Joshua21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Νωριτερα ειπα μαλακια. Ειδα εκκαθαριστικο καλοκαιριου στον οποιο ελειπα τον 1 μηνα απο τους 4. Οποτε σιγουρα καταναλωνω πανω απο 800 kwh. Οποτε πως γινεται η διαδικασια? Πληρωνω κατι εξτρα? Πας στη ΔΕΗ και κάνεις αίτηση. Θα πληρώσεις εφάπαξ τέλος 34€, και θα πληρώνεις αυξημένο πάγιο κατά 2€.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Τί είναι τα ΓΠ1 τιμολόγια; Γενικού Προσωπικού, aka Υπάλληλοι και Συνταξιούχοι ΔΕΗ.
Joshua21 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Τί είναι τα ΓΠ1 τιμολόγια; Τιμολόγια υπαλλήλων/συνταξιούχων ΔΕΗ. edit Με πρόλαβες
iageogr Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Για το νυχτερινο παλιοτερα δεν ειχαν υλικα και δεν μπορουσαν να βαλουν, γνωριζει κανεις αν τωρα βαζουν κανονικα;
sDGam Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Για να λυθει η απορια της καταναλωσης συγκεκριμενων συσκευων παρε καλυτερα εναν απλο μετρητη καταναλωσης και βαλτον σε καθε συσκευη που σε ενδιαφερει και δες σε μια κανονικη ποσα watt καταναλωνει. Εγω με παρομοια χρηση συνηθως πληρωνω τα εξης : 1/12-1/4 600-800 ευρω , 1/4-1/8 250-400 ευρω, 1/8-1/12 200-300 ευρω Το σπιτι ομως εχει ως κεντρικη θερμανση ενα κλιματιστικο inverter 24.000btu που καιει 12ωρες/μερα για τον πρωτο λογαριασμο, 0-8ωρες/μερα για τον δευτερο λογαριασμο (το καλοκαιρι σχεδον καθολου), 6-8 ωρες για τον τριτο λογαριασμο. Δικαιολογουνται δηλαδη τοσο μεγαλοι λογαριασμοι Χρεωση ανα κιλοβατωρα (μαζι με τις ρυθμιζομενες) εχω 0,22ε/kwh για τον 600ευρω λογαριασμο και 0,16 για τους υπολοιπους Επισης εκανα την εξης διαπιστωση. Για λογαριασμο με λιγοτερες απο 2000kwh η χρεωση κοινωνικης ωφελειας ειναι 10-15 ευρω. Για λογαριασμο πανω απο 2000kwh η χρεωση κοινωνικης ωφελειας φτανει μεχρι και 150 ευρω. Δηλαδη απο τα 600 ευρω, τα 150 ειναι "αερας" 1
iageogr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Φιλε sDGam εχεις νυχτερινο; Εχω την εντυπωση (δεν ειμαι σιγουρος, το ψαχνω) οτι οι kwh του νυχτερινου δεν υπολογίζονται στη συνολικη καταναλωση και ετσι μπορει να ειναι εφικτο να πέσεις κατω απο τις 2000 kwh... Αν καποιος εχει νυχτερινο ας μας πει...
tarantules Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Το εναντι μου ερχεται πολυ χαμηλοτερο (επιτηδες?) οποτε μετα ανεβαινουν στο εκαθαριστικο. Δηλαδη αν καταναλωνω 3500 το τετραμηνο, αντι να μου ερθουν περιπου 1700 και 1800, μου ερχονται 1400 και 2100 (οποτε ξεπερναω τις 2000). Εχει λογικη αυτο που λεω? Το έναντι είναι κατ εκτίμηση με βάση τις προηγούμενες καταναλώσεις.Αυτό που λες όμως το έχω παρατηρήσει και σε σπίτι φίλου που του ερχόταν μικρός σε kW έναντι και του "φόρτωναν" όλες τις υπόλοιπες κιλοβατώρες στον εκκαθαριστικό ο οποίος ξεπέρναγε τις 2.000 με αποτέλεσμα να του έρχεται και πολύ φουσκωμένος ο λογαριασμό. Δεν ξέρω εαν υπολογίζεται σωστά ο έναντι ή είναι "πατέντα" της ΔΕΗ για να στα παίρνει με "νόμιμο" τρόπο , αυτό όμως που ξέρω είναι οτι από τη στγμή που είπα στο φίλο μου να καταχωρεί την ένδειξη του έναντι μόνος του στο site της ΔΕΗ , σταμάτησαν οι υπέρογκοι λογαριασμοί. Και εγώ εδώ και αρκετό καιρό δίνω την ένδειξη των kW μέσω του site της ΔΕΗ. Δοκίμασε το , αλλά σε συνδυασμό και με τον περιορισμό των καταναλώσεών σου όπως σου είπαν παραπάνω οι υπόλοιποι.Ειδικά το θερμοσύφωνο είναι το Α και το Ω. Αυτό το θέμα σου να λύσεις , θα γλυτώσεις πολλά.
azuli Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Ρε παιδια μενω 37 χρονια στην ιδια πολυκατοικια στην Αθηνα,μια φορα δεν εχω δει να μπαινει μεσα ανθρωπος της ΔΕΗ να γραψει την καταναλωση απο τα ρολογια.ΠΟΤΕ. Μηπως μας κοροιδευουν στεγνα?
Joshua21 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 το έχω παρατηρήσει και σε σπίτι φίλου που του ερχόταν μικρός σε kW έναντι και του "φόρτωναν" όλες τις υπόλοιπες κιλοβατώρες στον εκκαθαριστικό ο οποίος ξεπέρναγε τις 2.000 με αποτέλεσμα να του έρχεται και πολύ φουσκωμένος ο λογαριασμό. Δεν είναι δυνατόν να παρατήρησες κάτι τέτοιο, για τον απλούστατο λόγο ότι ο έναντι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ. Επίσης το όριο των 2.000 αφορά τετράμηνο. Ρε παιδια μενω 37 χρονια στην ιδια πολυκατοικια στην Αθηνα,μια φορα δεν εχω δει να μπαινει μεσα ανθρωπος της ΔΕΗ να γραψει την καταναλωση απο τα ρολογια.ΠΟΤΕ. Μηπως μας κοροιδευουν στεγνα? Αν ήσουν ο θυρωρός της πολυκατοικίας θα είχε βάση αυτό που λες, αλλά εφόσον απλά μένεις εκεί πως θα μπορούσες να τον δεις? Μπορείς πάντως ανά πάσα στιγμή να ελέγξεις την ένδειξη στο ρολόι σου και να την συγκρίνεις με την ένδειξη στο λογαριασμό σου.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Να δω πότε επιτέλους θα αρχίσουν οι αλλαγές με ρολόγια που έχουν gsm (or something) κι η μέτρηση δεν θα χρειάζεται να γίνεται από άτομο που περνάει για να τα βλέπει manually...
tarantules Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δεν είναι δυνατόν να παρατήρησες κάτι τέτοιο, για τον απλούστατο λόγο ότι ο έναντι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ. Μάλον εσύ δεν έχεις διαβάσει καλά τι γράφει πάνω ο λογαριασμός.... Ναι μεν μπορεί να μην σου γράφει τις κιλοβατώρες αλλά σου γράφει "Εναντι αξίας Κατανάλωσης" όπου αυτό το ποσό φυσικά και αντιστοιχεί σε κάποιες κιλοβατώρες. Το οτι δεν σου γράφει τις κιλοβατώρες δεν σημαίνει οτι δεν στις χρεώνει κιόλας.Απλά στον εκκαθαριστικό θα σου αφαιρέσουν (ή θα σου προσθέσουν) ανάλογα με τις συνολικές κιλοβατώρες που έκαψες στην 4μηνία.
Joshua21 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Μάλον εσύ δεν έχεις διαβάσει καλά τι γράφει πάνω ο λογαριασμός.... Ναι μεν μπορεί να μην σου γράφει τις κιλοβατώρες αλλά σου γράφει "Εναντι αξίας Κατανάλωσης" όπου αυτό το ποσό φυσικά και αντιστοιχεί σε κάποιες κιλοβατώρες. Το οτι δεν σου γράφει τις κιλοβατώρες δεν σημαίνει οτι δεν στις χρεώνει κιόλας.Απλά στον εκκαθαριστικό θα σου αφαιρέσουν (ή θα σου προσθέσουν) ανάλογα με τις συνολικές κιλοβατώρες που έκαψες στην 4μηνία. Η ουσία είναι ότι η τιμή που θα χρεωθείς την κάθε κιλοβατώρα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το πόσες κιλοβατώρες θα κάψεις όλο το τετράμηνο. Καμία διαφορά δεν θα έχει αν στον έναντι σε χρεώσουν 50 ή 100 ή 200€, το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι από τον εκκαθαριστικό θα αφαιρεθούν 50 ή 100 ή 200€ αντίστοιχα, το συνολικό ποσό που θα πληρώσεις για το ρεύμα είναι το ίδιο. Θα στο κάνω ακόμα πιο λιανά με πραγματικό παράδειγμα από εκκαθαριστικό λογαριασμό που έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή: Η κατανάλωση του τετραμήνου είναι 524 kWh, και το συνολικό ποσό που έχει χρεωθεί για ρεύμα(μαζί με δίκτυα μεταφοράς/διανομής, ΥΚΩ, ειδικό τέλος και φπα) είναι 97,23€, δηλαδή περίπου 0,1855€ ανά kWh. Στον έναντι μου είχαν χρεώσει 15,66€, οπότε στον εκκαθαριστικό το πληρωτέο για ρεύμα είναι 81,57€. Αν είχαν χρεώσει 30€ στον έναντι, τότε θα αφαιρούσαν 30€ από τα 97,23€ του εκκαθαριστικού, αν είχαν χρεώσει 50€ θα αφαιρούσαν 50€, το συνολικό 97,23€ ΔΕΝ αλλάζει. Ελπίζω να το κατάλαβες τώρα.
tarantules Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Ναι μεν οι κιλοβατώρες είναι ακριβώς αυτές που θα κάψεις στο τετράμηνο αλλά μην ξεχνάς οτι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις έχουν 4 υποκατηγορίες με βάση τις οποίες χρεώνεσαι και διαφορετικά.Αν στις έχουν συγκεντρώσει όλες σχεδόν τις κιλοβατώρες στον εκκαθαριστικό , πας στην ανώτατη κλίμακα απότι να είναι "σπασμένες" πχ στη μέση. Η ουσία είναι ότι η τιμή που θα χρεωθείς την κάθε κιλοβατώρα εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από το πόσες κιλοβατώρες θα κάψεις όλο το τετράμηνο. Καμία διαφορά δεν θα έχει αν στον έναντι σε χρεώσουν 50 ή 100 ή 200€, το μόνο που θα αλλάξει είναι ότι από τον εκκαθαριστικό θα αφαιρεθούν 50 ή 100 ή 200€ αντίστοιχα, το συνολικό ποσό που θα πληρώσεις για το ρεύμα είναι το ίδιο.
andreapaog328 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Επισης εκανα την εξης διαπιστωση. Για λογαριασμο με λιγοτερες απο 2000kwh η χρεωση κοινωνικης ωφελειας ειναι 10-15 ευρω. Για λογαριασμο πανω απο 2000kwh η χρεωση κοινωνικης ωφελειας φτανει μεχρι και 150 ευρω. Δηλαδη απο τα 600 ευρω, τα 150 ειναι "αερας" έχουμε κανα link γιαυτό αν ισχύει οντως? Να δω πότε επιτέλους θα αρχίσουν οι αλλαγές με ρολόγια που έχουν gsm (or something) κι η μέτρηση δεν θα χρειάζεται να γίνεται από άτομο που περνάει για να τα βλέπει manually... καλά περίμενε. πιλοτικά πα να βαλουνε τωρα μερικούς. σε άλλες χωρες βλέπε Ιταλία τάχουνε αλλάξει όλα απο το 2006. εδω φαντάζομαι περιμένουνε καμια πιο γερή μίζα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα