Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω βαρεθεί να καθαρίζω τα πιατάκια των γλαστρών μου και να προσέχω μην υπερχειλίσουν κλπ. κλπ. και κάνουν χάλια το μπαλκόνι με νερά και χώματα. Μπορώ να τις κάνω όλες αυτοποτιζόμενες και να ησυχάσω; Να πάρω δηλαδή μια κλασσική πλαστική γλάστρα, να της βάλω το αυτοποτιζόμενο μετρητή και να ησυχάσω. Γίνεται κάτι τέτοιο ή θα πρέπει αυτοποτιζόμενος μετρητής να ταιριάζει και να είναι της γλάστρας;

Δημοσ.

Γίνεται χάλια το μπαλκόνι και από τα χώματα που μαζεύει μέσα το πιατάκι και ξεχειλίζουν τα νερά!

Επίσης, που έχουν οδηγίες για να φτιάξει κανείς μόνος του μια αυτοποτιζόμενη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν φτάσεις σε λύσεις αυτοποτίσματος για το θέμα λερώματος (αν θες να το κάνεις γιατί βαριέσαι να ποτίζεις, οκ) υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις, όπως:

1) Γεωϋφασμα. Το βάζεις εσωτερικά στο κάτω μέρος της γλάστρας/ζαρντινιέρας. Το νερό του ποτίσματος που ενδεχομένως περισσεύει περνάει από μέσα ενώ ταυτόχρονα "φιλτράρεται". Αποτέλεσμα ενώ μπορεί να βγει στο πιατάκι (η ακόμα και να χυθεί απ' έξω σε περίπτωση υπερβολικού ποτίσματος) το νερό είναι καθαρό και δεν βγάζει κιτρινίλες ή καφετίλες από το χώμα και άρα δεν λερώνει.

2) Πετραδάκια. Ψιλά πετραδάκια, χαλίκια, κλπ τοποθετούνται πάνω στο χώμα κάθε γλάστρας σκεπάζοντάς το όλο. Αποτέλεσμα το χώμα να είναι καλυμμένο και άρα να μην το παίρνει ο αέρας (όχι λέρωμα), να μην πιτσιλάει στο πότισμα με λάστιχο (πάλι όχι λέρωμα) και μείωση της εξάτμισης της υγρασίας (λιγότερες ανάγκες ποτίσματος).

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2
Δημοσ.

Μήπως ποτίζεις πολύ? Εγώ δεν έχω καν πιατάκια και δεν στάζουν ποτέ (παρά μόνο όταν τις ποτίζει ο άντρας που ρίχνει όλο το Βόσπορο μέσα). Είναι όμως με ένα ύφασμα, κάπως έτσι:

PP_351268_C.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...