Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το αμαξι εχει 8 μπουζι πιστευω σου αλλαξαν και τα 8 ετσι ?

Όχι 16 έχει κανονικά, αλλά του άλλαξαν μόνο τα 8.

Βγάζω μονο τον αρνητικό πόλο ή και τους δυο;

Γιατι ένας φίλος που ασχολείται με Honda μου ειπε να βγάλω και τους δυο....

Σημερα πάντως τωρα το απόγευμα, γυρίζοντας απο την δουλειά, μπαίνω στο αμάξι και ξεκινάω να το βάλω μπροστά, ζορίστηκε παρα πολυ, αναβόσβηναν όλα τα λαμπάκια στο καντράν και τελικώς πηρε... Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει....

Κρατάει ανεβασμένο ρελαντί ακόμα και αν ζεσταθεί ο κινητήρας;

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οχι, στην λειτουργία του ειναι φυσιολογικά όλα... Εκτος της κατανάλωσης! Να βγάλω τον πόλο λέτε τελικά και να τον βάλω το πρωί;

Δημοσ.

Μιλάμε για 4κύλινδρο, είσαι σίγουρος ότι έχει 8 μπουζί;;;;

The L12A, L13A and L15A use (Japanese: i-DSI), or “intelligent Dual & Sequential Ignition” also known as The Earth Dreams Technology. I-DSI utilizes two spark plugs per cylinder which fire at different intervals during the combustion process to achieve a more complete burn of the gasoline.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Honda_L_engine#L13A_i-VTEC

Δημοσ.

Κρατάει ανεβασμένο ρελαντί ακόμα και αν ζεσταθεί ο κινητήρας;

Νταξει μαστρο μητσο οτι πεις
Δημοσ.

Παιδια 8 μπουζι εχει το αμαξι....

Λοιπον, εχω νεοτερα, το πρωι το πηγα στην Honda και το αφησα εκει να το δουν, με πηραν τηλ πριν λιγο και για να μην τα πολυλογω να σας πω οτι ο γνωστος στο συνεργειο τα ειχε κανει ολα λοκω... 

Μπαταρια μικροτερη απο αυτη που χρειαζεται το αμαξι και καποια στιγμη θα με αφηνε, μπουζι μαιμου και οχι γνησια οπως μου ειχε πει με αποτελεσμα το αμαξι να ζοριζεται και να καει περισσοτερη βενζινη.

Το αποτελεσμα να πληρωνω διπλα λεφτα τωρα, σημερα η Honda μου ειπε 350 ευρω...

Θα επανελθω με νεοτερα μολις δω πως θα συμπεριφερεται το αμαξι τις επομενες μερες.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπον, εχω νεοτερα, το πρωι το πηγα στην Honda και το αφησα εκει να το δουν, με πηραν τηλ πριν λιγο και για να μην τα πολυλογω να σας πω οτι ο γνωστος στο συνεργειο τα ειχε κανει ολα λοκω... 

Μπαταρια μικροτερη απο αυτη που χρειαζεται το αμαξι και καποια στιγμη θα με αφηνε, μπουζι μαιμου και οχι γνησια οπως μου ειχε πει με αποτελεσμα το αμαξι να ζοριζεται και να καει περισσοτερη βενζινη.

Θα επανελθω με νεοτερα μολις δω πως θα συμπεριφερεται το αμαξι τις επομενες μερες.

Η μπαταρια ασχετα αν δεν ηταν η καταλληλη δεν νομιζω να εφετγε για το πρόβλημα .Μπουζι δεν υπαρχουν γνησια και μη αλλα καποια που προτεινει ο κατασκευαστης και βαζει το ονομα του επανω .Αν ο μηχανικος ξερει ποια είναι ανετα μπορεις πιο φτηνα .Όχι μονο μπουζι αλλα και τακακαι και φιλτρα και πολλα αλλα . Στην Honda για το crv αλλαγη τακακια 140 ευρω και στον μηχανικο μου 60 ευρω και δεν ηταν από τα φτηνα .

• Like 2
Δημοσ.

Νταξει μαστρο μητσο οτι πεις

Αστειεύομαι βρε :rolleyes: 

Είδες τελικά τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν τα ακατάλληλα μπουζί;

Δημοσ.

Θα κοιταξω το τιμολογιο τι γραφει, παντως λαδι εχω ξαναλλαξει στο ιδιο συνεργειο (ειναι οικογενειακοι φιλοι) και ολα ηταν καλα, δεν ειχα δει διαφορα στο αμαξι.

Σκεφτομαι μηπως εχει να κανει με τα μπουζι....

Μπορω να μαθω ακριβως ποια γνησια μπουζι Honda παιρνει το Jazz 1.4 2010?

Όπως βλέπεις φιλε μου υπαρχουν ασχετοι παντου εστω και αν είναι φιλοι ή συνεργατες . Από ένα εμπορο από το 2006 εχω παρει 4 καινουργια Honda (CRV/2006 , Civic 2007, Jazz 2008 και CRV /2008 που εχω και τωρα .Παντα για service σε αυτους  .Επισης υγραεριο σε αυτους .

Πριν ένα μηνα αρχισε να αναβει το λαμπακι μηχανης .Πηγα 3-4 φορες εβαζαν τον υπολογιστη και ελεγε φτωχο μιγμα καυσιμου.Το έσβηναν και παλι τα ιδια .Μου ειπαν να παω να αφήσω το αμαξι να το ψαξουν γιατι μπορει να ηταν πολλα που δεν μπορουσαν να βρουν ποιο φταιει.

Ευτυχως δεν το πηγα , πηγα σε άλλο εγκατασταστη υγραερίου και σε 2 λεπτα ειχε βρει το πρόβλημα από ένα λιγο φθαρμενο καλωδιο από την λαδιερα στα μπεκ . Το εφταιξε και αυτό ηταν ολο με μηδενικο κοστος . ΟΙ ...εξουσιοδοτοιμενοι ποτε δεν ανοιξαν καπο και αν το ειχα αφησει ολο και κατι θα ειχαν βρει στη φαντασια τους ότι φταιει  για να πληρωσω.

Πριν ένα μηνα κάθε λιγο μου

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, εάν δέν κάνω λάθος σε θυμάμαι απο την κοινότητα του Honda Club.

Τώρα εάν η απόδειξη αναγράφει τα γνήσια ανταλλακτικά , και ο ίδιος έβαλε aftermarket , εγω προσωπικά δέν θα πλήρωνα τίποτα επιπλέον.

Μπουζί δέν είναι υποχρεωτικό να βάλεις της Honda(δηλ.γνήσια), δές τον κωδικό στο εγχειρίδιο συντήρησης και δές για NGK(εγω εδω 6 χρόνια μόνο NGK βάζω) ή Denso.

Αναμένουμε περαιτέρω ενημέρωση για την πορεία με την κατανάλωση.

Επεξ/σία από meletis_m
Δημοσ.

Καλημερα σε ολους,

φιλε Μελετη ναι καλα θυμασαι, και εγω σε θυμαμαι απο το Honda Club αν και νομιζω πως δεν εχουμε βρεθει απο κοντα ποτε.

Αλλαχτηκαν μπουζι και μπαταρια, ειδα τους κωδικους των  ανταλλακτικων στην αποδειξη αλλα τωρα δεν το εχω μπροστα μου για να σας γραψω. Επισης εγινε καθαρισμος πεταλουδας.

Την μπαταρια την μετρησαν και ηταν εντελως αδυναμη (2013 ειχε μπει, δικαιολογειται μεσα σε 3 μολις χρονια;).

Βεβαια ο τεχνικος της Honda υπεθεσε πως το αμαξι εχει αυτη την περιεργη συμπεριφορα λογω μπουζι και αδυναμης μπαταριας, δεν ηταν σιγουρος 100%!

Μου ειπε να βαλω 100αρα βενζινη στο πρωτο γεμισμα και να το παρακολουθω και λογικα θα ειναι οκ και οσον αφορα την καταναλωση και για το μιζαρισμα.

Συμπτωματικα, σημερα θα γεμισω 100αρα και αυριο πρωι παω Αραχωβα επομενως θα το παρακολουθησω στο ταξιδι και θα ενημερωσω απο Κυριακη λογικα :)

• Like 1
Δημοσ.

απορώ πού δέν σού ειπαν στή honda οτι ειναι απαραίτητη η  ρύθμιση βαλβίδων  κάθε 3-4 χρόνια η περίπου 100.000 χλμ ...

ακομα κ σέ ελληνικά hondaclub forum τό εχουν κάνει  αυτό ,

θέμα οι ιδιοκτήτες τους ....

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι στην παρέα, επανέρχομαι στο θέμα γιατί δυστυχώς δεν βλέπω καλυτερευση στο πρόβλημα της αυξημένες κατανάλωσης...

Ενδεικτικά να σας πω έβαλα 13.18 λίτρα και έκανα 162χλμ...

Το θεωρείται φυσιολογικό?

Ειλικρινά δε ξέρω τι άλλο να κάνω, σκέφτομαι να το δώσω το αμάξι και να περάσω σε πετρέλαιο

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι στην παρέα, επανέρχομαι στο θέμα γιατί δυστυχώς δεν βλέπω καλυτερευση στο πρόβλημα της αυξημένες κατανάλωσης...

Ενδεικτικά να σας πω έβαλα 13.18 λίτρα και έκανα 162χλμ...

Το θεωρείται φυσιολογικό?

Ειλικρινά δε ξέρω τι άλλο να κάνω, σκέφτομαι να το δώσω το αμάξι και να περάσω σε πετρέλαιο

8.13  λιτρα ανα 100χλμ δεν ειναι κατι το τραγικο ..Ποσο νομιζες οτι θα  καιει ?

Ειχα το αμαξι μοντελλο του 2007 με cvt κιβωτιο και τοσο εκαιγε...Παρα πολυ καλο αμαξι !!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...