Προς το περιεχόμενο

Microsoft: Ολοένα και περισσότεροι «μετακινούνται» από το MacBook στο Surface


Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φιλε ειμαι χρηστης και windows 10 και mac os και σε πληροφορω πως λαπτοπ hp με i7-8gb ram κλπ πολυ προσεγμενο (εννοωντας οτι προσεχω τι εγκαθιστω και δεν βαζω τορρεντ κλπ μεσα) γιατι αφορα επαγγελματικη χρηση, σιγουρα θα βγαλει BOD 2-3 φορες την βδομαδα...

 

Οντως τα Windows 10 εχουν βελτιωθει παρα πολυ σε σχεση με τις προηγουμενες εκδοσεις και ειναι απειρως πιο ελαφρια απο τα προηγουμενα λειτουργικα... Σε σημειο να με κανουν να θελω να γυρισω ολοκληρωτικα στα windows και να αφησω το mac os! Ομως παρ' ολα αυτα οταν πιανω στα χερια μου το mac, συνειδητοποιω ποσο απλο ειναι στην χρηση του, αλαγκαριστο χωρις να κολλαει το οτιδηποτε, με απιστευτη διαρκεια μπαταριας.

 

Και φυσικα οπως ειπε και καποιος αλλος προηγουμενως, το τι crashαρισματα ειχα φαει οταν επαιζα μουσικη σε barακι με windows, αλλο πραμα.... Με το mac δεν μου εχει κολλησει ποτε τιποτα και ας εχω απο πισω ανοικτα αλλα 10 applications και safari με 20 tabs!

2-3 blues/εβδομάδα; 

Και φταίνε τα 10αρια και όχι το hardware ή/και το λογισμικό/firmware που έχεις πάνω;

 

Γιατί σε σοβαρή χρήση λαπτοπι με αλλαγμένο SSD/HDD κόμπο και πολλά "σκατά" πάνω του(όλων των ειδών) και γκομπιούτερ σταθερό με παπάντζες hardware εξαετίας,αμφότερα έχοντας τα 10αρια "βρώμικα"(δίχως καθαρό install) από την πρώτη μέρα δεν μου έβγαλαν ποτές πρόβλημα που δεν το προκάλεσα εγώ λόγω κακής διαχείρισης δίσκων(κακή εφαρμογή των δίσκων στην θήκη από μέρος μου).

Ανάλογες περιπτώσεις σε κάθε έναν χρήστη 10αριων που ξέρω, κανένας δεν είχε πρόβλημα.

 

Μάλλον είστε,εσύ και ο άλλος που έγραψε πριν, εξαιρέσεις διότι πολλά κακά έχω ακούσει για τα 10αρια,αλλά (σχεδόν) κανέναν να παραπονιέται για blue screen.

 

Btw:Τα 10αρια δεν φταίνε για τις μαλακίες του χρήστη/εταιρείας hardware που προκαλούν κρασάρισμα, κανένα OS δεν θα τα πήγαινε καλύτερα.

Να το έχουμε υπ'όψιν και αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Το να υπάρχουν "διαμάχες" για το πιο λειτουργικό είναι βολικότερο ή καλύτερο ή ασφαλέστερο ή πιο γρήγορο το καταλαβαίνω. Το να υπάρχουν όμως χρήστες εδώ μεσα (που είναι τεχνολογικό το site και καλά γράφουν λίγο πιο ψαγμένοι) και να βρίσκουν ΟΚ το έκτρωμα (με την συνδεσιμότητα που ΔΕΝ έχει) νεο macbook pro (θέλει να λέγεται και pro τρομάρα του!) δεν το καταλάβαίνω αλήθεια!

 

Παιδιά.. δεν έχει (κοινό) usb! Κοινό USB δεν έχει! Θα σας φέρνει ο άλλος το φλασσάκι και ΔΕΝ θα μπορείτε να το συνδέσετε! Θα γυρνάτε ανάποδα την τσάντα του laptop σας να αδειάσουν τα πράγματα να πέσει ο αντάπτορας που συνδέει κανονικό usb στο macbook pro! Φλασάκι να συνδέσετε, όχι controller για διαστημόπλοιο που δεν θα συμβεί ποτε! Τι δεν καταλαβαίνετε;

 

Και μετά πείτε μου αν την ίδια ώρα έρθει και εξωτερικός usb σκληρός δίσκος να περάσετε από το ένα στο άλλο ταινίες! Θα γράφετε πρώτα στον SSD για να κάνετε μεταφορά γιατί δε θα έχετε δύο αντάπτορες.. Μην αρχίσετε θα αλλάξετε όλα τα καλώδια ή θα κουβαλάτε τον μεγάλο τον αντάπτορα που έχει παραπάνω θυρες και θα τον έχετε μόνιμα πάνω. Μια σακούλα πράγματα θα κουβαλάτε για να κάνετε (αν) κάτι πολύ απλό! να βάλετε ένα φλασάκι. Είναι αυτό PRO ή Pro στα βάσανα? Να μην μιλήσουμε για card reader/ethernet που ας πούμε δεν τα βλέπεις κάθε μέρα. Ουτε να μιλήσουμε για hdmi/vga που έναν projectorα (κοινό που έχει εκεί που θα πας) δεν θα μπορείς να βάλεις πάνω.. 

 

Φλασάκι και εκτυπωτή και θα ψάχνεις αντάπτορα! 

 

Μόνο για αυτό το λόγο είναι απολύτως λογικό να πάνε ΟΛΟΙ (οι με κοινή λογική) άνθρωποι σε λύσεις διαφορετικές του mac book pro λύσεις. Άρα λογικότατη η παρατήρηση της MS που το εκμεταλλεύτηκε δεόντως (για τα 8 και το μετρο την βρίζουμε αλλού αυτήν). Θα περίμενα ήδη  η apple να ζητάει "συγνώμη" και να έχουν απολυθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι που έδωσαν άδεια για τέτοια (απαράδεκτη) συνδεσιμότητα συγκρίσιμη με αυτήν μίας ταμπλέτας.  Τουλάχιστον η ταμπλέτα είναι touch!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα Windows 7. Την πρώτη μέρα που βγήκαν τα 8 για beta test τα πέρασα στο desktop. Την πρώτη μέρα που βγήκαν τα 10 για beta test, τα πέρασα στο desktop (upgrade ε, όχι clean install). Έπειτα αγόρασα ένα laptop (i7 HQ 8GB ram).

 

Έβγαλα τον ssd με τα 10αρια από το desktop και τον έβαλα χωρίς να πειράξω τίποτα στο laptop. Έπειτα από κάνα 10λεπτο που τα 10άρια έκαναν κάτι ρυθμίσεις, bootαρα κανονικά στα Windows ΧΩΡΙΣ FORMAT ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ. Ήμουν έτσι κάνα 4μηνο με καθημερινή ~15ωρη χρήση (προγραμματιστής).

 

Από τη στιγμή που άφησα τα 7αρια μέχρι τώρα, ζήτημα να 'χω δει 5 BSOD.

Α επίσης είμαι χωρίς antivirus εδώ και χρόνια. Έβαλα τις προάλλες να κάνω μερικά scans και τα μόνα που βρήκαν ήταν κάτι keygens από σπασμένα προγράμματα (από trusted uploaders όμως).

 

Άμα ξέρεις τι κάνεις στο PC σου, δε πετάει BSOD χωρίς λόγο. 

 

Αντίστοιχα στο γραφείο, έχει ένας γραφίστας 27" iMac. Εντυπωσιακός στην χειρότερη -τουλάχιστον η οθόνη. Είχε αγοραστεί κάτι χιλιάρικα πριν 3-4 χρόνια νομίζω. Έχει Safari 5 ή 6 και το OS δεν έχει αναβαθμιστεί από τότε, γιατί ένας άλλος που αναβάθμισε όταν βγήκαν τα updates είχε προβλήματα με διάφορα προγράμματα (που πιθανόν να έφτιαξαν με μετέπειτα update από την Apple, αλλά κανείς δε ρισκάρει). Δε μπορεί καν να μπει στο trello λόγω του Safari, αλλά δε χρησιμοποιεί ούτε chrome/firefox επειδή "Ο safari είναι καλύτερος".

 

Ο καθένας έχει τις εμπειρίες του και αυτές δεν κρίνουν ούτε το εκάστοτε λειτουργικό ούτε την εκάστοτε εταιρία. Το θέμα είναι άλλο. Ας δούμε τι κινήσεις έχει κάνει η μια εταιρία τα τελευταία χρόνια και τι κινήσεις έχει κάνει η άλλη.

 

Η MS έχει αγκαλιάσει το open source software, ανοίγοντας πολλά δικά της software, αλλά και γράφοντας ΠΟΛΛΑ κιλά κώδικα για άλλα projects.

 

Έβγαλε bash for windows που σου επιτρέπει να τρέχεις κανονικό UNIX μέσα από τα windows (με bugs ακόμα βέβαια, αλλά διορθώνεται).

 

Έβγαλε τον Edge που είναι ένας ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ browser και πλέον ΟΛΟΙ οι developers έχουν να πονοκεφαλιάζουν ΜΟΝΟ με τον Safari για συμβατότητες και όχι με τον ΙΕ.

 

Έβγαλε το Visual Studio Code, έναν code editor που συγκρίνεται στα ίσα με Atom/Sublime, δωρεάν και τον έκανε και port για macOS και Linux.

 

Έβγαλε ΚΑΙ (σημείωση: Όχι ΜΟΝΟ) δικές της συσκευές (tablet/laptop/AIO και έπεται smartphone), έχοντας έτσι πλήρες έλεγχο για το hardware που θα δέσει με το software της

 

Για να μη μιλήσω για τις free άδειες Windows/Office που έχουν ήδη οι φοιτητές πληροφορικής.

 

Και αυτά είναι μόνο τα πρώτα που μου 'ρχονται.

 

Αυτές είναι οι κινήσεις που έκανε τα τελευταία χρόνια η MS σχετικά με το community των devs. Το συγκεκριμένο community είναι κατά 90% Apple oriented (όποιος έχει πάει σε ένα meetup καταλαβαίνει) οπότε προσπαθεί να βελτιωθεί εκεί που υστερούσε για να τους μαζέψει.

 

Δε θέλω να συγκρίνω τις 2 εταιρίες, απλά παρέθεσα το τι έκανε η μια.

 

Η Apple τι έκανε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο βασικός λόγος που κάποιος αγοράζει apple είναι το mac os το οποίο επειδή τρέχει σε απόλυτα ελεγχόμενο hardware προσφέρει μοναδική εμπειρία χρήσης. Τα windows 10 είναι για πέταμα.

Αφού το λες εσύ!! :D:D:D

 

Άρα όλη μέρα δουλεύω σε σκουπίδια!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης πολλή φάση έχει που υπάρχει κόσμος που συγκρίνει το Acer των 300€ που έχει, γεμάτο με ένα σωρό προγράμματα, σάπιες εγκαταστάσεις, 2-3 αντιβάιρους και ό,τι μπορείς να φανταστείς, με το μακμπουκ του διπλανού του και αποφαίνεται: "πω ρε συ, όντως αυτά τα μακ είναι καλύτερα από τα γουίντοους, δεν κολάνε ποτέ".

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν ξέρω  ποιο είναι καλύτερο , ούτε και με ενδιαφέρει , αλλά της Ms της βγήκε το Surface , ό,τι και να λέμε , έχει άποκτήσει δυναμική πωλήσεων , και αυτό είναι πολύ σημαντικό . Ένα ξεχασμένο και αδιάφορο προιόν , στα χέρια του Πάνου άλλαξε ριζικά . Θα ρισκάρω τη  πρόβλεψη ότι ίδια πορεία θα έχουν και τα κινητά της , όχι  άμεσα αλλά στο μέλλον.

Όπως έβγαλε κάτι πραγματικά πρωτοπόρο με το surface (δεν λέω καινούργιο γιατί τα 2 σε 1 ήταν ιδέα του Gates από τα πολύ παλιά) έτσι θα πετύχει και στα κινητά , όταν όμως βγάλει κάτι πραγματικά πρωτοποριακό , και όχι πλακάκια για το .....μπάνιο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια ήταν η συνταγή της Apple που δεν καταλαβαίνει ένα μεγάλο κομμάτι του αγοραστικού κοινού;

 

Πως τα πάντα έχουν σημασία. Από το υλικό του σασί του υπολογιστή, το design, την ποιότητα της οθόνης του πληκτρολογίου κτλ. Ο υπολογιστής δεν είναι μόνο 3 αριθμοί όπως πιστεύει μεγάλο μέρος του κόσμου (επεξεργαστής, σκληρός δίσκος άντε και ραμ).

 

Τη λογική αυτή ακολούθησαν και οι άλλες εταιρίες. Έφτιαξαν πολύ λεπτά λάπτοπ χωρίς να υστερούν σε επιδόσεις. Έδωσαν σημασία στο πληκτρολόγιο το trackpad και κάθε είδους λεπτομέρεια που έχει ένα laptop.

 

Οι ανταγωνιστές σε γενικές γραμμές κατάφεραν και έφτασαν την Apple. H Apple από την άλλη εκτός από το λειτουργικό δεν έχει κάποιο σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες εταιρίες. 

 

Οθόνες δε φτιάχνει, ούτε επεξεργαστές μεγάλωσε το trackpad και το έκανε να μην είναι κινούμενο, έβαλε μια touch bar και τελειοποίησε το φινίρισμα στο σκελετό του macbook. Δεν ξέρω αν είναι αρκετά αυτά;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή εσύ ως developer ποια εκ των 2 εταιριών πιστεύεις ότι ενδιαφέρεται και επενδύει περισσότερο σε σένα;

Προσωπικά και οι 2 αλλά σε άλλους μπορεί η 1 να του προσφέρει παραπάνω από την άλλη..

Δουλεύω windows, macos και linux οπότε αν μου έλεγες σου δίνω δωρεάν το 1 από τα 2 θα διάλεγα το Macbook Pro κάποιος άλλος μπορεί να διάλεγε το surface.

Αυτό που δεν αντέχω να βλέπω είναι τα σχόλια τύπου τα mac είναι για μόστρα και άσχετους....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν χρειάζεσαι (μόνο) Windows για να "τρέξεις" Xamarin,

επίσης Visual studio για Mac φρόντισε γι'αυτό η Microsoft.

το visual studio mac edition ειναι το xamarin studio  (ευτυχως δωρεαν). Μονο με visual studio mac δεν εχεις sql server και χαιρετας ολο το windows developing (winforms, wpf, asp.net , web services klp klp) αρα για ενα comple microsoft developing studio (ios,android,windows,  universal apps, sql ..) χρειαζεσαι ενα macbook με parallels (oh the irony!!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που δεν αντέχω να βλέπω είναι τα σχόλια τύπου τα mac είναι για μόστρα και άσχετους....

 

Το ανάποδο ισχύει αν προσέξεις καλύτερα.

 

Κάποιο άσχετοι με pebkac syndrome διαλέγουν mac γιατί τους προστατεύει από την ασχετοσύνη τους. Σου γράφει ο άλλος "2 bsod την εβδομάδα με windows". Λεω εγώ δεν λυπάται τα €€ που έδωσε και δεν κάνει τον κόπο να διαβάσει ενα dump με bluescreenview, να διαπιστώσει ποιά συσκευή του βγάζει καρκίνο, και αντ'αυτού δίνει άλλα τόσα €€ να αγοράσει mac και έλυσε το πρόβλημα.

 

Αλλος λεει έβαζε μουσική και του έκανε συνέχεια σπασίματα και φταίνει τα windows. Οτι δηλαδή τι; Εμείς που είμαστε με windows 18ω/24ωρο και ακούμε μουσική απο πίσω, προφανώς κάνει διακοπές ο ήχος αλλα γουστάρουμε μαζοχισμό ή δεν πιάνει τα σπασίματα το απαίδευτο αυτί μας επειδή δεν είμαστε ντιτζέηδες;

 

Αυτούς πως να τους χαρακτηρίσει κάποιος, σχετικούς;

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δυστυχως μεχρι η Apple να επιτρέψει compile xamarin for ios σε μηχανηματα εκτος mac πολλοι microsoft προγραμματιστες θα κουβαλάνε macbook και θα τρεχουν windows και visualstudio στο parallels ( η αλλη επιλογη να κουβαλας 2 laptop). Εχω πάρει το νεο macbook pro 3300 ευρώ και είναι μια απογοήτευση κυριως λογο της AMD (δεν παιζω παιxνιδια μιλαω για scientific computing aka No cuda cores). Το macbook pro late 2013 με i7 16gb 512ssd  nvidia 750m και ενα σκασμο ports ειναι πολύ καλύτερη επιλογή (μεταχειρισμένο γύρω στο 1000). Αν δεν το θες για προγραμματισμό η καποια αλλη συγκεκριμένη εργασια  (π.χ final cut) υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές και το surface ειναι απο τις TOP μαζι με το dell xps 15. peace

Επίσης αν δεν σε ενδιαφέρει μόνο ο προγραμματισμός και δεν έχεις να σκάσεις ένα σκασμό λεφτά και θες χωρητικότητα και mac πας σε late 2012 νομίζω που παίρνει max 16gb ram 2xsata (βγάζοντας το dvd) και που δεν είναι όλα soldered. Και ο cpu του δεν ζηλεύει τίποτα από τους σημερινούς (άντε να είναι -10-15% από σημερινά κτήνη). Βέβαια μιλάμε για μεταχειρισμένο 1000+ αλλά κερδίζεις macbook trackpad (Ο κύριος λόγος να πάω πίσω σε macbook αν πάω). Ε και αν έχεις συνηθίσει το macOS και δεν μπορείς win.

Βέβαια όσο πάει το macos γίνεται iOS οπότε οι οπαδοί του snow leopard πχ δεν ξέρω αν ξερνάνε πολύ ή λίγο με κάθε νέο macOS

Φιλε ειμαι χρηστης και windows 10 και mac os και σε πληροφορω πως λαπτοπ hp με i7-8gb ram κλπ πολυ προσεγμενο (εννοωντας οτι προσεχω τι εγκαθιστω και δεν βαζω τορρεντ κλπ μεσα) γιατι αφορα επαγγελματικη χρηση, σιγουρα θα βγαλει BOD 2-3 φορες την βδομαδα...

 

Οντως τα Windows 10 εχουν βελτιωθει παρα πολυ σε σχεση με τις προηγουμενες εκδοσεις και ειναι απειρως πιο ελαφρια απο τα προηγουμενα λειτουργικα... Σε σημειο να με κανουν να θελω να γυρισω ολοκληρωτικα στα windows και να αφησω το mac os! Ομως παρ' ολα αυτα οταν πιανω στα χερια μου το mac, συνειδητοποιω ποσο απλο ειναι στην χρηση του, αλαγκαριστο χωρις να κολλαει το οτιδηποτε, με απιστευτη διαρκεια μπαταριας.

 

Και φυσικα οπως ειπε και καποιος αλλος προηγουμενως, το τι crashαρισματα ειχα φαει οταν επαιζα μουσικη σε barακι με windows, αλλο πραμα.... Με το mac δεν μου εχει κολλησει ποτε τιποτα και ας εχω απο πισω ανοικτα αλλα 10 applications και safari με 20 tabs!

Εγώ πάλι με το thinkpad που έχω τώρα δεν έχω κανένα (έναν i5 και 16gb ram). Με το mac είχα κατά καιρούς freezes που ήθελε restart από power button... Αλλά και στα 2 φορτωμένα αρκετά και με μερικά tweaks κατά καιρούς. Για απλή χρήση ίσως τα mac να είναι πιο απλά και ωραία στο μάτι (ίσως) αλλά γενικά εξαρτάται τι αρέσει στον καθένα και πόσα λεφτά έχει-θέλει να διαθέσει. Τώρα στο hp μήπως έχει κανέναν χάλια driver?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα μετά...

Αυτο που ο ενας "καρφωνει" τον αλλο μολις πει κατι αρνητικο λες και οι εταιριες ειναι του μπαμπα τους ειναι να τρελενεσαι.

Εαν θες δουλευεις σε Windows αν δεν θες σε MacOs.

Σαφως και τα δυο εχουν τα θετικα και τα αρνητικα τους, δεν μπορω να πιστεψω οτι καποιο λογισμικο ειναι το τελειο....

Για ενα φιλο που εγραψε οτι τα Macbook εχουν SDcard αφηνοντας πιθανον υπονοουμενο οτι δεν εχει dvd drive μαλλον πιστευει οτι το cd ειναι το μελλον και οτι τα macbook  πρεπει να ειναι συμβατα με τα τελευταιας τεχνολογιας συστηματα στην Ελλαδα..

Οσο για τα Windows εχουν κανει αλματα και λειτουργουν μια χαρα και στο Macbook, δεν ειναι για πεταμα που αναφερετε παραπανω..

Ειμαι χρηστης MacOS απο το macbook 6.1 (2009 αν θυμαμαι καλα) και ειμαι υπερευχαριστημενος αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν τρελενομαι οταν βαζω εναν εξωτερικο σκληρο και θελει προγραμμα για να κανει mount τον ntfs!

Ο καθενας με τα λεφτα του παιρνει το laptop που τον ικανοποιει καλυτερα ειτε αυτο αφορα την εργασια του ειτε την casual χρηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...