Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μήπως έχουν μέσα άλλα έξοδα στα κοινόχρηστα;

Γιατί συνήθως δεν είναι μόνο η θέρμανση.

Πάντως εμείς με κεντρική θέρμανση φυσικού αερίου πληρώναμε 10 ευρώ την ώρα παρακαλώ.

Οπότε βάλαμε από πέρυσι ατομικό φυσικό αέριο και ζεστάθηκε το κοκαλάκι μας.

Μιλάμε για τεράστιες διαφορές στην χρέωση.

Εξωπραγματικές θα έλεγα!

Επίσης με το ατομικό φυσικό αέριο θωρακίζεσαι και από κακοπληρωτές!

Ουτε τα βασικα δεν ξερετε και θελετε και να κραζετε..
Οποιος θελει πληρη αυτονομια παει σε σπιτι με αυτονομο καυστηρα κ αεριο.
αν ειναι σε πολ.κια που οι αλλοι εχουν πετρελαιο θα συνεχισει να πληρωνει το ποσοστο του των παγιων(εως 25%) ακομη και αν αυτος καιει αεριο.- http://www.tanea.gr/news/economy/article/5172857/dyomisi-mhnes-gia-na-aytonomhthei-kapoios-apo-thn-kentrikh-thermansh-ths-polykatoikias/
Ο καυστηρας μπηκε βαση θερμιδομετρηση ειτε ανοιξει ενας ειτε ολοι καιει το ιδιο...
Αν ειναι παλια η πολ.κια η θερμιδομετρηση εγινε εμπειρικα δηλ.εβαλαν μεγαλυτερο καυστηρα απ οτι επρεπε και λαθος σχεδιασμου τοποθετησης καλοριφερ.
Και ναι το πιο σωστο ειναι να ανοιγουν συγκεκριμενες ωρες τωρα που η αναπτυξη της ελλαδας ειναι στα πανω της και ρεει χρημα :P
Οποιος δεν μπορει να συμμετεχει στα κοινοχρηστα μπορει να του βγαλουν το σπιτι μεχρι και σε πλειστηριασμο μετα απο μηνες...υπαρχει πολ.κια 8οροφη που σταματησαν να πληρωνουν μεχρι και το κοινοχρηστο ρευμα!Δηλ.δεν εχουν ουτε ασανσερ ουτε φωτα στις σκαλες

Και πως ανεβάζουν τα πράγματα στον 8ο;

Με καλάθι από το μπαλκόνι;

Ε ΡΕ ΤΟΥΣ ΑΡΚΟΥΔΕΙΔΕΣ.

Κάντην από εκεί,μην πληρώνεις τζάμπα.

Κάνε το να αναβοσβήνει κιόλας την επόμενη φορά να φαίνεται καλύτερα.

Και κάτι άλλο.

Μήπως το 30 που λέει ο topic starter είναι εικονικό;

Μπορεί να έχει θερμοστάτη με ροδέλα και όχι ψηφιακό οπότε η ροδέλα λέει 30 και αυτός μπορεί να έχει 20 μέσα.

• Απαντ. 72
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και διαβάζω: κάθε ιδιοκτησία θα συμμετέχει σε ποσοστό 20% στις συνολικες δαπανες θερμανσης. Καθε ιδιοκτησία θα συμμετέχει στο υπόλοιπο ποσοστό δαπανων κεντρικης θερμανσης από 80% κατά την ανάλογια χρόνου χρησιμοποιήσης της κεντρικης θερνανσης.

Σε λίγο όλη η σελίδα

Δημοσ.

το κόστος είναι μεγάλο δεν μπορώ να φανταστώ αν είναι έτσι η οικονομία, πως θα ήταν κανονικά. 

Καλα και τα 80/μηνα δεν ειναι και κανενα τρελο ποσο για θερμανση. Στα βορεια, οσοι δεν εχουν αεριο ή τηλεθερμανση (για αυτους που ειναι προς κοζανη/πτολεμαιδα επειδη γινεται χρηση του νερου απο ΔΕΗ) πληρωνουν 2000+++/χρονο για να ειναι ζεστο το σπιτι.

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσος κόσμος πιστεύει ότι αυτό είναι τρομερά δαπανηρό...

Ε το γνωστό με τα AC. Ας το κλείσω τελείως τώρα αφού λειτουργεί ελάχιστα μιας και έφτασε την θερμοκρασία που ήθελα. Έλα που όμως αν το κλείσεις και το ανοίξεις πιο μετά θα κάψει πολύ περισσότερο, αντί να το έχεις στην συντήρηση... 

BTW @op σε ποια περιοχη βρισκεσαι? Πχ εγω στην Συρο περιπου καιω κανα 200-300 ευρω/χρονο λογω του οτι εχει κρυο μεσα Νοε/Δεκ/Ιαν και Φεβ. (και αυτο με κανα 2 ωρες/μερα (Δεκ/Ιαν μπορει και κανα 4-5 ωρες)) 

Δημοσ.

Μιλάμε για  40 τετραγωνικά, έτσι; Το θεωρώ πολύ, + ότι είμαι ελάχιστες ώρες σπίτι λόγω δουλειάς. Ξαναλέω για να μη με παρεξηγείτε, τα νόμιμα να τα δίνω. Τα κερατιάτικα να μη δίνω. 

Στην Πάτρα είμαι. 

Δημοσ.

Και εγω σε 40 μενω και σαν φοιτητης λειπω αρκετες ωρες και εννοειτε ~20 μερες δεν ειμαι καν στο σπιτι.

Απλα εσυ λογω δουλεια, ισως και το ποσο να ηταν στα μισα αν λειπεις πχ μεχρι το βραδυ...

Απλα δεν καταλαβα πως σου περασε το παραμυθι για την αυτονομη.  

Δημοσ.

Ας τα πάρουμε απο την αρχή.

Στην αυτόνομη όποιος θέλει ανάβει θέρμανση, όποτε θέλει. Χρησιμοποιεί τον μεγάλο καυστήρα της πολυκατοικίας. Προφανώς και δεν συμφέρει αν χρησιμοποιεί ένας μόνο καλοριφέρ χωρίς να χρησιμοποιεί και άλλος παράλληλα γιατί υπάρχει μεγάλη κατανάλωση.

Αυτό που σου έχουν κάνει (και έχουμε κάνει και εμείς) είναι το εξής. Το καλοριφέρ είναι στη διάθεση των ενοίκων μόνο τις ώρες 17.00-22.00 για παραδειγμα. Εκείνες τις ώρες είναι οι περισσότεροι στο σπίτι και εκείνες τις ώρες έχει κρύο, οπότε και θα το δουλευουν παράλληλα περισσότεροι ένοικοι με χαμηλότερο συνολικό κόστος.

ΑΝ κάποιος έχει κλειστό το θερμοστάτη, τότε δεν χρεώνεται γιατί δεν χρησιμοποιεί τη θερμανση εκείνες τις ώρες. Απλό.

*Εμείς έχουμε βάλει 2 παραμέτρους. Ώρες + εξωτερική θερμοκρασία. Λειτουργεί δηλαδή 17.00-22.00 και μόνο όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω των 15 βαθμών C.

Δημοσ.

Εμάς δεν πάει έτσι. Βρέξει - χιονίσει, το καλοριφέρ παίζει εκείνες τις συγκεκριμένες ώρες. 

Δεν ξέρω, σκέφτομαι ότι μπορεί και να μην αξίζει. Θα κάνω τη φασαρία, αλλά στην καλύτερη θα πληρώνω 20% στο πετρέλαιο κλπ χωρίς να έχω θέρμανση + ζεστό νερό. Δηλαδή τις ώρες που είμαι σπίτι, και θερμοσίφωνα θα ανάβω (πολλές φορές είμαστε με την κοπελιά σπίτι και θέλουμε μπόλικο νερό) και τα διάφορα θερμαντικά. Είναι 50-60€ το μήνα το πετρέλαιο, πάει στο διάολο, θα τα δώσω και φέτος και θα φύγω του χρόνου. 

Δημοσ.

Το 20% για το συνολικό ποσό θέρμανσης δεν είναι μεγάλο. Φαντάσου πως εφόσον ανάβει η θέρμανση για όλη την πολυκατοικία θερμαίνει και τους τοίχους οπότε θέλεις ή όχι απορροφάς μέρος της θέρμανσης και είναι λογικό να έχεις ένα μερίδιο.

Από εκεί και πέρα κάθε πολυκατοικία πάει βάση καταστατικού και το πώς εχει οριστεί όπως βλεπεις και στο δικο σου. Συνήθως υπάρχουν προβλέψεις για κενα διαμερίσματα ανάλογα το καταστατικό που μπορεί να πληρώνουν από 50% ή και καθόλου.

Άλλες φορές υπάρχει πρόβλεψη για πλήρη αποχώρηση από την κεντρική και αυτονομία (σε σύγχρονα διαμερίσματα) ενώ για να αποκοπεί κάποιος τελείως από όσο γνωρίζω πρέπει να έχει το 51% τουλάχιστον της πλειοψηφίας.

Εφόσον εισαι ουσιαστικά νοικάρης αυτά δεν μπορείς να τα πράξεις εσυ αλλά αυτός που έχει το σπίτι μόνο και λογικά δεν θα ασχοληθεί. Το θέμα ήταν πως δεν ήταν σαφής από την αρχή μαζι σου οπότε προσωπικά θα του έλεγα αγαπητέ μου αυτά μου είπες, πάρε τώρα το 20% δωράκι δικό σου για να είσαι και σωστός. Εναλλακτικά ψάχνεις για αλλού καθώς αυτά τα ζητήματα συνήθως παίρνουν χρόνια…

Επίσης καλο θα ηταν η πολυκατοικία να βαλει εξωτερικη αντιστάθμιση ώστε να ανάβει σωστότερα η κεντρικη με καλύτερο και οικονομικότερο αποτέλεσμα..

Δημοσ.

Και για να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα πρέπει να πάμε στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια(όπως γίνεται στον υπόλοιπο πλανήτη).

Να τελειώνει η εκμετάλλευση από τους ιδιοκτήτες ακινήτων με τα σπίτια ερείπια δίπλα στα πανεπιστήμια.

Δημοσ.

Ο κανονισμός που έχετε είναι σαφής, το πάγιο θέρμανσης στο 20% (λίγο κατά την άποφή μου, οπότε δε σε χαλάει) και η υπόλοιπη χρέωση θα είναι βάσει μετρητών. Με βάση αυτό έχεις κάθε δικαίωμα να αρνηθείς να πληρώσεις γιατί η θέρμανση δε λειτουργεί όπως πρέπει και σε περίπτωση που επιμείνουν να τους το πεις εγγράφως για να νιώσουν λίγο.

Αυτό αφορά το κομμάτι της θέρμανσης μόνο , στα κοινόχρηστα υπάρχουν χρεώσεις κοινόχρηστου ρεύματος ασανσέρ , φωτισμού αλλά και καυστήρα (υπάρχει ειδικό ποσοστό που αφορά χρέωση ρεύματος καυστήρα το οποίο είναι λίγο φλου ο καθορισμός του) , νερού , καθαριότητα οικοδομής και τυχόν λοιπά έξοδα που επιμερίζονται βάσει χιλιοστών ιδιοκτησίας (και εδώ θα πρέπει να ξέρεις τι σου αναλογεί, από το συμβόλαιο ιδιοκτησίας του ακινήτου που θα το έχει ο ιδιοκτήτης προφανώς). 

Δημοσ.

Σε καμμιά περίπτωση , ρώτα και δικηγόρο αν θες. Ακόμα και υπογραφές σε ομόφωνη απόφαση συνέλευσης δεν έχουν καμμία ισχύ αν δεν έχει αλλάξει ο κανονισμός και αλλαγή κανονισμού οικοδομής γίνεται μόνο με συμβολαιογραφική πράξη. Σε περίπτωση επίλυσης διαφορών μέσω δικαστικής οδού ισχύ έχει ο κανονισμός οικοδομής.

Περισσότερα εδώ - http://www.diaxeiristis.com/

Δημοσ.

Μπορει ν'αναφερει ενας κανονισμος σχετικά με λήψη αποφασεων και σχετικη δεσμευση εξοδων.Επισης αν κάτι γίνεται συστηματικα και έχει περασει 5ετια ,θεωρειται και αποδοχη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...