Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Πιο πιθανό μου φαίνεται να πέφτει cockblocking από αυτούς που θέλουν να πληρώνονται για να κάνουν τις μετρήσεις...
Joshua21 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Ναι μεν οι κιλοβατώρες είναι ακριβώς αυτές που θα κάψεις στο τετράμηνο αλλά μην ξεχνάς οτι οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις έχουν 4 υποκατηγορίες με βάση τις οποίες χρεώνεσαι και διαφορετικά.Αν στις έχουν συγκεντρώσει όλες σχεδόν τις κιλοβατώρες στον εκκαθαριστικό , πας στην ανώτατη κλίμακα απότι να είναι "σπασμένες" πχ στη μέση. Πάλι αναληθές είναι αυτό που έγραψες, μόνο η μία από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις έχει 4 υποκατηγορίες, η χρέωση ΥΚΩ, οι υπόλοιπες από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις είναι σταθερές ανεξαρτήτου κατανάλωσης. ΥΓ Αν δεν εμπεδώσεις το παρακάτω, όλα στραβά θα σου φαίνονται: Το οικιακό τιμολόγιο Γ1 αφορά περίοδο τετραμήνου (συγκεκριμένα, 120 ημερών).
Joshua21 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 έχουμε κανα link γιαυτό αν ισχύει οντως? Έχουμε τον τιμοκατάλογο της ΔΕΗ αν σε ενδιαφέρει να το υπολογίσεις μόνος σου: https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia/oikiako-timologio-xwris-xronoxrewsi-g1
sinikos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Αποφασισα να βαλω νυχτερινο και να περασω, τουλαχιστον το πλυντηριο εκει. Εχω ομως και κοινωνικο τιμολογιο. Μπορω να εχω και τα δυο? Αν και δεν εχω καταλαβει ακριβως τι καλυτερο εχει το κοινωνικο τιμολογιο. Απλα νομιζω δεν στο κοβουν το ρευμα τοσο ευκολα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Αν και δεν εχω καταλαβει ακριβως τι καλυτερο εχει το κοινωνικο τιμολογιο. Απλα νομιζω δεν στο κοβουν το ρευμα τοσο ευκολα https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia Βλέπεις τις διαφορετικές κατηγορίες, κάθεμια έχει υποκατηγορία τιμοκαταλόγου. Ανοίγεις και συγκρίνεις τιμές kwh...
sDGam Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Το εναντι δε βασιζεται στο ποσες kwh καταναλωσες το παρον διμηνο. Ολες οι kwh του 4μηνου αναφερονται στον εκκαθαριστηκο και χρεωνονται εκει. Δε "σπαει" δηλαδη ο λογαριασμος σε 2 μερη Το εναντι λειτουργει ως εξης. Το 2016 τον μηνα Ιανουαριο μεχρι Απριλιο (4μηνο) ειχα καταναλωση πχ 500ευρω. Το εναντι που θα μου ερθει για τους ιδιου μηνες αλλα το 2017 θα ειναι περιπου 150-250 ευρω. Εαν το 4μηνο του 2017 η καταναλωση μου ηταν 400 ευρω, τοτε θα εχω πληρωσει πχ 150 ευρω εναντι και 250 ευρω εκκαθαριστηκο. Δηλαδη το εναντι αφαιρειται απο την συνολικη χρεωση και ετσι βγαινει ο εκκαθαριστηκος. Αρα κοιτανε ποσο καταναλωσες τον προηγουμενο χρονο και σε χρεωνουν αντιστοιχα. Δεν κοιτανε ποσο καταναλωσες το διμηνο Ιανουαριος Φεβρουαριος Εαν για καποιο λογο εσυ το 2017 καταναλωσες πολυ λιγοτερα (πχ 100 ευρω) και για το 4μηνο του 2017 σου ηρθε εναντι 250 ευρω ενω η συνολικη χρεωση του 4μηνου ηταν 100 ευρω, τοτε σου χρωσταει η Δεη 150ευρω τα οποια τα αφαιρει απο τον επομενο λογαριασμο
stathisp Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Εαν κάποιος φίλος το έχει ψάξει ας μου πει τη γνώμη του: Σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 πήρα τον εκκαθαριστικό τετραμήνου από τη ΔΕΗ(Αύγουστος -Νοεμβριος 2016). Ψάχνω για την έκπτωση του 15% στην χρέωση ρεύματος στους συνεπείς. Τίποτα! Παίρνω το 11770 και μου λέει ο υπάλληλος ότι αυτή η έκπτωση υπολογίζεται μόνο στους έναντι, που σημαίνει πως αν πληρώσω στον έναντι ένα χ ποσό με την έκπτωση θα αφαιρεθούν λιγότερα από τον εκκαθαριστικό και εγώ δε θα έχω στην ουσία καμμία έκπτωση!!! Κατέληξα έτσι στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα για την επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών (όχι η επιστροφή παγίου) είναι απάτη!!!
Joshua21 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 μου λέει ο υπάλληλος ότι αυτή η έκπτωση υπολογίζεται μόνο στους έναντι Σωστά στα είπε, μόνο σε έναντι λογαριασμό έχω δει τη σήμανση "15% έκπτωση". που σημαίνει πως αν πληρώσω στον έναντι ένα χ ποσό με την έκπτωση θα αφαιρεθούν λιγότερα από τον εκκαθαριστικό και εγώ δε θα έχω στην ουσία καμμία έκπτωση!!! Το συμπέρασμα σου είναι λάθος.
haris_216 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Εαν κάποιος φίλος το έχει ψάξει ας μου πει τη γνώμη του: Σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016 πήρα τον εκκαθαριστικό τετραμήνου από τη ΔΕΗ(Αύγουστος -Νοεμβριος 2016). Ψάχνω για την έκπτωση του 15% στην χρέωση ρεύματος στους συνεπείς. Τίποτα! Παίρνω το 11770 και μου λέει ο υπάλληλος ότι αυτή η έκπτωση υπολογίζεται μόνο στους έναντι, που σημαίνει πως αν πληρώσω στον έναντι ένα χ ποσό με την έκπτωση θα αφαιρεθούν λιγότερα από τον εκκαθαριστικό και εγώ δε θα έχω στην ουσία καμμία έκπτωση!!! Κατέληξα έτσι στο συμπέρασμα ότι το πρόγραμμα για την επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών (όχι η επιστροφή παγίου) είναι απάτη!!! Και νόμιζα πως εγώ ήμουν καχύποπτος απέναντι στο κράτος και στους τριγύρω του. Φαίνεται όμως ότι εσύ το έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Πραγματικά νομίζω ότι θέλει πολύ προσπάθεια για να φτάσει κανείς στο συμπέρασμά σου, το οποίο βέβαια είναι και τελείως λάθος
stathisp Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Κάθε έναντι λογαριασμός εδίδετατι ως προκαταβολή για τον επόμενο εκκαθαριστικό, από τον οποίο αφαιρείται. Παράδειγμα: έναντι από 3/8/2016 έως 29/9/2016 84€ περίπου(Έχουν αφαιρεθεί περίπου 20€ - έκπτωση συνέπειας) εκκαθαριστικός από 3/8/2016 έως 30/11/2016 (με την έκπτωση στον έναντι): 215€ - 84€ εκκαθαριστικός από 3/8/2016 έως 30/11/2016 (χωρίς την έκπτωση στον έναντι): 215€ - 104 Ο εκκαθαριστικός, χωρίς την έκπτωση, θα ήταν 215€ - 104(84 + 20). Άρα την έκπτωση (τα 20€) απλώς τα πληρώνεις μετά στον εκκαθαριστικό γιατί απλά δεν αφαιρείται απ' αυτόν. ΥΓ Έχετε δίκιο να με αποκαλείτε πολύ ευγενικά ''γκάου''. Κι εγώ νιώθω ότι κάπου κάνω λάθος. Για να επαναφέρω λοιπόν την εμπιστοσύνη στις νοητικές μου ικανότητες σας παρακαλώ βοηθήστε με να βρω πού κάνω λάθος και συγγνώμη αν σας κούρασα!
nvel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 η έκπτωση του 15% της χρέωσης προμήθειας αναφέρεται στον προηγούμενο εκκαθαριστικό του έναντι και όχι στον επόμενο
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Αν υπήρχαν ηλεκτρονικοί μετρητές θα είχαμε ξεμπερδέψει εύκολα από την σκέψη αν συμβαίνει λάθος στην καταμέτρηση ή αν κλέβουνε ρεύμα άλλοι. Anyway, οι καταναλώσεις που έχετε είναι υπερβολικές για τα τετραγωνικά σας και τα άτομα που είστε εκεί. Εγώ σε πολύ μεγαλύτερο σπίτι με άλλο ένα άτομο και τον χειμώνα να καίει καλοριφέρ λαδιού και κλιματιστικό για κάποιες ώρες μας έρχεται λίγο κάτω από 300 ευρώ μόνο κατά την χειμερινή περίοδο. 1
RobinBlack Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Εδω και χρόνια θεωρώ πολύ φουσκωμένους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ Στο θερμοσίφωνα έχω ένα θέμα που ξεχναω να το κλείσω 1
iageogr Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Κάθε έναντι λογαριασμός εδίδετατι ως προκαταβολή για τον επόμενο εκκαθαριστικό, από τον οποίο αφαιρείται. Παράδειγμα: έναντι από 3/8/2016 έως 29/9/2016 84€ περίπου(Έχουν αφαιρεθεί περίπου 20€ - έκπτωση συνέπειας) εκκαθαριστικός από 3/8/2016 έως 30/11/2016 (με την έκπτωση στον έναντι): 215€ - 84€ εκκαθαριστικός από 3/8/2016 έως 30/11/2016 (χωρίς την έκπτωση στον έναντι): 215€ - 104 Ο εκκαθαριστικός, χωρίς την έκπτωση, θα ήταν 215€ - 104(84 + 20). Άρα την έκπτωση (τα 20€) απλώς τα πληρώνεις μετά στον εκκαθαριστικό γιατί απλά δεν αφαιρείται απ' αυτόν. ΥΓ Έχετε δίκιο να με αποκαλείτε πολύ ευγενικά ''γκάου''. Κι εγώ νιώθω ότι κάπου κάνω λάθος. Για να επαναφέρω λοιπόν την εμπιστοσύνη στις νοητικές μου ικανότητες σας παρακαλώ βοηθήστε με να βρω πού κάνω λάθος και συγγνώμη αν σας κούρασα! Μηπως μπορεις να βάλεις φωτογραφίες των λογαριασμων;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα