theatab Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 http://vimaxclima.gr/sobesksilou.html?gclid=CJTPlu7mhNECFSIG0wodQu8G6A http://www.gres.gr/sigma972mupiepsilonsigmaf-xi973lambdaomicronupsilon.html?gclid=CIrEjO_mhNECFaYy0wod4E0B5A για αυτες τις λυσεις τι λετε? βεβαια θες να ανοιξεις τρυπα στον τοιχο αλλα ζεσταινουν καλα αυτα εγω αναβω τζακι και για τα λλα δωματια εχω καλοριφερ λαδιου που το πηγαινοφερνω. βεβαια δεν ειμαι συνεχεια σπιτι και μενω και νοτια ελλaδα
blackdeagle Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Ρε παιδιά 3 θερμοπομπους έχω A class Δεν καίνε μία....εντάξει προφανώς και θα δεις λίγο το λογαριασμό της ΔΕΗ αυξημένο αλλα δεν θα γραφει κατι που θα παθεις εγκεφαλικο....Εμείς έχουμε Φ-Α αλλά ανοίγω κανά θερμοπομπό τις ωρες που ειναι κλειστά τα καλοριφερ...Επίσης μην βάλει κανεις Φ-Α , το πετρέλαιο έχει πέσει και θα πέσει και άλλο...δεν αξίζει.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Επίσης μην βάλει κανεις Φ-Α , το πετρέλαιο έχει πέσει και θα πέσει και άλλο...δεν αξίζει. To πετρέλαιο τον Απρίλιο ήταν στα 0.7 το λίτρο, τώρα είναι 0.92+. Επιπλέον επειδή ο ΟΠΕΚ περιόρισε την ετήσια παραγωγή έχουν αρχίσει να ανεβάινουν οι τιμές σχεδόν κάθε μέρα... 1
theatab Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 μαλλον ο παγκοσμιος αποπληθωρισμος, που ριχνει παντου τις τιμες, εχει εξαιρεσει το πετρελαιο κατα ενα παραδοξο τροπο
teddy71 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Φιλε επειδη μενω και εγω σε οικοδομη με πολλα διαμερισματα 20 στο αριθμο ειχαμε παρομοιο προβλημα, ειχαμε ωρομετρηση και χρησιμοποιουσαμε το καλοριφερ το πολυ 8-9 διαμερισματα οποτε λογω του μεγαλου καυστηρα και των λιγων διαμερισματων που χρησιμοποιουσαν την κεντρικη θέρμανση μας ερχονταν κατι κοινοχρηστα που λυποθυμουσες, ερχονταν κατι 150-200αρια το μηνα για πετρελαιο και ζεστη δεν ειχαμε, μερικοι μαλιστα δεν πληρωναν και κοινοχρηστα και ειχαμε θεμα με την εταιρεια κοινοχρηστων. Η λύση για μας ηταν οτι καναμε συνελευση και αποφασισαμε και μαζεψαμε υπογραφες απο το 50+1% των ιδιοκτητων να κλεισει ο λέβητας και ο καθενας να βαλει ατομικη θερμανση φυσικου αεριου. Εκτοτε εδω και 3 χρονια με φυσικο αεριο πληρωνω το διμηνο 60-130€(αναλογα την εποχη) δηλαδη 30-65 το μηνα και ειδαμε ζεστη στο σπιτι και κυκλοφορουμε με το μπλουζακι στο σπιτι. Οποτε θα σου προτεινα και εσεις να κανετε το ιδιο .. καλεστε συνελευση και μαζεψτε υπογραφες απο το 51% των ιδιοκτητων να αποσυνδεθει η κεντρικη θερμανση και να βαλει ο καθενας ατομικο καλοριφερ φυσικου αεριου. Μην διανοειθητε απλα να την μετατρεψετε σε κεντρικη με φυσικο αεριο γιατι παλι τα ιδια θα εχετε, καθως θα ερχεται ενας κοινος λογαρισμος και αν δεν πληρωνει ενας θα πρεπει να πληρωσουν το μεριδιο του οι υπολοιποι αλλιως θα κανει διακοπη η ΔΕΠΑ. Για μενα η μονη σωστή και καθαρή λυση ειναι αυτη μπορει στην αρχη να σου κακοφανει λογω του κοστους της εγκαταστασης αλλα σε λιγα χρονια θα κανεις αποσβεση και κυριως θα ζεσταθεις και θα ησυχασεις και θα θερμαινεις στο σπιτι του οπως επιθυμεις. Περυσι ειδικα ειχαν βγαλει και προγραμμα οπου υπηρχε επιδοτηση εως 1000€ για την μετατροπη, δεν ξερω αν ισχυει ακομη οποτε πρεπει να το ψαξεις το θεμα με το ισχυει στην περιοχη σου. 1
tuxpower Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Επίσης μην βάλει κανεις Φ-Α , το πετρέλαιο έχει πέσει και θα πέσει και άλλο...δεν αξίζει. Έχεις ιδέα για την τιμή του φ.αεριου, η το λες έτσι; Επίσης γνωρίζεις για την τιμή που θα διαμορφωθεί σε έξι μήνες; σε έναν χρόνο; Ας παραλείψουμε όλα αυτά. Ότι είσαι αυτόνομος μετράει; ότι καις και πληρώνεις ότι πραγματικά έκαψες μετράει; Ότι δεν σε κλέβει αυτός που σου βάζει πετρέλαιο; μην πεις ξέρεις τρόπους και τον τσεκάρεις, θα μείνεις με ανοιχτό το στόμα με αυτά που κάνουνε.
teddy71 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Επίσης μην βάλει κανεις Φ-Α , το πετρέλαιο έχει πέσει και θα πέσει και άλλο...δεν αξίζει. Καλα μου το ειδες οτι επεσε η τιμη του πετρελαιου... να παω να δω και εγω γιατι απο τον οκτωβριο που αρχισε η διανομη του προστέθηκε ή αυξηθηκε καπιος φορος του. Επισης το δολλαριο εχει αυξητικες τασεις σε σχεση με το ευρω, επισης και η τιμη του αργου πετρελειαου συνεχως ανεβαινει μετα τη συμφωνια που ειχαν οι χωρες του οπεκ για μειωση της παραγωγης τους και επικειται και νεα συμφωνια του οπεκ και με αλλες χωρες που παραγουν πετρελαιο οπως Ρωσια Ιραν να μειωσουν και αυτες την παραγωγή τους για να αυξηθει και αλλο η τιμη του. Με ολα αυτα το μονο που δεν θα συμβει ειναι η μειωση της τιμης του, ολα τα υπολοιπα σεναρια ειναι ανοιχτα (σταθεροποιηση-αυξηση). Βεβαια και στο φυσικο αεριο θα υπαρξη κάποια αυξηση αλλα καταργηται ενα φορος οποτε εξισορροπειτε η οποια αυξηση στην τιμη. Και οπως ειπαν και παραπανω με την αυτονομη θερμανση φ.α δεν εχεις να τρεχεις καθε λιγο και λιγακι να γεμιζεις τη δεξαμενη, να κοιτας ποτε τελειωνει, να φοβασαι μην σε κλεβει ο βενζινας, μην έχει πειραξει κανεις τα ρολογια ωρομετρησης και κλεβει κ.α. Βαζεις ενα συστημα φυσικου αεριου που εχει και προγραμματισμο και ησυχασεις μια και καλη.
siracos Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 http://vimaxclima.gr/sobesksilou.html?gclid=CJTPlu7mhNECFSIG0wodQu8G6A http://www.gres.gr/sigma972mupiepsilonsigmaf-xi973lambdaomicronupsilon.html?gclid=CIrEjO_mhNECFaYy0wod4E0B5A για αυτες τις λυσεις τι λετε? βεβαια θες να ανοιξεις τρυπα στον τοιχο αλλα ζεσταινουν καλα αυτα εγω αναβω τζακι και για τα λλα δωματια εχω καλοριφερ λαδιου που το πηγαινοφερνω. βεβαια δεν ειμαι συνεχεια σπιτι και μενω και νοτια ελλaδα Μια χαρά ζεσταίνουν ειδικά οι αερόθερμες , αλλά έχουν την σχετική βρωμιά που έχουν οι ξυλόσομπες . Αν έχεις και δικά σου ξύλα σου βγαίνει τζάμπα η θέρμανση. Δηλαδή το κουβάλημα των ξύλων , την κάπνα κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα για να βάλεις ξύλο ή τις διαρροές από τους σωλήνες τις καμινάδας τους , το καθάρισμα της στάχτης κ.λ.π. Προσωπικά μου αρέσουν αλλά το έτερον μου ήμισυ δεν θέλει με τίποτα .
anwnymh29 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Αστα..η μιση Ελλαδα κυκλοφορει στο σπιτι με την κουβερτα σαν τον Μπατμαν. 2
haris_216 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Μια χαρά ζεσταίνουν ειδικά οι αερόθερμες , αλλά έχουν την σχετική βρωμιά που έχουν οι ξυλόσομπες . Αν έχεις και δικά σου ξύλα σου βγαίνει τζάμπα η θέρμανση. Δηλαδή το κουβάλημα των ξύλων , την κάπνα κάθε φορά που ανοίγεις την πόρτα για να βάλεις ξύλο ή τις διαρροές από τους σωλήνες τις καμινάδας τους , το καθάρισμα της στάχτης κ.λ.π. Προσωπικά μου αρέσουν αλλά το έτερον μου ήμισυ δεν θέλει με τίποτα . Επίσης ζεσταίνουν προς πολλές κατευθύνσεις (πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά) σε σχέση με το μόνο "μπρος" του τζακιού και άρα έχουν καλύτερη θέρμανση του χώρου. Βέβαια παραμένει μια πηγή θέρμανσης στην άκρη ενός χώρου (εξεζητημένο και απίθανο να την βάλει κάποιος κάπου κεντρικά) και άρα δεν ζεσταίνει ενιαία το χώρο. Καλύτερα από τζάκι αλλά χειρότερα από διάσπαρτα καλοριφέρ (ως προς τη διάχυση λέω). Και επίσης έχει σημασία το ποια σόμπα και από τι υλικά κατασκευής. Είναι αυτονόητο ότι οι πιο φτηνές είναι από απλή λαμαρίνα του κ...ου και άρα ούτε αντοχή στο χρόνο έχουν αλλά και ούτε κρατάνε θερμοκρασία, ενώ οι πιο καλής ποιότητας (και δυστυχώς ακριβότερες) είναι από πιο "βαριά" υλικά (ακόμα και μαντεμένιες) με τα γνωστά ποιοτικά αποτελέσματα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Καλύτερα από τζάκι Σχεδόν όλα είναι καλύτερα από το κλασικό τζάκι εκτός αν έχεις τζάμπα ξύλα... http://www.lsbtp.mech.ntua.gr/sites/default/files/NTUA%20Study%20November%202016.pdf
kage Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Ειτε εκλειναν βανες στα διαμερισματα ειτε οχι ο καυστηρας παντα καιει το ιδιο..εκτος και αν τον πειραξεις και βαλεις μικροτερα μπεκ κτλ. Το φυσικο αεριο δηλ ατομικος καυστηρας κτλ παιζει με δοσεις κανα 3χιλιαρο.. Ξερω 7 8οροφη πολ.κια που εκοψαν για μηνες και το κοινοχρηστο ρευμα!! Ναι οι ηλικιωμενοι δεν βγαιναν απο τα σπιτια τους...οι αλλοι ανεβαιναν σκαλες με φως κινητου.. αναπτυξη
tzizzz Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 μπορει καποιος να μου πει ποσο περιπου θα ειναι το κοστος χρησης του φυσικου αεριου/ωρα?
tuxpower Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 μπορει καποιος να μου πει ποσο περιπου θα ειναι το κοστος χρησης του φυσικου αεριου/ωρα? Μπορώ να σου πω ότι για ένα σπίτι 100 τετραγωνικά, στους 19-21 βαθμούς την ώρα καίει περίπου 1 κυβικό φυσικού αερίου, δηλαδή 53 λεπτά. Αυτό βεβαίως μπορεί να διαφέρει, παίζει ρόλο η μόνωση και τι απώλειες θερμότητας έχει το σπίτι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Ουσιαστικά ρωτάει πόσο πάει το 1 κυβικό φυσικού αερίου. Το πόσα θα καίει την ώρα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα