Προς το περιεχόμενο

Τιμονιέρα για παιδιά, κυρίως για Euro Truck Sim


RTW4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας

 

Ψάχνω να αγοράσω, ως δώρο για τα Χριστούγεννα, μια τιμονιέρα για παιδιά 10-13 ετών. Δεν έχω ιδέα γι' αυτές και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ τέτοια.

 

Θέλω να έχει οπωσδήποτε και πεντάλ, ενώ αν γίνεται να έχει και ανάδραση. Κόστος περίπου στα 70-80 ευρώ. Χρήση αποκλειστικά σε PC. Το παιχνίδι που τώρα παίζουν τα παιδιά είναι το Euro Truck Simulator 2, οπότε σε αυτό θα χρησιμοποιηθεί κατ' εξοχήν, αργότερα βέβαια δεν αποκλείεται και κανένα ραλάκι.

 

Μέχρι στιγμής έχω βρει δύο μέσα στον προϋπολισμό μου, αυτές:

 

http://www.e-shop.gr/gembird-str-ffb3-usb-force-feedback-steering-wheel-p-PER.584625

 

http://www.e-shop.gr/thrustmaster-ferrari-racing-wheel-red-legend-edition-p-PER.583370

 

αλλά δεν ξέρω ποια να διαλέξω και τι να προσέξω. Ποια έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής; Γνωρίζετε αυτές τις μάρκες, είναι αξιόπιστες ή θα χαλάσει σε μερικούς μήνες;

Έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο σε αυτά περίπου τα χρήματα;

 

Ευχαριστώ!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου για να πάρεις κάτι καλό είναι λίγα τα χρήματα

 

Εγώ στην θέση σου θα έπαιρνα καμία μεταχειρισμένη logitech g25 με 100-120€ που έχει και συμπλεχτη ώστε να το κάνεις και πιο αληθινό και να είναι και κάτι πιο αξιόπιστο και ανώτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

 

Όταν λέμε "καλό" τι εννούμε; Ποια δηλαδή τα γνωρίσματα που πρέπει να έχει για να θεωρείται "καλό"; Αυτό συνδέεται με την αρχική ερώτησή μου, τι να προσέξω.

 

Μεταχειρισμένα εννοείτε εδώ στο Insomnia; Να σας πω προκαταβολικά ότι δεν είμαι και ιδιαίτερα οπαδός αυτής της ιδέας, μου αρέσει να αγοράζω καινούρια πράγματα.

 

Επίσης δεν με ενδιαφέρει καθόλου να έχει συμπλέκτη, τα παιδιά δεν ξέρουν τι είναι αυτό, και ούτε πρόκειται να ασχοληθεί κανείς. Επίσης δεν ενδιαφέρει ο απόλυτος ρεαλισμός, απλά να παίζουν τα παιδιά καλύτερα θέλω, σε σχέση με πληκτρολόγιο-ποντίκι. Αν μπορείτε να μου προτείνετε κάτι σε αυτά τα πλαίσια.

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά προτείναμε τις Logitech επειδή είναι γνωστές στον χώρο, αν και ακριβές.

Σε Gembird και Thrustmaster(αν και η τελευταία έχει ιστορία στον χώρο, σε χαμηλά budget δεν μου γεμίζει το μάτι) και τις λοιπές μάρκες του Eshop δεν θα κοιτούσα καν.

Ποιότητα κατασκευής φτωχή, και ο μηχανισμός περιστροφής σίγουρα όχι τόσο αξιόπιστος.

Το να στερεώνεται με βεντούζα δηλαδή στο γραφείο,το τιμόνι να γυράει μόνο 180 μοίρες, τα πενταλ να είναι πανάλαφρα πλαστικά με μικρό travel distance καταλαβαίνεις ότι συμβάλουν αρνητικά στην εμπειρία.

Με μία γρήγορη ματιά, έπεσα σε αυτήν:
https://www.skroutz.gr/s/10319005/Hori-Racing-Apex.html

λίγο ακριβότερη από το Budget που έθεσες αλλά μοιάζει να τα αξίζει.
Και ένα link από amazon για περισσότερα στοιχεία.

https://www.amazon.com/HORI-Racing-Wheel-Apex-PlayStation-4/dp/B01LZ3AEFP

Απλά για να μην έχουμε παρεξηγήσεις, δεν έχω προσωπική εμπειρία με τιμονιέρες. Ό,τι άποψη έχω σχηματίσει, είναι από Youtubers και διάφορα reviews που πέφτει το μάτι μου κατά καιρούς.

Κι ένα ενδεικτικό review:




Όσο το ψάχνω τόσο με ψήνει κι εμένα εντωμεταξύ :P
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες μετά...

Να ευχαριστήσω τα παιδιά που απαντήσανε παραπάνω, και να ενημερώσω για όποιον άλλο ενδιαφέρεται, ότι τελικά πήρα την Gembird

http://www.e-shop.gr/gembird-str-ffb3-usb-force-feedback-steering-wheel-p-PER.584625

 

Εντυπώσεις:

Παρά το ότι αναφέρθηκε ότι η ποιότητα κατασκευής και η εμπειρία δεν αξίζουν, δεν συμφωνώ. Η συσκευή με κάλυψε απόλυτα γι' αυτά που ήθελα, και η τιμή της είναι μια χαρά.

Σύμφωνοι, δεν έχει ανώτερη ποιότητα κατασκευής, υπάρχει γενικώς ένας "τζόγος" στα χειριστήρια, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την εμπειρία χρήσης, για τα δικά μας δεδομένα. Έχει αρκετά κουμπιά και μοχλούς με ρυθμιζόμενες λειτουργίες, και αντίθετα με αυτό που αναφέρθηκε από τον φίλο παραπάνω, έχει και στήριγμα που δένει στο γραφείο με σφιγκτήρα, όχι μόνο βεντούζες. Είναι δηλαδή πολύ σταθερό πάνω στο γραφείο.

 

Επίσης το ότι το τιμόνι είναι γρήγορο, δηλαδή 180 μοίρες από άκρη σε άκρη, δεν το θεωρώ μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα. Δεν ξέρω σε τι τιμόνια έχετε συνηθίσει, αλλά εμένα επειδή πάντα είχα σπορτίφ αυτοκίνητα, μου φάνηκε μια χαρά. Και τα παιδιά δεν εξέφρασαν οποιαδήποτε δυσφορία, ότι το τιμόνι είναι "γρήγορο", παίζοντας το Euro Truck. Ίσα ίσα που με μια τιμονιά, το φορτηγό έστριβε τέρμα και γρήγορα στις στενές μανούβρες.

 

Συμπέρασμα, είμαι ευχαριστημένος από την αγορά, ιδίως με την τιμή που έχει. Δεν νομίζω ότι χρειζόταν να επενδύσω στις απίστευτα ακριβές τιμονιέρες που μου προτάθηκαν παραπάνω. Παιχνίδι είναι στο κάτω κάτω, όχι "αθλητικός" διαγωνισμός με βραβεία μεταξύ παικτών.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

 

Συμπέρασμα, είμαι ευχαριστημένος από την αγορά, ιδίως με την τιμή που έχει. Δεν νομίζω ότι χρειζόταν να επενδύσω στις απίστευτα ακριβές τιμονιέρες που μου προτάθηκαν παραπάνω. Παιχνίδι είναι στο κάτω κάτω, όχι "αθλητικός" διαγωνισμός με βραβεία μεταξύ παικτών.

Καταρχάς, καλορίζικη και να την χαρείτε.

 

Η συγκεκριμένη τιμονιέρα κοστίζει 64€.

Εμείς δεν προτείναμε απίστευτα ακριβή τιμονιέρα, αλλά μια μεταχειρισμένη logitech driving force GT (DFGT) που στις αγγελίες αν ρίξεις μια ματιά τώρα κοστίζει 75-100€. Αυτή δεν συγκρίνεται με τις απλές τιμονιέρες καθώς έχει μηχανισμό που "κλωτσάει" ανάλογα με τις κινήσεις σου στο αυτοκίνητο.

Επίσης πρότεινα την Hori που η επίσημη τιμή της είναι στα 109€, με αρκετές φορές να έχει παίξει σε προσφορά στον Κώτσο στα 80 περίπου, από τότε που έγινε το post. Μετέπειτα βέβαια διάβασα αρκετά για τιμονιέρες καθώς ψαχνόμουν για να αγοράσω, και κατέληξα ότι λόγω του ότι δεν έχει force feedback δεν είναι και τόσο καλή αγορά όταν παίζει μεταχειρισμένη DFGT στα ίδια και λιγότερα χρήματα.

 

 

 

Επίσης το ότι το τιμόνι είναι γρήγορο, δηλαδή 180 μοίρες από άκρη σε άκρη, δεν το θεωρώ μειονέκτημα αλλά πλεονέκτημα.

 

Δεν είναι τυχαίο ότι όσο ανεβαίνουμε στα χρήματα είναι "στανταρ" οι 900+ μοίρες περιστροφής. Προσδίδεται μεγαλύτερη ακρίβεια στην περιστροφή και το "simulation" είναι πιο σωστό. Ειδικά στο Eurotruck που τα τιμόνια των νταλικών γυρίζουν ανάλογες μοίρες με τις ακριβές τιμονιέρες. Είναι αλλιώς να γυρίζεις την τιμονιέρα μία μοίρα και να μεταφράζεται σε 10 μοίρες στο παιχνίδι, και αλλιώς να την γυρνάς μία μοίρα και να μεταφράζεται μία μοίρα. Το αν σας βολεύει περισσότερο δεν έχει να κάνει με το αν είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα, τουλάχιστον αντικειμενικά.

 

Τέλος πάντων. Αφού σας καλύπτει όλα καλά.

Απλά αν μπορούσες να δοκιμάσεις το Force Feedback ακόμα και στην entry level DFGT θα καταλάβαινες πόση διαφορά κάνει, και γιατί στα 80€ μεταχειρισμένη ήταν πολύ καλύτερη επιλογή.

 

Καλορίζικη και πάλι και καλή συνέχεια.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου στο νήμα και για τις ευχές σου!

 

Να σε διορθώσω όμως στο ότι η συγκεκριμένη τιμονιέρα ΕΧΕΙ force feedback, και μάλιστα έντονο και ακριβές, σε σημείο να μιμείται το τρέμουλο το φορτηγου σε στάση. Μου έκανε εντύπωση που το παιχνίδι δημιουργεί τρέμουλο όταν το φορτηγό είναι ακινητοποιημένο (με αναμμένη τη μηχανή), άραγε και στην πραγματικότητα συμβαίνει αυτό;

 

Εν πάσει περιπτώσει, επειδή τα παιδιά εξέφρασαν δυσφορία, φθάσαμε να απενεργοποιήσουμε το feedback!! :shock:

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...