Προς το περιεχόμενο

Σύμφωνα με αναφορές η Fitbit τελειώνει την εξαγορά της Pebble για τουλάχιστον $34 εκατομμύρια


voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Information, η δημοφιλής εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών fitness βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο των συζητήσεων για την εξαγορά της Pebble με ένα ποσό που βρίσκεται μεταξύ $34 εκατομμυρίων και $40 εκατομμυρίων.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν αποτελεί έκπληξη, αφού η Pebble, η οποία ήταν από τις πρώτες εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν στον χώρο με wearable προϊόντα και απέκτησε δημοτικότητα μέσω των διάφορων εκστρατειών που διοργάνωσε στην ιστοσελίδα Kickstarter ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα απολύσει το 25% του εργατικού δυναμικού της. Ο CEO της Pebble, Eric Migicovsky, χωρίς να δώσει τον ακριβή λόγο για τις απολύσεις, αρκέστηκε να δηλώσει ότι τα πράγματα ήταν αρκετά σφιχτά όσον αφορά στα χρήματα.
Η Pebble ήθελε να εξαγοραστεί εδώ και καιρό, κυρίως λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε, αλλά απέρριψε αρκετές προσφορές στο παρελθόν, όπως την προσφορά της Citizen για $740 εκατομμύρια το 2015 ή της Intel, που ήθελε να εξαγοράσει την Pebble έναντι $70 εκατομμυρίων στις αρχές της χρονιάς.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας The Information το όνομα της Pebble θα εξαφανιστεί σταδιακά από την αγορά μετά την εξαγορά της από την Fitbit, αφού η τελευταία ενδιαφέρεται κυρίως για την πνευματική ιδιοκτησία της Pebble και τις ευρεσιτεχνίες της καθώς και για το λειτουργικό της σύστημα. Εξάλλου η Fitbit ξεκίνησε ως μία εταιρεία που εστίαζε περισσότερο στο fitness, ενώ η Pebble ξεκίνησε κατασκευάζοντας smartwatches και μόλις πρόσφατα ενδιαφέρθηκε για το κομμάτι του fitness, κάνοντας περισσότερο fitness-friendly τα προϊόντα της.

 

Link.png Site: ArsTechnica

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα αυτά και ενώ περιμένουμε το Pebble Time 2 όσοι υποστηρίξαμε την εκστρατεία της στο Kickstarter! Μείναμε στα κρύα του λουτρού που λένε!

 

Και να σκεφτεί κανείς η εκστρατεία της Pebble στο KS φαινόταν για σιγουράκι (ότι δεν κινδυνεύεις να χάσεις λεφτά υποστηρίζοντας κάποιον "άγνωστο"). Τώρα τσεπώσανε τα 12 εκατομμύρια δολάρια και "γεια σας".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα για την Pebble που ήταν πρωτοπόρος. Η ιστορία μου θυμίζει την Palm και το webOS. Ελπίζω να μην κανιβαλιστεί κατά τον ίδιο τρόπο και το Pebble από τους αγοραστές του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

35-40 εκ σημαίνει πήγαινε για φούντο εντελώς. Μόνο όνομα αγοράζει η άλλη, τίποτα άλλο.

 

Δεν ήθελαν τα 740εκ, ρίσκαραν για πιο πολλά και πήραν τον πούλο, αρμ. Έτσι είναι η επιχειρηματικότητα, once a lifetime.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχαν πεθάνει τα smartwatches των άλλων (Samsung, Apple) με την εξωπραγματική αυτονομία της μίας (1) ημέρας, όχι αυτά της Pebble, (ρίξτε μια ματιά στα διαγράμματα της εκστρατείας στο kickstarter και θα καταλάβετε). Σήμερα πέθανε και το μόνο πραγματικό smartwatch που άξιζε να επενδύσει κάποιος, τα pebble watches.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κρίμα να χαθεί το μοναδικό άξιο λόγου smartwatch.

Το νούμερο που έδινε η Citizen υπάρχει και στο πρωτότυπο άρθρο, οπότε μάλλον θα πρέπει να το δεχτούμε ως σωστό, άλλωστε πέρυσι η εταιρία, και πριν τις ανακοινώσεις των απολύσεων, φαινόταν αρκετά εύρωστη προς τα έξω.

Τί ωραία να την έπαιρνε η Citizen, και να έβρισκε τρόπο με το eco drive της να αύξανε την ήδη πολύ καλή αυτονομία του Pebble!..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...