Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τα έξοδα πρέπει να τα καλύψει ο γείτονας που είχε την διαρροή

Το διαμέρισμα το νοικιάζω, οπότε έτσι κι αλλιώς θα τα καλύψει ο ιδιοκτήτης.

Εγώ απλά θέλω να επισπεύσω το στέγνωμα για να βάψω και να μην είναι το σαλόνι μου γιαπί...

Με μια συσκευή που έχω για μέτρηση υγρασίας, μου δίνει περίπου 20-25%. Άρα υποθέτω πως έχω μήνες μπροστά μου...

Το συμπέρασμα που βγάζω είναι πως θα πρέπει απλά να περιμένω. Δε βλέπω κάτι άλλο που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά και να στεγνώσει γρήγορα. Τρύπες δε θέλω να κάνω γιατί όπως είπα δεν είναι δικό μου το διαμέρισμα.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τη βοήθεια.

Δημοσ.

Ναι συμφωνώ στο να περιμένεις, έτσι κι αλλιώς τριάμιση μηνάκια έμειναν και μετά ξανανοίγει ο καιρός, υπομονή θέλει.

Όσον αφορά την τεχνική με τις τρύπες, εγκυκλοπαιδικά τελείως, δεν επιρρεάζει την συνοχή του σοβά. Είναι κλεμένη τεχνική των μηχανικών που επισκευάζουν ρογμές απο σεισμό στα δοκάρια και τις κολώνες των κτιρίων.

Είναι ο τρόπος να αντιμετωπίζουμε αυτού του τύπου μερεμέτι όταν πιέζει ο χρόνος(σε μαγαζί φερ' ειπείν) και οι τρύπες κλείνουν ως εξής: Γεμίζεις μια σύριγγα με επισκευαστικό σοβά αραιωμένο λίγο περισσότερο απο το κανονικό ώστε να ρέει άνετα και χύνεις το υλικό μέσα σε κάθε τρύπα. Την άλλη μέρα στοκάρεις τοπικά τις τρύπες, ασταρώνεις, βάφεις και είσαι κομπλέ. :)

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Το αφήνω μερικές ημέρες για αρχή να δω πως θα πάει και θα επανέλθω! 

Δημοσ.

Χμμμ οπότε πάμε για τα μεγάλα μέσα απ' ό,τι φαίνεται και με γνώμονα πως δεν θέλεις να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι, άνοιξε με δραπανοκατσάβιδο τρύπες στην υγρή επιφάνεια μέχρι να πιάσεις τούβλο αφήνοντας ένα-δυο δάχτυλα απόσταση η μία απο την άλλη και ξαναβάλε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα.

Αυτό θα το κάνεις ώστε να χώσεις τον αέρα εσύ στην υγρασία και να μην περιμένεις δηλαδή να βγεί η υγρασία έξω ώστε να χτυπηθεί απο τον αέρα...

*Όταν θα είναι να βάψεις, συνιστώ να επιλέξεις χρώμα μυκητοκτόνο-αντιμουχλικό.

Επειδή μου ακούγεται ενδιαφέρουσα προσέγγιση (αχρείαστη να 'ναι), έχεις καμιά πρόταση για το μέγεθος (διάμετρο) των τρυπών;

Δημοσ.

Η διάμετρος της τρύπας είναι σχετική βασικά, προτιμώ όμως το ένα δάχτυλο περίπου και έχω χοντρό τρυπάνι γι αυτόν τον σκοπό(δυστυχώς δεν θυμάμαι νούμερο για να σου πω ακριβώς...).

Απο σύριγγα τώρα, προσωπικά χρησιμοποιώ τις μεγάλες, αυτές που έχουν το στόμιο στην άκρη του κύκλου για πιο άνετα με την έννοια οτι το υλικό που την γεμίζω είναι ρευστή πάστα και όχι υγρό. :)

Δημοσ.

Η διάμετρος της τρύπας είναι σχετική βασικά, προτιμώ όμως το ένα δάχτυλο περίπου και έχω χοντρό τρυπάνι γι αυτόν τον σκοπό(δυστυχώς δεν θυμάμαι νούμερο για να σου πω ακριβώς...).

Απο σύριγγα τώρα, προσωπικά χρησιμοποιώ τις μεγάλες, αυτές που έχουν το στόμιο στην άκρη του κύκλου για πιο άνετα με την έννοια οτι το υλικό που την γεμίζω είναι ρευστή πάστα και όχι υγρό. :)

Ευχαριστώ πολύ

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά δεν υπάρχει λόγος να αφαιρεθεί ο σοβάς εφόσον δεν αναφέρθηκε να έχει καταστραφεί απο την ζημιά, απλά βράχηκε ενώ παράλληλα είναι πιο απλό να "βουλώσει" απλά τις τρύπες μετά απο το να μπλέξει με σοβατίσματα και σπατουλαρίσματα. :-)

Δεν είπα να αφαιρεθεί όλος ο σοφάς, μόνο για το "ψιλό" έγραψα. Και αυτό όχι επειδή έχει καταστραφεί ο σοβάς, αλλά για να μπορέσει να στεγνώσει το "χοντρό"(τσιμέντο) που είναι από μέσα.

Πρόσφατα είχα δει παρόμοια περίπτωση σε κατάστημα, η αιτία είχε εξαλειφθεί εντελώς αλλά ο τοίχος δεν στέγνωνε. Περιθώριο χρόνου δεν υπήρχε, οπότε έγινε αυτό που περιέγραψα. Ε όταν αφαιρέθηκε το "ψιλό", το τσιμέντο από μέσα κυριολεκτικά δάκρυζε!

Επίσης έγραψες να κάνει τρύπες "μέχρι να πιάσει τούβλο" διαμέτρου "ένα δάχτυλο περίπου" με απόσταση μεταξύ τους "ένα-δυο δάχτυλα". Αυτό κατά τη δική μου άποψη δεν λέγεται απλώς τρύπες, λέγεται κάνω τον τοίχο σουρωτήρι. Ε αυτό δεν διορθώνεται χωρίς  να μπλέξεις με σοβατίσματα και σπατουλαρίσματα.

Δημοσ.

Δεν είπα να αφαιρεθεί όλος ο σοφάς, μόνο για το "ψιλό" έγραψα. Και αυτό όχι επειδή έχει καταστραφεί ο σοβάς, αλλά για να μπορέσει να στεγνώσει το "χοντρό"(τσιμέντο) που είναι από μέσα.

Πρόσφατα είχα δει παρόμοια περίπτωση σε κατάστημα, η αιτία είχε εξαλειφθεί εντελώς αλλά ο τοίχος δεν στέγνωνε. Περιθώριο χρόνου δεν υπήρχε, οπότε έγινε αυτό που περιέγραψα. Ε όταν αφαιρέθηκε το "ψιλό", το τσιμέντο από μέσα κυριολεκτικά δάκρυζε!

Ρε 'συ δεν διαφωνώ, δεν λέω οτι είναι λάθος αυτό που έγραψες, απλά δεν υπάρχει λόγος να γίνει έτσι :-)

Οι τρύπες καλύπτουν σε βάθος και το χοντρό σοβάτισμα(μέχρι το τούβλο δηλαδή) ακριβώς για να πάρουμε ΚΑΙ απο 'κει την υγρασία... το να αντικατασταθεί ο ψιλός σοβάς με νέο τί να λέει; Πάλι όσο θα περιμένουμε να στεγνώσει το μερεμέτι όπως είναι τώρα, θα περιμένουμε το ίδιο για να στεγνώσει ο νέος, μια η άλλη δηλαδή.

(Μην ψαρώνεις, εκεί που παρατήρησες να λειτουργούν έτσι απλά δεν χρησιμοποίησαν συνδιαστική σκέψη επειδή προφανώς δεν την έχουν).

Και στην τελική δεν είμαστε όλοι οι ελαιοχρωματιστές το ίδιο και αυτό πουλάω επίσης, την προσαρμοστικότητα στις συνθήκες :-)

Επίσης έγραψες να κάνει τρύπες "μέχρι να πιάσει τούβλο" διαμέτρου "ένα δάχτυλο περίπου" με απόσταση μεταξύ τους "ένα-δυο δάχτυλα". Αυτό κατά τη δική μου άποψη δεν λέγεται απλώς τρύπες, λέγεται κάνω τον τοίχο σουρωτήρι. Ε αυτό δεν διορθώνεται χωρίς να μπλέξεις με σοβατίσματα και σπατουλαρίσματα.

Διάβασες δηλαδή τον τρόπο που περιγράφω για να κλείσουν οι τρύπες μετά το στέγνωμα και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;; :o Οκ.

Εν το μεταξύ μην αγχώνεσαι, απλά μην υιοθετήσεις ή μην διαδώσεις την τεχνική που προτείνω. Με συμφέρει...

Δημοσ.

@sargio01:

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και στην κατασκευή που έχει γίνει, και στην ποσότητα υγρασίας που υπάρχει, και στο χρονικό όριο αποκατάστασης. Ούτε εγώ λέω πως είναι λάθος ο δικός σου τρόπος, απλά κάθε περίπτωση χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Και όχι δεν αγχώνομαι, δεν πρόκειται να γράψουμε κανα εγχειρίδιο για επισκευές/μερεμέτια, απλά κουβέντα κάνουμε.

Δημοσ.

@sargio01:

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, και στην κατασκευή που έχει γίνει, και στην ποσότητα υγρασίας που υπάρχει, και στο χρονικό όριο αποκατάστασης. Ούτε εγώ λέω πως είναι λάθος ο δικός σου τρόπος, απλά κάθε περίπτωση χρήζει διαφορετικής αντιμετώπισης.

Σωστός, σ' αυτό δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο.

Εννοείται, κουβέντα κάνουμε :-)

• Like 1
Δημοσ.

Kαι το "χοντρό" (υπόστρωμα) πάλι σοβάς είναι.  :P

Καθότι εργάζομαι στον συγκεκριμένο κλάδο, αυτό που προτείνεις είναι ανορθόδοξη λύση και δεν την προτείνουμε παρα μόνο αν έχει παρατηρηθεί αποσάρθρωση της επιφάνειας ή/και του υποστρώματος, όπου αφαιρείς το τμήμα που έχει αλλοιωθεί.

Γενικά ο sargio01 τα λέει καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Kαι το "χοντρό" (υπόστρωμα) πάλι σοβάς είναι.  :P

Δεν νομίζω να έγραψα πουθενά το αντίθετο.

Καθότι εργάζομαι στον συγκεκριμένο κλάδο, αυτό που προτείνεις είναι ανορθόδοξη λύση και δεν την προτείνουμε παρα μόνο αν έχει παρατηρηθεί αποσάρθρωση της επιφάνειας ή/και του υποστρώματος, όπου αφαιρείς το τμήμα που έχει αλλοιωθεί.

Γενικά ο sargio01 τα λέει καλά.

Δεν είμαι ορθόδοξος, καθολικός είμαι :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...