Joshua21 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Θεματάκι αυτό. Ήμουν από τον Σεπτέμβρη του 2014 σε διαμέρισμα του πρώτου, αλλά μετακόμισα φέτος τον Μάρτη στο διαμέρισμα που είμαι τώρα, στον 4ο. Διαφορετική διαρρύθμιση και γείτονας που δεν έπρηζε μπάλες οι 2 βασικοί λόγοι. Μπορώ πιστεύω να φύγω γιατί δηλώνει κάτω από τα μισά στο συμβόλαιο που έχουμε κάνει, αλλά δεν θέλω να φανώ @ρχιδι. Το που έμενες και γιατί έφυγες είναι άσχετα με αυτό που συζητάμε. Ηθικά μπορείς να φύγεις γιατί άλλα σου είπε πριν νοικιάσεις και άλλα ισχύουν τώρα(σου είπε για αυτόνομη ενώ έχει κεντρική). Νομικά δεν μπορείς να φύγεις, μπορείς όμως να του δίνεις όσα ακριβώς λέει το συμβόλαιο(θα σε παρακαλάει μετά να φύγεις). Αυτό με το 30% το έχουμε σε νόμο; Το 30% δεν υπάρχει σε νόμο, είναι το σύνηθες ποσοστό που προβλέπει το καταστατικό της πολυκατοικίας.
Predatorkill Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Εαν ξηλωσει τα σωματα ταπωσει και μονωσει τις σωληνες εχει πληρη απαλλαγη απο τη θερμανση καθως και τη συντηρηση του καυστηρα. (εδω τιθεται ενα θεμα, πρεπει να εχει δικη του μοναδα θερμανσης το διαμερισμα, και δεν εννοει αιρ κοντισιον και σομπες). Απο εκει και περα, το παγιο βγαινει με 2 τροπους. Η΄αναγραφεται ξεκαθαρα στο καταστατικο, ή βαση του Ei*Fi του πινακα αναλογισμου θερμανσης το οποιο βγαινει και υπογραφεται απο τον μηχανικο της πολυκατοικιας. Συνηθως αυτο το νουμερο κυμαινεται απο 0.27 εως 0.35, ήτοι 27% ή 35% πχ. Ο νομος για 25% μεχρι περυσι δεν ειχε υπογραφει, δε ξερω τωρα τι γινεται. Η δυνατότητα αποσύνδεσης από την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης εξαρτάται από το αν υπάρχει καταστατικό για την οικοδομή και το αν το καταστατικό αυτό επιτρέπει την αποσύνδεση .Αν το καταστατικό επιτρέπει την αποσύνδεση από την κεντρική θέρμανση, ή αν δεν υπάρχει καταστατικό και η οικοδομική άδεια έχει εκδοθεί μετά το Δ τρίμηνο του 1985, τότε ισχύει για την οικοδομή το ΦΕΚ 631 Δ/85 το οποίο προβλέπει ότι εφόσον οι ιδιοκτήτες της οικοδομής έχουν δικαίωμα να αποσυνδεθούν από την εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης της οικοδομής δεν έχουν καμία υποχρέωση συμμετοχής σε κοινόχρηστες δαπάνες θέρμανσης, αρκεί 1) να θερμάνουν το διαμέρισμα τους με αυτόνομη θέρμανση και 2) να μονώσουν τυχόν κεντρικές σωληνώσεις της οικοδομής που διέρχονται από το διαμέρισμα τους. Το ΦΕΚ 631/Δ85 προβλέπει λοιπόν ότι τα διαμερίσματα που αποσυνδέονται δεν έχουν υποχρέωση να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ κοινόχρηστα για κεντρική θέρμανση, ακόμη και αν το καταστατικό προβλέπει π.χ. την πληρωμή του 30% των εξόδων ή οτιδήποτε άλλο για τα διαμερίσματα που αποσυνδέονται. Τα παραπάνω τίθενται προς αμφισβήτηση στο σχέδιο νόμου «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. 4001/2011 (Α’ 179) ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ» που όμως ακόμη μέχρι και σήμερα (Αύγουστος 2015) δεν έχει υπογραφεί, αλλά βρίσκεται σε φάση δημόσιας διαβούλευσης. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου περιέχουν παράλογες ρυθμίσεις (όπως η πληρωμή του 25% για τα διαμερίσματα που αποσυνδέονται – χωρίς να ορίζεται επι ποιου ποσού θα υπολογίζεται το 25%), είναι γραμμένες στο πόδι και πολλές από αυτές έρχονται σε αντίθεση με τον κεντρικό νόμο 631/Δ85 που ορίζει τα περί κατανομής δαπανών, πράγμα που σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί νομικό μπάχαλο σε περίπτωση ψήφισης του έτσι όπως τουλάχιστον έχει διαμορφωθεί σήμερα. Επειδή το νομοσχέδιο αυτό συντάχθηκε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εταιριών φυσικού αερίου, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ψηφιστεί ως έχει. Σε κάθε περίπτωση, μέχρι και την ψήφιση του, ισχύουν όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Αν η οικοδομή σας έχει άδεια πριν το Δ τρίμηνο του 1985, τότε δυστυχώς το ΦΕΚ δεν ισχύει. Και στην περίπτωση αυτήν, η δυνατότητα αποσύνδεσης εξαρτάται από τηνύπαρξη ή όχι καταστατικού της οικοδομής και στην περίπτωση που υπάρχει, αν αυτό επιτρέπει ή απαγορεύει την αποσύνδεση των διαμερισμάτων από την κεντρική θέρμανση, ενώ οι δαπάνες στις οποίες πρέπει να συμμετέχετε μετά την αποσύνδεση είναι αυτές που προβλέπει το καταστατικό. Στην περίπτωση αυτήν: Αν υπάρχει καταστατικό και απαγορεύει ρητά την αποσύνδεση, θα πρέπει να κινηθείτε νομικά για να το προσβάλλετε και σε αυτήν την περίπτωση το θέμα δεν είναι τεχνικό, αλλά νομικό. Αν υπάρχει καταστατικό που προβλέπει την αποσύνδεση, τότε θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα στο καταστατικό. Μετά την αποσύνδεση θα πρέπει να συμμετέχετε στις δαπάνες κοινοχρήστων κεντρικής θέρμανσης με τους όρους που προβλέπει το καταστατικό. Αν το καταστατικό δεν προβλέπει τίποτε για την αποσύνδεση ή ακόμη καλύτερα αν δεν υπάρχει καταστατικό, μπορείτε επίσης να αποσυνδεθείτε με τις προϋποθέσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω (να μονώσετε τις κοινόχρηστες σωληνώσεις που διέρχονται από το διαμέρισμα σας και να εγκαταστήσετε αυτόνομη θέρμανση). Εφόσον δεν υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει την αποσύνδεση, νομικά είναι υποχρέωση της αντίθετης πλευράς να αποδείξει ότι δεν έχετε το δικαίωμα να αποσυνδεθείτε και όχι δικό σας.
Stavmitsos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Έχω ήδη ζητήσει αντίγραφο το καταστατικό της πολυκατοικίας. Δεν ήξερα ρε παιδιά, να με συγχωράτε Το σκέφτομαι να φύγω, αλλά σκέφτομαι τα έξοδα και δακρύζω.
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 O καυστήρας ειναι πένα δεν έχει θέμα. Απλά το βάζουμε όλοι ψηλά για να κρατήσει λίγη ζέστη. Κι εγω δηλαδή να το χαμήλωσω, ο καυστήρας θα παίζει κανονικά. 30 βαθμοί το λες λίγη ζέστη; Εαν ξηλωσει τα σωματα ταπωσει και μονωσει τις σωληνες εχει πληρη απαλλαγη απο τη θερμανση καθως και τη συντηρηση του καυστηρα. (εδω τιθεται ενα θεμα, πρεπει να εχει δικη του μοναδα θερμανσης το διαμερισμα, και δεν εννοει αιρ κοντισιον και σομπες). Εαν συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι ένοικοι της πολυκατοικίας σε αυτό.
Joshua21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Εαν ξηλωσει τα σωματα ταπωσει και μονωσει τις σωληνες εχει πληρη απαλλαγη απο τη θερμανση καθως και τη συντηρηση του καυστηρα. (εδω τιθεται ενα θεμα, πρεπει να εχει δικη του μοναδα θερμανσης το διαμερισμα, και δεν εννοει αιρ κοντισιον και σομπες). Απο εκει και περα, το παγιο βγαινει με 2 τροπους. Η΄αναγραφεται ξεκαθαρα στο καταστατικο, ή βαση του Ei*Fi του πινακα αναλογισμου θερμανσης το οποιο βγαινει και υπογραφεται απο τον μηχανικο της πολυκατοικιας. Συνηθως αυτο το νουμερο κυμαινεται απο 0.27 εως 0.35, ήτοι 27% ή 35% πχ. Ο νομος για 25% μεχρι περυσι δεν ειχε υπογραφει, δε ξερω τωρα τι γινεται. Δεν το έχεις καταλάβει καλά, πλήρη απαλλαγή από τη θέρμανση σημαίνει απαλλαγή ΚΑΙ από τα κοινόχρηστα(πάγια) έξοδα θέρμανσης. Όλα αυτά που γράφει το κείμενο που έκανες παράθεση(το οποίο σε μερικά σημεία πέφτει σε αντιφάσεις) αφορούν την πλήρη απαλλαγή, η οποία έχει τόσες πολλές προϋποθέσεις που πρακτικά είναι αδύνατο να συμβεί. Μια χαρά μπορεί να γίνει αυτό που ρώτησε ο ts στο πρώτο post, δηλαδή να απομονωθεί εντελώς από την κεντρική θέρμανση και να επιβαρύνεται ΜΟΝΟ με τα κοινόχρηστα έξοδα θέρμανσης. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός ύπαρξης τους, για να πληρώνουν ένα ποσοστό ακόμα και αυτοί που δεν χρησιμοποιούν την κεντρική θέρμανση. 30 βαθμοί το λες λίγη ζέστη; Ο άνθρωπος έγραψε πως το κάνουν αυτό για να κρατήσει λίγη ζέστη, δεν έγραψε ότι οι 30 βαθμοί είναι λίγη ζέστη. Και καλά κάνουν, έτσι θα έκανες και εσύ αν ήξερες ότι: 1) δεν πρόκειται να ανάψει ξανά η κεντρική θέρμανση για 12 ώρες 2) δεν πρόκειται να χρεωθείς κάτι παραπάνω. Άσε που μέσα σε 1,5 ή σε 2 ώρες δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει το καλοριφέρ να ανεβάσει τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς, απλά το βάζει τόσο ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα κόψει καθόλου ο θερμοστάτης.
παπι Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Για οικονομια σε αυτονομη θα μπορουσατε απλα να συμφωνησετε ατυπα για τις ωρες που θα το ανοιγετε. Το συστημα που δουλευει τωρα ειναι απλα το λεγομενο σοσιαλιστικο συστημα. 2
Βασίλης_29 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Ο άνθρωπος έγραψε πως το κάνουν αυτό για να κρατήσει λίγη ζέστη, δεν έγραψε ότι οι 30 βαθμοί είναι λίγη ζέστη. Και καλά κάνουν, έτσι θα έκανες και εσύ αν ήξερες ότι: 1) δεν πρόκειται να ανάψει ξανά η κεντρική θέρμανση για 12 ώρες 2) δεν πρόκειται να χρεωθείς κάτι παραπάνω. Άσε που μέσα σε 1,5 ή σε 2 ώρες δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει το καλοριφέρ να ανεβάσει τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς, απλά το βάζει τόσο ώστε να είναι σίγουρος ότι δεν θα κόψει καθόλου ο θερμοστάτης. Τζάμπα έκατσες να το παίξεις δικηγόρος του ts. Δεν έχει κανένα νόημα να το βάλεις στους 30 για λίγη ζέστη, το βάζεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία και το αφήνεις αναλογικά για περισσότερο διάστημα ώστε να επιμηκύνεις τον χρόνο που θα λειτουργήσει η εγκατάσταση και θα παραμείνει ζεστό το σπίτι και να πληρώσεις τα ίδια με πριν αφού δεν θα αλλάξει η κατανάλωση πετρελαίου. Αν ήμουν εγώ σε αυτό το μπάχαλο είτε θα έφευγα από το σπίτι είτε θα έβαζα κλιματιστικό. Αν έχουν τεχνικά προβλήματα με θερμοστάτες καυστήρες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο να καλέσουν τεχνικό να δει την εγκατάστασή τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι παρλαπίπες. Άκου εκεί 30 βαθμούς για λίγη ζέστη.......
Predatorkill Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δεν το έχεις καταλάβει καλά, πλήρη απαλλαγή από τη θέρμανση σημαίνει απαλλαγή ΚΑΙ από τα κοινόχρηστα(πάγια) έξοδα θέρμανσης. Όλα αυτά που γράφει το κείμενο που έκανες παράθεση(το οποίο σε μερικά σημεία πέφτει σε αντιφάσεις) αφορούν την πλήρη απαλλαγή, η οποία έχει τόσες πολλές προϋποθέσεις που πρακτικά είναι αδύνατο να συμβεί. Μια χαρά μπορεί να γίνει αυτό που ρώτησε ο ts στο πρώτο post, δηλαδή να απομονωθεί εντελώς από την κεντρική θέρμανση και να επιβαρύνεται ΜΟΝΟ με τα κοινόχρηστα έξοδα θέρμανσης. Αυτός είναι άλλωστε και ο σκοπός ύπαρξης τους, για να πληρώνουν ένα ποσοστό ακόμα και αυτοί που δεν χρησιμοποιούν την κεντρική θέρμανση. Εγω καλα καταλαβα, εσυ δε ξερεις να διαβαζεις καλα μαλλον και δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλας. Επισημανε μας τις αντιφασεις. Για οικονομια σε αυτονομη θα μπορουσατε απλα να συμφωνησετε ατυπα για τις ωρες που θα το ανοιγετε. Το συστημα που δουλευει τωρα ειναι απλα το λεγομενο σοσιαλιστικο συστημα.Πανω σε αυτο θα μπορουσαν να βαλουν χρονοδιακοπτη ωστε να ανοιγει μονο αυτες τις ωρες ο λεβητας.
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δεν έχει κανένα νόημα να το βάλεις στους 30 για λίγη ζέστη, το βάζεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία και το αφήνεις αναλογικά για περισσότερο διάστημα ώστε να επιμηκύνεις τον χρόνο που θα λειτουργήσει η εγκατάσταση και θα παραμείνει ζεστό το σπίτι και να πληρώσεις τα ίδια με πριν αφού δεν θα αλλάξει η κατανάλωση πετρελαίου. Το βάζει στους 30 γιατί καίει για δύο δίωρα όλη μέρα, δεν έχει δυνατότητα να το ανοίξει για μεγαλύτερο διάστημα. Πάντως εμείς στην πολυκατοικία μας έχουμε συμφωνήσει άτυπα και το αφηνούμε όλα τα διαμερίσματα ανοιχτό όλη μέρα στους 18-20 βαθμούς. Έτσι βγαίνει αρκετά πιο οικονομικά, αφου ο καυστήρας λειτουργεί οριακά όποτε χρειάζεται και τα σπίτια μένουν ζεστά πάντα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Πάντως εμείς στην πολυκατοικία μας έχουμε συμφωνήσει άτυπα και το αφηνούμε όλα τα διαμερίσματα ανοιχτό όλη μέρα στους 18-20 βαθμούς. Έτσι βγαίνει αρκετά πιο οικονομικά, αφου ο καυστήρας λειτουργεί οριακά όποτε χρειάζεται και τα σπίτια μένουν ζεστά πάντα. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσος κόσμος πιστεύει ότι αυτό είναι τρομερά δαπανηρό... 1
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δεν μπορείς να φανταστείς πόσος κόσμος πιστεύει ότι αυτό είναι τρομερά δαπανηρό... Ε ναι, είναι σύνθετα μαθηματικά αυτά, που να τα καταλάβουν οι Ούνοι. Εμείς πάντως με αυτό το σύστημα για τον προηγούμενο μήνα έχουμε να πληρώσουμε όλη η πολυκατοικία (4 οροφοδιαμερίσματα) για 60 ώρες περίπου γύρω στα 200 ευρώ, με πάντα ζεστό το σπίτι υπενθυμίζω. Αυτόνομη φυσικού αερίου βέβαια, αλλά και με πετρέλαιο πόσο πιο ακριβά να ήταν, κανά 30%; Κάργα συμφέρει, αυτά με τις αυτόνομες που τις μετατρέπουν σε κεντρικές είναι τουλάχιστον φαιδρό. 2
Joshua21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Τζάμπα έκατσες να το παίξεις δικηγόρος του ts. Δεν θέλω να κάνω το δικηγόρο κανενός, απλά παρατήρησα ότι άλλο διάβασες και άλλο κατάλαβες, και προσπαθώ να σε κάνω να καταλάβεις το λάθος σου. Ανεπιτυχώς μέχρι στιγμής. Δεν έχει κανένα νόημα να το βάλεις στους 30 για λίγη ζέστη, το βάζεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία και το αφήνεις αναλογικά για περισσότερο διάστημα ώστε να επιμηκύνεις τον χρόνο που θα λειτουργήσει η εγκατάσταση και θα παραμείνει ζεστό το σπίτι και να πληρώσεις τα ίδια με πριν αφού δεν θα αλλάξει η κατανάλωση πετρελαίου. Είπαμε, δεν το έβαλε στο 30 για να έχει λίγη ζέστη το διαμέρισμα, το έβαλε στους 30 για να κρατήσει λίγη ζέστη για τις ώρες που θα μείνει κλειστό. Και ναι, στα υπόλοιπα συμφωνώ, έλα όμως που δεν υπάρχει η δυνατότητα να το ανάβει/κλείνει όποτε θέλει... 1,5 ώρα ανάβει το πρωί και 2 ώρες το βράδυ χωρίς να του πέφτει λόγος. Αν ήμουν εγώ σε αυτό το μπάχαλο είτε θα έφευγα από το σπίτι είτε θα έβαζα κλιματιστικό. Αν έχουν τεχνικά προβλήματα με θερμοστάτες καυστήρες και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο να καλέσουν τεχνικό να δει την εγκατάστασή τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι παρλαπίπες. Τι σύμπτωση, το ίδιο ακριβώς πρότεινα και εγώ στον ts στο post #27, είτε να αποκοπεί από την κεντρική θέρμανση είτε να νοικιάσει άλλο σπίτι. Τεχνικά προβλήματα από ότι φαίνεται δεν έχουν, το μόνο πρόβλημα είναι στο μυαλό των ιδιοκτητών/ενοίκων που μετά από ΓΣ αποφάσισαν να κάνουν την αυτόνομη θέρμανση κεντρική! Άκου εκεί 30 βαθμούς για λίγη ζέστη....... Όσο επιμένεις από μια ολόκληρη πρόταση να κρατάς μόνο μερικές λέξεις(το "30" και το "λίγη ζέστη") και να αγνοείς τα υπόλοιπα, τόσο θα έχεις λανθασμένη εντύπωση για το νόημα της πρότασης.
Joshua21 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Εγω καλα καταλαβα, εσυ δε ξερεις να διαβαζεις καλα μαλλον και δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλας. Επισημανε μας τις αντιφασεις. Εγώ ότι ισχυρίστηκα το τεκμηρίωσα με επιχειρήματα, εσύ απλά περιορίζεσαι σε αστήρικτες δηλώσεις του τύπου "δεν ξέρεις να διαβάζεις" και "δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς". Όταν δω τα επιχειρήματα σου, θα επισημάνω και τις αντιφάσεις.
dangar Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Στα κοινόχρηστα που αφορούν θέρμανση είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις βάσει της διαδικασίας που περιγράφει ο κανονισμός οικοδομής. Αν δεν στο δίνουν ζήτα το έντονα , απειλώντας αν χρειαστεί . Ο διαχειριστής είναι υποχρεωμένος να σου το δώσει. Οποιαδήποτε αλλαγή στη χρήση θέρμανσης , αν δε συνοδεύεται από αλλαγή κανονισμού οικοδομής (καθόλου εύκολη διαδικασία) είναι άκυρη , ακόμη και αν συμφώνησαν ομόφωνα οι ένοικοι σε κάποια συνέλευση. Αυτό το βίωσα ως διαχειριστής. Αν η οικοδομή σου όπως λες έχει δυνατότητα θερμιδομέτρησης και αυτό περιγράφεται ως διαδικασία θέρμανσης στον κανονισμό , οποιαδήποτε διαφοροποίηση επιφέρει ευθύνες στον διαχειριστή. Να του το θυμίσεις αυτό. Επίσης το πάγιο που είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις είτε χρησιμοποιείς είτε όχι τη θέρμανση αναγράφεται στον κανονισμό. 1
Stavmitsos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Εγω καλα καταλαβα, εσυ δε ξερεις να διαβαζεις καλα μαλλον και δεν εχεις ιδεα για τι πραγμα μιλας. Επισημανε μας τις αντιφασεις. Πανω σε αυτο θα μπορουσαν να βαλουν χρονοδιακοπτη ωστε να ανοιγει μονο αυτες τις ωρες ο λεβητας. Να προσπαθήσω να στο εξηγήσω λίγο, γιατί δεν απ ότι βλέπω, και την πέφτεις και στους υπόλοιπους. Εγώ έχω όλη μέρα τον θερμοστάτη μου στους 30 και ανοιχτό, χειμώνα - καλοκαίρι. Ο θερμοστάτης μου όμως δεν δίνει εντολή στον καυστήρα. Το μόνο που κάνει είναι να ανοίγει την ηλεκτροβάνα. Ο καυστήρας παίζει καθημερινά 6,30-8,00 το πρωι και 8-10 το βράδυ και ΜΟΝΟ εκεινες τις ωρες έχω ζεστό νερό στα σώματα, άρα και θέρμανση γενικότερα. Το βάζω λοιπόν τέρμα για να μη κόβει καθόλου και να κρατήσει όση ζέστη γίνεται, μιας και πληρώνω στανταρ κομμάτι στο πετρέλαιο, όσο και να κάψω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα