Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι φοιτητής και νοικιάζω ένα διαμέρισμα 38τμ. Ενώ ο σπιτονοικοκύρης όταν νοικιάσαμε είχε πει πως η πολυκατοικία έχει αυτόνομη θέρμανση, το δουλεύουν με απόφαση της συνέλευσης σαν κεντρική για λόγους οικονομίας. Το θέμα είναι ότι έρχονται κάτι τρελά κοινόχρηστα 60-80€ (κι αυτά πέρσι με το πετρέλαιο 30 λεπτά κάτω, για 3,5ώρες την ημέρα, 1,5 το πρωι και 2 το βράδυ), οπότε και ζήτησα να με βγάλουν απ το παραμύθι, να πληρώνω ένα πάγιο και τέρμα. Το ξέρω ότι παίζει και να μη συμφέρει, αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να δίνω αυτά τα λεφτά για σπίτι που μένω ελάχιστα λόγω δουλειάς. Πήρα λοιπόν τη διαχειρήστρια και μου απάντησε ότι δεν γίνεται. Έχω ήδη ζητήσει καταστατικό πολυκατοικίας αλλά ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς παρόμοια εμπειρία. 

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πρώτη φορά το ακούω αυτό.Αυτόνομη και να ανάβει σαν κεντρική.

Πες του να αφήσει τα σάπια και να το ανάβεις όποτε γουστάρεις,

Πούλα του τρέλα,ότι εσύ γουστάρεις να πληρώνεις,για να καταλάβει ότι τον έχεις καταλάβει.

Προφανώς βάζει στην τσέπη χρήμα.

ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ 

Ωστόσο το πάγιο όταν δεν ανάβεις αυτόνομη πρώτη φορά το ακούω.Εγώ δεν πλήρωνα τίποτα τους μήνες που δεν άναβα.

ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ. <3

• Like 2
Δημοσ.

Δεν έχει σημασία αν το έχεις ανοιχτό ή όχι. Σου κόβει μερίδα στο πετρέλαιο βάση χιλιοστών διαμερίσματος. 

Δημοσ.

Άκυρο το προηγούμενο μήνυμα, γράφει ότι είναι αυτόνομη αλλά δουλεύει σαν κεντρική...μπέρδεμα είναι, δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι. Αν τους καλύπτει η απόφαση της γενικής συνέλευσης δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

Έλα μωρέ κάνει μπαμ ότι έχουν φτιάξει και το καταστατικό έτσι ώστε να τρώνε χρήμα.

Δημοσ.

Έλα μωρέ κάνει μπαμ ότι έχουν φτιάξει και το καταστατικό έτσι ώστε να τρώνε χρήμα.

Πως να τρώνε χρήμα και ποιοι όμως;

Δημοσ.

Για λόγους οικονομίας ποιού ρε παιδιά?

Ποιό το νόημα της αυτονομίας τότε?

Ακόμα και να υπάρχει απόφαση συνέλευσης, δεν νομίζω ότι στέκει νομικά.

Αν ο άλλος είναι εσκιμώος και δεν καταλαβαίνει απο κρύο, γιατί να πληρώσει?

• Like 2
Δημοσ.

Πως να τρώνε χρήμα και ποιοι όμως

Ιδιοκτήτες,πάγια

Για λόγους οικονομίας ποιού ρε παιδιά?

Ποιό το νόημα της αυτονομίας τότε?

Ακόμα και να υπάρχει απόφαση συνέλευσης, δεν νομίζω ότι στέκει νομικά.

Αν ο άλλος είναι εσκιμώος και δεν καταλαβαίνει απο κρύο, γιατί να πληρώσει?

ΕΛΑ ΝΤΕ?

• Like 2
Δημοσ.

Πως να τρώνε χρήμα και ποιοι όμως;

Μοιραζόμαστε νταβατζιλίκι το πετρέλαιο που καίμε εμείς με αυτόν που δεν καίει (ή λείπει)

Δηλαδή ο μετρητής του φίλου δεν γράφει κατανάλωση γιατί δεν το άνοιξε, άρα ποιού κατανάλωση πληρώνει?

Εξώδικο στον ιδιοκτήτη με ταυτόχρονο αίτημα επιστροφής των κοινοχρήστων ως "αχρεωστήτως καταβληθέντα" και κοινοποίηση στον διαχειριστή.

Διαφορετικά αφαίρεση απο το ενοίκιο, στη ψύχρα έως ότου πάρει θέση.

• Like 2
Δημοσ.

Το έχω ξανακούσει πάντως αυτό και νομίζω ότι σε περίπτωση που συμφωνούν όλοι βγαίνει πιο οικονομικά στο σύνολο.

Μοιραζόμαστε νταβατζιλίκι το πετρέλαιο που καίμε εμείς με αυτόν που δεν καίει (ή λείπει)

Δηλαδή ο μετρητής του φίλου δεν γράφει κατανάλωση γιατί δεν το άνοιξε, άρα ποιού κατανάλωση πληρώνει?

Ναι, είναι μπέρδεμα και κάπως άδικο.

Δημοσ.

Τέτοια θέρμανση έχουμε και εμείς στο διαμέρισμα της μητέρας μου, υπάρχει ένας κεντρικός λέβητας φυσικού αερίου και το κάθε διαμέρισμα έχει δικό του θερμοστάτη και ανάβει όποτε θέλει, αλλά μέσα στην χρέωση που πληρώνει ο καθένας ξεχωριστά από όσο κάψει είναι και ένα άλλο ποσό που το πληρώνει ανάλογα με το πόσο καιρό έμεινε κλειστή η θέρμανση, επειδή το διαμέρισμα είναι παγωμένο και αναγκάζει τα γειτονικά διαμερίσματα να ανάβουν περισσότερο, αν κάποιος έχει συνεχώς κλειστή την θέρμανση θα πληρώσει πάλι ένα ποσόν.

Δημοσ.

Γράφει κανονικά ο μετρητης γιατί το έχω ανοιχτό στους 30, όπως όλη η πολυκατοικία δηλαδή. Η φάση είναι όσο περισσότερο ζεστάνει για να κρατήσει το διαμέρισμα.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτη φορά ακούω αυτόνομη θερμανση σαν κεντρική. Δεν μπορώ να καταλάβω πλήρως την ιδέα, στα 2 σπίτια που έτυχε να μείνω κι είχαμε αυτονομη ο καθένας απλά έκανε κι εκαιγε ό,τι ήθελε. Καταλαβαίνω το πάγιο για το διαμέρισμα που δε ζεστανεται, το νόημα της αυτόνομης αλλα κεντρικής μ ακούγεται περίεργο.

Δημοσ.

Ότι και καλά ο καυστηρας αντί να παίζει όλη μέρα, παίζει 2 φορές ταυτόχρονα για όλη την πολυκατοικία. Έχει γενικά μια λογική αλλά το κόστος είναι μεγάλο δεν μπορώ να φανταστώ αν είναι έτσι η οικονομία, πως θα ήταν κανονικά. Επίσης, πως μπορώ να ελέγξω ότι η διαχειριστικη δεν τα τρώει με τον σπιτονοικοκύρη;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...