zoranb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Έχω βαρεθεί να καθαρίζω τα πιατάκια των γλαστρών μου και να προσέχω μην υπερχειλίσουν κλπ. κλπ. και κάνουν χάλια το μπαλκόνι με νερά και χώματα. Μπορώ να τις κάνω όλες αυτοποτιζόμενες και να ησυχάσω; Να πάρω δηλαδή μια κλασσική πλαστική γλάστρα, να της βάλω το αυτοποτιζόμενο μετρητή και να ησυχάσω. Γίνεται κάτι τέτοιο ή θα πρέπει αυτοποτιζόμενος μετρητής να ταιριάζει και να είναι της γλάστρας;
zoranb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Ένα ερώτημα είναι... εάν τις έχω έξω, γίνεται δουλειά ή δουλεύουν μόνο σε εσωτερικούς χώρους;
bluesattack Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 https://www.supereverything.gr/2014/07/potisma-fiton-stis-diakopes.html Αλλα νακατσεις να κανεις αυτη την δουλεια επειδη σε λερωνει το πιατακι ? 1
zoranb Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Γίνεται χάλια το μπαλκόνι και από τα χώματα που μαζεύει μέσα το πιατάκι και ξεχειλίζουν τα νερά! Επίσης, που έχουν οδηγίες για να φτιάξει κανείς μόνος του μια αυτοποτιζόμενη!
makis5423 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 https://www.supereverything.gr/2014/07/potisma-fiton-stis-diakopes.html Αλλα νακατσεις να κανεις αυτη την δουλεια επειδη σε λερωνει το πιατακι ? Ενδιαφέρον άρθρο, ειδικά αυτό με το φυτίλι δεν είναι κάτι που θα το σκεφτόμουν.
haris_216 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Πριν φτάσεις σε λύσεις αυτοποτίσματος για το θέμα λερώματος (αν θες να το κάνεις γιατί βαριέσαι να ποτίζεις, οκ) υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις, όπως: 1) Γεωϋφασμα. Το βάζεις εσωτερικά στο κάτω μέρος της γλάστρας/ζαρντινιέρας. Το νερό του ποτίσματος που ενδεχομένως περισσεύει περνάει από μέσα ενώ ταυτόχρονα "φιλτράρεται". Αποτέλεσμα ενώ μπορεί να βγει στο πιατάκι (η ακόμα και να χυθεί απ' έξω σε περίπτωση υπερβολικού ποτίσματος) το νερό είναι καθαρό και δεν βγάζει κιτρινίλες ή καφετίλες από το χώμα και άρα δεν λερώνει. 2) Πετραδάκια. Ψιλά πετραδάκια, χαλίκια, κλπ τοποθετούνται πάνω στο χώμα κάθε γλάστρας σκεπάζοντάς το όλο. Αποτέλεσμα το χώμα να είναι καλυμμένο και άρα να μην το παίρνει ο αέρας (όχι λέρωμα), να μην πιτσιλάει στο πότισμα με λάστιχο (πάλι όχι λέρωμα) και μείωση της εξάτμισης της υγρασίας (λιγότερες ανάγκες ποτίσματος). Επεξ/σία 13 Δεκεμβρίου 2016 από haris_216 2
idomeneas7 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μήπως ποτίζεις πολύ? Εγώ δεν έχω καν πιατάκια και δεν στάζουν ποτέ (παρά μόνο όταν τις ποτίζει ο άντρας που ρίχνει όλο το Βόσπορο μέσα). Είναι όμως με ένα ύφασμα, κάπως έτσι:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα