18120 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί το να αλλάξεις ένα θερμοστάτη η ασφαλιστικο οκ είναι εύκολο και εγώ το λέω στους πελάτες μου αν δουν τίποτα περίεργο (ότι δεν κοβει ο θερμοστατης,οτι βγαίνει νερό από το ασφαλιστικό κ.α διάφορες βλάβες να κάνουμε αλλαγή) αλλιώς να το αλλάζουν κάθε 2-3 χρόνια επειδή έχουν μικρό κοστος αυτά. Το να αλλάξεις φίλε μου όμως μία αντίσταση στο θερμοσίφωνα δεν αξίζει και σαν χρόνος και σαν κόστος. Καλύτερα να το πετάξεις και να παρεις ένα καινούργιο. Εγώ πάντως ότι είναι φθηνό και αλλάζει εύκολα λέω να το αλλάζουν ώστε να φροντίζουμε για την καλή λειτουργία του θερμοσίφωνα. Τεσπα μην βγούμε άλλο offtopic Σε λίγο θα μας κραξούν Θα έγραφα και άλλα πολλά άλλα θα γίνει σεντονι
haris_216 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Έχεις δίκιο. Συγνώμη από όλους για τα "εκτός".
Joshua21 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Μπορεις να δωσεις link ? Που το εβαλες αυτο ? Να ένα τυχαίο: http://www.ebay.com/itm/Mini-Round-LCD-Digital-Kitchen-Cooking-Timer-Count-Down-Up-Alarm-Clock-Loud-Hot-/302103444560?var=&hash=item4656c4bc50:m:m-QyBWhI1v8q6W-Ie0YF16w&autorefresh=true Το βάζεις οπουδήποτε, φτάνει να το ακούσεις όταν χτυπήσει
overpower Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Oops sorry, μπερδεύτηκα, πάμε πάλι... Ναι, όλοι μπορούν να βάλουν νυχτερινό, δεν ξέρω όμως κατά πόσο σε συμφέρει. Αν έχεις κατανάλωση πάνω από 800 kWh το τετράμηνο, και από αυτές τουλάχιστον οι 150 καταναλώνονται στο ωράριο νυχτερινού τιμολογίου, τότε ναι σε συμφέρει. Το ωράριο μπορείς να το δεις εδώ: https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia/oikiako-timologio-me-xronoxrewsi-oikiako-nuxterino/wrario Γιατι να μην με συμφερει? Οπως και να εχει βαζω κανα πλυντηριο μεσημερι ή βραδυ ετσι και αλλιως. Καιω περιπου ~300 (φοιτητης)
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 http://moutsioulis.gr/73327-PHILIPS_LAMPA_GENIE_COOL_DAYLIGHT_6500K_E27_1390LM_23W.html Αυτές είναι τελικά: 1390 lumen. Είναι καλό value for money οι philips. http://www.kafkas.gr/proionta/fotismos-2/lampes/lamptires-oikonomias/lamptires-oikonomias-e27/philips-lampa-oikon-master-ple-t-pro-33w-230ve27_82999/?affid=4&skuId=146258 Η μεγαλύτερη λογικά που υπάρχει σε philips 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα